Genre: Animatie / Fantasy
Met onder meer: Tate Donovan, Danny DeVito en James Woods
Gesproken taal: Engels, Spaans en Grieks
Releasedatum: 20 november 1997
Plot Hercules
"The man. The myth. The movie."
Hercules, zoon van de Griekse god Zeus, wordt door de slechte Hades in een halfgod veranderd. Hercules wordt op aarde opgevoed en houdt zijn goddelijke kracht. Als hij achter zijn afkomst komt, krijgt hij van Zeus te horen dat hij eerst een echte held moet worden om naar de berg Olympus te kunnen terugkeren.
Hercules (stemrol)
Young Hercules (stemrol)
Young Hercules (singing stemrol)
Philoctetes (stemrol)
Hades (stemrol)
Meg (stemrol)
Pain (stemrol)
Panic (stemrol)
Zeus (stemrol)
Hera (stemrol)
Gammala
Klopt ook niks van in vergelijking met de mythe, maar van "The Hunchback Of Notre Dame" klopt ook niet veel.
Nee, maar ze gaan geen ik-begrijp-van-deze-film-geen-ene-zak-film-a-la-davinci-code maken voor de kleintjes
Ik vond hem wel lachen toen ik vier was, maar nu

Sneakerjeans29
In fantasia bij de Griekse goden (Pastorale) is er in de donderwolk van Donar een Herculesachtige man die bliksemflitsen smeedt. en de dondergod gooit ze boven op Bacchus de wijngod en zijn ezel.Ik vind dat stuk veel mooier als deze computerprul.Maar ja,dat scheelt ook bijna 60 jaar
murtcelP
Leuke Disneyfilm, maar van de afgelopen jaren een wat mindere. Wel leuk getekend in Griekse stijl. ***
Movie_fan#
Heb ik thuis op videoband nog was wel grappig volgens mij(7 jaar geleden voor het laatst gezien) er was iets met een dam volgensmij die ging doorbreken. En het sfeertje was lekker grieks en leuk. Ga hem zeker nog eens een keertje herzien want het liet een goede indruk op me achter. Voor nu nog:
Movie_fan#
De beste Disney van de afgelopen 20 jaar.
Volgensmij zijn: Shrek, lion king en alladin al VEEl beter en dan hebben we het nog niet over finding nemo.
Ik ga ook voor Hercules...
Lola3
goede tekenfilm met leuke humor (zelfs voor kijkers van meer dan 10 jaar). Toch irriteerde me soms het sentiment en de onsubtiele aanvang van de liedjes...(een kind merkt dat volgens mij wel niet op).
JJ_D
Slechte, veel te melige songs; maar verder meer dan genoeg momenten tot vermaak. And that's a gospel truth...
Tenshinhan
Waardeloze Disney film.
De animatie is erg zwak, bijna alle liedjes zijn irritant of gewoon weg erg simpel en het verhaal boeit ook niet echt. Alleen Woods is nog wel leuk als Hades, maar zodra zijn Hades niet in beeld is, is de film ook maar saai.
Angrod_Pallanén
Animatie zwak? Heb je wel eens naar de openingcredits gekeken?
Liedjes irritant en simpel? Kwestie van smaak, maar heb je naar de muziek geluisterd? Of naar de inhoud?
JJ_D
Animatie zwak? Heb je wel eens naar de openingcredits gekeken?
De laatste jaren hebben we toch al meer gezien, niet?
Beide even waardeloos.
Angrod_Pallanén
Op computer meets tekenanimatie niet. Hercules past prima tussen de mooi geanimeerde films waar nog wél een potlood aan te pas kwam.
Tenshinhan
De figuren en hun bewegingen vond ik maar slordig gedaan en ik vind de film sfeerloos, en het verhaal vond ik helemaal niet leuk. En ja ik heb naar de muziek geluisterd (in het engels nog wel), en ik vond het niks bijzonders.
Angrod_Pallanén
Kijk, dat is pas een goede uitleg van je mening. Beter dan "de animatie is zwak" in elk geval.
JJ_D
Zou goed kunnen, maar neemt niet weg dat het er heden ten dage niet meer fris genoeg uitziet na de overrompeling van computeranimatie...
Angrod_Pallanén
Zo overrompelend is die computeranimatie niet, ik erger me er in elk geval genoeg aan de mankementen. De achtergronden zien er namelijk ontzettend echt uit, maar de personages zijn echt nep, en wat je dan krijgt is gewoon een lelijke combinatie. Tuurlijk, het begin was leuk en fris en mooi, maar nu is het een onbegonnen race naar het meest realistische en totdat het echt realistisch is wordt het qua animatie er maar niet beter op.
Wassup !
Deze film is saai,duurt te lang en dan heb ik het nog niet over die vreselijke liedjes waar ze mee af komen
. Deze film heeft ook wat last om op gang te komen JAMMER!!! Allemaal wat mankementen aan deze film die het kijken een beetje onwaardig maken. Het enige pluspunt dan maar redelijke computeranimaties. 1.5/5 ik zou deze afraden wegens de te saaie-slaapverwekkende
momenten.
Film_La_Timo
vind leuk. want het was vroeger mijn lieflings film en heb heel veel keer gezien.
3,0
vonsmoob
Waardeloze Disney film.
Sorry maar hier ben ik het compleeet niet mee eens. ik studeer zelf animatie en deze film, de nuances, de fijn uitgestreken karaktertrekken, de kleine visuele grapjes, de overall curly stijl, de fantastische achtergronden in deze film zijn ongelooflijk superieur aan de meeste animaties die worden uitgescheten tegenwoordig. Als je zegt dat de animatie ''erg zwak'' is dan moet je jezelf even flink achter de oren wassen want dat slaat nergens op. Enig idee hoeveel werk er in een film als deze heeft gezeten?
ik vond en vind deze film nog steeds een visueel spektakel na 10 jaar, en ook al vind je het verhaal of de liedjes misschien niets, kwestie van smaak denk ik, breng het tenminste op om respect te hebben voor de animatie. Persoonlijk vind ik het verhaal en de liedjes geweldig, tenminste een wat volwassener Disney in plaats van al die zoetsappige dingen die ze geproduceerd hebben in de jaren 90. De New Yorkse accenten, de grappige verwijzingen naar de Griekse mythologie, de sexy Meg in plaats van de brave Disney prinsesjes, noem maar op. De film dragged een beetje naar het einde toe helaas maar dat neemt niet af van de kwaliteit.
Pieter Montana
Voordat ik m'n Disney-classics top nog eens aanpas, moet ik toch nog even al die Classics toch nog eens herbekijken. Bij de meeste heeft dit alleen nog maar prachtige momenten opgeleverd waarbij de hoge scores gewoonweg bleven staan. Hercules moet helaas wat van zijn kracht inboeten.
Hercules, na Pocahontas & De Klokkeluider gaat Disney duidelijk de historische toer op, valt vooral tegen qua animatie. Een lelijke mix tussen getekende animatie en CGI. Daarover lijken vooral de personages op karikaturen van iemand anders (zo is Hades eigenlijk Disney-baas Katzenberg). Een afschuwelijke, hoekige stijl die vooral te danken is aan Britse cartoonist Gerald Scarfe. Verschillende neuzen en kinnen van personages leken wel potentiële wapens. Het leek in de verste verte nog niet op de charismatische vloeiende schetsige stijl uit de gouden jaren van Disney.
Qua verhaal, in vergelijking met het meer volwassen Pocahontas & De Klokkeluider, vestigt Disney vooral de aandacht op de actie in het verhaal. Het heeft allemaal meer weg van een computerspel dan van een traditioneel verhaal. Er wordt allemaal maar weinig emotionele binding gemaakt tussen de personages. Hercules is eigenlijk een opschepperige spierbundel met weinig inhoud. Meg is gewoon te arrogant om lief over te komen. Degene die eigenlijk veel goed maken zijn de heerlijke Disney Villains. Hades(stond 8ste in de Ultimate Disney Villains lijst) is zonder twijfel één van de grappigste slechteriken die Disney heeft gekend. Ook zijn sidekicks leveren de grappigste momenten van de hele film af (Slokje?
Een Disney-film die ik maar matig vind, het overkomt me gewoon niet echt vaak. De zwakste Disney-film uit de jaren 90'.
VengefulSpartan
hades (james woods) is eigelijk het enige dat de moeite is in deze film
tommykonijn
Niet de beste Disneyfilm maar leuk en vermakelijk is hij zeker, goede animatie en leuke special-effects ook waren de stemmen van Tate Donovan, Danny DeVito en James Woods in orde
kortom : niet top maar wel héél leuk en vooral voor kinderen!
***
Ps : ergens op een site las ik dat Jim Carrey deze film geregiseerd had maar volgens mij klopt dat niet!
Vandernagel
Een zwakke Disney met de standaard personages maar vreselijke combo van CGI en getekende animaties.
2,5 sterren
Dirigent
Erg leuke disneyfilm om te zien maar lang niet de allerbeste, goede stem overigens van Danny DeVito.
Whitta
ik vond het een hartstikke leuke film en het was grappig sommige liedjes waren dom maar andere waren weer leuk!!
xx
kwinz
IIIEEEEK!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat is dit voor een onzinfilm! Heeel slordig gemaakt met rare domme stemmetjes. Alleen die vrouw -hoe heet ze ook al weer- is mooi.
Die Hercules dinges lijkt Spongebob Squarepans wel ofzoiets.!

Guy Ritchie gaat live-action remake van klassieke Disney-film 'Hercules' regisseren

Disney werkt aan live action-remake 'Hercules'

The Nightmare before Christmas

Corpse Bride
Animatie / Fantasy, 2005

The Jungle Book
Animatie / Familie, 1967
hades villainmusicalpeasanttekenfilmpegasus zeusancient greecepost-credits sceneolympus herculesworth playfulhopeful