- Home
Met onder meer: Kate Hudson, Matthew McConaughey en Donald Sutherland
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 1 mei 2008
Plot Fool's Gold
"This February true love takes a dive."
Tess en Ben Finnagan zijn een getrouwd koppel dat hun geld verdient met het zoeken naar schatten. Helaas hebben ze al jaren niets meer gevonden en zitten ze dus ook aan de rand van bankroet. Als gevolg daarvan loopt hun huwelijk ook niet bepaald soepel meer en ze besluiten een scheiding aan te vragen. Maar op dat moment komen ze in aanraking met een aanwijzing die leidt naar een enorme schat...
Ben 'Finn' Finnegan
Cordell
Curtis
Cyrus
otherfool
Werkelijk ein-de-lo-ze ratjetoe dat door de subplotjes (de scheiding, de bimbo, de vervelende bad guys) nooit echt een lekker zonnig avontuurtje wil worden. De hoofdrolspelers doen het goed in de gym maar op scherm wil het niet spetteren en echt, deze film duurt veel en veel te lang...
1,5*.
Stiekem een heerlijke film, alhoewel vanaf seconde één al duidelijk is wie uiteindelijk met wie eindigt, wie er dood gaat en de bimbo op het laatst heerlijk de show komt stelen; het loopt allemaal als een tiet.
Wat een trieste prutfilm zeg. Ik zag de trailer een tijdje terug en had het idee een soort 2e Into the Blue te krijgen, ook zon tropische film over schatzoeken onder water die ik echt leuk vond. Maar wat ik hier kreeg...
Een werkelijk totaal niet interessant verhaal. Zowel het schatzoek verhaal als het persoonlijke verhaal was saai en vervelend. Lekker boeiend, zon ruziemakend ex stelletje. Het acteerwerk was ook al niet om over naar huis te schrijven. Allemaal erg 1 dimensionaal zonder diepgang. Gelukkig zag Kate Hudson er prima uit, maar toch....
Het laatste half uur vond ik wel oke. Toen kreeg de film meer vaart en je kreeg ook een stel mooie uitzichten over zee of onder water te zien. Maarja, mooie beelden redden de film niet, die overigens met bijna 2 uur echt (te) lang duurde.
Nee, bepaald geen aanrader deze film. De film is verre van een schat. Ik zou deze maar de zee in gooien en hopen dat men hem niet meer vind.
Matig 13-in-een-dozijn filmpje met af en toe wel erg domme scenes.
Luister liever het gelijknamige nummer van de Stone Roses.
Madecineman (moderator films)
Zomers niemendalletje, heeft net zoals Kate Hudson en Matthew McConaughey in deze film niet veel om het lijf.
Avonturen, romantiek op zonnige eilandjes met witte stranden, helder water en tropische temperaturen, bevolkt door mooie mensen met gebruinde torso's die bijna de hele dag in badkleding lopen te paraderen op het ritme van uberrelaxte reggaeklanken. Je moet dan ook wel een ontzettende zuurpruim zijn om er ook maar niet een klein beetje vrolijk van te worden.
Natuurlijk voegt het allemaal niets toe en volgt de film keurig de geijkte paden en weet zodoende aan alle clichés en verwachtingen te voldoen. Het is allemaal verre van hoogstaande of ook maar enigszins originele cinema maar best leuk voor de vrijdagavond met een bord eten op schoot om met wat vrienden te kijken.
maxcomthrilla
Het was dat er geen ontsnappen aan was.....
Plastic achtige decors, Matthew McConaughey die stond te bronzen, actie waar nauwelijks enige fut in zat, aangezien het een uitgemaakte zaak was wie er zou overwinnen, zoetsappige opmerkingen naar elkaar, brr...Donald Sutherland compleet misplaatst als geblondeerde, gebruinde, wijze opa die net een botox - behandeling gehad leek te hebben en als klap op de vuurpijl een einde, waarbij ' onze helden ' op de foto gekiekt werden en gevraagd werden naar hun ' avonturen '. Wat voor een nut heeft zoiets? Amusement?
Ik vlieg nooit meer met Transavia, wat een hel....0,5*
Leland Palmer
Toch wel een leuke film, leuker dan verwacht in ieder geval. Het begint allemaal erg goed, met een aantal erg grappige scénes. Heb vooral in het begin een paar keer goed kunnen lachen. De film ziet er natuurlijk prachtig uit, dat is niet te ontkennen. Prachtige stranden, helder water, palmbomen en een prachtig cruiseschip. Op dat vlak is deze film meer dan geslaagd en dit is dan ook een behoorlijk fundament voor het simpele verhaaltje wat dan weer niet zo veel voorstelt.
