• 9.380.162 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

Dr. Berger

avatar van Beatlejim

Beatlejim

Donkerwoud schreef:

Mij echt iets te glad, en daar houd ik dan ook niet zo van.

Ik snap wat je bedoelt, en daar ben ik het wel een beetje mee eens.

avatar van Beatlejim

Beatlejim

Donnie brasco heb ik nu 2 keer gezien, de film leert je opzicht best wel veel over de maffia, bijv. met die snor.

De acteurs vond ik wel goed, ik vond vooral Al Paciono weer geweldig in zijn rol! En Johnny Depp laat weer zien dat die veel rollen aan kan!

avatar van spherepeer

spherepeer

Prachtige film, geeft een ander perspectief op de maffiawereld dan de gemiddelde maffiafilm. Zeer overtuigend gespeeld door Al Pacino en Johnny Depp. Mooie combinatie van humor, tragiek en spanning ook.

4,0

avatar van Amercianpie

Amercianpie

1 woord: prachtig

avatar van hefmak

hefmak

Nomak schreef:

Misschien weten jullie het al, maar de extended edition met 20 minuten aan nooit vertoonde scenes komt deze maand uit op dvd en Blu-ray.

Deze versie hadden ze 12 jaar geleden uit moeten brengen. Voor mij is en blijft het de beste film maar ik vraag me af of het de reputatie ten goede komt.

micheal

Deze film staat in mijn top 10.

Allemaal geweldige acteurs en een uitstekende verhaal.

Zeker een aanrader.

avatar van flrn

flrn

spherepeer schreef:

4,0

geheel eens met dit verhaal.

avatar van timburton

timburton

Ik blijf dit een erg goede film vinden. De combinatie van Pacino en Depp is uniek, zo prachtig is dat.

Tegenvaller.

Jammer want dit soort films kunnen me meestal wel boeien als het uitgangspunt een beetje slim en onvoorspelbaar uitgewerkt wordt. Eigenlijk vond ik alleen de chemie tussen de twee hoofdpersonages interessant. Het hele gedoe eromheen was vaak saai en erg langdradig.

Pacino laat wederom zien perfect te zijn voor dit soort rollen en hier doet ie het ook weer zeer goed. Meestal kan ik Depp ook wel waarderen maar vind hem nou niet echt een tough guy, kwam wat geforceerd over. De rest van de acteurs hing er eigenlijk maar een beetje bij. Visueel was de film vooral saai en als er dan wat sfeer in kwam werd deze vakkundig afgebroken door de enorm slechte soundtrack.

Het geheel keek wel aardig weg maar denk dat ik deze morgen alweer vergeten ben, 2*

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

B_B schreef:

Lijkt me logisch niet? Als je weet dat Depp's personage een undercoveragent is...Hij is niet echt een tough guy, gewoon een flik

• 1969 berichten

Heb je wel gelijk in maar volgens mij is het de bedoeling dat hij binnen die gang wel stoer overkomt, of zoals ze daar zeggen als een 'wiseguy'. Vind niet echt dat hij hier echt in slaagt. Hij kan goed acteren maar dit is totaal geen rol voor hem.

avatar van hefmak

hefmak

B_B schreef:

Depp is gemaakt voor deze film! Om nog maar te zwijgen over Michael Madsen... Hij hing er zeker niet bij.

hefmak schreef:

johnny depp was goed en michael madsen ook, in top vorm zelfs

• 1969 berichten

Vind Michael Madsen eigenlijk maar een slecht acteur. Hij kan best stoer kijken maar meer komt er ook echt niet uit. En Depp kan zich beter richten op wat meer eigenzinnige typetjes, dit overdreven stoere komt soms zelfs wat lachwekkend over.

B_B schreef:

michael madsen is goed, in goede films, slecht in slechte films.

als je in dit film om johnny depp moet lachen dan heb jij een rare humor.

