• 9.378.696 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie

Releasedatum: 11 september 2008

Plot Wanted

"Choose your destiny."

Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

avatar van Debra

Debra

something_else schreef:

Echt een goede film, een van de betere in zijn genre... Ben het zelfs 2 keer gaan kijken De special effects mochten er zijn en ook het verhaal zat goed in elkaar. De oneliners van Wesley waren gewoon ijzersterk en zeer geestig... Alleen Jolie wekte geen indruk met haar rol en was eerder teleurstellend als Fox vond ik. Maar McAvoy en Freeman waren dan weer uitstekend...

Heb deze ook 2 x gaan zien!

en verveelde me geen minuut.

geweldige acteerprestaties en zeer mooie special effects.

deze film is echt goed ik heb hem 1x gezien ik wil hem wel 10x zien echt goed ik geef voor deze film een 10.

avatar van niekystyle

niekystyle

Een lekker vernieuwde film. Veel actie, spannend verhaal die ineens wegens een leugen totaal omslaat.

Heb zeer genoten van de film, die zeer mooie grafische moment snel afwisselde.

En Angelina speelde een mooie rol, wat het een extra pluspunt gaf.

Geen moment verveelt, genoten tot de laatste minuut.

avatar van Livefree70

Livefree70

Zeer sterke aktiefilm met verrassende plotwendingen, kijkt lekker weg , met mooie special effects.3,5*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Brr, wat een lelijke poster zeg, maar dat terzijde. Erg cool filmpje dit moet ik zeggen. Dat de film ongeloofwaardig, onrealistisch e.d. is weet je en daar maak ik eigenlijk niet echt een probleem van. Tijdens het zien van de trailer wist je al dat het op dat punt - bijna - niet verder kon gaan. Het gaat 'm in deze film natuurlijk vooral om de visuele pracht die we voorgeschoteld krijgen en die is prima. Heerlijke actie, prima special-effects en een redelijke ondersteuning van dit alles door de score van Elfman. Er zijn dan ook altijd een paar scenes die je bij blijven natuurlijk. Persoonlijk heb ik kunnen genieten van het moment dat Jolie in haar dikke Dodge Viper zo ineens McAvoy van de straat af ramt en zo de auto in rijdt. Hihi, geweldig Jammergenoeg gaat het bij de scene dat de trein van de rails het ravijn indonderd een beetje te ver. Eén van de minpuntjes in deze film die scene. Dat het over the top gaat wist ik natuurlijk, maar je kan ook te ver gaan Bekmambetov.

Angelina Jolie mag zich wat mij betreft de ster in deze film noemen. Ze ziet er heerlijk uit ondanks dat ze in een paar scenes - met verkeerde lichtval ofzo - wel een beetje op een crackverslaafde leek. James McAvoy, mwah die doet het redelijk, maar heeft me niet helemaal kunnen overtuigen. Morgan Freeman mag zich zonder trots de minste van het stel noemen en kan het beter bij de goedaardige rollen houden wat mij betreft. Vooral wanneer hij het woord ''motherfucker'' uit zijn mond durft te krijgen gaat het allemaal een beetje te ver. Dat lijkt bij die beste man toch helemaal nergens na. Voor de rest een leuk verhaal met een verassende wending. Ik zag het niet aankomen in ieder geval. Wel jammer van dat weefgedoe met die touwtjes en de codes die daar uit voortkomen, dat maakt alles dan weer wat minder eigenlijk. Heb zo nu en dan ook nog even mogen lachen en de film keek gewoon heerlijk weg. Ik heb me wel vermaakt bij deze film. Zeker een voldoende. Voor nu drie sterren, maar dicht tegen een halfje verhoging. Dat zien we wel als de film bij herziening overeind blijft.

avatar van picesof69

picesof69

Goede actiefilm, met veel goede acties, wendingen, verassingen, subtiele grapjes, etc.

Geweldige plaatjes (A.Jolie...), stunts en special effects.

Wel een beetje ver gezocht af en toe, soms ook weinig origineel (of anders gezegd: goed jatwerk).

Wordt wel een kaskraker/ hit denk ik...

