• 9.377.419 stemmen

Geregisseerd door: Gregor Jordan

Met onder meer: Jon Foster, Billy Bob Thornton en Kim Basinger

Releasedatum: 10 september 2009

Plot The Informers

"Greed is good. Sex is easy. Youth is forever."

'The Informers' speelt zich af in Los Angeles van de jaren '80 waar een grote filmmaker (Thornton), een nieuwslezer die door haar vriendje is gedumpt (Ryder), een rockster en een kidnapper (Rourke) er vrolijk op los leven, zonder enige regels in acht te nemen.

avatar van cemslam

cemslam

De enige reden waarom ik heb besloten lid te worden van Moviemeter.nl is puur om mij te beklagen over deze film en anderzijds om jullie ervan te behoeden.

Het is -zonder enig overdrijving- de slechtste (!) film die ik ooit in mijn leven heb gezien. De film heeft geen diepgang, geen inhoudelijke conversaties, geen verhaallijn: het verhaal leidt namelijk nergens naar toe. Bovendien is er erg slecht geacteerd.

Ik geef er een 0,5 voor omdat ik helaas geen lagen cijfer kan geven.

Wat ik mij afvraag is het volgende: hebben de mensen die deze film hebben beoordeeld met 2 of zelfs met 5 (!!!) sterren, de film werkelijk gezien? Ik kan het niet geloven...

avatar van Bacoboy

Bacoboy

en waar sloeg deze film nu op

avatar van Neelix

Neelix

Zit naar mijn mening slecht in elkaar. Rommelig en vlak, terwijl er toch meer uit te halen had moeten zijn? De cast is toch interessant, maar het resultaat vond ik ronduit bedroevend... =P

avatar van Troeno

Troeno

Alleen al om Amber Heard is deze film een paar keer het kijken waard. Zelfs in "All the Boys Love Mandy Lane" en 'Never Back Down' wordt de film aangenaam om naar te kijken. Naast haar oogverblindende uiterlijk kan ze uiteraard echt wel acteren.

Op een schaal van 1 tot 10 krijgt Amber Heard van mij een 11.

avatar van vinnie2000

vinnie2000

@cenmslam; dank voor je waarschuwing, maar breat easton ellis is een goede schrijver. zie hier gemixte reacties, ik wacht wel op de dvd of als ie echt zo slecht is zal ie vast snel op tv komen

avatar van Guines

Guines

Zeer aparte film, maar ik vond 'm zeker niet slecht.

Om er een uitgebreide verslag over te schrijven is de film me niet goed genoeg bijgebleven (ja ik zie film films zodra ik vrije tijd heb), maar alhoewel er geen bepaalde lijn in het verhaal te bekennen valt, is de film toch behoorlijk realistisch met mensen die het gemaakt lijken te hebben, maar eigenlijk gewoon doodongelukkig zijn en hierdoor bijv. naar de drugs grijpen.

Verder ook zéér mooie shots zo nu en dan.

avatar van oudetonge

oudetonge

zoals Guines al beschreef, een aparte film,

kan ik helemaal mee instemmen,rara verhaallijn maar toch tot mijn verbazing uit gekeken,Amber Heard is de moeite waard om hem uit te kijken,

2 ster

avatar van maarten70c

maarten70c

Een 1 voor de moeite van het maken van de film, al vind ik hem dat eigenlijk zelfs niet waard!

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Ja ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet denken,

Ik vondt hem warrig, het was me niet meteen duidelijk waar hij nou over ging. Verschillende personages door elkaar , ook personages die ze er van mij uit hdden mogen laten.

En tja het is gewoon een soort biografie van hoe het er inhet leven van een rockband aan toe kan gaan in de jaren 80.

Ik heb hem afgekeken omdat hij toch wel iets aparts heeft, maar daar blijft het ook bij.

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Een hele rare film.

Een paar bekende namen die wel vaker zo'n rol gespeeld hebben.

Diverse personages die hun leven leiden in de 80s.

Iedereen die naar de kolere gaat aan drank, drugs, seks en rock n roll.

Een flatliner wat mij betreft.

Wel een stoere cover.

avatar van Toontje35

Toontje35

Tsja, waar ging dit nu eigenlijk over?

