• 9.160.729 stemmen

The Forbidden Kingdom (2008)

Actie / Avontuur | 104 minuten

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 28 augustus 2008

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Forbidden Kingdom

"The battle for eternity is the fantasy of a lifetime."

Een tiener uit New York is geobsedeerd door klassieke kung-fu films. Op een dag doet hij een buitengewone ontdekking in Chinatown: hij vindt de legendarische Ru Yi-staf van de Chinese strijder Sun Wukong ''the Monkey King''. Met het verloren gewaande overblijfsel in handen wordt de tiener onverwacht teruggestuurd naar het oude China om daar de ware betekenis van kung-fu te leren. Daar ontmoet hij verschillende martial arts krijgers die hem bij zullen staan tijdens zijn missie om Sun Wukong te bevrijden.

Old Hop / Lu Yan

Southie Girl

avatar van korenbloem02

korenbloem02

sandokan-veld schreef:
Film gebaseerd op oud Chinees verhaal en tevens een natte droom van de kung fu-fan: naar een mythisch Chinees rijk reizen alwaar je les krijgt in kung fu door Jet Li EN Jackie Chan. Beetje suffe opzet, binnen tien minuten weet je al hoe het gaat eindigen. Heel erg Hollywood dus. De soundtrack is ook redelijk afschuwelijk.
Geen stinker, maar wel eerder een zwak Hollywoods aktie/avontuur dan een martial arts-kassieker.

Dit verwoord precies mijn visie op deze film.

avatar van mar007

mar007

laatst weer eens gezien,wat vind ik dit toch een heerlijke film.

ik mag altijd graag naar films met jackie chan kijken.

je word meegenomen in een mooi avontuur.

van begin tot de laatste minuut prachtige film.

avatar van woeler82

woeler82

De film voor de 2 de keer bekeken, in het begin vond ik die veel lijken op zo'n karate of kung fu film met teveel vlieg en kunstwerk.

Daar heb ik teveel van gezien in de tijd dat deze soort in onze bioscopen draaide

Gelukkig na 10 min ongeveer werd de film een beetje normaal en vond hem best wel leuk.

De verdere gevechtscene's waren leuk om aan te zien en soms zelf grappig.

Een topper vind ik deze film helaas niet en omdat de film in de eerste 10 min zo kitsch was

geef ik hem een 3.0

avatar van Ryanh-95

Ryanh-95

movie acteurs schreef:

Middelmatige film en het acteerwerk was van sommige nogal zwak.

Het gedoe zoals vliegende mensen vond ik een beetje overdreven. Geef mij maar een andere film van Chan.

Ik geef een 2,0 voor Chan en Li en ook voor de redelijke gevechten dan maar.

Daar sluit ik mij bij aan!

avatar van gauke

gauke

Een klassiek en episch fatasieverhaal dat onmiddellijk ter zake komt met een heleboel kung fu actie (geweldige en mooi gechoreografeerde vechtscènes) en een beetje humor. Een lekkere en onderhoudende film met adembenemende beelden (let vooral ook op de fotogenieke achtergronden), waarbij hoe geloofwaardig het allemaal is van secundair belang is. De eerste film waarin Jet Li en Jackie Chan samengebracht worden en hoe.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Leuk sprookje. Aardige gevechten. Niet bijzonder, wel vermakelijk.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

'The Forbidden Kingdom' is een aardige film die met zijn visuele pracht het kinderverhaaltje wat bedekt. De grote verdienste is echter dat deze een brug wil slaan tussen de Aziatische epossen en de Hollywoodfilm, geholpen door sterren als Jacky Chan en Jet Li, hier voor het eerst samen in een film. Het resultaat is een aardig wegkijkertje met sublieme decors.

avatar van redbullzuiper

redbullzuiper

standaard actie film... Alles is zo voorspelbaar.

Redelijke saaie film waarin je zo goed kunt zien dat al dat vechten nep is. Hij vliegt letterlijk die aapenkoning. Als hij iemand slaat vliegt die ook eerst nog 10 meter. Gewoon een ontzettende slechte film die alleen leuk is als je van Kung-fu houd.

