• 9.374.710 stemmen

Met onder meer: Tate Donovan, Danny DeVito en James Woods

Gesproken taal: Engels, Spaans en Grieks

Releasedatum: 20 november 1997

Plot Hercules

"The man. The myth. The movie."

Hercules, zoon van de Griekse god Zeus, wordt door de slechte Hades in een halfgod veranderd. Hercules wordt op aarde opgevoed en houdt zijn goddelijke kracht. Als hij achter zijn afkomst komt, krijgt hij van Zeus te horen dat hij eerst een echte held moet worden om naar de berg Olympus te kunnen terugkeren.

Hercules (stemrol)

Young Hercules (stemrol)

Young Hercules (singing stemrol)

Philoctetes (stemrol)

Zeus (stemrol)

Hera (stemrol)

avatar van film_kaza

film_kaza

Hercules staat niet heel goed gemiddeld. Tja.. wat is er slecht aan en goed aan?
Het verhaal is niet heel special en begint zelfs redelijk cliché. Dan krijgen we de zangeressen die er een enorme musical van maken. Dat eigenlijk het maar een beetje verpest...

Special effecten waren veel aanwezig en goed, maar misschien was de tekenstijl voor vele minder. Het is niet realistisch en gedetaieerd of cartoon. Het zit ertussenin. Een soort nieuwe stijl. Ik mocht het in ieder geval erg maar niet Disneys beste stijl. Ik vond het een verassing hoe het ingekleurd was. (Goden geven ligt, Hades veranderd van kleur)

Muziek heeft Hercules zeker. Niet 1 hele indrukwekkende prestatie maar er zaten mooie tussen zoals wat Hercules zingt op het begin. Die vrouwen (schepte redelijk op met "laat ons het maar leuk maken") waren minder. Zingen en muziek in tekenfilms is leuk, maar dit kun je vergelijken met gespeelde musical films. Tenminste dat was op het begin erg veel.

Hades is een grootste Disney-Villian.
Manier van praten (James Woods is top), gedrag en bovenal... het bekende uit Hercules dat als Hadis boos word: Word hij vuurrood en barst hij uit.
1 van mijn favo scenes uit de film:
Hades: I Can't Believe This Guy... I Throw Everything I've Got At Him! And It Doesn't Even...
[Hij ziet dat Pain Air-Hercs draagt]
Hades: What... Are... Those?
Pain: Um, I Don't Know. I-i.. Thought They Looked Kinda Dashing.
Hades: I've Got 24 hours To Get Rid Of This Bozo, Or The Entire Scheme I've Been Setting Up For 18 Years Goes Up In Smoke, AND YOU ARE WEARING HIS MERCHANDISE!!??
[Hades ontpfoft haast voor Pain, dan ziet hij dat Panic een Hercules drink neemt]
Panic:Thirsty?
Hades: (Ontploft van woede) THAAAAAAAAA!!!! (

Dus net als vele Disdney films is Hercules toch goed. Tenminste als je van dat soort films houd. Het is alleen minder als de rest. Vooral was het mooi om zijn liefde voor Meg te zien, toch.

3,5

avatar van davy jones

davy jones

Ik vind dit ook één van de betere disneyfilms van de late jaren 90 en wat de animatie betreft: ik denk dat diegene die zeggen dat de animatie op niet trekt dat die gewoon blind zijn want zo mooie animatie is bijna nog nooit gezien. Maar ze hebben wel gelijk dat Hades de grappigste VIllian is van disney maar de allerbeste villain is en blijft Mallefecent

avatar van The Oceanic Six

Ik vond deze ook wel aardig goed. Disney maakte er een leuke remake van want Hercules was natuurlijk al wel langer bekend. Goed uitgewerkt verhaal waar je ook om kon lachen. De villian is ook van goed niveau, een waardig tegenstander.

avatar van wwelover

wwelover

Toch 1 van de leukere tekenfilms. Geinig verhaal. Leuke 'characters'.

Geen film van het niveau 'Lion King'. Maar zeker voor jonge kinderen een aanrader.

avatar van Patat

Patat

Amusante Disney met leuke humor en aanstekelijke gospel-soundtrack.

