• 9.376.895 stemmen

The Forbidden Kingdom (2008)

Actie / Avontuur | 104 minuten

Met onder meer: Jet Li, Jackie Chan en Michael Angarano

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 28 augustus 2008

Plot The Forbidden Kingdom

"The battle for eternity is the fantasy of a lifetime."

Een tiener uit New York is geobsedeerd door klassieke kung-fu films. Op een dag doet hij een buitengewone ontdekking in Chinatown: hij vindt de legendarische Ru Yi-staf van de Chinese strijder Sun Wukong ''the Monkey King''. Met het verloren gewaande overblijfsel in handen wordt de tiener onverwacht teruggestuurd naar het oude China om daar de ware betekenis van kung-fu te leren. Daar ontmoet hij verschillende martial arts krijgers die hem bij zullen staan tijdens zijn missie om Sun Wukong te bevrijden.

Old Hop / Lu Yan

Young Southie

Southie Girl

avatar van Fikret8

Fikret8

Een mix van meerdere genres.

Zowel een Amerikaanse tienermovie, een science-fiction actiefilm wat doet denken aan Dragonball Z als een epische wuxia/wire-fu movie. Je kunt eigenlijk bij voorbaat al raden dat dit nooit samen gaat, maar dit film is er tog nog enigzins in geslaagd om er wat goeds van te maken. Al denk ik dat er meer in had gezeten als dat Amerikaanse achterwege werd gelaten.

Kan niet tippen aan de moderne wuxia-films van o.a. Zhang Yimou, maar een 4 sterren is het zeker wel waard.

avatar van el padrino

el padrino

ik sluit me aan bij fikret8.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

De film is nu al overal op internet te vinden, helaas weer niet de film waar mensen op gehoopt hadden, maar toch mooi dat jet en jackie samen in 1 film zitten.

avatar van equisist

equisist

dit is een 13 in 1 dozijn films...1 ster voor jet...de rest kan ik beter doordspoelen ...geen enkel niveau te bespeuren in deze 4e rangs film..

avatar van napoleon84

napoleon84

Ricochan38 schreef:

Dus dan bekijk jij ze op internet ? Dat mag niet hor

avatar van Raffael77

Raffael77

gotti schreef:

28 augustus, volgens imdb.

deze film was al vanaf 16 april in de bios van USA

avatar van neo

neo

HIj had het over de Nederlandse release.

avatar van ken1976

ken1976

Een aanrader voor mensen die van Vechtfilms houden.

Jackie Chan en Jet Li in een film echt top. En dan nog niet te spreken over de gezamelijke vechtscenes DAMN .

Je kan het vergelijken met een soort van crouching tiger, hidden dragon maar dan met een westers tintje.

Pluspunten:

- mooie shots van de omgeving

- verhaal zit goed in elkaar

- vechtscenes zijn werelds

kleine minpuntjes:

- Jackie als oude man is wat minder

- Jet li moet wat beter aan zijn Engels werken

maar daar moet je niet over vallen want het is verder echt een goeie film!!

Een ruime 4 sterren !!

avatar van RippedBone Dog

RippedBone Dog

Kleurrijk hommage/eerbetoon aan martial arts films, maar toch had het wel iets duisterder mogen zijn naar mijn smaak.

avatar van dysfunktional

dysfunktional

Ik heb hem gisteravond gezien. Zoals RippedBone al zei; het had wat duisterder gemogen. Persoonlijk vind ik films van Jet Li en Jackie Chan altijd leuk om naar te kijken, het enige jammere aan dat soort films is dat de actie altijd gecombineerd is met humor. (In het geval van Jackie Chan). Voor de rest een prima film waar je met genot naar zult kijken.

avatar van GGG

GGG

Ik heb weer eens genoten van een een prachtige film met mooie vechtscènes, kleuren, locaties en beelden. Een aanrader voor iedereen die van dit genre houdt!

avatar van Tuning_Dude

Tuning_Dude

De nieuwste film van Jackie Chan.

Hoe oud is hij hier eigenlijk?

Echt een aanrader voor wie van vechtkunst houdt

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

RippedBone Dog schreef:

Mee eens, vond het de familiefilm kant opgaan. Hoewel twee grootheden in de Kung-Fu wereld is toch genieten blazen. Met Chan als de grapjas en Li als de serieuze(op 1 stukje na dan). Moet wel zeggen dat ik de wire-fu wel minder vond. Vooral alsde Monkey King vecht op de bergen.

Film kon net zo goed ''The Fellowship of the Staff'' heten, want er zaten wel elementen in van LOTR.

Al met al heb ik toch genoten.

avatar van Vinco

Vinco

Zeker een leuke film dit, er zit een heerlijke vechtkunst wat in mij ogen erg mooi en vet word neergezet.

Ook het verhaal is aardig.

avatar van Holy Grail

Holy Grail

Al met al wel een aardige film, zwaar overdreven vechtkunst en zoals gewoonlijk in dit soort films goed tegen slecht. Lekker verstand op nul, chippies en cola erbij en je hebt bijna 2 uur goed vermaak.

3,5***

avatar van Bart_DENON

Bart_DENON

Mensen ff serieus!!!!! Heb em net gezien. Hier durf je toch geen hoger cijfer dan een 2,5 voor te geven.

Enige grappige was een dronken Jackie. En waar hebben ze dat binkie opgetrommeld??? Wat een aanfluiting!!!!!

Bijna 2 uur weg gegooid geld!!!!!

