menu

Soul Surfer (2011)

mijn stem
3,15 (259)
259 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Biografie
106 minuten

geregisseerd door Sean McNamara
met AnnaSophia Robb, Dennis Quaid en Helen Hunt

Soul Surfer vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge surfster Bethany Hamilton, die haar arm bij een aanval van een haai verloor. Ze vocht moedig terug en tegen alle verwachtingen in werd ze opnieuw kampioen. Ze werd een bron van inspiratie voor miljoenen mensen wereldwijd door haar onwrikbare doorzettingsvermogen en haar onaangetaste vertrouwen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Uky9K7VgOu8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van lottelouw
ik kon hem na een halfuur niet verder kijken door het Eo/ sekte achtige kerkelijke gelul...doodzonde!!

avatar van black swallow
3,0
Het EO gehalte viel mij enorm mee, zeker in vergelijking met de real-live-reportages over Bethany.

Vind wel dat er wat gemakkelijk over het drama heen-praat, gedaan, geleefd wordt - ik had haar op z'n minst die 'gitaar' (of hoe heet dat) tegen een muur verwacht te zien stukgooien.

en,... shit, waarom ben ik eigenlijk niet op Hawaii geboren ?.. altijd zomer. Evergreen...

5,0
Geweldige film,

avatar van Joshua-Roger
3,5
Al die mensen die lopen te zeuren over het EO gehalte, hou aub op met zoeken naar iets om over te zeiken! Dat hele kerk gebeuren zit misschien 10 minuten in de film totaal!
Al met al heerlijke film, mooi verhaal...en een goeie Robb in de hoofdrol....

Stop Bitching People!!

avatar van b00ts
2,5
Ik vond de film ook niet veel aan. De meiden hier zaten echter ademloos te kijken. EO gehalte moet je niet over zeuren. Enerzijds omdat dat best meeviel qua hoeveelheid, anderzijds omdat het een waargebeurd verhaal is.

avatar van StevenMighty
4,5
Heel mooie film.
Ik hou sowieso van surf films en deze past prima in het rijtje van o.a. Endless summer, North shore en Blue crush.

Het speelt zich af op Hawaï dus heel veel prachtige beelden van de oceaan en de omgeving.
Het verhaal zelf is waargebeurd en erg getrouw aan wat de echte Bethany op haar 13e is overkomen. Dat bewezen ook de fragmentjes uit het prive en tv archief tijdens de aftiteling. Dingen die letterlijk in de film zijn overgenomen.

Leuk was ook de trip naar Thailand om de mensen te helpen die toen net getroffen waren door de tsunami daar, en hoe ze hen weer minder bang van de zee maakt door hen aan het surfen te zetten.

De scene met het spreekwoordelijke licht aan het einde van de tunnel zien, vlak na haar ongeluk, vond ik erg goed weergegeven. Aan de stukjes over het geloof stoorde ik me niet echt, zij heeft hierdoor bewezen dat ze zo goed als voor haar ongeluk kon zijn met een handicap en dat is mooi.

Een bijna perfecte score van mij omdat het een zeer goede verfilming is van een waargebeurd verhaal.

4,5 sterren

avatar van Pazmaster
2,0
Het is weliswaar een waargebeurd verhaal, maar wat een slappe hap deze film. Zoetsappig, voorspelbaar en een flink EO gehalte (waar ik altijd misselijk van wordt). Ik vind het verhaal niet erg boeiend, spannend of dramatisch. Dit komt mede door het matige acteerwerk van zowat de hele cast, maar vooral AnnaSophia Robb. Ook Hunt komt niet erg overtuigend over. Quaid doet het nog aardig maar dat kan deze film niet redden. Jammer want dit beter gekunt. 2 sterren

4,5
watt een commentaar! Het is een prachtige film!

4,5
Mooie film! Wat een sterk meisje!

avatar van nightbreed
0,5
Ok, ik haak nu echt af. Wat een vreselijke film!