Wat de cast betreft, zit het allemaal wel goed. Een prima McConaughey, Hudson en Sutherland. Maar ook de dochter van de laatstgenoemde en de vriend van McConauhey konden zo nu en dan grappig uit de hoek komen. De film zakt in het midden wat in en word eigenlijk nooit weer zo leuk als in het eerste half uur. Kijk je door het zwakke script, voorspelbaarheid en de vele clichés heen, dan heb je een lekker avondje vermaak met deze film. En dat heb ik opzich gehad, maar echt veel heeft het niet om zich heen gehad natuurlijk.
schram101
Flauwe film die net iets te veel gekopieerd is van Into The Blue! Die ook stukken beter was! Locaties zijn weliswaar prachtig in deze film maar dat neemt niet weg dat het verhaal nooit echt kan boeien! McConaughey acteerde nog aardig maar Kate Hudson viel tegen.
Kortweg, voor de leuke versie, kijk Into The Blue, voor het gekopieerde flauwe aftreksel ervan, kijk deze!
Fran
- 1953 berichten
Echt een flauwe film. Hij werd pas echt leuk toen ze ontdekten dat de schat zich in het spuitgat bevondt en dat is dus aan het einde van de film dus veeeel te laat. Al vanaf het begin vond ik zowel Matthew als Kate heel erg slecht uit de verf komen in hun personage's.
Finnagan was zo een over de top loser dat ik me niet kan voorstellen dat je daar ooit verliefd op kan worden. En dan maakt het nog geen eens uit als hij heel de tijd zonder shirt te bewonderen is. Tess was voornamelijk erg flauw. Echt geen goede acteerprestatie neergezet door Kate Hudson die op zich wel beter kan.
Donald Sutherland was de enige die goed acteerwerk liet zien als liefhebbende maar onzekere en eenzame vader, maar ik heb die man nog niet kunnen betrappen op een slechte acteerprestatie. Het type wat zijn dochter voorstelde was daarentegen wel weer volledig over de top dat het niet grappig meer was.
De scene in het vliegtuig vond ik wel hilarisch maar dat was eigenlijk het enige. Voor de rest gewoon een hele flauwe film. Het beste te bekijken met een kater zodat je je hersens even kan laten rusten.
13 in een dozijn film. Het eerste uur is best nog aardig (vooral grappig door Matthew McConaughey) maar daarna valt er weinig lol meer aan te beleven. Regisseur Andy Tennant houdt volgens mij van vrouwen met kleine of geen borsten gezien de keuze van vrouwen in deze film, te weten Kate Hudson en Alexis Dziena. Vooral de eerste heeft niets op de plank. Kate Hudson vond ik overigens ook slecht en irritant spelen in deze film. Dat Donald Sutherland zich heeft laten strikken voor deze film verbaasd me want zijn rol was echt belachelijk.
Dankzij Matthew McConaughey (hij mag best wel eens een keertje zijn kleren aanhouden) en de soms fraaie locaties is deze film nog enigszins te redden.
P.S. de cover van de film heeft men flink bewerkt want daar lijkt het net alsof Kate Hudson een redelijke cup (B+) heeft terwijl ze in werkelijkheid niets op de plank heeft (A-).
Doorsnee.
Iets anders komt er even niet in me op. Je zult je er geen buil aan vallen, maar goed wordt het helaas nergens. Puur verstand op 0 vermaak.
Flauwe grapjes, veel actie en vooral heel veel voorspelbaarheid. Zo'n film waarvoor het woord cliché lijkt te zijn uitgevonden.
De reggae-soundtrack is overigens wel erg leuk.
Aapje81
Routinematig filmpje dat helemaal drijft op het charisma van de twee hoofdrolspelers. Sutherland doet het nog wel aardig op zijn oude dag maar de rest van de bijfiguren zijn overbodig. Het is dat ik de hoofdrolspelers kan waarderen dus daarom een kleine voldoende
DeCol
Weer een standaard, maar wel leuk filmpje. Het duo Hudson en McConaughey staan weer zij en zij, deze keer om een schat te vinden. En dat schatzoeken was juist de kracht van de film. Waar veel scènes cliché zijn, vond ik het bij elkaar rapen van de raadsels best interessant. Verder is een leuke afwisseling van avontuur, actie, humor en een vleugje romantiek. De domme Gemma was erg flauw, maar ik kon er wel om lachen. Tenslotte nog een omgeving waar je in mijn ogen altijd vrolijk van wordt. Gooi er nog een lekker soundtrack bij en je hebt een relaxed filmpje.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Oké.