Hercules, zoon van Zeus, krijgt af te rekenen met de kwaadaardige Hades en zijn handlangers Pain en Panic. Hercules moet niet alleen de strijd aanbinden met zijn tegenstander, maar krijgt ook af te rekenen met femme fatale Meg. "Hercules" is geen overbekende Disney Classic wat als voordeel biedt dat het verhaal niet van meet af aan bekend is. Nadeel is dan weer dat de film geen echte herkenbare songs heeft en ook de figuren zijn buiten de film geen bekenden.

Leuke film voor tussendoor die niet kan tippen aan de echte grote Classics, maar zeker de moeite waard is om gezien te hebben.

avatar van film_kaza

film_kaza

Patat schreef:

Hades en Hercules zelf zijn anders erg bekend geworden bij Disney. En Go To Distance is nog wel een paar keer bij verschillende Idolsen gezongen (zie Youtube).

Overiges heb ik het herzien in de originele versie. Na deze gezien te heben is Hercules toch een 4* waard.

- Die zangeressen kon ik sirrieus nemen. Kon meer van ze genieten en om ze lachen. Hier straalde ze hoe ze bedoeld waren.

- De (meeste) liedjes waren beter. Vooral Go To Distance ben ik meer gaan waarderen. Eigenlijk viel nu pas echt de muziek op en kwam erachter dat Hercules een goeie soundtrack vormt.

- Het verhaal. Wat Hercules in Go To Distance zingt houd hij zich aan, zelfs al word er niet op terug gekomen. In de NL klonk het sentimenteel, maar hier was het geloofwaardiger.

- Inplaatst van die ene Nederlandse stem te horen, die in zoveel tekenfilms te horen zijn kunnen we luisteren naar Sean Austin en James Woods. Waarvan James Woods het fantastisch doet en het us geweldig dat hij in zowel de serie als Kingdom Hearts de stem nog deed. Maar ook Sean Austin past goed bij Hercules en was terug te horen in Kingdom Hearts.

- Tekenstijl (is hetzelfde neem ik aan) maar ben van mening veranderd. Goeie stijl die apart is van andere Disneys en is erg goed overheen gekomen met de special effects. Soms krijgen we wat cartoon acties te zien en de spelers zien er misschien niet zo uit als in Beauty And The Beast, maar zo'n detai heeft Hercules niet nodig om erg aangenaam getekend te zijn.

avatar van Floris1988

Floris1988

Van alle Disneyfilms vind ik de muziek in Hercules het lekkerst. Van het swingende Zero to Hero tot het lieve I Won't Say I'm In Love.

Verder vind ik dat de film Hercules een prachtige verhaal vertelt, die me wist op te vrolijken en te ontroeren.

Ook het dilemma waar Meg mee worstelt, als ze verliefd wordt op Hercules, wist me te grijpen: ze moet de keuze maken tussen haar vrijheid, waarbij ze Hercules ten val zal brengen of het slavenbestaan bij Hades, waarbij ze Hercules redt van de val.

Gelukkig komt het bij Disneyfilms altijd weer goed!

Disneyfilms: universitaire shit!

avatar van Renee28

Renee28

Ook leuk aan de film: Meg is niet het typische disney-meisje. Lief, mooi en aardig, op alle vlakken de ideale schoondochter. Ze is eerder sexy en een beetje manipulerend. Grappig dat het een keer anders is.

avatar van Zinema

Deze Disney is jammer genoeg een van de minderen. Het verhaal, de humor en de characters worden nergens echt slecht maar, helaas, ook nergens echt goed. Kan niet wedijveren met eerdere classics, de goede stemmencast ten spijt. Redelijk.

avatar van amanda22

amanda22

Ik vind dit een leuke disney film, vermaakt me prima naar het bekijken van hercules. Ik vind de humor grappig en de characters zijn leuk.

