• 9.375.523 stemmen

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Julia Roberts en Kevin Bacon

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 30 november 1990

Plot Flatliners

"Some lines shouldn't be crossed"

Een groep medische studenten begint de grens van leven en dood te onderzoeken. Ze laten hun hart stilzetten, om het weer net op tijd op gang brengen. Ze krijgen hierdoor echter nachtmerries over hun kinderjaren, en worden geconfronteerd met slechte dingen die ze in het verleden gedaan hebben.

Rachel Mannus

Rachel's Father

Young Nelson

Young Winnie

avatar van Zinema

Eazy-E vond Flatliners ook goed.

Pierre1965

Ja in de intro van het rap-nummer "It's on".

"Today 's a good day to die".

Mooi gespot Zinema.

avatar van Zinema

Eng experiment.

Een sfeervol griezelwerkje met een prima functionerende en nog jonge sterrencast. Het verhaal omtrent een eng experiment is erg sterk en intrigeert gelijk, maar de film vervalt ook een beetje in herhaling doordat iedereen het onderzoek zelf ook graag wil ondergaan. Toch is dit een prettige wegkijker dankzij de leuke cast en het griezelige gegeven dat ondersteunt wordt door duistere settings en prima camerawerk.

Goed.

Pierre1965

Het thema "schijndood" moet je boeien, dat om te beginnen.

Best aardige recensie Zinema, jammer van de 3*(lager dan het gemiddelde)

Wil even je punt van kritiek belichten.

Gezien vanuit mijn perspectief.

De film valt in herhaling door het uitvoeren van het experiment, oke!!

De beweegreden van studenten om "flatline" te gaan en om dit te herhalen, wordt toch zeer overtuigend verfilmd.

En zijn bovendien zeer uiteenlopend van aard.

Hun achtergrond maakt dit duidelijk.

Ook puur de beleving per individu van de schijndood ervaring is verschillend.

Dit is ook aangetoond na onderzoek van dit onderwerp.

Wereldwijd, in alle lagen van de samenleving hebben mensen die schijndood zijn geweest en weer terug komen overeenkomstige belevingen.

Maar in detail zijn er bij allen ook verschillen.

In Flatliners wordt dit gegeven goed gebruikt en had ik het gevoel van in herhaling vallen niet.

avatar van DragQueen

DragQueen

Duistere Sci-Fi Thriller, met een voelbare sfeer. Het verhaal is ook goed gevonden, en heeft een sterke uitwerking genoten. Verder wordt er overtuigend geacteerd door de prima cast. 3,5 Ster.

avatar van movie-edje

movie-edje

Wel 20x gezien in des tijds!

movie-edje schreef:

Wel 20x gezien in des tijds!

Mijn dag is goed Edje 5 Sterren!!!!!

Komt Flatliners ook nog in je personal Top 10

avatar van K. V.

K. V.

'k had deze film vroeger als eens gezien en vond hem toen eigenlijk als niet zo geweldig. Na zoveel jaren hem nog eens herbekeken, maar vind hem eigenlijk nog steeds niet zo geweldig, al is het natuurlijk wel een interessant thema. Is er leven na de dood.

Misschien nog een leuk weetje. De laatste scène werd ook gebruikt in een liedje. 'k kende het liedje, maar wist niet dat dit uit deze film kwam. Het liedje heet A Good Day van Natural Born DeeJays.

Pierre1965

K.V. Mag ik vragen waarom niet.

Persoonlijk vind ik Flatliners meer dan geweldig, het moge duidelijk zijn.

Mac Hammer Fan

Ik ben een fan van de film. Momenteel bezit ik de Columbia DVD. (4,27GB). Is het de moeite waard om up te graden naar de Blu-Ray? Ik heb uiteenlopende meningen gelezen tot nog toe in de reviews. Heeft iemand de BR en kan die persoon bevestigen dat de kwaliteit van het beeld nog beduidend beter is?

Flatliners op Blue-Ray..!!

Mooi moment om en BR-speler te gaan kopen.

Mac Hammer Fan

Ja, maar één review vertelde dat er geen kwaliteitsverschil was in het beeld tussen een upgescalede DVD en de Blu-Ray, terwijl een andere wel lof had over beeld en klank. Wie moet je nu geloven?

avatar van Montorsi

Montorsi

Redelijk filmpje.