Geen van de acteurs cq rollen hebben echter indruk op me gemaakt, dus meer dan een 3,5 kan ik er toch niet voor geven.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Slecht, waardeloos etc. moet ik doorgaan?

Angelina Jolie laat nogmaals zien dat ze niet echt kan acteren, is James McAvoy een acteur? Morgan Freeman vult zijn zakken alleen maar laatste tijd. Lijkt Samuel L. Jackson wel.

De scenario is te simpel, de chemie tussen Jolie en McAvoy....de chemie..? Die hebben ze niet eens. De ongeloofwaardige special effects zijn om te lachen (of huilen).

Er had meer in kunnen zitten in deze film, als actie-fanaat ben ik zeer teleurgesteld in de "actie" van de film, ook het verhaal is te makkelijk die ik ook bij films als 'Street Kings' en 'Jumper' heb gezien.

Ook al duurt de film 110 min. het lijken er veel minder omdat alles zo snel gaat, de persoonlijke leven van de hoofdrolspeler raast van het scherm af.

Er had veel meer ingezeten.

avatar van Eduardo500

Eduardo500

waardeloos!!!

Aardige film, maar niet meer dan dat. Het verhaal is flinterdun en op momenten zwaar overtrokken. Een huurmoordenaar die een aanloop neemt en over een afstand van 100 meter van het ene kantoorgebouw naar het andere springt, mensen die om objecten heen kunnen schieten, een lulletje die van het ene op het andere moment een super huurmoordenaar wordt, etc. Erg overdreven allemaal. Maar goed, wel een film om een keertje te bekijken.

avatar van cfreak24

cfreak24

Erg vette film. Heb hem 2 weekjes terug in de bios gezien in Amerika en het is echt een gave film. Het verhaal is niet echt bijzonder maar de special effects zijn echt te vet. De actie is echt zwaar over the top maar oh zo vermakelijk. Ga de film zeker weten op dvd kopen als die hier uit is. Maar dat zal nog wel ff duren aangezien de film hier pas 4 maanden na de US release uitkomt in de bios...

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke film maar meer niet

verhaal is niet bijzonder, actie is in orde maar oh zo 'over the top' dat ik me er soms gewoon aan ergerde. in een boogje schieten vond ik al onrealistisch maar op het einde werd er gewoon een heel rondje gemaakt met de kogel komop dat is toch niet meer om aan te zien.

Gelukkig maakte de cast een hoop van de film weer goed waardoor die vermakelijk was

ik vond dit een leuke actiefilm

lekker makelijk en onspannend

wel erg lang vond ik, in de bioscoop was een pauze tussen...dat was lang gelden dat ik da nog had..

hoewel ik het niet zo voor Mss Jolie heb vond ik ze in deze film nog wel sympathiek =D haar personage dan ofzo denk ik =D

avatar van DoubleDutch

DoubleDutch

ge-wel-dig! ik had totaal geen idee waar het over ging maar het was het kijken waard! goede humor (niet teveel), goede actie en mooie subtiele fx's!!

Ik ben geen fan van Angelina Jolie maar Morgan Freeman doet het weer goed! Verhaal is tevens ook uitstekend!

avatar van Fastboy

Fastboy

Film was leuk om naar te kijken maar het verhaal had toch wel wat beter gekunt. Beetje te vergelijken met Jumper. Prachtige special effects maar een verhaal wat iets te simpel is..

avatar van something_else

something_else

Hayabusa schreef:

Slecht, waardeloos etc. moet ik doorgaan?

Er had veel meer ingezeten.

Is James McAvoy een acteur? Wat een OVERBODIGE vraag!!! Je hebt hem duidelijk niet zien acteren in films als The last king of Scotland en Atonnement. Hij kan wel degelijk acteren! McAvoy heeft gewoon echt talent en we zullen nog veel van hem horen.

avatar van alex1307

alex1307

Geweldige film, zojuist gezien. Lekkere film vol actie en natuurlijk de geweldige Angelina Jolie!!

avatar van Jonny__17

Jonny__17

Mooie, lekkere goede actie film, toch nog beetje verassend !

avatar van Hayabusa

Hayabusa

something_else schreef:

Reageer niet op mij, deze film was waardeloos, dat jij daar niet mee eens bent, is jouw eigen mening die ik respecteer, iets wat jij ook hoort te doen voor anderen.