2.0

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Toen de film in 2008 uitkwam heb ik nog overwogen om hem in de bioscoop te zien. Ik weet niet meer precies waarom het er niet van gekomen is, maar nu heb ik hem wel na al die tijd op DVD gezien.

The Forbidden Kingdom is een film waar ik wat gemengde gevoelens bij heb. Aan de ene kant heb je mooie locaties en gevechten maar aan de andere kant lijkt de film niet altijd mijn aandacht vast te houden en zitten er enkele missers is. Ik moet dan ook zeggen dat ik de tweede helft van de film opzich interessanter vond dan de eerste helft. Het acteerwerk is van vrijwel iedereen wel goed, enkel Michael Angarano vond ik bij vlagen niet zo overtuigend. Dan duid ik bijv. op dat gevecht tussen Jason en Ni Chang. Al lag dat wellicht meer aan de film zelf, doordat deze scene veel te lang duurde.

Daar zit meteen het grootste probleem van de film wat mij betreft. Ondanks de fraaie plaatjes die het oplevert, weet Rob Minkoff zijn film op bepaalde punten lang uit te rekken. Opzich zag dat grote gevecht op het einde waarbij bijna iedereen meedoet er wel gaaf uit, maar het duurde me wel iets te lang. Gelukkig weet de film dit recht te zetten door het gebruik van een aantal zeer aardige special effects. De uitwerking van de personages is ook wel een pluspunt, al moet ik wel zeggen dat ik The Monkey King eerder irritant dan leuk vond. Zijn optreden zowel aan het begin als aan het einde vond ik erg overdreven en daardoor een beetje uit de toon vallen.

Al met al is dit toch wel een leuke film geworden. Zeker niet op elk vlak even sterk, maar de film profiteert van de schitterende achtergronden, de leuke sfeer die constant aanwezig is en de strakke gevechtscenes. Daarnaast is er ook een prima balans tussen humor en actie gevonden. Veder is het natuurlijk ook leuk om Jackie Chan en Jet Li nu eindelijk eens samen op één scherm te zien.

avatar van blurp194

blurp194

Gemengd.

De gevechten zijn leuk, de belden zijn mooi - dat ze af en toe wat kitscherig zijn stoort me niet. Jackie Chan speelt een heerlijke parodie op zichzelf als Drunken Master. De interacties met Jet Li zijn af en toe erg grappig. Mooie bijrollen voor bijvoorbeeld Li Bingbing - die ik sowieso altijd graag mag zien. Maar de zwakke schakel is te zwak - Michael Angarano irriteert eigenlijk vooral.

En het verhaal is teveel een crossover naar Hollywoodnormen, het krampachtige gedoe met de talen helpt niet, en de stijl laat teveel van de charme van de aziatische sprookjes- vechtfilm liggen. Het originele verhaal ligt me denk ik ook beter. En daar wordt alweer een nieuwe film van gemaakt. Benieuwd hoe die zal zijn.

avatar van baspls

baspls

"He who speaks, does not know; He who knows, does not speak. Surely you're masterful."

Erg leuke film van regisseur Rob Minkoff, die eerder The Lion King regisseerde en als inbetween artist werkte aan The Black Cauldron.

Een leuke mix van Fantasy en Kung-Fu. Ik vind films in beide genres altijd wel goed zoals bijv. The Karate Kid (1984) en The Dark Crystal (1982).

Het vechtwerk in deze film is echt heel goed gedaan en het ziet er erg goed uit. De vechtscènes waar de acteurs gewoon door de lucht vliegen vond ik echt meesterlijk gefilmd. Net als in Flash Gordon hebben ze hier een hoop acteurs aan touwen gehad (al waren dat er in Flash Gordon wel erg veel). De effecten zijn zeker niet slecht en de greenscreens zien er nog overtuigend uit.

De muziek is soms traditioneel Chinees iets dat wel bij de film past. Ook lijkt de muziek met gitaren soms een klein beetje op Ennio Moricone's Western-scores.

Jet Li en Jackie Chan acteren hier ook erg goed. Er zit ook flink wat humor in de film. Ik vind vooral Jackie erg grappig.

