• 9.376.921 stemmen

The Forbidden Kingdom (2008)

Actie / Avontuur | 104 minuten

Met onder meer: Jet Li, Jackie Chan en Michael Angarano

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 28 augustus 2008

Plot The Forbidden Kingdom

"The battle for eternity is the fantasy of a lifetime."

Een tiener uit New York is geobsedeerd door klassieke kung-fu films. Op een dag doet hij een buitengewone ontdekking in Chinatown: hij vindt de legendarische Ru Yi-staf van de Chinese strijder Sun Wukong ''the Monkey King''. Met het verloren gewaande overblijfsel in handen wordt de tiener onverwacht teruggestuurd naar het oude China om daar de ware betekenis van kung-fu te leren. Daar ontmoet hij verschillende martial arts krijgers die hem bij zullen staan tijdens zijn missie om Sun Wukong te bevrijden.

Old Hop / Lu Yan

Young Southie

Southie Girl

avatar van movieking

movieking

Lijkt me een geweldige film. Jackie Chan en Jet Li samen kan niet stuk!!!!!!!!!!!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

dit is de film die ik naar uitkijk in 2008

jackie chan en jet li n een film kan niet misgaan (hoop ik dan)

dit worden gewoon een goeie ouwe actie film

ben erg BENIEUWD

avatar van KW2

KW2

Nieuwe (naar mijn mening zeer teleurstellende) trailer: http://movies.yahoo.com/movie/1809869644/video/5553682

Veel te familievriendelijk allemaal...

Dit lijkt opeens een hele andere film dan dat de trailer in de post hierboven laat zien..

avatar van mckiller

mckiller

ben het met movieking eens

avatar van Phoenix

Phoenix

Grappig dat deze combinatie nog nooit eerder geprobeerd is (toch?). Benieuwd of Jet Li ook de streken van die Chan zo kenmerken uithaalt.

avatar van nokkie335

nokkie335

wauw lijkt leuk

ik ben heel benieuwd

jet li en jackie chan

ik heb er zin in wanneer komt deze film in de bioscoop

avatar van Lil Funk

Lil Funk

Jackie Chan + Jet Li + Yuen woo ping in één film?!

Dat zou echt een geweldige film worden!

tot ik de teaser zag...

Heeft inderdaad veel weg van een familie film...

En ik maar hopen dat ze in een of andere typische Hong Kong martial arts film zouden spelen...

Maar die combinatie van Jackie en Jet lijkt me alsnog heel leuk.

Hopelijk zitten er veel martial arts scènes in en een groots gevecht tussen Jackie en jet.

hopelijk komt er binnenkort een langere trailer…

avatar van Lil Funk

Lil Funk

Heb zojuist die link van Fikret8 bekeken, wat dus een totaal ander beeld gaf dan wat ik had gezien van die link van KW2.

In ieder geval zien de gevechten er geweldig uit (ik zag volgens mij Drunken Boxing voorbij komen ) en de omgevingen zag er ook wel leuk uit. hopelijk gaat de film meer die richting op, dan dat familiefilmachtig van die andere trailer.

avatar van Artemis

Artemis

Ik heb echt zo een gevoel dat die Amerikaan de hele film voor mij gaat verpesten. Buitenom dat het een beetje te familie vriendelijk eruit ziet en dat Jet li waardeloos is in het Engels.

[In een perfecte wereld zou deze film volledig in het chinees zijn]

Mischien moet ik even wachten totdat ik de film gezien heb voordat ik begin te vertellen wat er allemaal fout aan is.

avatar van Zymovie

Zymovie

Ziet er mooi uit

avatar van Kevin13

Kevin13

de trailer was indrukwekknd, ik kijk al uit

JohnWilliams

De trailer was geweldig...ik kijk hier echt naar uit!!!

asheng

heb de trailer nog niet bekeken (laat me graag verassen), maar ben ook bang dat er teveel amerikaanse sfeer in de film heerst. wat erg jammer zal zijn gezien het verhaal. deze die gabasseerd is op een chinese sprookje sun wukong. dat verklaard misschien gelijk waarom het meer lijkt op en familie film dan een martial arts...je zult een man met een varkensneus zien?

avatar van Barcel

Barcel

Waren er wel films die Jackie en Jet samenwerkten? De trailer was geweldig! Leuk om hun acties weer te zien!

Hey...een nieuwe cover!

avatar van mos18

mos18

wanner in NL

avatar van J.T.O

J.T.O

asheng schreef:

Iemand op IMDB zat te klagen over het verhaal. Ik quote een stukje van zijn bericht wat ik zelf wel erg grappig vond.

To imagine the feeling I got when watching this movie's trailer, try to imagine a movie about a Chinese boy who gets sent back to a "medieval world" where the Pope is trying to steal Odin's Eye in order to rule the world, so the boy must team up with a wisecracking El Cid and the Knights Hospitaller, while a mysterious stranger turning out to be Thor has to join the war against the Pope, who is in fact Loki in disguise, who is also persuading Jihadi-like "Desert Tribes" to invade. And while this is happening the boy gets trained Mr Miyagi-style by El Cid and Thor in jousting and hand to hand combat, and also strikes up a romance with Joan of Arc, whose parents were killed by the Pope's Army.

