• 9.379.403 stemmen

The Forbidden Kingdom (2008)

Actie / Avontuur | 104 minuten

Met onder meer: Jet Li, Jackie Chan en Michael Angarano

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 28 augustus 2008

Plot The Forbidden Kingdom

"The battle for eternity is the fantasy of a lifetime."

Een tiener uit New York is geobsedeerd door klassieke kung-fu films. Op een dag doet hij een buitengewone ontdekking in Chinatown: hij vindt de legendarische Ru Yi-staf van de Chinese strijder Sun Wukong ''the Monkey King''. Met het verloren gewaande overblijfsel in handen wordt de tiener onverwacht teruggestuurd naar het oude China om daar de ware betekenis van kung-fu te leren. Daar ontmoet hij verschillende martial arts krijgers die hem bij zullen staan tijdens zijn missie om Sun Wukong te bevrijden.

Old Hop / Lu Yan

Southie Girl

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Betamax schreef:

Ik hou gewoon niet van Kung Fu films.

Die vechtscenes zijn altijd zo kinderachtig en overdreven.

Verhaal was ook niks.

0,5

Hoezo lame dat je hem dan een 0,5 geeft.

Vond hem persoonlijk super Jetli en Chan samen in 1 film, iets wat ze vele jaren geleden hadden moeten doen. En in wat voor film super actie scenes.

Een leuke film vooral de lokaties waar de opnames gemaakt zijn waren prachtig en erg sfeervol. Er zit leuke humor in. Ik vond het een echte kinder film qua verhaal (erg voorspelbaar), echter de hoeveelheid geweld maakt het weer meer geschikt voor de wat oudere kinderen (12+).

Dit is een film die je op een zondag middag lekker weg kijkt.

avatar van Yugnav

Yugnav

pff ik had echt zo veel meer verwacht van de samenwerking tussen Jet Li en Jackie Chan.. nee dit was eigelijk gewoon niet om aan te zien!

avatar van aerts007

aerts007

Richard C schreef:

Big Budget kung fu film. Voor de liefhebbers van kung fu een aanrader, de rest moet hem gewoon latern liggen.

ben ik het met eens

avatar van XTREEM|RAGE

XTREEM|RAGE

JohnWilliams schreef:

Inderdaad, als je de trailer had gezien wist je toch wel dat er veel Kung Fu in voor kwam.

Volgens mij had je dat zelf kunnen raden als men naar de poster had gekeken. Lijkt me een leuke film om in de bios te zien

avatar van XTREEM|RAGE

XTREEM|RAGE

Yugnav schreef:

Wat was er niet goed aan of waren je verw8 te hoog?

Want opzich verw8 ik er ook veel van

avatar van mnrk

mnrk

Ik vond het een leuke film, de vechtscene's waren wel dik in orde.

Het trainen met Jet-li en Chan samen was ook wel grappig af en toe ( altijd luisteren naar je meester)....

En idd : vind je Kung-fu niks aan (thuis blijven)

avatar van guylopez93

guylopez93

leuke film om een keer gezien te hebben

avatar van jeweet

jeweet

mooi film

avatar van fasca

fasca

Leuke film, maar geen topper. Hele mooie muziek.

avatar van M.Braam

M.Braam

Echt een mooie film, de effecten zijn mooi, muziek is mooi, verhaal is mooi en goed, Kung Fu is perfect !

