• 9.383.729 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

Benjamin 'Lefty' Ruggiero

Dominick 'Sonny Black' Napolitano

Nicholas 'Nicky' Santora

Maggie Pistone

Richard 'Richie' Gazzo

Dr. Berger

desteven007 schreef:

Dat klopt, maar het bekenste waar hij inspeelde is dan toch bij Scarface, vind ik hij speelt namelijk de hoofdrol en heel het verhaal draait om hem.

daar heb je gelijk in, vind het zelfs de beste acteer prestatie ooit, de film zelf stelt niet al teveel voor verder.

avatar van Mescaline

Mescaline

De aller eerste x dat ik deze film in zijn geheel zie..

Al vaak genoeg stukjes van gezien op tv.. maar nooit de hele film..

Vond het een goede film met sterke acteurs.. Al Pacino.. Johnny Depp..

Maar wat ik wel vreemd vind.. is dat Michael Madsen niet op de dvd cover vermeld staat.. hij heeft bijna een even grote rol als Al Pacino.. en acteerd zijn rol net als de rest van de cast ook erg sterk!

Al Pacino zijn we gewend in mafia films.. Michael Madsen heeft maar een paar mafia films.. maar doet het daarin tegen altijd uitstekend!

Goede sterke film.. die een realistisch beeld geeft hoe het er bij de mafia aan toe gaat.. een film die zeker niet minder is dan Good Fellas Casino.. Of Scarface.. zeker een aanrader voor mensen die deze film nog niet gezien hebben.. maar natuurlijk ook een aanrader om deze film meerdere malen te bekijken!

4,5 wel verdiende sterren !

avatar van twin

twin

desteven007 schreef:

Zijn beste en in scarface dan ?

Tuurlijk heb je gelijk in, maar in deze rol heeft hij iets triest en dat doet hij geweldig, dat haar van hem net niet, het loopje, het beetje minachting van zijn maffia vriendjes, heel subtiel maar briljant

avatar van Wezze

Wezze

Nog een keer gekeken en verhoogd naar 5*, deze film behoort tot de absolute top

avatar van Mark W

Mark W

Eindelijk gezien, vond het een erg sterke film! Zeer sterke cast, die ook nog eens goed acteerd. Het verhaal heeft mij erg geboeid. Het einde vond ik een beetje afgeraffeld, ik had het gevoel dat ik midden in de film zat toen hij opeens afgelopen was. Daarom niet de volle score, maar toch een goede 4,5 *

avatar van hefmak

hefmak

Slecht einde? Dat lees ik vaker.

Hoe had het einde dan moeten verlopen?

avatar van Wezze

Wezze

Briljant einde naar mijn mening, heb al eerder gepost waarom..

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Wezze schreef:

Briljant einde naar mijn mening, heb al eerder gepost waarom..

Ja, vind ik ook.

Gewoon een topfilm.

Johnny Depp mag wel vaker zulke rollen spelen.

Binnenkort de tweede misdaad film van hem, Public Enemies. Werd tijd na al die freak rollen (wat hij overigens wel heel goed doet).

desteven007

Ga deze morgen voor de tweede keer kijken, maar wat ik me afvraag wordt er eigenlijk in de film geschoten?

jazekers.

avatar van helleke

helleke

Enkel met waterpistolen

avatar van Respekked

Respekked

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer goed film die al snel weet te boeien als direct in het begin Pistone (Donnie) en Lefty elkaar ontmoeten en zo een hechte band creeeren, naarmate de tijd vordert. Goed acteerwerk natuurlijk weer. En een goede sfeer.

desteven007

Gisteren nog maar eens gezien, de cast is echt top! Maar wat gebeurt er nu met Lefty?

desteven007 schreef:
naar de gevangenis zo niet vermoord.

avatar van steel

steel

desteven007 schreef:

aangezien hij thuis zijn persoonlijke spullen achterlaat , waarschijnlijk vermoord

steel schreef:

Ja en hij wist dat, maar waarom gaat hij er dan naartoe?
waarschijnlijk omdat anders iedereen waar hij omgeeft omgelegd word!!

avatar van Quaest

Quaest

Einde is super. Het is ook goeie maffiafilm.

avatar van Jessica.

Jessica.

Een leuke film, ookal hou je eigenlijk niet zo van maffia. Het verhaal is gewoon goed en de acteurs zijn super. Depp is super =D En natuurlijk ook Pacino.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Prachtige maffiafilm, met uitstekende acteerprestaties van zowel Depp als Pacino.

Het is mooi om te zien hoe Brasco langzamerhand verandert van de trouwe FBI-agent, die netjes elke dag zijn rapport uittikt, in een echte gangster die het niet zo zachtjes aan doet.

De film is blijkbaar gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar ik denk niet dat de details in de film ook werkelijk plaats hebben gevonden. De grote lijn zal wel hetzelfde zijn.

5*.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

het einde is niet super.

het houd gewoon op.

denk aan no country for old men.

avatar van omar_91

omar_91

topfilm

avatar van Minotaures

Minotaures

GinolaEHV schreef:

Nee, klopt. Denk maar aan de moord op de 3 Mafia-bazen in de kelder, daar was Brasco bijv. niet bij om het te beschrijven.

Een mooie film die je zeker onder ScarFace, Carlito's Way en alle andere Pacino-topper's.

avatar van unknown

unknown

Minotaures schreef:

Niets aan toe te voegen.

avatar van BronxTale

BronxTale

Ik vind het een zeer meeslepende film. Maar om eerlijk te zijn vind ik Carlitho's Way iets beter.

avatar van gauke

gauke

Depp in sterke dramatische rol en Pacino als lid van de maffia (is hem op het lijf geschreven. Prachtige dramafilm

avatar van Minotaures

Minotaures

Ja en hij wist dat, maar waarom gaat hij er dan naartoe?

Het zijn de regels, waar hij zich toch wel aan moet houden. Anders zullen de consequenties ZEER groot zijn. Waaronder familieuitmoording.

avatar van Siorgi

Siorgi

Topcast, schitterend scenario en Al Pacino in een prachtrol als de ultieme underdog!

avatar van NoSleep

NoSleep

Tja, wat valt hier nog over te zeggen. Ik vond het een pracht film en een aanrader voor iedereen die em nog niet gezien heeft. Strak acteer werk, scenes met humor, actie en (voor mij) een erg ontroerend einde. *4.5