Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Jet Li, Jackie Chan en Michael Angarano
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 28 augustus 2008
Plot The Forbidden Kingdom
"The battle for eternity is the fantasy of a lifetime."
Een tiener uit New York is geobsedeerd door klassieke kung-fu films. Op een dag doet hij een buitengewone ontdekking in Chinatown: hij vindt de legendarische Ru Yi-staf van de Chinese strijder Sun Wukong ''the Monkey King''. Met het verloren gewaande overblijfsel in handen wordt de tiener onverwacht teruggestuurd naar het oude China om daar de ware betekenis van kung-fu te leren. Daar ontmoet hij verschillende martial arts krijgers die hem bij zullen staan tijdens zijn missie om Sun Wukong te bevrijden.
Old Hop / Lu Yan
Young Southie
Southie
Southie Girl
Rik^
Een heel leuk verhaal met goeie acteurs, alleen vind ik het niet zo sterk gefilmd. Voor de echte martial arts fans een must denk ik
sofripa
Bij de intro met "The Monkey King" denk je in eerste instantie denk je van.. "wat is dit nou weer voor iets."
Toch wordt het uiteindelijk een leuk filmpje.
Ook leuk om Jet Li in eens in zo'n niet serieuze rol te zien.
En Jackie speelt weer een fijne rol, met leuke vechtscenes..
Leuk filmpje voor een vrije avond..
Hier ga ik in mee. 3 sterren
doeshnormal
Dit is precies wat je van een Jackie Chan- of Jet Li-film hoort te verwachten; een matig geacteerde film met flitsende(/overdreven) vechtscènes en humor. Daar moet je van houden; kijk je voor het verhaal, of voor de actie?
Wel grappig om die twee snelle mannetjes, Chan en Li, een keer samen in één film te zien. En de computergeanimeerde dingen waren beter dan in andere films van Jackie.
Ik vond de actie en de humor best aardig, maar het verhaal was te cliche, te standaard. Best jammer, want het moet toch mogelijk zijn om zulke vechtscènes te kunnen combineren met een goed verhaal.
schorpio1970
leuk niemendalletje.....voor door de week.
Humor is best te pruimen, maar door het verhaal moet je toch even heen kijken.
Chrisseh
Tja, en zo zien we weer dat het mixen van een wushu film met een familie film niet zo'n goed idee was (wat men zich vantevoren had kunnen bedenken). De vechtscenes zijn leuk tot zeer leuk en zijn (naar mijn mening) ook de enige reden waarom de film ook te bekijken is. Het verhaaltje is zeer mager en de Amerikanisering is ook te merken in negatieve vorm (en dan bedoel ik niet alleen de taal en de blanke hoofdrolspeler). Het dieptepunt wordt bereikt als Jet Li in de woestijnscene 'zelf' maar regen tevoorschijn tovert; niet grappig, voegt niets toe en bovenal gewoon jammerlijk, dat soort humor past er gewoon niet bij. Ook de witte pruik van die dame en de overbodige specialeffects (de magie van de Jade Warlord) zorgen bij mij voor irritatie, het had allemaal niet zo 'fancy' gehoeven, net zoals de geforceerde romantische scenes tussen Angarano en Yifei Liu.
Alles bij elkaargenomen wel vermakelijk, tegen een middagje verveling, met name door de vechtscenes.
snake1689
haha echt een mooie film met veel actie en af een toe een geintje mooi uitgewerkt behalve die amerikaan die moest er gwn uit
Pkunk
Beetje een jongensfilm. En daarom vind ik hem ook zo leuk denk ik
Het is allemaal wel wat cliche, maar daar gaat het niet om. Bovendien Zijn het Jackie Chan en Jet Li samen.
Fax
Het verhaal is echt 20x ruk. Een monkeyboy, wat een grap! En daar beginnen we mee, want de film is grappig, vol actie en hele mooie; toch soms wel ietwat overdreven, vechtscenes
Betamax
Ik hou gewoon niet van Kung Fu films.
Die vechtscenes zijn altijd zo kinderachtig en overdreven.
Verhaal was ook niks.
0,5
Chrisseh
Tja als je zo'n film kijkt en dit soort vechtscenes altijd 'kinderachtig en overdreven' vind is het logisch dat je er niks aan vind. Ikzelf vond de vechtscenes vaak nog wel leuk gedaan (zij het iets te veel 'magie' wat niets toevoegde).
Esteban
Tot mijn eigen verbazing 'n redelijk aangename verrassing. Al snel werd duidelijk dat (de met ongelooflijk veel naturel acterende) Michael Angarano ons meenam op avontuur in een ongecompliceerde Kung-Fu-jeugdfilm. Fijn! Zelfs de gekke dubbelrollen van ’n bijna letterlijk “beestige” Jet Li en 'n dronken Jackie Chan, werden plots helemaal aanvaardbaar. Voorspelbaar natuurlijk, maar zeer vermakelijk.
Moest ik als twaalfjarige knul in de zaal zitten, ‘k zou het fantastisch hebben gevonden. Mooie (onverkrijgbare?) soundtrack, overigens.
