Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Mike Newell
Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen
Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 24 april 1997
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via Viaplay
Plot Donnie Brasco
"Based on a true story."
De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.
Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone
Bruno
Richard 'Richie' Gazzo
Dr. Berger
- 20609 berichten
Dat klopt, maar het bekenste waar hij inspeelde is dan toch bij Scarface, vind ik hij speelt namelijk de hoofdrol en heel het verhaal draait om hem.
Mescaline
De aller eerste x dat ik deze film in zijn geheel zie..
Al vaak genoeg stukjes van gezien op tv.. maar nooit de hele film..
Vond het een goede film met sterke acteurs.. Al Pacino.. Johnny Depp..
Maar wat ik wel vreemd vind.. is dat Michael Madsen niet op de dvd cover vermeld staat.. hij heeft bijna een even grote rol als Al Pacino.. en acteerd zijn rol net als de rest van de cast ook erg sterk!
Al Pacino zijn we gewend in mafia films.. Michael Madsen heeft maar een paar mafia films.. maar doet het daarin tegen altijd uitstekend!
Goede sterke film.. die een realistisch beeld geeft hoe het er bij de mafia aan toe gaat.. een film die zeker niet minder is dan Good Fellas Casino.. Of Scarface.. zeker een aanrader voor mensen die deze film nog niet gezien hebben.. maar natuurlijk ook een aanrader om deze film meerdere malen te bekijken!
4,5 wel verdiende sterren !
twin
Zijn beste en in scarface dan ?
Tuurlijk heb je gelijk in, maar in deze rol heeft hij iets triest en dat doet hij geweldig, dat haar van hem net niet, het loopje, het beetje minachting van zijn maffia vriendjes, heel subtiel maar briljant
Wezze
Nog een keer gekeken en verhoogd naar 5*, deze film behoort tot de absolute top
Mark W
Eindelijk gezien, vond het een erg sterke film! Zeer sterke cast, die ook nog eens goed acteerd. Het verhaal heeft mij erg geboeid. Het einde vond ik een beetje afgeraffeld, ik had het gevoel dat ik midden in de film zat toen hij opeens afgelopen was. Daarom niet de volle score, maar toch een goede 4,5 *
hefmak
Slecht einde? Dat lees ik vaker.
Hoe had het einde dan moeten verlopen?
_dangerous_
Briljant einde naar mijn mening, heb al eerder gepost waarom..
Ja, vind ik ook.
Gewoon een topfilm.
Johnny Depp mag wel vaker zulke rollen spelen.
Binnenkort de tweede misdaad film van hem, Public Enemies. Werd tijd na al die freak rollen (wat hij overigens wel heel goed doet).
desteven007
Ga deze morgen voor de tweede keer kijken, maar wat ik me afvraag wordt er eigenlijk in de film geschoten?
helleke
Enkel met waterpistolen
hellblazer93
Zeer goed film die al snel weet te boeien als direct in het begin Pistone (Donnie) en Lefty elkaar ontmoeten en zo een hechte band creeeren, naarmate de tijd vordert. Goed acteerwerk natuurlijk weer. En een goede sfeer.
desteven007
Gisteren nog maar eens gezien, de cast is echt top! Maar wat gebeurt er nu met Lefty?
steel
aangezien hij thuis zijn persoonlijke spullen achterlaat , waarschijnlijk vermoord
desteven007
Ja en hij wist dat, maar waarom gaat hij er dan naartoe?
Jessica.
Een leuke film, ookal hou je eigenlijk niet zo van maffia. Het verhaal is gewoon goed en de acteurs zijn super. Depp is super =D En natuurlijk ook Pacino.
GinolaEHV
Prachtige maffiafilm, met uitstekende acteerprestaties van zowel Depp als Pacino.
Het is mooi om te zien hoe Brasco langzamerhand verandert van de trouwe FBI-agent, die netjes elke dag zijn rapport uittikt, in een echte gangster die het niet zo zachtjes aan doet.
De film is blijkbaar gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar ik denk niet dat de details in de film ook werkelijk plaats hebben gevonden. De grote lijn zal wel hetzelfde zijn.
5*.
Iron Maiden
het einde is niet super.
het houd gewoon op.
denk aan no country for old men.
Minotaures
Nee, klopt. Denk maar aan de moord op de 3 Mafia-bazen in de kelder, daar was Brasco bijv. niet bij om het te beschrijven.
Een mooie film die je zeker onder ScarFace, Carlito's Way en alle andere Pacino-topper's.
unknown
Niets aan toe te voegen.
BronxTale
Ik vind het een zeer meeslepende film. Maar om eerlijk te zijn vind ik Carlitho's Way iets beter.
gauke
Depp in sterke dramatische rol en Pacino als lid van de maffia (is hem op het lijf geschreven. Prachtige dramafilm
Minotaures
Het zijn de regels, waar hij zich toch wel aan moet houden. Anders zullen de consequenties ZEER groot zijn. Waaronder familieuitmoording.
Siorgi
Topcast, schitterend scenario en Al Pacino in een prachtrol als de ultieme underdog!
NoSleep
Tja, wat valt hier nog over te zeggen. Ik vond het een pracht film en een aanrader voor iedereen die em nog niet gezien heeft. Strak acteer werk, scenes met humor, actie en (voor mij) een erg ontroerend einde. *4.5

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Donnie Brasco' van Mike Newell verschijnt binnenkort op Netflix

Prime Video schrapt in het aanbod: Diverse hitfilms zullen de dienst snel verlaten

Vijf veel bekeken titels die de komende weken van Netflix verdwijnen

The Godfather

Heat
Misdaad / Thriller, 1995

Once upon a Time in America
Misdaad / Drama, 1984
new york cityfloridajaren 70undercovercolombiagangstergebaseerd op een waargebeurd verhaalmaffiagangsterdirty copinformantsurveillancecard playinginformantstealing moneymarriage counselorshaving cream drug dealfbi agentbrutal violence