Het zou enorm droog zijn als zo'n film ooit kwam. Maar goed, ik stoor me er niet zoveel aan, alleen was dat misschien anders als ik de literatuur kende, maar dat moet nog ooit komen. Tevens lijkt de film mij wel redelijk, hoewel het erg clichéachtig zal uitmonden en hopelijk gaat dat niet ten koste van het vermaak.

Ik voorspel een vleugje van niks-aan-het-verhaal-toevoegende romantiek tussen de puber en dat meisje. De slechteriken gaan duidelijk verliezen en de held, de Amerikaan, zal met overwinning terugkeren naar de echte wereld. Kortom, Forbidden Kindom is de exotische droom door het Oosten van elke Amerikaan(se) (tiener) dunkt mij. De misplaatste grappen geven al indicaties aan dat het om zoiets gaat, alleen dan is het die in context niet misplaatst, maar wel typisch Amerikaans. Ik houd mijn verwachtingen laag.

Ps: ik had de film liever gezien zonder die Amerikaanse puber erin. Ik bedoel niemand geeft een drol om wie die kind is. Mensen gaan er heen voor Jackie Chan en Jet Li, dat lijkt mij duidelijk. Die puber staat ironisch niet eens op veelal van de posters. Wat doet hij in hemelsnaam dan in die film? Zeker Hollywoods marketingconcept to save the day...

mos18 schreef:

wanner in NL

In de USA ongeveer 18 april...in NL zou ik zo net nog niet weten.

J.T.O schreef:

hahaha zo'n parodieachtig film zou idd erg droog zijn. maar wel erg leuk omschreven berichtje op imdb. ben ik trouwens helemaal met je eens. ik denk dat ik mijn verwachtingen ook erg laag hou. zeker jacky chan films afgelopen jaren erg laag scoort (wordt ook een dagje ouder). volgens mij las ik ooit ergens in interviews (geen idee meer waar) dat zowel jacky als jet niet helemaal tevreden waren met de film. het lijkt me ontzettend stoer om die twee samen te zien in een film, maar niet in zo'n film. dan had ik toch liever een typische HK-actiefilm ipv hollywood. maar ik hoop ook dat de film, ondanks een overkill aan hollywood cliche's, een vermakelijke film gaat worden....

avatar van J.T.O

J.T.O

Van wat ik gelezen heb is dat ze samen weer aan een ander project gaan werken. Dat is goed nieuws en volgens mij wordt dat geen onzin of andere pom poes zoals dat hier waarschijnlijk het geval is

avatar van mos18

mos18

wanner komt deze in NL op de Imdb staadt er niks over Hollland

dus ben bang dat deze film niet in Cinama komt allen maar op DVd

weet jullie er iets van wat gehoord of zoo dat deze film komt of zoo

asheng

hmm ik heb eigenlijk ook geen idee wanneer die precies komt. zal me niet eens verbazen dat ie niet in de bios zal draaien...of in ieder geval niet overal, maar meer een filmhuis ofzo...of in grotere steden als amsterdam/rotterdam.

J.T.O schreef:

serieus...dat is dan zeker goed nieuws! betekend nieuwe kansen en dat die 2 wel met elkaar kunnen vinden....of het lijkt alleen maar zo. ik hoop dan dat ze een serieuzere projectje gaan draaien of in ieder geval serieuzer gaan aanpakken! want forbidden kindom lijkt me meer een film dat je vanwege de acteurs zal kijken en niet zozeer het film of verhaal zelf. het is dus weer iets om naar uit te kijken

avatar van Mug

Mug

De Nederlandse distributeur van de film (Independent Films) heeft als bios-release 28 augustus op hun site staan. Vanzelfsprekend onder voorbehoud. De populariteit van Li en Chan is toch groot genoeg voor een serieuze bioscoop-release.

avatar van wwelover

wwelover

Mooie film. Heb erg genoten.

Ten eerste is het verhaal mooi en goed uitgewerkt. Ben niet bekend met verdere films in deze genre dus of het orgineel is weet ik niet. De Cast is ook top zeker Jackie Chan die geweldig hilarisch is en Jet Li die lekker z'n ding doet. Die jongen deed het ook prima.

De muziek en beelden waren erg mooi en maakte de film compleet. Maar dat is volgens meestal wel in die Aziatische oudheid films.

Actiescene's waren ook top.

Zeker een aanrader als je van dit soort films houdt.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Wat een flut film. De enige scene die wel oke was was het gevecht tussern jet li en jackie chan, verder was het vermakelijke crap.

JohnWilliams

Waar kan je deze film zien.

Hij draait niet in de Nederlandse bioscopen...

avatar van gotti

28 augustus, volgens imdb.

avatar van Fikret8

Fikret8