Best een vermakelijk avontuurtje met wat leuke locaties, al mocht het qua avontuur-vlak wel ietsje meer. Er hangt een relaxed, meegaand sfeertje ondersteund door dito muziek. Op humor vlak wat flauwtjes, maar laat dat nu net iets zijn wat ik soms goed weet te waarderen!
Kent natuurlijk de clichés en voorspelbaarheid die we van zoveel andere films kennen, maar weet daar leuk mee om te gaan en weet daar dan ook niet in te storen. Wil gelukkig ook niet teveel zijn, en gaat dan ook niet al te diep op de sentimentjes in zodat het vermaak-vlak ook goed op peil blijft.
Cast is ook oke, enkel Ewen Bremner is soms irritant in z'n rol.
Geen uitblinker, zeker niet, maar vermakelijk voor een keertje, zonder meer.
Krappe 3,5*
Gewoon heerlijke popcorn film en geweldige omgeving.
Het verhaal is gewoon genieten.
Donkerwoud
Vermakelijke avonturenkomedie die ergens wel zijn charme heeft maar toch net een slag te vaak over de irritatiegrens heen gaat.
Dennissssss
Leuk, vermakelijk filmpje. Met mooie natuur, zon, zee en avontuur. Gewoon leuk om een keer te kijken. Soms wat over de top, vooral de rol die Alexis Dziena speelt is erg overdreven soms zelfs irritant. Verder valt er niet echt veel te lachen voor een komedie.
Aardige komedie waarin een vers-gescheiden echtpaar op zoek gaat naar een gezonken schat. Ondanks dat de film gerust wat korter had gekund, verveeld deze eigenlijk nergens. Een avontuurlijk verhaal op een mooie, zonnige locatie. Ook de personages zijn wel leuk, waarbij Donald Sutherland en Alexis Dziena als zijn dochter voor een aantal grappige momenten zorgen.
Leno
Waardeloze film waar ik eigenlijk niets positief over kan zeggen. De vertolkingen zijn slecht (wat doet Sutherland hier?), de dialogen tenenkrommend, de humor komt totaal niet uit de verf en de scenes duren veel te lang en zijn ronduit saai. Dit alles in combinatie met het afgezaagde verhaal maakt het een groot fiasco.
Movsin
Zeer matig avonturenfilmpje met vooral een ellendige montage.
Pitloos erg ingewikkelde historie die amper kan boeien.
Actiescenes tot daar dan toe en de acteurs zitten wel goed in hun rolletje, maar ook dat kan de film niet tot op een behoorlijk niveau tillen.
Lennert
Hitch was volgens mij een eenmalige hit, want het lijkt er toch vooral op dat Andy Tennant vooral troep regisseert. Ik begrijp ook niet echt voor wie deze film bedoeld is, aangezien ik toch redelijk zeker weet dat het publiek dat McConaughey in dit soort rollen graag ziet weinig interesse heeft in de overmatig aanwezige hoeveelheid saaie dialogen. Verdomd nog aan toe, wat heb ik me zitten vervelen bij de enorme hoeveelheid expositie over schatten die niemand iets boeien, uitgesproken door acteurs die beter hadden moeten weten. Zowel McConaughey als Hudson heb ik vaak zat goed zien acteren, maar hier was het allemaal behoorlijk dramatisch. Sutherland komt vooral seniel over en de actrice die zijn dochter speelt van wie ik de naam niet eens wil weten was werkelijk waar een van de meest verschrikkelijke typetjes ooit. Dat iemand als Ray Winstone zich hier dan ook voor leent is me dan helemaal een raadsel.
De films is daarnaast ongelooflijk onevenwichtig. Is het romantische komedie of avontuur? Is het grappig en lichtvoetig of moet het toch spannend en ineens bij vlagen weer vrij hard zijn? En waar gaat dit verhaal heen? Waarom zouden we iets om de personages geven? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden en bovenal verdomd weinig vermaak. Net zoals The Bounty Hunter een verschrikkelijk zinloze film.
Decec
Een goede actie/avontuur/komedie/romantiek/thriller film...
Leuk verhaal...
Gewoon goed acteerwerk...
Bekende acteurs Matthew McConaughey en Donald Sutherland...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
IH88
“It's difficult to maintain enthusiasm for your leadership when you keep getting beat up by that old man.”
Genoeg potentieel. Schitterende locaties, Kate Hudson en McConaughey, Donald Sutherland, een verborgen schat etc. Prima materiaal voor een onbekommerde en avontuurlijke romcom met wat actie. Helaas is het script erg matig en is schatzoeken nog nooit zo saai geweest. En wie heeft bedacht om Hart als bad guy te casten moet ontslagen worden. Gelukkig doen de zomerse temperaturen en tropische locaties de acteurs goed, en vooral McConaughey is goed op dreef. Het samenspel met Hudson is weer uitstekend, en Sutherland en Dziena hebben ook een aantal aardige scènes. Jammer genoeg is er te weinig aandacht aan het script besteedt.
