• 9.378.487 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie

Releasedatum: 11 september 2008

Plot Wanted

"Choose your destiny."

Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

avatar van edouard

edouard

Oke ik geef het toe, ik moest huilen toen Angelina Jolie dood ging..

Tonypulp

Mensen moeten van te voren beter uitzoeken naar wat voor film ze gaan kijken, want die scores die hier worden uitgedeeld is gewoon belachelijk laag..

De film doet alles meesterlijk, alleen kijken als je van over-de-top actie geniet.

Neem het niet zo serieus, geheid dat je de film dan slecht vind.

Heerlijk is dit gewoon...puur vermaak

avatar van Keane1983

Keane1983

Het verhaal rommeld wat aan alle kanten, maar dat boeit niet...Je wilt een actie, je krijgt een actie.

Van veel films rommelen de verhaallijnen, hoewel het storender is als je een drama aan het kijken bent waar het verhaal niet van klopt, of als je naar een actie kijkt waar het verhaal wat aan rommeld!!!waar je voor gaaat is de actie...toch!!!

Ik heb de tijd dat de film duurde op het puntje van mijn stoel gezeten.

De actie vond ik super, de special effects waren in mijn ogen super.

Wat ik wel een tegenvaller vond was de soundtrack....heel vaak hetzelfde nummer!!! Is niet nodig......

Al met al, een top cast, een top film (voor zijn gerne)...van mij een 4.0

crack1

Ik heb hem gezien,maar geen 2de maal vrees ik!

Hier word in geacteerd zoals ik het ook zou kunnen....,belabberd dus.

crack1 schreef:

Ik heb hem gezien,maar geen 2de maal vrees ik!

Hier word in geacteerd zoals ik het ook zou kunnen....,belabberd dus.

Goede cast, goed geacteerd...

crack1

Inderdaad,goede cast......,maar dit wil niet zeggen dat hier de pannen van het dak zijn geacteerd!

Maar slecht was het niet

jeroentjuhhhhh schreef:

Maar slecht was het niet

De cast niet neen,de uitvoering was beneden alle peil!

avatar van jefferdb

jefferdb

Vond de film zeker niet slecht,alleen heel spijtig dat angelina op het einde sterft Mooie actie, lekker over de top vooral dat met die auto vond ik geweldig

avatar van Don MN

Don MN

crack1 schreef:

Dat is dus ook helemaal niet de bedoeling. Vindje dat er in Die Hard of in Matrix zo magistraal geacteerd word?

Het is duidelijk dat actiefilms niet de beste acteerprestaties hebben voortgebracht. Bijna alle acteurs zetten hun karakters foutloos neer, maar er kan geen reden tot oscar-rumoer bij een film als deze voorkomen.

De nadruk ligt juist op de perfect uitgevoerde actie en zorgt ervoor dat deze film me blijft boeien. Als hij voor het pad was gegaan van ellenlange gesprekken en de gevoelens van McAvoy dieper te bestuderen onstaat er een film die saai is voor de actieliefhebber en voor de drama-kijker gewoon grote onzin is. Door McAvoy snel te laten ontwikkelen en al het geld in te zetten op de "onrealistische" maar wel hoogstaande actiescenes ontpopt deze film tot meer dan een niet begrepen actiefilm.

Ik vind het een geslaagd project.

crack1

Toch iets beter dan in deze.

Freeman staat te acteren alsof hij een dildo in zijn reet heeft!

Inderdaad moet men van dit genre geen oscars verwachtten, maar ietsepietsie niveau moet toch kunnen,voor mij althans.

Anders moet men de poppen van The Thunderbirds terug bovenhalen,daar was ook weinig emotie te bespeuren.

avatar van depri83

depri83

crack1 schreef:

Toch iets beter dan in deze.

Freeman staat te acteren alsof hij een dildo in zijn reet heeft!

Het is toch vrij normaal dat koelbloedige moordenaars geen emotie tonen.

crack1

Zelfs Hitler toonde emotie's..........

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

crack1 schreef:

Zelfs Hitler toonde emotie's.........

Tja, mensen zonder enig aanwezig empatisch vermogen kennen geen emoties, maar we weten niet of dat hier het geval is. En ik denk dat hier andere emoties bedoeld worden dan die van Hitler, in de zin van je kunnen inleven in iemand anders. Hitler kende alleen maar woede e.d., geen medeleven.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Wat een ongeloofelijke kinderfilm was dit zeg.Te duf voor worden en het meeste is nog gejat ook.the matrix moet je niet na doen zelfs niet met een kleine aanpassing met dat kogel effect,wat slap gedaan en er op uit willen zijn om even snel cash binnen te krijgen.

Roel- schreef:

Zefs met zijn hond! Hij had dus zeker empatisch vermogen.