Toch uitgekeken. Maar de bedoeling ontging mij compleet

avatar van willembol

willembol

ha ha, dank! Ik zal de film niet zien

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Vage film niet echt boeiend.

Enkele losse verhaallijnen door bekende acteurs!

Helaas ze hebben de film niet omhoog gekregen.

De manier van filmen beviel mij wel. Mooie locaties en ook de muziekkeuze sprong eruit.

avatar van Reinbo

Geweldige sfeervolle tekening van de jaren 80. Deze film kan zo aansluiten bij ensemble stukken als Magnolia en Short Cuts. Samen met die laatste is dit het bewijs dat de jaren 80 uber cool waren. Verder bevat de film geweldige personages: Amber Head is de perfecte natte droom van alle jongens die ergens in de jaren 80, 18 zijn geworden, Mickey Rourke zet met achteloos gemak een van de grootste psychopatische engerds ooit neer en ook de Bowie/Iggy kloon is een fijne toevoeging. En dan heb je ook nog eens het gezellige stel Throton en Basinger . Overigens leuk om Ryder weer eens te zien. Helaas was haar rol veel te braaf.

Kortom al met al kon ik erg genieten van deze film, al begrijp ik wel dat de totale desolatheid van de personages voor velen afstotend werkt. Ik kon de film die bij vlagen even broeierig was als het werk van Lynch, erg waarderen. Een hele dikke 4*

Toontje35 schreef:

Tsja, waar ging dit nu eigenlijk over?

Toch uitgekeken. Maar de bedoeling ontging mij compleet

De het lege bestaan van de 'rich & famous' (en een zooi andere inwoners van LA.) in de jaren 80.

Reinbo schreef:

Deze film kan zo aansluiten bij ensemble stukken als Magnolia en Short Cuts.

Je kunt het ook overdrijven natuurlijk...

avatar van Reinbo

Nou ik vond 'm echt erg sterk, had van mij nog wel een uurtje langer mogen duren... Ik ga binnen kort de BR aanschaffen. Denk dat er bij herziening nog wel een 0,5* bij kan. In ieder geval stukken beter dan het populistische Crash.

Leland Palmer

Ik vond 'm ook erg gaaf hoor. Verschikkelijk vette soundtrack, heerlijk 80's sfeertje en (persoonlijke favoriet) Amber Heard die er weer eens heerlijk uit ziet. Dit en nog veel meer. Maar om 'm nou meteen in hetzelfde rijtje als je 2 genoemde titels te plaatsen gaat me veel te ver. Mooi dat de film je goed is bevallen iig.

avatar van Reinbo

Als het een uur lange had geduurd had die er zeker tussen gepast, maar ik geef toe dat en nu nog wel een stapje tussen zit.

avatar van Vitruvian

Vitruvian

cemslam schreef:

Ik geef er een 0,5 voor omdat ik helaas geen lagen cijfer kan geven.

Na ik laat deze film dan maar voorbij gaan.

avatar van Reinbo

Ik zou me vooral laten leiden door mensen die speciaal lid worden van MM om hierover te klagen. Een beetje filmliefhebber is op MM om tips op te doen en uit te wisselen....

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Kreeg even schrik vanwege de stemmen van de film maar totaal niet waar dus. Ergens moet je door de film zien en proberen zien dat de boodschap alles 'artificieel' wereldje is.

Aangenaam verrast, geweldige soundtrack tot en met. Acteerprestaties waren niet fenomenaal maar had ik ook niet specifiek verwacht. Billy Bob,Kim Basinger,Mickey Rourke,Winona Ryder én Amber Heard deden wat ze moesten doen en daar bleef het bij.

Vond wel Kim Basinger zwaar geplamuurd,zelfde met Billy Bob.

Klein puntje, die Amber Heard is een geile t*ef!

Anyway, 3,5/5 omdat het me toch vermaakt heeft en je niet specifiek moet laten leiden door sommige mensen hier die zich speciaal aanmelden om één film specifiek te afkraken.

avatar van Brischinski

Brischinski

Het gebeurt niet gauw dat ik een film het aankijken niet waard vind. Maar dit is er zo eentje die tot deze categorie behoort. Wat een afgrijselijk slechte rolprent is dit. Afrader. Nul sterren. Kan niet? Nou vooruit, een halve dan. Ik wil niet krenterig wezen.....

avatar van mikey

mikey

Totaal overbodige film. Wil je geinformeerd worden: kijk dan Fast Times

Dit is een sombere enseble film over de verschrikkelijke jaren 80 waarin alles oppervlakkig en iedereen nihilistisch was. Men leeft slechts voor momenten van populaire drugs en/of kinky sex. Of je krijgt er aids en je gaat dood. Die dood is trouwens kompleet a-realistisch in beeld gebracht , ik zou nog kunnen proberen hier de humor van in te zien maar dat gaat me ook weer te ver.