Dark Miracle
The Forbidden Kingdom is een leuke zondagmiddag film. Michael Angarano doet me aan mezelf denken. Ook ik fietste/rende elke dag naar de videotheek om de nieuwste martial arts films te huren. Maarja, dat doet er nu niet toe. Jet Li en Jackie Chan zetten hun personages goed neer en het vechten gaat ze uiteraard ook goed af. De gevechten zijn overigens wel de hoogtepunten van de film, het verhaal is namelijk zeer magertjes.
belchinees
The Forbidden Kingdom is een leuke zondagmiddag film.
Dark Miracle
Klopt, maar ik heb deze film vorige week zondag bekeken. Wat is het probleem? Moet je meteen na het zien van een film een reactie plaatsen? Ik dacht het niet, belchineesje.
Talla 2xlc
Ahhh !!
Heerlijke film!
Prachtig camara werk,jeetje wat een mooie beelden,muziek is ook mooi!
Veel actie!
Weinig woorden!
Gewoon kijken en genieten!!
DVD-T
Ik heb toch wel genoten van deze film,en is me 100% meegevallen.
Verhaal is niet echt origineel maar in een film met Li en Chan draait het daar niet om daar draait het om de gevechten.En die bevat The Forbidden Kingdom genoeg, vooral het gevecht tussen Jet en Jackie ziet er super uit.De film is af en toe wel een beetje kinderachtig om na een paar minuten weer over te springen op een meer volwassener emotionele scene.Daar weet Minkoff niet echt een goede balans in te vinden en haalt het niveau ook wat omlaag.Gewoon zondagmiddag materiaal,maar verder blijft het gewoon een leuke film om een keertje te kijken.
crtxz10
ik heb hem zo net gekeken. Ik vond het zeker geen topfilm.
wel de moeite waard nodige humor in. aanrader om op een maandagavond te kijken. ik geef hem 3* daarom.
Richard C
Big Budget kung fu film. Voor de liefhebbers van kung fu een aanrader, de rest moet hem gewoon latern liggen.
leejaguar
leuke film met leuke effect's.
als je van kung-fu en fantasy houd dan is dit een film om niet te missen!
skipy05
weer eens een hele toffe kung-fu film. zeer tof verhaal met zeer goede vechtscenes. Jet Li en Jackie Chan doen het zeer goed. maar jackie Chan ist toch nog altijd tofs om naar te zien. er wordt oook zeer mooie muziek gebruikt in de film.
Sympathieke maar helaas nogal oubollige en op veilig spelende avonturenfilm, duidelijk gericht op een jeugdig publiek. De combinatie van Chan en Li levert sporadisch wat mooi kung fu-spektakel op, maar de meeste aktiescenes zijn weinig opwindend. Decors, production design en speciale effecten zijn ook van discutabel niveau. Nog net geen miskleun, maar het scheelt weinig.
iGeO
Leuke wegkijk film met aardig vechtscenes. Verhaal misschien niet sterk, maar is ook niet de reden waarom er naar een film als deze wordt gekeken, lijkt me. FX zijn wel oké, niet boven gemiddeld.
Hanssske
Goede acteurs.. grappig op sommige momenten maar ik ben niet zo van die ongeloofwaardige martial arts.. en daar krijg je in deze film wel heel veel van voor je kiezen!
Verder kijkt hij lekker weg..3 sterren is genoeg..
nickie14
Ik hou gewoon niet van Kung Fu films.
Die vechtscenes zijn altijd zo kinderachtig en overdreven.
Verhaal was ook niks.
0,5
waarom ga je deze film dan kijken
JohnWilliams
Inderdaad, als je de trailer had gezien wist je toch wel dat er veel Kung Fu in voor kwam.
Woltertjes
Leuke actie, avonturen en ook fantasiefilm vind ik. De gevechten van Jet Li en Jackie Chan zijn mooi. Het verhaal is wel leuk bedacht en af en toe komen er wel grappig stukjes in voor van Li en Chan. De ongeloofwaardige gevechten, het tijdreizen en de wonderdrankjes vind ik wel wat minder. Mar zo is deze film nou eenmaal.
Filmfreaker
Visueel gezien: Mooie film. Ook veel actie en ook humor. Het verhaal, ja dat kon met niet bekoren. Makers hadden hiervoor wat meer moeite mogen doen.
Maar al bij al, heb me toch ruim anderhalfuur vermaakt. 3 sterren.
Arbiter
Dit lijkt me wel een mooie film 2 bekende kungfu acteurs in 1 film.
SuperSideSwipe
Vanavond in de sneak gezien.
Ik vond het een vermakeljke, vlotte en bij tijds grappige film.
Li en vooral Chan waren lekker bezig met in een aantal indrukwekkende vechtscenes.
Het verhaal is welisweer niet zo diepgaand, maar dat stoorde mij niet.
3,5

Ying Xiong
Actie / Drama, 2002

Fong Sai Yuk 2
Actie / Avontuur, 1993
vechtsportengebaseerd op boektemplelegendetijdreizenvuistgevechttempel shaolinvillainesstienerurinationeast asian leadstaff middeleeuwswuxiawarriormonkey king action herochinese mythology