And now,Back to the movies!

avatar van Bitking

Bitking

Tonypulp schreef:

Neem het niet zo serieus, geheid dat je de film dan slecht vind.

Heerlijk is dit gewoon...puur vermaak

Ik vind dat sommige films op moviemeter te hoog krijgen. Wanted ziet er voor mij wel goed uit, ik heb hem niet gezien. Maar bijvoorbeeld sin city vind ik belachelijk hoog gescoord.

Bitking schreef:

Ga niet bij wanted een discussie beginnen over sin city, behalve dat het om verschillende redenen wél zo'n beoordeling verdient

Het hele gegeven was vernieuwend, het heeft écht een strip verfilmt.

avatar van Don MN

Don MN

88Fabian schreef:

Je zou eens moeten weten hoeveel goede films, goed werkende elementen gestolen hebben van voorgangers.

-->Bij een SF-film valt dit veel meer op.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

88Fabian schreef:

Ik mag hopen dat er dan nog meer regisseurs even snel cash binnen proberen te krijgen door het maken van een hele leuke film.

avatar van Vascago

Vascago

Totaal over de top en bij deze film werkte dat perfect. Zwaar cliche natuurlijk. Nerd die niet weet wat ie allemaal kan bla bla. Maar supervet uitgewerkt, en wat ziet Angelina er weer ongelooflijk lekker uit.

avatar van 074

verhaal sloeg nergens op. ratten met bommen om hun middel? de toekomst lezen uit bedrading? en daaruit opmaken dat iemand dood moet? ik denk dat de writers door een depressie gaan, of ze hebben gewoon een tekort aan goede ideeën.

074 schreef:

Tekort aan goede ideeën nog wel?

Heb je wel opzitten letten of kijk jij alleen films voor het verhaal, en niet als entertainment?

Erg apart, want als er 1 ding hier aanbod komt is het de ruime denkwijze van de regiseur die álles mogelijk maakt, al zijn ideeën eruit gooit en prachtige dingen op het doek laat verschijnen.

Verhaal doet er simpelweg niet toe.

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

jefferdb schreef:

Op Nu.nl stond:
Jolie kreeg 10,7 miljoen euro voor haar rol in de film 'Wanted'. Voor het vervolg van de film zou ze zelfs ruim veertien miljoen euro kunnen vragen. Vorig jaar stond Angelina op de tweede positie van meest betaalde actrices.

Ze komt dus nog terug als dode, bijzonder.. Nou ja, na wat ik in deze film gezien heb kan dat nog mogelijk zijn ook.
Waarschijnlijk is het een fout. Maar ik moest wel even lachen.

crack1

Of het zou moeten laten zien hoe het met Angelina begonnen is natuurlijk! Who care's.

avatar van Betamax

Betamax

Je moet er van houden, maar ik hou er van.

Van aktie, special effects en spanning!

Prima film.

avatar van 074

Tonypulp schreef:

Tekort aan goede ideeën nog wel?

Verhaal doet er simpelweg niet toe.

je gaat toch een film kijken omdat het verhaal je aanspreekt? of zie ik dat weer fout? als mensen met zulke ideeën komen is het gedaan met de prachtige films die wel een goed verhaal hebben als the godfather etc.

Hij laat misschien mooie dingen op het doek zien maar het is allemaal zulke onzin.

074 schreef:

Ik kijk geen film omdat het verhaal me aanstaat, ik kijk een film omdat die vermakelijk is, en dat kan met of zonder verhaal zo zijn.

Dit is puur vermaak, een welkom tussendoortje tussen al die serieuze films, deze film doet wat het wilt en wat het moet gewoon perfect.

En omdat er geen ijzersterk verhaal in zit...tsja dat valt helemaal weg tegen de prachtige actie die je voorgeschotelt krijgt.

Als ik een auto in de zijkant van een bus wil zien vliegen, hoef ik daar geen verhaal voor...als hij maar lekker in die bus knalt.

avatar van Azizaatjee

Azizaatjee

Very nice movie, nie verwacht eigenlijk.. Dacht k kijk m ff omdat James McAvoy drin speelt, maar nou jah heb nie alléén van hem genote maar ook van de film.. Het verhaal s lekker vlotjes verteld maar tog ook onvoorspelbaar! Daar hou k wel van!

Deze film verdient zeker n 5!

avatar van otherfool

otherfool

Armzaligheid troef in deze stupide kruisbestuiving van The Matrix, Lucky Number Slevin en Minority Report. De actiescenes zagen er werkelijk niet uit (ik kon wel huilen bij het speelgoedtreintje), het verhaaltje is te stompzinnig voor woorden en bij de moraal mag je nog best wat vraagtekens plaatsen. Uberdomme slotscene ook. Deed pijn aan ogen en oren (jaja behalve Angelina natuurlijk).

1*.