Als je bovenstaand heel letterlijk neemt als filmmaker dan krijg je ook een film zonder inhoud. Want hier gebeurt namelijk niets. De totale inhoudloosheid is natuurlijk een statement. Maar dat wil niet zeggen dat het een goed idee is.

Jammer dat de makers zich niet hebben gehouden aan de de cameratechnieken van toen, dus zonder dat akelige haarscherpe beeld wat je niet had, dat als een anachronisme aan de film blijft kleven. En ook misschien andere kleurenschema's.

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Films met 80 jarige muziek en sfeer vind ik vaak boeiend.

Vooral de nostalgie. Maar dit kon mij niet pakken.

Leland Palmer

Als het in dit tempo doorgaat met al die negatieve reacties en stemmen wordt dit de meest ondergewaardeerde film op MM voor mij denk ik.

avatar van Insignificance

Insignificance

Beter dan de ontvangst wilde doen geloven. Liefhebbers van de eighties-vibe kunnen hun hart ophalen. De film baadt er in. Zelf vind ik dat sfeertje vreselijk, vooral de muziek, maar als het past dan past het, hoe lelijk ik het oog mag vinden. Lelijk heeft per slot van rekening ook wel wat.

Verhalend ietwat kaal, wat evenzeer geldt voor de personages, maar ook dat past wel bij de scene waarin zich dit vooral afspeelt. Het lijntje van Rourke brengt wat lower class-afleiding, de rest bestaat uit decadent LA van toen met een aantal apathische, narcistische figuren die hun dagen vullen met drank, drugs en willekeurige sex. Dat kan als saai of onpersoonlijk overkomen (gelet op de reacties zal dat ook wel zo zijn), maar ik vond de ingetogen manier waarop Jordan en Bret Easton Ellis hen bijna geniepig de afgrond in laten glijden best wel listig uitgewerkt.

Vervelen deed het in ieder geval niet, voornamelijk vanwege de toch wel intrigerende figuren die hierin ronddolen. De goed/kwaad-monoloog van Graham had voor mij niet gehoeven. Past totaal niet, maar verder is dit kille sfeerportret goed te doen. Prima afsluiter ook. Film met cultpotentie.

avatar van mikey

mikey

Insignificance schreef:

Zelf vind ik dat sfeertje vreselijk, vooral de muziek, maar als het past dan past het, hoe lelijk ik het oog mag vinden. Lelijk heeft per slot van rekening ook wel wat..

Hmm, het probleem is dat het sfeertje totaal niet overeenkomt. Ik zie het voor het eerst in deze context. Goed ik was ook geen upperclass kid from LA.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

"geregisseerd door Gregor Jordan"

Wat moet ik me daarbij voorstellen? Heeft die man überhaupt wel zijn stempel op zijn eigen film kunnen drukken? Dit ademt namelijk bret easton ellis. En dat concludeer ik zonder het gelijknamige boek ook maar ingekeken te hebben.

Het deed me allemaal veel aan less than zero denken. En aan waarom ik het nooit heb uitgelezen. Eventjes is zo'n kijk op een dergelijk groepje mensen, een verloren generatie om het pretentieus te stellen, best fascinerend, maar gauw daarna is de lol er wel af en slaan desinteresse en verveling toe.

Reinbo schreef:

had van mij nog wel een uurtje langer mogen duren

Van mij niet dus.

Mug schreef:

Verhaallijntjes die (eindelijk eens) ongeforceerd bij elkaar komen.

Of geheel niet bij elkaar komen. Wat dat betreft had er nog wel een uur bij gekund. Echt bevredigend vond ik de film niet eindigen.

avatar van gijsenjoost

gijsenjoost

in deze film zit geen verhaal........ de tijd die de film duurt kun je beter ergens anders aan besteden.