Flatliners (1990)
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Julia Roberts en Kevin Bacon
Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans
Releasedatum: 30 november 1990
Plot Flatliners
"Some lines shouldn't be crossed"
Een groep medische studenten begint de grens van leven en dood te onderzoeken. Ze laten hun hart stilzetten, om het weer net op tijd op gang brengen. Ze krijgen hierdoor echter nachtmerries over hun kinderjaren, en worden geconfronteerd met slechte dingen die ze in het verleden gedaan hebben.
Nelson Wright
Rachel's Father
Young Nelson
Young Winnie
Richard_Voorhees
Redelijk spannende film, met een erg mooi verhaal. Ik had alleen beter verwacht met zo'n cast. De acteerprestaties zijn gewoon goed, maar de film mist iets dat moeilijk te verwoorden is. 3*
leidsehoodie
Sfeervolle film zeg! Decors, belichting... prachtig! Allemaal grauw en vies, beetje zoals Twelve Monkeys.
Jammer van de dikke moraal en het einde, verder erg tof en ook spannend.
Dikke 3.5
Leuke film, met een interessant verhaal, dat door Schumacher op een goede manier wordt uitgewerkt. Het uitvinden wat een mens ziet op het moment dat hij doodgaat is op papier een spannend gebeuren en dat is het in de film ook. Schumacher weet visueel af en toe mooie plaatjes op het scherm te toveren i.c.m. de enge demonen uit het verlden die de hoofdpersonen teisteren, waardoor de film gelijk ook wat spannender en behoorlijk sfeervol is.
De acteurs doen het allemaal wel aardig, waarbij Bacon en Sutherland er toch wel bovenuit springen. Een film die mij geen minuut verveelde.
Parisa
Men verdiept zich in deze film in een interessante vraagstelling. Het is inderdaad vrij sfeervol. Maar jammer dat het niet echt eng wil worden. Met wat langer de tijd voor elk personage had het nog wat naar een climax kunnen werken. Ik had nu het idee dat alleen de weg daarnaartoe gelegd was. Maar toch was ie wel spannend.
Aan de muziek, de kleding en het haar van de acteurs is goed te zien dat de film al wat verouderd is (19 jaar). Maar dat hindert niet. Leuke film. 3,5*
Pierre1965
Doet me goed dat er na de uitzending van gisteren enkele mooie positieve reacties zijn geplaats over "Flatliners". Mijn Nr.1
YoG
Mooi geregisseerde film.. acteerprestaties zijn ook dik in orde. Ik ergerde me alleen aan het suffe script, jammer! Het stukje tekst dat ik vantevoren las zag er veelbelovend uit.
Joel Schumacher heeft nog geprobeerd om er wat van te maken. Vandaar nog de 3
Dat puberale sfeertje tussen de studenten was ook vrij irritant (dat opbieden bijvoorbeeld.. tsja...)
Joel Schumacher heeft nog geprobeerd om er wat van te maken. Vandaar nog de 3
Dat wordt juist heel sterk gebracht.
En het zijn net pubers af.
Het onderwerp opbieden zegt veel over hun karakters, hun redenen en bedoelingen.
Aanvankelijk is het bluf en houden ze sterk rekening met de medische kant, maar later word het noodzaak langer "flat te gaan".
Nomak
Vroeger enkele keren gezien, maar blijkbaar ontbreekt mijn stem hier nog. Vandaag was de film dan weer eens op tv en dat was toch een mooie mogelijkheid om hem nog eens te herzien.
Het is toch vooral een prima film met een apart onderwerp. Vooral de sfeer maakt indruk, het is dan ook een redelijk duistere en sfeervolle film. Dat ze steeds langer aan de andere kant blijven maakt het spannend. De moraal van het verhaal vind ik dan weer iets minder, net als het happy end. Het was misschien toch wat beter geweest als het personage van Kiefer Sutherland dood bleef. Maar goed, het verhaal, de sfeer, de goede acteurs, het zorgt er allemaal voor dat Flatliners toch een erg goede film is.
Hip-Hop Drunkie
Ben in slaap gevallen tijdens deze film, was redelijk moe.... Spijtig want het leek me toch een goede film....
Pierre1965
Hopelijk krijg je geen "flash-backs" omdat je in slaap bent gevallen.
Wel jammer joh, want je vermoeden klopt.
Pierre1965
Goed dat je alsnog gestemd hebt.
Over jou voorgesteld einde van de film heb ik ook wel eens nagedacht.
Maar dan had David Labraccio nooit de onderstaand legendarische quote kunnen spreken
He said... he said it wasn't such a good day to die.
TragieStar.*
Goeie film. Ik heb met plezier en spanning naar de film zitten kijken.