• 1969 berichten

Ik lach dan ook niet omdat het grappig is maar eerder omdat het bij momenten totaal niet overtuigd. Madsen is typisch iemand die misschien voor 1 leuke scène kan zorgen (Reservoir Dogs bv) maar verder erg weinig te bieden heeft. Hier loopt ie er ook maar een beetje bij en zijn zinnetje op te dreunen zonder echt iets toe te voegen.

avatar van Jawat

Jawat

vandaag eindelijk een keer gekocht, zal vanavond het voetballen denk ik overslaan, want we zijn namelijk toch al geplaatst... heerlijke film, 1 van mijn lievelings

B_B schreef:

michael madsen is deze film perfect in zijn rol, en trouwens ook in reservoir dogs, en johnny depp vind ik ook perfect in zijn rol, en zeker heel overtuigend.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film met zeer overtuigende rollen van Johnny Depp, Al Pacino en Michael Madsen.

Heb de film in het verleden al eens gezien en nu is het de eerste keer dat ik de extended cut zie, en dat is wel een beetje te veel van het goede, de film kan best zonder die extra 21 minuten, het maakt het verhaal een beetje te langdradig.

Maar verder is dit wel een zeer goede prent die bovendien is gebaseerd op een waar verhaal, en zulke filmen vallen bij me wel altijd in de smaak.

avatar van Tharoy

Tharoy

De zoveelste misdaadfilm, pure saaiheid. Er zitten leuke dingen in, maar het houd je aandacht gewoon niet lang genoeg vast en lijkt veel te veel op de andere misdaadfilms. Ik snap niet wat iedereen toch ziet in dit genre, het is gewoon allemaal veel te herhalend en is imo pure stoerdoenerij.

avatar van you missed me

you missed me

forget about it

meesterwerk

avatar van dave

dave

Pacino speelt een gangster op een atypische manier. Dit doet hij matig, maar ik ben allang blij dat hij probeert af te wijken van personages als Vincent Hanna of zelfs Tony Montana.

Depp speelt bij momenten erg overtuigend, in tegenstelling tot Madsen, die alleen in volle glorie te zien is bij iemand die hem ook zo in beeld kan brengen. (Tarantino bv.)

De regie was echter erg rommelig (of apart?) De bedoeling is alleszinds niet echt duidelijk.

Het verhaal zal in de echte wereld wellicht voor oproer hebben gezorgd, maar deze verfilming slaagt daar niet echt in.

***

avatar van IcU

IcU

Kleine tegenvaller. Ik verwachte veel van deze film, maar mijn verwachtingen zijn niet helemaal waar gemaakt. Het verhaal, spel en regie zijn dik in orde. Een leuke soundtrack en geinige dialogen. Het nadeel is dat niet alle personages intressant zijn. Het personage van zowel Pacio als Madsen zijn een beetje saai. Hoewel Depp's personage weer wel intressant is. Pacino was niet meer dan een doorsnee gangstertje, die het niet allemaal voor elkaar heeft.

Toch heb ik me met deze extended versie geamuseert. Een aanrader voor mensen die van het genre houden is het zeker, maar een echte topper is het niet. Helaas.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Te koop bij Spotter (vier topfilms op 1 dvd) klopt niet want 3 films zijn bagger maar dan nog betaal je maar € 2,00. Ze hebben ook 2 films op 1 dvd voor € 0,50 of € 1,00.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

2e keer dat ik deze film heb gekeken. Ik stoor me toch echt aan de onnodige dialogen. Het lijkt af en toe alsof de spelers een beetje 'simpel' zijn. Echt niet nodig...

En het was ook opeens afgelopen, hmm.

Ik verlaag mijn punt van 4* naar 3,5* vanwege de regel hierboven.

avatar van Jonas Schiffer

Jonas Schiffer

een geweldige film johnny depp en al pacino zijn geweldige acteurs

avatar van daantje81

daantje81

goeie film allee een raar einde.

vond depp en pacino zeer goed

avatar van H1DD3

H1DD3

Waarom een raar einde dan?

avatar van groente12

groente12

Goede film niks slechts aan.

Waarschijnlijk Johnny Depp's beste film die ik van hem heb gezien.

Toch is Al Pacino de grote ster, zijn rol was echt fantastisch als een mokkend mafia lid.

avatar van bollepeer

bollepeer

zeer goed verhaal, zeer goed acteerwerk, zeer goed afgewerkt. alleen er zit maar weinig aktie in en dat had je bij deze film wel kunnen gebruiken.

3.5 *