Genre: Animatie / Fantasy
Met onder meer: Tate Donovan, Danny DeVito en James Woods
Gesproken taal: Engels, Spaans en Grieks
Releasedatum: 20 november 1997
Plot Hercules
"The man. The myth. The movie."
Hercules, zoon van de Griekse god Zeus, wordt door de slechte Hades in een halfgod veranderd. Hercules wordt op aarde opgevoed en houdt zijn goddelijke kracht. Als hij achter zijn afkomst komt, krijgt hij van Zeus te horen dat hij eerst een echte held moet worden om naar de berg Olympus te kunnen terugkeren.
Hercules (stemrol)
Young Hercules (stemrol)
Young Hercules (singing stemrol)
Philoctetes (stemrol)
Hades (stemrol)
Meg (stemrol)
Pain (stemrol)
Panic (stemrol)
Zeus (stemrol)
Hera (stemrol)
Jordy
Verhaal en animatie zijn niet spectaculair, maar de film heeft een leuk swingend sfeertje, en een paar grappige momenten. 3 sterren.
Verassend leuke film. Heb het normaal niet zo op disney (happy end en slechte liedjes), maar dat stoorde mij hier niet zo heel erg. Leuk verhaaltje en aardige animaties. 3*
sn@ke
- 2077 berichten
Goh lang geleden heb ik deze in de cinema gezien. En het is toch wel een zeer vermakelijke tekenfilm. Het is een kleurrijk swingend spektakel vol fleurige personages. Maar deze disney haalt toch niet het niveau van the lion king,belle en het beest,merlijn de tovenaar...
Lux
De film zou waarschijnlijk wel goed zijn als die gevallen er niet altijd tussen kwamen zingen!
Esteban
Komaan bombastische soulsisters, kick die saaie verteller z'n ass en swing er op los!
Disney heeft met 'Hercules' z'n eigen 'regels' verbroken en brengt de meest hippe tekenfilm uit hun lijst. Niet alleen qua liedjes trouwens. Zo zit deze tekenfilm vol volwassen knipoogjes naar de hedendaagse wereld, die ook voor kinderen grappig blijven en is 'Hades' de meest 'moderne' 'en coolste' bad-guy ooit, as smooth as can be. De hoofdpersonages werden merkbaar één voor één met pit en aandacht geschreven en dat komt bijzonder goed over naar het publiek toe. Zo deed Phill me tijdens de Nederlandse versie constant denken aan Danny De Vito en wat bleek? Deze stond voor de Engelse versie inderdaad in voor de stem en het karakter is op hem gebaseerd, om maar aan te tonen goed ze hierin geslaagd zijn.
Wat het tekenwerk betreft, in de meer hoekige lijnen en felle inkleuringen zijn de Griekse invloeden duidelijk merkbaar en dat komt de stijl alleen maar ten goede. Op het moment dat de 3-D animatie vermengd word met de tweedimensionale tekeningen voor de erg ingewikkelde 'koppenmonster-scène', gebeurd dit zo onopvallend dat het recentere 'Sinbad' (Dreamworks) aan Herc's poepje mag komen ruiken. Deze Classic swingt de pan uit!
Hercules ****
FisherKing
wel eens van wit (blanco)- regels gehoord ?
Esteban
Ik kan natuurlijk ook m'n mening voor mij houden en vervolgens afkomen :
Hey, die film is graaf, héhé! Ik hem moeten lachen want er was humor.
Het was toch wel een vreemde tekeningenstijl hoor, een beetje grieks zo maar dat moet wel denk ik toch. Ik ga dit 4 geven want Hercules was toch beter dan Finding Nemo want daar tekende de computer in hun plaats!
De groetjes,
Bert Pervert
Ik bedoel maar, aub zeg, "De post is wel in orde, maar ietwat onduidelijk, een blanco lijntje had wel welkom geweest
" klinkt al tien keer vriendelijker. En gelieve het verder dan ook over de film te hebben ipv van onnodig te zitten vitten.
cell
wel een leuke film Hades is wel grapig
en het verhaal is best wel leuk
de liedjes ken ik wel soon beetje uit me hooft
The One Ring
Een van mijn favoriete Disneyfilms. