Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Tsjechisch en Spaans
Releasedatum: 23 oktober 2008
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot La Zona
Alejandro is een tiener die woont in een geïsoleerd woongebied met een sterk privaat bewakingsapparaat. Een typisch voorbeeld van de vele afgesloten woongebieden voor de welgestelden, opgericht uit een gevoel van onveiligheid voor de buitenwereld. Op een avond echter, weten drie jonge criminelen in te breken en ze overvallen een huis. Hierbij komt een oude man om en twee van de dieven worden al snel opgepakt. Een derde weet te ontkomen en moet zien te overleven binnen de grenzen van het woongebied. Door toeval komt Alejandro terecht in dezelfde ruimte als de doodsbange voortvluchtige, een jongen van zijn leeftijd. Ondertussen organiseren de bewoners zich in een poging de crimineel te vinden.
Daniel
Comandante Rigoberto
De La Garza
Ricardo
Lucía

Op zich best wel een aardige film die redelijk goed wegkijkt. Aanvankelijk dacht ik dat het hier om Spanje ging, wat me wel erg vergezocht leek, maar toen bleek dat het om Mexico ging, waar het leven van zo'n arm sloebertje inderdaad weinig voorstelt, kwam het allemaal al wat aannemelijker over. vooral wat betreft het corruptie bij de politie verhaal
Maar toch, het hele groepsdynamische proces was soms wel erg simpistisch en cru, Das Experiment was er niks bij. een hele wijk hoogopgeleide beschaafde mensen die niets liever willen dan zo'n klein jochie vermoorden en dat ook nog doen in zo'n lynchpartij... kom nou, dat ging wel heel ver allemaal.

ralfsjam
verhaal was opzich wel aardig, maar toch ging het allemaal wat te makkelijk, te gladjes. nergens werd het echt spannend en sommige dingen gingen erg simpel. geen slechte film, maar verwacht geen mexicaans juweeltje! 3tje

ralfsjam
Iets bekend over een dvd?
eh.... rond, plastic met een gaatje erin? komt meestal met een hoesje....
nee, sorry voor de flauwheid, ik weet het niet. ik houd meestal de site van boudique in de gaten, of gewoon Bol.com..
heb even gekeken, maar zie nog niets...
op IMDB staat: 23 oktober the Netherlands, dus check arna nog even Boudisque of Bol... succes

ralfsjam
Dat is de bioscooprelease, zoals te zien hierboven...
oh,okay... ff niet gezien.

timbo_
Iets bekend over een dvd?
19 maart als koop nu al als huur dvd.

timbo_
Best een aardig filmpje met een ijzersterk uitgangspunt maar veel te eendimensionaal en ongeloofwaardig uitgevoerd om meer dan dat te worden. De inwoners van de wijk zijn praktisch allemaal mensen die zonder enige bedenkeningen een lynchpartij niet schuwen en daarbij schieten op alles wat los en vast zit al zijn het hun eigen kinderen. Eigenlijk was het vanaf dat moment al een heel eind verpest voor mij.
Op zich werd het daarna bij vlagen nog wel aardig maar dat groepsgedrag bleef eigenlijk de hele film bijzonder storend. Acteerwerk was ook niet allemaal even sterk maar dat lag natuurlijk ook weer aan het vlakke script. Positief puntje dan nog vond ik gedeeltes van de soundtrack. Best origineel en gaf een aantal keren meerwaarde aan scene's.
Hele kleine 3.5*

mikey
Heftig sociaaldrama/chaseflick. Degelijk verteld en best spannend. Film gaat over clash of classes en andere sociale misstanden aangaande geld.

Diederik58
Prima onderhoudende film. Recht toe recht aan. Dramatische middeleeuws aandoende scenes. Toch wel spannend. Een betere uitwerking van de karakters had de film naar een hoger niveau kunnen tillen.
De filmposter is ronduit belachelijk.

Near_Dark
Naar deze film zag ik écht uit, het gegeven leek me ijzersterk.
Maar toch is het niet de "bom" geworden waarop ik hoopte
Hij begint erg sfeervol met de inbraak, nadien rommelt het maar wat aan tot ongeveer 50 minuten in de film het toch nog de goede kant lijkt op te gaan. Vanaf dan komt er plots veel emotie vrij en werd ik toch nog meegesleept door een boeiend en emotioneel geladen Drama dat nog 40 minuten zo doorging, dat heeft de film gered want anders was dit een regelrechte flop geworden.
Over de filmmuziek ben ik niet echt te spreken, in plaats van een donkere, dreigende soundscape hebben ze er voor gekozen om enerverend snerpende vioolmuziek te gebruiken begeleid door zenuwachtige percussieklanken, dat was niet echt mijn ding
7/10, al wou ik hem eerst een 6/10 geven, tsja...
Wat begint als een vrij banaal Thriller-Drama slaat na een goeie 50 minuten toch nog om in een boeiend en aangrijpend verhaal. Zeker de moeite om eens gezien te hebben, ALS je het geduld wil opbrengen om dat saaie eerste deel uit te zitten...
Filmsite : LA ZONA - lazona-lefilm.com

Aapje81
Het gegeven is heel aardig maar het scenario is veel te rommelig waardoor het heel moeilijk is om de aandacht erbij te houden. Desondanks had de film wel zijn momenten maar alles bijelkaar kon dit niet genoeg overtuigen.

orbit
- 12092 berichten
Intrigerende film over een soort omgekeerde wereld.. maar erg actueel daarom, want dit soort gated communities bestaan natuurlijk gewoon. Einde vond ik een beetje wrang, maargoed, paste natuurlijk ook wel bij de rest van de toon.

Pecore
Dat mensen hoogopgeleid zijn wil niet bij voorbaat zeggen dat ze het hart ook op juiste plaats hebben, en rijke mensen zijn vaak wel erg zuinig en trots op hun bezittingen en daar mag niemand aankomen. Wat betreft die lynchpartij ben ik het wel met je eens..
Trouwens, hoe die jongen op het laatst wegrijd met dat lijk in zijn auto, zo had hij hem levend ook uit la zona kunnen krijgen.. Of zit ik nou helemaal mis?

Friac
Het is allemaal een tikkeltje overdreven en er zitten her en der wat onlogische zaken in (zoals bv.het feit dat Miguel ook meteen levend per auto uit La Zona gesmokkeld had kunnen worden, zoals Pecore reeds opmerkte). Ook hadden bepaalde personages/relaties (bv. de moeder) een iets sterkere focus verdiend. Dat verhindert een vlekkeloze filmervaring enigszins.
Maar La Zona weet vooral in zijn laatste halfuur toch te overtuigen, wegens enkele snoeiharde beelden (Miguel die vruchteloos smeekt om opgepakt te worden door de politie, die hem vervolgens aan zijn lot overlaat; de lynchpartij op Miguel; de lijken in de afvalcontainers van La Zona;...Het indrukwekkendste van al was misschien nog hoe de hoofdinspecteur de radeloze moeder aan de toegangspoort van La Zona enkele rake klappen uitdeelt). De film behandelt interessante thema's zoals rechtvaardigheidsprincipes, gemeenschapszin en corruptie en weet hiermee vooral in zijn laatste halfuur te scoren.
Voorts ziet de film er erg goed uit en is de spanning goed voelbaar. De kleine minpuntjes mogen een kijkbeurt wat mij betreft zeker niet in de weg zitten.

dikkop
Aparte invalshoek in de Mexicaanse tweedeling tussen arm en rijk...

Decec
Wat een dramafilm... Niet slechte film...
Ik vond belachelijk zomaar dood schieten...

JDSsmetje
Zeer sterke film waarin de dramatische ondertoon centraal staat.
'La Zona' is meer dan een thriller alleen. 'La Zona' toont vooral ook aan dat er mensen zijn die denken het recht in eigen handen te mogen nemen en uiteindelijk zelfs, gebaseerd op enkele vage insinuaties, mensen te mogen executeren. De regisseur weet naast deze thema's ook de nadruk te leggen op het machtsspel van geld en corruptie, het interactiegedrag van de personages, en de verschillen tussen arm en rijk Mexico.
Verder ook helemaal niet zo saai als sommigen hier beweren. Het tempo bij het middenstuk mag dan wel wat lager liggen, ik vond het allemaal aardig wegkijken. Echt spannend wordt het nooit, maar deze film heeft andere kwaliteiten.
Het feit dat het stuk na de lynchscène nog vertoond wordt vond ik dan weer een minpunt, het verhaal was toen eigenlijk al gedaan. Naar mijn smaak was het dan ook geen goede keuze om er nog een tijdje mee verder te gaan. Maar goed, op zich toch wel een sterke film.

Noodless
Een degelijk drama dat heel wat thema's ondergaat zoals wraak, recht in eigen handen nemen, de oneerlijkheid, corruptie, rijk en arm, de onderlinge relaties, onmacht tegen het systeem.....en daar warempel ook nog grotendeels in slaagt om overtuigend over te komen.
Sommige personages hadden meer diepgang mogen krijgen. Het slot weet de kijker zeker te raken. 7/10

wendyvortex
Briljant gegeven, maar de uitwerking is maar matigjes.
Thriller-elementen worden te weinig uitgespeeld, La Zona lijkt teveel op een gemiddelde nieuwbouwwijk en het sociale drama is allemaal wat te schetsmatig en geen enkel personage is zodanig uitgediept dat je er enigszins in kan leven.
Drietal sterke scenes: dat is nogal weinig op ruim anderhalf uur.

nadrin
Een toch wel goede film.
Die het vooral heeft over waartoe de mens in staat is als hij zijn eigen rechter word.
En als elk van ons zou vechten voor zijn eigen goed.
Het is die zelfreflectie die deze film ijzersterk maakt.
Was wel teleurgesteld in de rol van de politie hier, gewoon standaard corrupt neergepoot.

knusse stoel
Toch eens proberen, zit al een tijdje met deze film op 'schoot' maar nog steeds niet bekeken.
Misschien dit weekend? Recensies zijn goed, dus daar kan het niet aan liggen.

K. V.
Deze lag hier ook al een tijdje en dus ook maar eens bekeken. Ik had er toch wat meer van verwacht, niet slecht, maar niet altijd even boeiend, het kabbelde een beetje voort.
De cast deed het gelukkig wel goed en verder zag het er goed uit.

Movsin
Onthutsende schets van bepaalde gepreviligeerde en ook andere levenswijzen. Een absoluut voorbeeld van ongelijkheid in de maatschappij, waarbij corruptie, zoals steeds, flink aanwezig is.
Vond het boeiend, ondanks de wat moeilijke, verwarde aanzet. Ondergewaardeerd.

Fisico (moderator films)
Onthutsend verloop van hoe een wijkcomité zich eigen privileges toe-eigent door zelf het heft in eigen handen te nemen. Wanneer enkele arme straatjongeren de sterk beveiligde "zona" betreden van enkele rijken, is de paniek bij die laatste erg groot en doet men er alles aan om de problemen zelf op te lossen. De politie is eerder een tegen- dan een medestander en wordt overal buiten gehouden, tenzij het hen goed uitkomt natuurlijk ... Feiten worden verdraaid of in de doofpot gestopt. Al was het maar om de verworven privileges niet te verliezen. Een handje contantje is in vele gevallen dan ook meegenomen.
Het is toch leven in een imaginaire bubbel rond een vals gevoel van veiligheid. De ongelijkheid met de rest van de inwoners is immens. Prima opzet dus van de film. Niet altijd en niet overal vond ik het even logisch. Soms ook iets te makkelijk.
Dé scène van de film is best confronterend, los van het feit of je het geloofwaardig vindt of niet. Maar in zijn geheel toch een film om even bij stil te staan. Intrigerend!

Bella Ramsey vond 'Game of Thrones'-roem angstaanjagend: 'Blij dat ik redelijk anoniem kon blijven'

Netflix deelt nieuwe trailer voor tweede deel van zesde en laatste seizoen 'The Crown'

De tien best beoordeelde films van de jarige Woody Allen (88)

Goed nieuws voor fans van 'Een Huis Vol': serie krijgt emigratie-versie

Victim