Shadowed
Vrij flauw.
Flauw film met een toch opvallend goede cast. Het verhaal hebben we eigenlijk al veel vaker gezien, maar dit keer is het wel op een lekker warme zomerlocatie. Dit zorgt tenminste voor een mooi warm gevoel. Maar ja, en dan.
Hudson is een mooie vrouw en dus ook wel een mooie verschijning hier. McConaughey speelt een beetje een rol die hij meestal speelt. Dit doet hij wel overtuigend, maar briljant speelt hij zeker niet. Naast de mooie locatie is het verhaal vrij voorspelbaar en flauw gebracht.
De film duurt echt te lang, en was lang niet altijd even boeiend. Sowieso met zo'n verhaal heb je in het algemeen weinig kans om echt een goede film te maken, en Tennant slaagt daar niet in om iets bijzonders op het scherm te toveren.
blurp194
Foute boel.
Tennant slaat de plan volledig mis met deze verkeerde mix van humor, romcom en het schatzoekgenre - en levert daarmee een film af die voor de liefhebbers van al die genres teleur stelt. McConaughey is vreselijk irritant, Hudson krijgt geen kans om te overtuigen, en Sutherland en Dziena mogen alleen beeldvulling leveren. Triest om te zien. Maar wellicht het ergste nog is dat de belofte van veel mooie onderwaterbeelden absoluut niet waargemaakt wordt.
teigertje
- 2076 stemmen
Prettige en vrolijke avonturen film.
Met een ontzettend leuke cast.
Mooie natuur opnames.
En ontzettend leuke reaggae muziek.
Blijft nog steeds,een aangename film.
Lovelyboy
Donderdagavond effe twee filmpjes er doorgedrukt en laat ik bij voorbaat zeggen dat het met beide geen succes werd. De eerste film was deze Fool's Gold en daarmee een film die ik op basis van verhaal en uitstraling altijd zou laten liggen wegens de simpele reden dat dit niet mijn ding is. Maar een kringloop aankoop van meerdere blu rays voor een uitermate zacht prijsje voorzag mij ook van deze film, dus dan toch maar even proberen...
Het idee is maar al te duidelijk rond de relatie onder spanning tussen Jill en Finn die een laatste grote kans krijgen op een schat met nog al wat kappers op de kust en ook nieuwe handlangers. Pluspunt natuurlijk het scherpe beeldformat van de Blu ray in combinatie met de prachtige natuur, net als de prachtige Kate Hudson en mag ik absoluut ook graag McConaughey zien alleen liever niet in dit soort rollen. Aan de cast ligt het dan ook verder niet en is het ook verder absoluut niet saai. Sterker nog, het ziet er uit als een productie waar men echt wel moeite voor gedaan heeft en is de chemie tussen Hudson en McConaughey ook best oké.
Maar verder, de humor is bij tijd en wijlen tenenkrommend, het typetje Gemma lekker maar bijzonder irritant, heb ik nog nooit zo'n slecht accent gehoord als in dit geval van Ewan Bremner die voor een Oekraïner moet doorgaan en is het gewoon allemaal te slecht en flauw voor woorden. Zoals de falende apparatuur en teringzooi aan boord van het schip in de opening of even later hoe iedereen van de speedboot flikkert met een scherpe bocht of de eindfase met het watervliegtuig. Buiten dat is het ook nog eens vreselijk braaf en duurt allemaal veel te lang.
Kortom, dit is absoluut niet mijn ding en valt binnen de kaders van hersenloos vermaak. In mijn ogen een verspilling van geld op alle vlakken voor de makers en kopers, maar ja, smaken verschillen. Er zijn mensen die dit leuk vinden om vervolgens nog maar eens te herhalen dat het allemaal niets een heel slecht is en ook niet eens een heel laag cijfer gaat krijgen.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

No Reservations
Drama / Komedie, 2007

Ghost Town
Komedie / Fantasy, 2008
helikopterbegraafplaatsmentorbootobsessiemexican standoffzwaardgrotschipbreukgangsteryachtbahamasjet ski dangerousrappergambling debtschattenjachtrivaliteitscuba divingbillionaireonderwaterscheidenangerheiressboating accident ex-husband ex-wife relationshipsteward henchmenship's crew questbeach bum hidden treasuredivorced coupletreasure hunterspanish historyspoiled vader dochter relatiesea planemissionary churchhistory and legacycharming frustrationstill in lovespanish goldex friendspanish galleon