Dat balanceren op het randje van de dood (en er overheen gaan) is een fijn concept. Vooral de eerste scenes in de film met het experiment zijn behoorlijk spannend. Daarna wordt het misschien wat te veel van hetzelfde, en de afwerking vond ik wat té vergezocht, maar al met al is het tot het einde best aardig om te volgen.

Het is verder wel sfeervol, en ook audiovisueel best aardig, maar echt verheffend wil het nooit worden. Wel een vermakelijk filmpje dat vooral scoort op het concept en het eerste gedeelte.

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Zinema schreef:

Eng experiment.

Hier sluit ik me volledig bij aan!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ook ik sluit me daar bij aan!

Helaas wel een aantal onbeantwoorde vragen. Hoe komt Joe Hurley bijvoorbeeld met zich zelf in het reine?

avatar van Askikker

Askikker

Joe Hurley komt niet met zichzelf in t reine volgens mij.

Vond juist de film na een redelijk zwak begin alleen maar beter worden, werd er uiteindelijk helemaal ingezogen.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Twintig jaar geleden gezien en sindsdien niet meer. Hij blijft goed! Spannend, dramatisch en heel origineel plot. Goed geacteerd. Alleen jammer dat het einde vergeet hoe de 'cameraman' (William Baldwin) met zichzelf in reine komt.

Filmfan74 schreef:

Denk dat de filmmaker er voor heeft gekozen dat hij niet zozeer in het reine komt, maar meer een offer moet brengen en wel door het verliezen van zijn vriendin.

Eraser2

Wat is dit nou? Schrijf ik een mooi stukje over deze film waarin ik mijn argumenten weergeef, zie ik ineens een volledig wit vlak. Jammer hoor..

Eraser2 schreef:

Een echt "flatline" stukje.

avatar van EmperoR

EmperoR

Wat een ongelooflijke tegenvaller. Snap niet hoe deze film aan zo'n rating komt. Het begon aardig maar toen ze daadwerkelijk dood gingen en je hun dromen zag vond ik het eigenlijk al niets. En voorspelbaar! Ik had eigenlijk gedacht dat er wel eentje dood zou gaan maar dat was dus een van mijn schaarse foute voorspellingen. En jezus wat is er met die rookmachines?! In elk shot is er wel een te zien. Althans, de rook ervan. Ongelooflijk overdreven... Zeker een nieuwe uitvinding in die tijd. Net zoals die flikkerende lichten trouwens. Ook in elk shot wel te vinden. En de blauwe en gelige verlichting of gloed die over de meeste shots heen zit vond ik ook geen succes. Waar iedereen het heeft over een "geweldige sfeer" erger ik me gewoon aan de achterlijke effecten. Het acteerwerk en de muziek gingen nog wel, waren niet bijzonder, maar ik heb me er gelukkig niet aan geërgerd. Nee, voor mij geen films meer ouder dan 1990. Daar ligt toch wel echt de grens.

EmperoR schreef:

Nee, voor mij geen films meer ouder dan 1990. Daar ligt toch wel echt de grens.

Man, je weet niet wat je allemaal mist.

Nu, het is inderdaad ieder zijn smaak.

Eraser2

Inderdaad ieder zijn smaak. Echter als je je mening daarin puur baseert op een matige film als Flatliners dan adviseer ik je om toch nog eens wat verder te kijken.

Eraser2 schreef:

Wees dan wel volledig in je commentaar en schrijf dan ook dat JIJ, dit een matige film vind.

En niet dat het zo is, want wie ben JIJ om dat te bepalen.

Je neemt niet eens de moeite om je stelling te onderbouwen.

Eraser2

Rustig maar, je hebt gelijk IK vind dat. Die moeite heb ik overigens wel eens genomen, maar door een tikfout is mijn hele tekst gedelete. Ik zal hier op terugkomen.

Eraser2 schreef:

Op dat stukje wacht ik al sinds 25 September.

Daar ben ik blij om

Pierre1965

De Zweed Niels Arden Oplev (The Girl with the Dragon Tattoo) is vastgelegd voor de remake van de horror/thriller Flatliners.

Columbia Pictures hoopt hiermee dat de hervertelling van de film uit 1990 eindelijk van de grond komt.

Het nieuwe scenario is geschreven door Ben Ripley (Source Code) maar zal wederom gaan over een groep medische studenten die experimenteren met bijna doodervaringen om te kijken of er iets is na de dood.