Het is misschien een beetje vaag maar dity vond ik toch een erg vermakelijke film.

avatar van Film Pegasus

Eindelijk een film met Jet Li en Jackie Chan samen. Dat moet wel vuurwerk geven. Het is alsof je een superauto bouwt en dan iemand achter het stuur zet zonder rijbewijs. Rob Minkoff doe de regie en dat is te zien. Hij maakt op de eerste plaats een kinderfilm in de stijl van Percy Jackson of Spy Kids. Het verhaal zou gebaseerd zijn op een een Chinees verhaal. Al zie ik er eerder Wizard of Oz met kungfu elementen in. We mogen blij zijn dat rasartiesten als Li en Chan in de film zitten, zodat sommige gevechten toch nog de moeite zijn. De rest wordt opgevuld met digitale lelijke beelden en wat kunst- en vliegwerk.

De film is nog wel entertainend genoeg geworden, dankzij Li en Chan, de rest is echt wel tienergericht. Nochtans begint de film als een ode aan kung-fu. Maar helaas komt dat in de film niet echt tot uiting. Ik hoop Li en Chan toch nog eens op een ander moment samen te zien in een film.

avatar van Kondoro

Kondoro

The Forbidden Kingdom

Een heerlijke vecht film waar actie scene's in de meerderheid zijn. Waarvan ik persoonlijk de genre's zou veranderen naar Actie/Fantasy. Gister middag deze maar besloten te kijken en heb me uitstekend vermaakt. Danku Netflix !

Jet Li en Jackie Chan zijn een perfect duo voor deze film. Twee vecht 'helden'. Heerlijk hoe deze mannen de film vermaakte met de grond vliegende vecht tricks waar weliswaar niks mis mee is. Waar mijn moeder en ik trouwens al snel over uit waren dat The Monkey King Jet Li was maar nadat hij met zijn paard langs sprintte toch weer een vraagteken boven onze hoofd heeft gezet. Uiteraard tot het einde.. Michael Angarano deed zijn rol ook leuk!

Het verhaal was zeker niet saai in de film. Ik heb me prima vermaakt eraan en de film keek heerlijk weg. Ook het concept was niks mis mee. Aardig goeie film dus. En zeker een keer kijken als je Netflix hebt! Staat op Netflix Nederland, misschien ook op de Amerikaanse maar dat weet ik niet !

Waar ik met het cijfer zit te twijfelen denk ik dat 3.5* een perfect cijfer is.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Vermakelijk filmpje.

The Forbidden Kingdom volgt een klassiek kung-fu verhaal in een nieuw jasje. De vechtscènes zijn op een verfrissende wijze in beeld gebracht. Zowel de martial arts als diepgang in het verhaal komen beide genoeg aan bod. Hier en daar wordt het misschien te kinderlijk en onrealistisch. Vraag me echt af wat voor doelgroep ze nou voor ogen hadden.

Jet Li en Jackie Chan zijn allebei geweldige acteurs, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik toch meer had verwacht van de samenwerking tussen de twee. Ook Angarano speelde niet degelijk genoeg om de film naar een hoger niveau te tillen. Vond het meisje enorm buiten de boot vallen.

Audiovisueel is dit een waar spektakel. Verhaaltechnisch kon er zeker meer uit gehaald worden.

avatar van jippie2010

jippie2010

Vermakelijk, dat zeker. Maar zonder al te veel inhoud.

Een kinderachtige benadering, een irritante Angarano,

allemaal vreselijk over de top.

Heeft allemaal niet meer zoveel te maken met het echte kung fu.

Maar als tiener-avonturenfilm kijkt het nog prima weg. *2,5

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nog eens herzien en blijft een leuke ontspannende en mooi gemaakte avonturenfilm met veel knipogen naar de martial arts films en met een flinke dosis humor. Mijn 4 sterren blijven 4 sterren.

avatar van shrink

shrink

• 2056 berichten

Aardig om een keer te zien. Ook omdat de 2 meesters hierin samen spelen.

avatar van clubsport

clubsport

Aardige mix tussen fantasie en martial arts film met jet li en jacky chan samen , tuurlijk zit er een dik hollywood sausje overheen gegoten , ook valt het me op dat er een soort geheime code lijkt te zijn onder film makers die de moderne tijd moet downgraden maar het mythische oude china met zijn holy kung fu moet ophemelen , zomaar een gedachtte.