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een tienermeisje, na verlies van haar arm, het wedstrijd-surfen weer op pakt. Een waargebeurd verhaal dat, ondanks de aanwezige clichés en de brave aanpak, wel lekker weg kijkt. Een aantal spectaculaire surf-scenes waarbij Hawaii als prachtige locatie fungeerd. De scene met het ongeluk zelf is ook wel goed neergezet (de beheerste ipv hysterische reactie).

avatar van Aapje81
2,0
De mooie en zeer getalenteerde AnnaSophia Robb komt overal mee weg. Een film kan een ware verschrikking zijn maar zij weet altijd te overtuigen.

Helaas is Soul Surfer hier een goed voorbeeld van. De film is pure EO propaganda en is zo kitcherig en zoetsappig dat ik me regelmatig moest beheersen om niet in lachen uit te schieten of om de film af te zetten. Sommige dialogen en gebeurtenissen waren zo tenenkrommend dat ik me echt afvroeg welk helder denkend mens ooit op het idee is gekomen om dit scenario te verfilmen.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik wel meevoelde met Robb en alleen vanwege haar aanwezigheid heb ik de film uitgekeken. De rest van de cast was matig tot slecht. Helen Hunt en vooral Dennis Quaid hebben wel eens beter geacteerd.

Matig

avatar van Decec
4,5
Een mooie dramafilm...
Een waargebeurd verhaal...
Ontroerend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Dennis Quaid, Kevin Sorbo
en Craig T. Nelson...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit...
Prima camerawerk...
Het is moeite waard...

avatar van Theunissen
3,0
Best een aardig waargebeurd drama (waarom hierboven "actie" erbij staat is me een raadsel ) waarbij je de EO-achtige taferelen en nodige clichés op de kop moet toenemen (dat hoort nu eenmaal bij dit soort verhalen). Het verhaal is best mooi verfilmd en hetzelfde geldt voor de uitvoering. Zeker de laatste 20 minuten waren wel fraai en hetzelfde geldt voor de aftiteling met echte beelden van Bethany Hamilton. AnnaSophia Robb deed het best goed in de rol van surfster Bethany Hamilton en ook de rest van de cast (veel bekenden) deed het aardig. Hierbij wel de aantekening dat Dennis Quaid soms wat te geforceerd acteerde. Helen Hunt vind ik overigens altijd wel geschikt voor dit soort moederrollen.

avatar van edwin1205
3.5 mooie drama fil net gezien.echt een tranentrekker.zoals deze film weergeefd geef nooit op.kijken zou ik zeggen top

avatar van Nucky
Waarom is deze film nog steeds niet op Blu-Ray of DVD te krijgen?

Google

3,0
Ik hou enorm veel van Haaienfilms waardoor ik ook deze film heb gevonden ... Natuurlijk valt deze film eigenlijk niet onder de genre haaienfilms want je ziet maar net een héél klein stukje als haar arm er afgebeten wordt

Ik vond het wel een héle mooie film omdat ik ook van waargebeurd hou en dit is wel een mooie ervan ! ook goed geacteerd en zeer leuk om te kijken best wat spanning in ook

*3

avatar van Picker
3,0
Ondanks dat ik wederom regelmatig naar die gelooide kop van Quaid moest kijken toch een voldoende. Sterk meisje!

4,5
Een goede film. Ik snap de reacties over het eo gehalte helemaal niet. Het komt er niet eens in voor. Als je een film zoekt met een goed verhaal zou ik deze zeker kijken. Ze acteren ook allemaal goed.

Weet iemand waar ik deze film nog kan kopen?

avatar van Nucky
Chris 1310 schreef:
Weet iemand waar ik deze film nog kan kopen?


Was ook al op zoek naar de Nederlandse Blu-Ray, nergens te verkrijgen.

Nucky schreef:
(quote)


Was ook al op zoek naar de Nederlandse Blu-Ray, nergens te verkrijgen.