Toch inderdaad kan deze film niet tippen aan de classics....

toch wel 4*

avatar van Mlis

Mlis

Leuke orginele disney film, zoals Renee28 al zei deze Meg is al anders als de prinsessen die wij gewend zijn, zij begint 'slecht' en eindigt goed. De meest komische scene is al genoemd: Hades die 24 uur heeft om Hades uit te schakelen terwijl zijn handlangers zijn merk dragen. Daarbij vind ik de muziek van de film leuk om naar te luisteren. Een andere scene wat me goed bij staat is: de trainer van Hercules wil nee tegen hem zeggen en hij krijgt een blikem inslag van Zeus, zodat hij maar ja zegt om hem te helpen. Er zit genoeg humor in deze film waardoor volwassenen ook deze film leuk vinden.

avatar van dvd-me

dvd-me

Echt een van de leukste disney's ooit!

avatar van KKOPPI

KKOPPI

ik keek (en kijk:P) hem altijd in het nederlands, en soms lach ik me dood. maar ik merk ook dat de kwaliteit van de nederlandse versie slecht is, met moeilijke uitdrukkingen die vooral voor kleine kinderen niet te begrijpen zijn. verder hele leuke liedjes en mooie animaties.

avatar van Epicnick

Epicnick

Gister voor het eerst in jaren weer herzien, en was toch wel goed bevallen. Simpel maar leuk verhaal met wat leuke grappen. Enkel de gospelmeisjes gingen me op een gegeven moment de strot uit hangen.

avatar van biosmovie

biosmovie

Hades is het enigste leuke aan deze film vond ik vroeger. Verder heb ik er nooit zo veel aangevonden, een krappe 2**.

avatar van Mai*

Mai*

Ik vond hem eerlijk gezegd wel wat tegenvallen. Nooit de film gezien maar nu kreeg ik de kans en moest het wel ff gezien worden.

Ik vond het allemaal een beetje te snel gaan. Weet niet of meer mensen dat hadden maar voor mijn gevoel was dat wel zo.

Verder natuurlijk een leuke animatie film..

avatar van Qar

Qar

Stond er toch wel even van te kijken dat deze zo laag gewaardeerd is.

Ik vind dit toch 1 van de betere films uit de Disneycollectie, misschien niet van zelfde kwaliteit als The Lion King en (imo) Hunchback of the Notre Dame, maar toch wel weer eentje waar ik van genoten heb.

En ook hier verdient de muziek natuurlijk weer een speciale notering, dat is iets wat ik in elke Disneyfilm toch wel erg goed vind uitgewerkt.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Net weer gezien. Verschrikkelijk vermakelijk.

avatar van Akkiej

Akkiej

Waarom scoort deze film zo slecht?! De humor in deze disney is erg leuk, heb vooral genoten van Hades

avatar van Lennert

Lennert

In mijn jongere jaren veel Disney films gekeken, maar deze is me om de een of andere reden steeds ontglipt. Nu, 13 jaar na dato, valt het toch op dat de animaties van een stuk mindere klasse zijn dan bijvoorbeeld Beauty And The Beast of The Lion King en de film zich net iets te veel op lolligheid richt. Helemaal dit laatste is jammer, want de Griekse mythologie leent zich juist heel goed voor scenes die veel angstaanjagender hadden kunnen zijn dan we hier zagen. Ik bedoel scenes van het niveau van het Beest dat Belle redt van de wolven of het eindgevecht tussen Scar en Simba, die toch een stuk duisterder zijn dan de meeste scenes uit deze film.

Ook voor de eerste keer dat de muziek me op het lied van Meg na me vrij weinig deed. De muzen waren leuk gevonden, maar de liedjes hadden niet de klasse van andere Disney films, waardoor het uiteindelijk een beetje een gemiste kans was.

Wat echter wel uitstekend was, waren de personages en de voice-actors. Hades was dan misschien teveel een clown, James Woods zet wel een topprestatie neer en maakt het personage heel levendig. Hercules, Meg en Philoctetes waren daarnaast ook zeer goed te doen, helemaal laatstgenoemde bracht meerdere malen een glimlach op mijn gezicht. De hele romance werkte daarnaast ook goed, helemaal doordat het personage van Meg door haar ziel te verkopen voor haar vriend een mooie portie tragedie met zich meebracht. Ik kende hiervoor de strip wel, maar dit gedeelte had men daar compleet uitgelaten.

Alles bij elkaar haalt Hercules het niveau van de grootheden die ik eerder al noemde niet, maar het blijft wel een erg vermakelijke zit. Met iets betere animaties en een betere verhouding van humor en serieuze zaken had ik hem waarschijnlijk erg goed gevonden, nu is het gewoon leuk.