2!

avatar van pauloootje

pauloootje

Als Jackie Chan en Jet Li fan, vind ik deze film echt geweldig!

Ik heb me al vaker afgevraagd wie er zal winnen als Jackie en Jet tegen elkaar zouden vechten (trouwens... nu nog steeds)

Echt een geweldige vechtscene tussen die twee.

jammer dat ze niet vaker tegen elkaar vechten.

Met die jongen krijg ik een beetje het (fantasieachtige) karate kid gevoel.

Zonder die jongen was de film misschien wel beter geweest, maar ja, ik heb er wel van genoten.

Jackie doet het het komische gedeelte erg goed en Jet Li is daarintegen de serieuze man.

Goede combinatie tussen die twee.

ik geef 4.5 *

p.s. Jet Li moet alleen niet meer zo lachen, want dan kun je de genre beter veranderen in "horror" hihi

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Geweldig veel actie. ik heb er erg van genoten, maar dat doe ik altijd als ik naar jackie chan kijk.

avatar van christophel

christophel

wat een waardeloze film...actie is zeer langdradig en slecht.

Voor mij niet meer als *1

avatar van masterp24

masterp24

christophel schreef:

wat een waardeloze film...actie is zeer langdradig en slecht.

Voor mij niet meer als *1

waardeloos?? het is een superfilm !! als je weet wat oostere gevechtskunsten zijn dan weet je waar je het overheb zeker dat jackie chan zijn drunken styl vechtkunsten terugbracht in dit film !! en HET IS EEN LEGEND DAT JACKIE CHAN VS JET-LI waty een scene was dat zeker een 5 waard!

avatar van DSonnema

DSonnema

Normaal ben ik niet zo'n sf achtige dragonball z fan, maar omdat jackie en jet li er in speelde (in een film ) wilde ik het wel graag zien.

En ik sta nog steeds versteld van dat kungfu van die 2. Jackie meer de humor, jet li meer de serieuzere kant.

Al met al ver boven mijn verwachtingen!!

avatar van Artemis

Artemis

The Monkey King vond ik leuk en de vechtscene van chan vs li was goed te doen maar is ver van speciaal. Contstant waren er momenten waarvan ik dacht Pffff .... waarom?

avatar van IcU

IcU

Wat een teleurstelling. Heb je Chan en Li allebei tot je beschikking, maak je dit. De beelden en gevechten waren mooi, maar het verhaal was zo slecht dat ik daar menig woord aan vuil wil maken, maar daar even geen inspiratie voor heb. Misschien moet ik de film opnieuw kijken, dan weet ik het wel weer, maar dat is zonde van mijn tijd. Jammer, het had heel wat kunnen worden. Net zoals de film

avatar van Reki

Reki

De film doet me denken aan Chrouching Tiger Hidden Dragon http://www.moviemeter.nl/film/111

Maar dit is gewoon een leuke film om 1 keer te bekijken en dan over een jaar of 5 weer

avatar van The Oceanic Six

Ik vond het een vermakelijke avonturenfilm, maar ik vind hem verre van top. Daarvoor vond ik enkele zaken toch wel wat storend. Ik vond zon vliegende vechtstok wat nep overkomen, net als de mensen die hem gebruiken die dan half kunnen vliegen. Ik zie liever in een Chan film ietsje meer realisme al weet ik dat zijn stunts ook vaak erg apart zijn, maar wel leuk. Ook in deze film weer veel gevechten op zijn Aziatisch gezien dankzij Chan en Li. Maar wel veel ''dat ken ik allemaal al wel'' gevoel tijdens het kijken. Als je een paar Chan films kent, dan lijken ze al snel op elkaar. Wel had de film soms prachtige omgevingen, een lust voor het oog. Dat was allemaal goed afgewerkt. Jammer vond ik ook dat The Monkey King nogal nep en dom overkwam. Hij zag er niet uit. Gemiste kans, want ik vond dat verder aan de personages en omgeving veel aandacht was besteed. De muziek was ook dik in orde en het was overall vermakelijk genoeg om te kijken.

avatar van eppo349

eppo349

voor de jeugdigen onder ons een uiterst vermakelijk film, niets meer dan dat, maar wat wil je meer.

avatar van skinreaper

skinreaper

Vond het een goeie film een van de weinige waar Li en Chan samen zijn.... toch wel zonde aangezien deze 2 wel 2 van de beroemste martial arts acteurs zijn.

Van mij krijgt deze film een 4,5

avatar van smettipie

smettipie

zeker geen slechte film, maar de versie die ik heb gezien duurde maar 93min.

iemand andere versie gezien????

3,5* trouwens!!!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

erge gladde "USA correcte" martial-art film voor kinderen. veel gevechten en geen bloed... mooie beelen, met mooie licht invallen maar te gemaakt. het was allemaal te nep. er staat "actie/avontuur", maar Humor maakt deze film nog redelijk om naar te kijken. je springt van situatie naar situatie dat Indiana Jones er nog duizelig van wordt. blank amerikaans jongetje leerd sneller Kung-fu dan karate kid karate!! de gevechten waren opzich goed, maar dat van slow-motion naar high speed was erg vermoeiend om naar te kijken. kortom een kinderachtige kung-fu film waar weinig aziatisch in voor kwam (kwa gevoel dan he!) leuk voor op de bank met de kid's. en laten we het maar niet hebben over die overdreven muziek in combi mer voorgezaagde piepschuim-decorstukken. een 2.5