Weet jij toevallig of de film wel uitgebracht is in Nederland?

avatar van martijn011
3,0
Best een aardige film, ondanks mijn desinteresse voor het surfen. Het verhaal wordt in alle rust verteld en de scene met de haai was prima in orde.
Het camerawerk was oké, al zullen de makers de computer ook vele uren nodig hebben gehad om dit allemaal zo mooi in beeld te krijgen.

Het acteerwerk was ook niet verkeerd. Ik vind Dennis Quaid geen onverdienstelijk acteur, en Helen Hunt is bijna altijd goed.
Al met al een vermakelijke film, wel behoorlijk voorspelbaar, maar voor een keer niet eens zo verkeerd.
Voldoende.

3,0
Ik vond het wel een redelijke film, maar had wel te indruk dat zij niet mocht klagen omdat God haar uiteindelijk wel had laten leven, en die geloofsovertuiging stuit mij tegen de borst, alsof alles maar geaccepteerd moest worden met een glimlach, en dat EO standpunt overheerste helaas wel de film!!
Eerlijk is eerlijk, zij is wel een heldin, wat een gedrevenheid heeft dat meisje, echt mooi om te zien!!
Ik geloof alleen niet ;dat je kunt peddelen met 1 arm, want dan ga je alleen circeltjes maken, en ga je nooit rechtuit, ik denk ook dat dit meisje in het echt ook met een jetski naar de golven wordt gebracht, maar zoals het hier in die surffinale race was gebracht is onmogelijk, en pure onzin!!

3,0
xrupert94 schreef:
Een goede film. Ik snap de reacties over het eo gehalte helemaal niet. Het komt er niet eens in voor. Als je een film zoekt met een goed verhaal zou ik deze zeker kijken. Ze acteren ook allemaal goed.


Het komt er wel degelijk in voor, zoals in de kerk, bij het eten thuis bidden, en het allerergste bij die missie goeroe naar Mexico toe, die haar verteld dat God er goede bedoelingen mee heeft met dat ongeluk met haar verloren arm,dat vind ik persoonlijk nogal een EO getinte uitspraak ,en eigenlijk gedurende de hele film hangt er een EO waas overheen, want zij mag eigenlijk niet teveel klagen, omdat zij nog leeft van God, als ze al klaagde, was het alleen maar omdat het surfen niet ging,en niet omdat ze nu een onhandig en verminkt pubermeisje was geworden!!
Wanneer dit bij een ongelovig 13 jarig meisje gebeurd was in de puberteit, dan moet je maar eens opletten, hoe afschuwelijk en zielig zij zichzelf ineens gaan vinden na een arm amputatie, zij zou letterlijk heel de wereld verrot schelden, en te beginnen met haar ouders, en hier wordt het leed toch enigszins met een glimlach verwerkt, en totaal niet uitgesproken wat het allemaal met haar doet dat vreselijke ongeluk, en dan heb ik het niet alleen over het surfen, maar over de dagelijkse bezigheden in het leven. Het is totaal niet realistisch, of je moet erg in God geloven, zoals in deze film het geval is, dan kan het wel!!
Ach ja, maar peddelen met 1 arm is ook onmogelijk, of je moet van constant rondjes maken houden, alleen achter een jetski aan met een touw kan je naar de golven komen,maar zoals in de finale van deze film peddelen met 1 arm was echt super grote onzin, en was zelfs hilarisch!!
Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik wel heel veel waardering heb voor haar; in mijn ogen is ze een heldin!!