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Helaas, niet echt vermakelijk. Muziek was slecht gekozen en de stem van Meg was vrij irritant. Hoe ze praat en doet eigenlijk sowieso.... Grappen konden ook allemaal 10 x beter.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Eén van de mindere disney films. Weinig grappig en veel saaie nummers. Niet heel erg vermakelijk dus.

avatar van The One Ring

The One Ring

Toch een ietwat tegenvallende herziening gehad. Dit was na The Lion King waarschijnlijk de Disneyfilm die ik het meest gezien heb in mijn kindertijd. Ik viel toen vooral voor de humor, maar ook het avontuur sprak me aan en ik had wel een zwak voor mythologie, zelfs al heeft deze film weinig te maken met zijn oorspronkelijke mythe. In feite blijft wat ik toen het meest aantrekkelijk vond voor het grootste deel ook nu nog het beste aan Hercules. De humor blijft voor het grootste deel leuk. Tenminste, als het van Hades af komt. James Woods' snelle levering van zijn teksten vond ik wederom geweldig en Woods improviseerde veel van zijn dialogen, wat wellicht verklaart waarom hij de grappigste teksten heeft. Hier gaat de humor in het personage ook niet echt ten koste van de dreiging die hij uitstraalt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Prince John in Robin Hood. Hades hoort zeker in de top 3 van Disneyschurken wat mij betreft. De verwijzingen naar mythologie blijven ook leuk en nu haalde ik er meer uit dan vroeger. Mijn favoriete grap was zelfs een verwijzing naar Oedipus die ik vroeger niet begreep (wellicht omdat de Oedipusmythe niet bepaald de eerste mythe is die je aan je kinderen zult vertellen).

De rest van de film vond ik wat minder indrukwekkend. Hercules is een redelijk sympathieke held, maar zijn ontwikkeling gaat net iets teveel volgens het boekje en waar ik vroeger liedjes als Go the Distance erg kon waarderen vond ik het nou te klef voor het goede. Het verhaal mist het drama (al komt Megara's lijn nog wel goed tot zijn recht) van veel andere Disneys en bevat vreemde plotgaten, vooral dat Hercules ineens zomaar op de Olympus kan komen om Zeus te bevrijden, ondanks dat het hele plot erom draait dat Hercules eerst onsterfelijk moet worden voor hij de Olympus mag betreden. De animatie is dan nog wel redelijk en ik heb altijd een zwak gehad voor hoe de personages hier vormgegeven waren. Licht afwijkend van de Disneystandaard, maar bijzonder aansprekelijk. Wat me eigenlijk het meest tegenviel was de actie. Voor een avonturenfilm bij uitstek was het toch erg matig. Eigenlijk het enige gevecht dat ik me niet meer goed voor de geest kon halen was het gevecht tegen de Titanen, wat eigenlijk de grote actiescène van de film moet zijn. Er is een reden waarom ik dit gevecht vergeten had, want het wordt gewoon afgeraffeld. Met Hercules' komst worden de Titanen wel erg makkelijk verslagen. Maar ook het gevecht tegen de Hydra was niet zo sterk als ik me kon herrinneren.

Misschien ben ik wat te hard door de teleurstelling. In feite is het meer een gemiddelde film dan een slechte film. Vooral het nostalgische gevoel is verbroken. Ik heb me altijd een beetje verbaasd dat deze Disney niet wat populairder was. Nu weet ik eerlijk gezegd wel waarom.

avatar van movie-edje

movie-edje

Deze disney destijds in de bios gezien!

De betoverende wereld van de spierbundel is niet echt gelukt!

Maar de onderwereld is juist wel betoverend!

avatar van Layla!

Layla!

Heerlijke film dit! In mijn jeugd is deze met de Lion King, Pocahontas, Mulan en Keizer Kuzco de meest bekeken films. De humor, de liedjes, gewoon allemaal een feel-good movie met natuurlijk een happy ending.

Na herziening circa 12 jaar merk ik dat er bepaalde dingen en opmerkingen zijn die ik nu als volwassene pas snap. De liedjes blijven heerlijk klinken, lekker vals meezingen.

Al moet ik wel zeggen (en ik denk dat vele het met mij oneens zijn ) dat ik de Nederlands versie toch iets leuker vind.