Vooral Julia Roberts en Kevin Bacon deden het goed in deze film.
Het verhaal is wat rommelig maar toch spannend.
Het einde is goed maar toch een beetje afgezaagd. Toch leuk voor een keer en je verstand op nul zetten.
Ook hadden ze meer van de film kunnen laten zien.
Toch 3,5* en de film is zeker aan te raden.
Tarkus
Heb de film weer eens bekeken, en slecht is ie niet, maar vind hem nu toch wat traag.
Bovendien waren de vertolkingen van de ganse cast, en dat waren toch niet de minsten toen, niet zo bijster goed.
Maar het was toch leuk om de film na al die jaren weer eens te zien.
Pierre1965
Maar het was toch leuk om de film na al die jaren weer eens te zien.
Jammer Tarkus voor jou, dat je op bepaalde momenten niet de zelfde hoge hartslag haalt als ik had.
Dat je die intens verbazende en spannende emotie niet voelde die dan juist mijn hart wel eens deed overslaan.
Dat je de artistieke setting niet zag, die samen met het acteren van de cast bijdraagd tot die sfeer.
Ik weet niet of je de film destijds in een bioscoop hebt gezien.
Dat is wel een must voor deze film.
Dan zou je termen als traag en niet zo bijster goed waarschijnlijk niet gebruiken.
Ik waardeer echter jou mening en comment van iedereen trouwens.
The Hidden
Een film die ik vanwege het zeer interessante thema (kijkje in het hiernamaals), alsmede door de topacteurs, al tientallen malen heb gezien, en mij elke keer weer weet te boeien.
Waarom geen 5*? Er wordt niet uitgehaald wat erin kan zitten. De gotische decors etc. er mag wat meer horror en schrik inzitten gezien het verhaal. Toch weet deze film me elke keer te boeien, fantastische muziek ook!
JDSsmetje
Flatliners is zeker geen slechte film. Een sterrencast, toen al dan niet populair, die hun werk zorgvuldig uitvoert en een onderwerp wat de kijkers op een of andere manier wel kan lokken denk ik. Gelukkig is het vrij onrealistische onderwerp op een goede wijze getransformeerd naar juist iets heel geloofwaardig. Het begin en midden, waarbij men simplistisch bezig is met het eigenlijke concept van de film, vind ik ruimschoots het best. Om nu te zeggen dat het eng was, zeker niet, maar ik vond het iets heel vermakelijk en iets wat je gewoonweg doet om verder kijken. Niet zozeer om het einde te bekijken, omdat ik ergens wel had gedacht dat er een grootse slot confrontatie zou komen, en de regisseur spanning zou willen creëren, maar in mijn achterhoofd ook wist, dat hier behoorlijk wat faut zou kunnen gaan. Dat is ook gebeurd. In het begin en het middenstuk bleef "Flatliners" erg stabiel en geloofwaardig, wat naarmate het einde, volledig ontspoorde en van geloofwaardig, noch spanning, geen sprake was.
LucretiaBorg
Als ik hem nou zou moeten beoordelen,dan zou ik misschien iets lager stemmen, maar toen hij net uit was, toen was het nog een origineel verhaal en een goede uitvoering daarvan, met een cast die daarna allemaal zo'n beetje beroemd zijn geworden. Heel spannend ook en goede regie van Schoemacher.
Prima thriller (origineel verhaal) die ook nog eens boeiend en spannend is. Prima cast overigens met vooral Kiefer Sutherland en Kevin Bacon die eruit springen.
Pierre1965
Ik wil graag een discussie opstarten over de genre indeling van deze film.
De vaak genoemde indeling horror vind ik persoonlijk volledig onjuist.
Maar ook als thriller kan hij eigenlijk niet door.
Het heeft van beide aspecten wel een vleugje.
Maar dan zouden drama, mysterie en fantasie net zo goed in aanmerking kunnen komen.
lagaiske
Een film die de tijd goed doorstaan helft.
Kijkt leuk weg.
Zeer aangenaam de jonge schoonheid Julia Roberts nog eens aan het werk te kunnen zien.
Pierre1965
Een film die de tijd goed doorstaan helft.
Kijkt leuk weg.
Film speelt ook een tijdloos onderwerp.
Mooiste vrouw ter wereld destijds Julia.
Maar qua acteren, zeker ook.
De scene wanneer ze de trap oploopt naar de badkamer.
Vind ik de meest aangrijpende scene uit de film.
Die speelt ze zo intens dat ik zelfs na vele malen kijken, toch weer dat mystieke gevoel krijg dat in deze scene zit.