3,5
Best een mooie film. Het 'EO-gehalte' waar hier veel over gesproken wordt, stoorde me niet als ze in de film gingen bidden of naar de kerk gingen. Het is trouwens ook een realistische weergave, want de echte Bethany is ook christelijk.
Wat me wel stoorde is dat je de boosheid en het verdriet nauwelijks zag. Je ziet weleens een paar tranen, maar niet dat ze helemaal ineenstort als ze er achter komt dat ze bepaalde dingen echt niet meer kan. Ook christenen, hoe gelovig ook, hebben emoties.
Verder wel gewoon redelijk geacteerd door de hoofdpersonages. Maar sommige andere personages vielen wel door de mand, zoals bijvoorbeeld de vriend van Bethany.

avatar van Filmkriebel
2,5
Bah, niet zo goed. Je hebt blijkbaar een hoop mensen die in hun leven niks anders te doen hebben dan te surfen en naar feestjes te gaan. In deze film lijkt Hawaii een waar "island of pleasure", net iets te cool allemaal. Wat Bethany Hamilton overkomen is, is inderdaad een zware tegenslag, en haar moed en wilskracht zijn bewonderenswaardig. De film verzuipt teveel in emo-momenten, etnische gezangen, stroperigheid en voor de hand liggende levenswijsheden ( zoals op haar trip naar Phuket na de tsunami ). De film loopt precies af zoals ik me helemaal in het begin had voorgesteld. Mooie beelden wel, zelfs goed geacteerd, en het digitale wissen van de arm ziet er overtuigend uit, maar het is van begin tot het eind een film waar je kiespijn van krijgt. Meer iets voor de jeugd.

avatar van des1
Een film voor de mensen die ondanks dat ze toch gezond van lijf en leden zijn, een hoop te zeuren hebben... wat (te) veel mensen erg graag in dit landje doen.

avatar van missl
2,0
Braaf verhaal over een meisje dat graag surft en dan haar arm kwijkt raakt, ik vond het een hoog Hilary Duff gehalte hebben, wel mooi dat het waar gebeurd is, leef je toch altijd wat meer mee.

2,0
lottelouw schreef:
ik kon hem na een halfuur niet verder kijken door het Eo/ sekte achtige kerkelijke gelul...doodzonde!!


ja had ik nu ook, zonde

avatar van Shadowed
2,0
Zonde.

Jammer dat als een biografie in verkeerde handen valt, het gelijk in het honderd kan lopen. Soul Surfer is typisch een voorbeeld van een biografie die ik, ondanks het waargebeurde verhaal, niet serieus kan nemen als biografie of als drama.

McNamara heeft haast geen enkele moeite gedaan het ergens maar een beetje geloofwaardig of aangrijpend te maken, of ten minste, maar een aantal scenes slagen hierin. De rest is wel heel braaf, te braaf voor iets zoals dit eigenlijk.

Robb is altijd wel leuk om te zien, en acteert prima, maar haar rol is wel heel beperkt dus uitblinken doet ze niet. Quaid lijkt ook maar een excuus voor starpower te zijn, en Hunt herkende ik niet eens meer. Nog een aantal andere bekendere koppen, maar die zijn vrij kort.

De film is wat te vergelijken met de films van Doug Campbell, als iemand daar al bekend mee is. Pro-Amerikaans, veels te zoet en natuurlijk met een overdreven einde. Het is allemaal te veel van het goede. De drama is kort en komt niet binnen, het heeft geen enkele impact.

De haaien scene was zo kort om er echt van onder de indruk te zijn. Een paar snelle shots van haar stomp doen daar geen meerwaarde aan. Wat de film nog wel een beetje omhoog doet houden, zijn de surf scenes, met enkele spectaculaire onderwaterbeelden van de blauwe oceaan.

Locatie is zoals verwacht ook helemaal in orde, al vond ik de eindwedstrijd wel dommig en klunzig gebracht. Iedereen doet hetzelfde, maar Hamilton en Birch krijgen weleens waar een 9 terwijl de rest bungelt tussen de 5 en 7. Vreemd.

Ook dat Amerikaanse gedoe van het "ideale leven voor het incident" waren gewoon niet goed. Het zijn vooral de beelden op het water die leuk zijn, en dan is het weleens waar af en toe beklemmend gefilmd met 1 arm Robb op de surfplank. Dat is dan wel weer goed gedaan.

Als bio/drama niet geslaagd, als sportfilm wellicht iets meer. Had meer mee gedaan kunnen worden, veel meer.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:36 uur

geplaatst: vandaag om 15:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.