Al met al, blijft een van de leukere disney klassiekers!

avatar van K. V.

K. V.

Eens deze animatiefilm her bekeken en de film haalt toch niet het niveau als pakweg The Lion King. De liedjes swingen wel, maar het verhaal blinkt niet zo uit. De tekenstijl ligt in de lijn van Atlantis en is dus wat ruwer dan dat we van Disney gewoon zijn.

De stemmen waren wel leuk: zo was het kleine bokkenventje ingesproken door Danny DeVito en ook de slechterik Hades was goed vertolkt door James Woods.

Geen waw film, maar zeker ook niet slecht. Gewoon een wat mindere Disneyfilm.

avatar van DragQueen

DragQueen

Niet een van de sterkste Disney Films, maar toch ook weer niet slecht te noemen. Het verhaal kent een voorspelbaar verloop, en de humor komt niet altijd even goed uit de verf. De animaties zien er verder wel weer erg mooi uit. 2,5 Ster.

avatar van Film Pegasus

In 1989 kwam er met Little Mermaid een begin aan een nieuwe periode van hoogdagen van Disney. Films als Beauty & The Beast, Lion King en Aladdin zijn evengoed klassiekers als de oude Disneyfilms geworden. Met Hercules is er helaas een einde gekomen aan die mooie reeks. Na verschillende sprookjes wilde Disney blijkbaar een nieuwe weg opslaan. Nochtans deden daar bekende namen mee als regisseurs Clements/Musker (Little Mermaid, Aladdin, ...) en componist Alan Menken (Little Mermaid, Beauty & The Beast, Aladdin, Pocahontas, ...) Ik had wel wat hoop in deze film. Na de sprookjes kregen we een Disneyheld. Een avontuurlijk verhaal zoals Aladdin met monsters en vooral veel avontuur.

De film is helaas anders uitgedraaid. Weinig actie die tot een minimum beperkt wordt en vooral gemikt op humor. Die werkt af en toe, maar slaat evengoed de bal zoveel keer mis. Ook de animatie is zeer pover met nog minder aandacht voor detail dan dat we van Disney gewoon waren. Men mikt duidelijk op een nieuw jong publiek met vooral flitsende beelden en een eerste aankondiging naar hyperactieve cartoonreeksen die ondertussen al enige tijd op tv te zien zijn. Drukke animatie, drukke muziek en tous court weinig rustmomenten.

De muziek is trouwens met momenten irritant. Je moet er maar opkomen om constant discopop/gospel nummers op te laten draven en bovendien het titelnummer van een film met een Griekse held te laten inzingen door Michael Bolton. Het beste nummer is trouwens I won't say I'm in love, één van de weinige rustige momenten in de film. Alan Menken liet zich duidelijk inspireren door de Kiss me girl uit The Little Mermaid. Ofwel als inside joke bedoeld of gewoon een tekort aan inspiratie.

Hercules is hiermee een teleurstellende Disneyfilm geworden met gelukkig af en toe wat snedige humor, maar verder veel chaotisch en slecht getekend om echt goed te zijn. Dit zal vooral een jonger publiek aantrekken, maar niet echt een familiefilm. Ik mis de charme van Disney die bij deze film geamputeerd werd. Op zich niet per se slecht, maar dan moet er wel iets in de plaats komen. Jammer...

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Sterk begin. Typetjes, sidekicks en humor werken zowaar eens allemaal samen - grove animatie is ook goed in overeenkomende stijl van Grieken (het Griekse Koor was ook een logische keuze, maar valt teveel uit de toon). Maar al snel wordt het minder. Nergens hielden de liedjes de voortgang zo op als hier (met name ook dat Koor) en de film is te eentonig in de ontwikkeling en voortgang om te blijven boeien. Ben het met de meerderheid hier eens dat Hades een zeer geschikte schurk bleef in de film en de stemmencast is ook een positief punt. Er blijken toch nog steeds maar weinig Disney films uit de Jaren 90 met herkijkwaarde.

avatar van vdzwet

vdzwet

Geweldig goede film. Voor mij de beste classic aangezien Hercules mijn held was toen ik als kind de video 3 keer op een dag bekeek. Op latere leeftijd toch ook maar de Engelse versie uit het hoofd geleerd die uiteraard stukken sterker bleek.