Jammer dat je waardering ondanks de positieve noot toch onder het gemiddelde is.
Maar waarschijnlijk en hopelijk heeft Flatliners nog een sterke nawerking op je geest.
jorriroosen
Heeeeej Pierre1965 kom ik je weer tegen. nu ben ik het echter wel met je eens. Leuke film en zoals je al aangeeft tijdloos. Hij blijft leuk. En de jare 90 kapsels zijn super en een van de grootste + punten (alleen al 0.5 hoger voor de kapsels) .
jorriroosen
Ik vind de indeling Science-Fiction / Thriller eigenlijk wel juist. Drama komt overal wel aan bod. Echter niet elke film is een drama film. Na mijn idee heeft deze film weinig te maken met een echte drama film. De discussie die dan echter onstaat is wat een echte drama film inhoud. hier moet ik echter even over nadenken. Misschien geef ik morgen antwoord.
Pierre1965
Leuk joh. bedankt voor je reactie.
Ik heb ook gezocht welke andere films je hoog waardeert.
Zie Lost in translation.
Ja wat ik heb met Flatliners stijgt qua gevoel boven alle andere films uit.
Kijk daar altijd heen in n soort trance.
Het onderwerp boeit me enorm.
Het mysthieke sfeertje in de film.
Pierre1965
Ja jorri ik vind de indeling nu beter.
Maar weet je wat het is.
Heel lang heeft hier bij de aanduiding bovenin horror gestaan.
En dat stoorde me.
Horror, beetje ja maar niet meer dan een facet ervan.
Dus hebben we al sci-fi en thriller en beetje horror.
Wat ik mis is de kreet mysterie.
Want wat de studenten ondernemen is toch een zoektocht naar het onbekende.
Naar iets dat nog niemand weet.
En wij als kijker worden opgezadeld met de vraag, hoe het komt dat er mysterieuze gebeurtenissen plaats vinden nadat de studenten schijndood zijn geweest.
En wat je zegt is waar drama komt overal wel aan bod.
Fran
- 1953 berichten
Eerlijk gezegd kan ik het niet helemaal uitleggen maar deze film heeft mij toch niet zo kunnen boeien. Aan het acteerwerk heeft het niet gelegen want dat vond ik van iedereen behoorlijk sterk. Er hangt in de hele film ook een heel creepy sfeertje dat ook goed overkwam. Maar om één of andere reden vind ik het verhaal niet helemaal uitgewerkt. Er mist voor mij iets en helemaal kan ik mijn vinger er niet op leggen. De paniek die er ontstaat om het bed heen van degene die even over gaat komt wel heftig over maar misschien had ik toch graag iets meer gezien van wat diegene aan de andere kant heeft gezien en wat voor effect dat op hem had. Ik vond dat niet helemaal uitgewerkt naar mijn wens. Het had iets dieper gemogen. Maar desondanks is het een redelijk spannende film om naar te kijken.
Pierre1965
Alle facetten die medisch bekend zijn worden getoond in de film.
Het licht aan het eind van de tunnel.
Je levensverhaal flitst visueel in enkele seconden voorbij.
Het wederzien met overleden familieleden.
De beelden kwamen op mij enorm sterk overeen met hetgeen ik over dit thema gelezen heb in boeken.
En weet van mensen die schijndood zijn geweest.
De onderwerpen oftewel hetgeen de mensen in de film zien terwijl ze schijndood zijn en de gevolgen na hun ontwaken is natuurlijk fictie van de script schrijver.
Omdat dit wel de leidraad in de film is, wordt dit ook meer uitgewerkt dan de alleen beelden die tot nu toe bekend zijn van mensen die terug keren.
De invloed op de personen die het gevolg zijn van hun flatline gaan zijn aangrijpend gespeeld.
Ik memoreer de scenes dat Julia Robberts die trap op loopt naar de badkamer haar overleden vader.
De frustratie die zich meester maakt van hun wanneer Kiefer, het naar het er uitziet niet meer haalt.
Ik heb de film destijds in de bioscoop gezien kan zijn dat dat de reden is samen met het onderwerp dat mij een film nog nooit zo diep heeft geraakt dan Flatliners
Skrean
Dankzij
@Skrean.
Graag gedaan.
Hopelijk gaat je waardering omhoog ja want nu zit je zelfs nog onder het gemiddelde.
Als het thema je boeit heeft Flatliners een fascinerende nawerking.
Bij mij duurt die nu al 21 jaar.
Pierre1965
Veel hoge waarderingen de laatste tijd.
Waarvan ook weer eens een 5*
Laatste 10 stemmen, brengt een gemiddelde van 3,55
Twijfel niet dus. Kijken..!!!!

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Misery