• 9.374.535 stemmen

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Julia Roberts en Kevin Bacon

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 30 november 1990

Plot Flatliners

"Some lines shouldn't be crossed"

Een groep medische studenten begint de grens van leven en dood te onderzoeken. Ze laten hun hart stilzetten, om het weer net op tijd op gang brengen. Ze krijgen hierdoor echter nachtmerries over hun kinderjaren, en worden geconfronteerd met slechte dingen die ze in het verleden gedaan hebben.

Rachel Mannus

Young Nelson

Young Winnie

avatar van Jordy

Jordy

Het begin van de film is, mede door de sterke cast en een paar zeer spannende momenten, erg goed. Als de hoofdpersonen echter hun nachtmerries achter zich heen krijgen wordt de film echt té belachelijk. Ik hou het op 2 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Helemaal met je eens.

avatar van neo

neo

ik vind deze film eigenlijk wel 3.5 sterren waard.

avatar van FisherKing

FisherKing

Een Joel Schumacher film is per definitie nooit slecht... Deze film heeft een hele goeie cast..

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Nou Batman komt anders sterk in de richting van een slechte film.

Deze is wel o.k., vooral het verhaal is leuk verzonnen.

avatar van Jordy

Jordy

hmn ik vind Joel Schumacher films per definitie niet goed dat ie een paar goede films heeft gemaakt (Falling Down, Time To Kill, Tigerland) zie ik als uitzondering verder had de wereld er een stuk beter uitgezien als hij geen films had gemaakt (vind ik)

avatar van FisherKing

FisherKing

Met Uitzondering van de batman-films ( die mij niet zo trekken ) vind ik het basisniveau van Schumacher goed; Ik bedoel het is nooit minder dan een 2 ( althans voor mij )

avatar van sydney

sydney

Middelmatige film met uitschieters naar boven toe. Wel aardig om op een zondagmiddag te bekijken.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Kiefer Sutherland ... bweeeeeeeurk !!! (zie ook o.a. "The Vanishing")

Zwakke film

** 2 op 5 **

avatar van mazdalfa

mazdalfa

In het begin een sterke film, maar wordt al snel vergezocht en zwabbert moeizaam naar het einde. Zeker niet Schumacher's beste film, ondanks de veelbelovende cast. Letterlijk, want veel van deze lieden stonden aan het begin van hun carrière.

Julia Roberts brak in hetzelfde jaar door met Pretty Woman; Kiefer Sutherland pas twee jaar eerder met Young Guns; Kevin Bacon had Tremors in 1990 (en sinds Footloose alleen kleine rollen/films gedaan); William Baldwin had er net twee films op zitten en ook Oliver Platt was net twee jaar in de business te vinden.

Maz

avatar van WB

WB

Zeer goeie unieke film, met vele bekende acteurs/actrices! Toppertje! Erg spannend ook...

avatar van mikey

mikey

Helaas was roberts het beste dat deze film te bieden had, over bijna-dood ervaringen die nogal vreemde concequenties heeft; schuldgevoelens worden werkelijkheid. Jan de bont verzorgde het sfeervolle camerawerk. Niet eng maar wel vermoeiend. 1.5

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Ik vond dit, zeker de eerste keer dat ik hem zag, een behoorlijk spannende film. Intrigerend thema, dat experimenteren met de dood. Met name de scènes waarin Kiefer Sutherland achtervolgd wordt zijn om je nagels af te bijten...

Misschien is het niet op alle fronten even subtiel uitgewerkt, maar ik vind deze film toch heel behoorlijk.

3,5 *

avatar van Waku

Waku

Intrigerende film over blanceren met de dood.

Uitstekende cast.

Angsten fobie en verleden borrelen op ...

Aparte film

Waku schreef:

Intrigerende film over blanceren met de dood.

Inderdaad. Ik vind deze film een beetje ondergewaardeerd hier op MM.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Film die me geen minuut kon boeien.

De cast is in sommige gevallen wel goed samengesteld.

Maar het plot is wel vergezocht.

avatar van boeliboel

boeliboel

Ik vond deze film niet echt een meesterwerk, toch is hij de moeite waard om te zien. Een film dat nooit je favoriet zou zijn maar je geniet er wel veel van. Een verdiende 3.5!

Een aanrader voor een avond dat je gezellig thuis wilt blijven voor de televisie. Het is ook leuk spannend!

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik kan deze film wel waarderen hoor. Het gaat natuurlijk ook om de vriendschap onderling en hoe die onder druk komt te staan.

Een jonge cast, maar daarom niet minder goed!

3.5 *

avatar van jherb

jherb

zwaar ondergewaardeerd hier. met de confrontatie met de eigen dood als basis pakt deze film je vanaf minuut 1 tot de laatste je bij de strot en laat je niet meer los. 4

jherb schreef:

zwaar ondergewaardeerd hier

avatar van grabberke

grabberke

Om de een of andere reden vind ik deze een leuke, boeiende film.. (zijn we allemaal niet benieuwd of er iets is na de dood)

avatar van kitno

kitno

Ik vind het een zeer orgineel verhaal voor de tijd waarin de film uitkwam.De hand van regiseur Joel Schumacher is duidelijk merkbaar in deze film.Uitstekende cast en een onderwerp wat mijn zeer erg boeide en het geeft ook reden tot nadenken over wat er na de dood zal zijn.Deze film kwam in de tijd uit dat deze cast nog naam moest gaan maken in de grote filmwereld en Julia Roberts vind ik de beste acteerprestaties neerzetten in deze film van alle acteurs/actrices.

avatar van The Lexx

The Lexx

De eerste keer dat ik deze film heb gezien was op tv, in het ziekenhuis de nacht voor ik geopereerd zou worden.

Ik was nog jong toen en heb die nacht niet best geslapen

Na recente herziening vind ik het lang niet zo spannend maar wel goed genoeg om niet in slaap te vallen.

de film blijft een leuk origineel verhaal houden. 3.5*

avatar van Carl

Carl

spannende film, leuk verhaal, goede cast. Ging me net wat teveel naar de horrorbranche toe...waar ik niet van houd.

Daarom geen 4,5 maar een 4.

avatar van Johan311

Johan311

Prima film, apart verhaal. Sutherland en Bacon zijn in vorm

avatar van finalman

finalman

een 3* voor deze film. Een sterke cast met 5 jonge acteurs, zoals Sutherland, Bacon, Platt, Baldwin en Roberts.
Film is boeiend om te volgen, maar n ding versta ik niet: hoe zat het deel van Joe (William Baldwin) met zijn vrouwen nou in elkaar? Ik vraag me steeds af: via wat was zijn schuld ingelost? Hij zocht geen vergiffenis of zo. Of was zijn schuld ingelost via zijn vrouw die z'n videobanden betrapt heeft en hem heeft laten zitten? Dat stukje over Joe vond ik 1 van de mindere scenes

avatar van Bartel

Bartel

Goede film, ik vond het een goed leermoment om stil te staan bij je zonden en of je daar later verantwoording voor moet afleggen.

avatar van pimke

pimke

FisherKing schreef:

helemaal mee eens!..

avatar van Wouter

FisherKing schreef:

Een Joel Schumacher film is per definitie nooit slecht... ..

Gaan we hem nu ook al tot de groten rekenen...?

Wouter schreef:

Gaan we hem nu ook al tot de groten rekenen...?

Goh, en waarom niet uiteindelijk. Hij heeft al meer goeie films gemaakt dan andere zogezegde "groten".