Kortom geef hem een dikke 5!

avatar van tal1b

tal1b

echt heele vette film, toppertje.

mooie beelden, actie scenes ook vet gedaan.

en van de dat van de 'kung fu liefhebbers' wat een onzin.

ga niet iedereen quoten, maar dit is gewoon top gedaan, alsof je alleen van kung fu moet houden om deze film 'goed' te vinden.

bah

avatar van ZaKaRo

ZaKaRo

Echt een leuke film.k had m al een maand geleden gezien.op internet gevonden.Ik had alleen wel wat meer vechtscenes willen zien.Ze hebben er dus voor gekozen om een niet al te serieuze film te maken.Niet te hard laat ik het zo zeggen.Kinderen moeten ook kijken natuurlijk.Jet li was trouwens met deze film bezig en met the mummy 3.druk mannetje dus! ik geef voor deze film een 3.5

avatar van Spider

Spider

Yugnav schreef:

Idd. Vooral de karate kid gozer was erg irritant.

avatar van Jaerock

Jaerock

In mei in Turkije in de bios gezien, omdat de airco de nodige koeling bracht voor de 39 graden buiten. Heb me desondanks ook prima vermaakt met deze film, zou er hier alleen niet voor naar de bios gaan.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

XTREEM|RAGE schreef:

Dat ook, alleen die namen al...Li en Chan. Dat is beslist geen Romantische Comedy. Met deze namen in beeld weet je wat je verwacht en dat is veel actie, special effects en een beetje humor van Chan.

avatar van Arbiter

Arbiter

Lijkt me wel mooie film maar kga hem niet in de bios zien.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

matige film... veel meer verwachten met zo'n namen erin...

onzinnig verhaal, maar daar moet je geloof ik niet op letten in zo'n film...

af en toe een keer gelachen

avatar van thunderball

thunderball

Hier verheugde ik me al maanden op, maar sinds ik een paar weken geleden de trailer zag ben ik stukken minder enthousiast.

Waarom moet nou weer een of andere Amerikaanse nerd de hoofdrol hebben?

Hebben ze eindelijk Li en Chan samen in een film, worden ze gereduceerd tot een soort van veredelde bijrolspelers.

Waar ik op zat te wachten is een duel tussen deze twee grootheden, waarbij ze gebruikmaken van hun beiden specifieke vaardigheden.

Waar ik niet op zit te wachten is een of andere kinderfilm.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Li is niet één van mijn favoriete acteurs. Hij is wel goed natuurlijk maar Chan vind ik beter. Hopelijk heeft hij hier een grotere rol als in The Mummy.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Geen topper, wel zeer vermakelijk. De gevechten zagen er goed uit, evenals de omgevingen en de muziek was prima in orde. 3,5 *

avatar van X-Treme.nl

X-Treme.nl

Leuke film en een leuke history om er weer bij te hebben.

Jack en Jet in 1 film. moeten ze vaker gaan doen!

vecht scenes - goed

verhaal - vermakelijk

regiseerwerk - goed

acteurs - tja

avatar van joelieherp

joelieherp

goede film maarre: NU PAS IN NEDERLAND?

avatar van Zinema

Enigszins vermakelijke en onderhoudende avonturenfilm met de twee vechtlegendes, die zich op een jeugdig publiek lijkt te richten. Met name Angarano overtuigt niet. Redelijk.

avatar van N.B.S.

N.B.S.

Ik hou normaal wel van een beetje schop en sla werk, maar deze is voor de jeugdige kijkers...

Jammer, maar hij krijgt een 2.5.

avatar van thomas82

thomas82

toch al weer 2 maanden geleden gezien!

zeer gafe film..

prachtige staaltjes vechtkunst

zeker een aanrader als je van kung-fu achtige films houd

avatar van Furies

Furies

Erg vreemde film. Deed mij meer denken aan Kong Fu Panda dan aan de film die het had moeten zijn...

1.5

avatar van Nohands

Nohands

Leuke film voor thuis op de bank op DVD....

avatar van schimmel

schimmel

Hmmm dit is wel een redelijke film. Alleen er zit weinig actie in. Je verwacht iets, ACTIE lkkr knokken,kungfu en alles erbij.

Maar dat is niet van toepassing. Het is meer een mislukte fantasy film met beroemde mensen erin. En het is real life.

Maar al met al toch wel een 3.0/5.0 vind ik tenminste

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Lijkt me niet top of zo maar wel aardig.