Verhaal is te makkelijk, zijn "acteerprestaties" komen totaal niet over. Een sul die in een keer een überkiller is. Wat een bullshit, het had veel beter uitgewerkt kunnen worden.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Had in het begin ff zoiet s van "mwa, wat erg over de top"..... maar na dat de film ten einde was kan ik met een gerust hart zeggen dat dit alvast een van de betere aktiefilms van 2008 is, die ik gezien heb. Totaal niet vewrvelend, boeiend verhaal van begin tot eind veel aktie, en Jolie is altijd leuk om te zien;)

*4.5*

avatar van Eric§Cartman

Eric§Cartman

Niet echt mijn genre,vond het 'kogel tegen de andere kogel schieten om hem te laten afketsen' wat overdreven.Ook toen fox een kogel in een rondje schoot op het einde was zwaar overdreven.Acteerprestaties vond ik middelmatig,maar dat kan zijn omdat ik slaperig was .3*

avatar van The Ripper NL

The Ripper NL

De 1e scene keek ik even van op... maar daarna werd ik er helemaal ingezogen... pracht van een film, mooie effecten en het verhaal loopt lekker door in de film! Must watch!

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

something_else schreef:

ik vond hem ook overtuigend en idd. we zijn van hem nog niet af.

avatar van dwid

dwid

Vermakelijke en een opzich boeiende film, toch achteraf niet helemaal tevreden. De special effects waren opzich erg leuk gedaan, alleen waren deze speical effect te onwerkelijk voor mij. Een beetje hetzelfde idee als met bijvoorbeeld mision impossible.

Dat met de vertragende blik vond ik wel grappig, maar om vervolgens kogels te laten afbuigen ging me iets te ver. Of met een auto in de zijkant van een trein knallen, of met de trein meters naar beneden vallen en dan nog weer topfit door gaan. Oeps, zijn toch wel weer een aantal dingen als ik er zo over na denk. Ja, dan krijg ik de reactie dat ik dat van te voren had kunnen weten, maar ik wilde de film toch ff 'proberen'.

Zal hem overigens niet afraden, maar je moet er wel van houden...

avatar van *San*

*San*

Een film met veel actie die ook erg spannend kan zijn. Angelina Jolie speelt een van haar spectaculairste rollen.

avatar van Haat666

Haat666

Hele mooie film. Link met Matrix wordt (te) vaak gemaakt. Ik dacht eerder aan de twee eerdere films van de regisseur...zelfde stijl, maar dan nog mooier en aparter. Nu wachten tot deze uitkomt op BluRay!!

avatar van luuk1988

luuk1988

damn angelina joli is zoo sexy:!!!

vermakelijke film met feel actie en spectakel.

avatar van missl

missl

Heel erg stom verhaaltje met grote gaten in het plot, of vreemde dingen maar het ziet er allemaal wel heel stoer uit.

avatar van bartes

bartes

Ik snap eigenlijk niet waarom de meeste hier zo positief over de film zijn hoor. Het verhaal was zooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo slecht. Gewoon zwaar bagger. De actie was natuurlijk wel oogstrelend maar naar mijn mening net iets té overdreven. Gewoon een actiefilm waarin lekker geknald wordt, maar absoluut geen topper.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Wanted.
Film begon best goed met een paar erg leuke schietscenes de laatste 45 minuten vond ik echter een beetje tegenvallen en het einde vond ik behoorlijk vaag. Even een vraag: Waarom schoot Jolie eigenlijk iedereen neer en daarna haarzelf? Vond Freeman niet echt goed acteren als de badguy en het is ook niet echt een rol voor hem ook al vind ik hem in lucky number slevin erg goed spelen.Tja, Mc Avoy deed het leuk maar niet van dat je dacht ''wow''.
Het allerlaatste stukje vond ik echter wel weer leuk bedacht.
3.0

avatar van wokkels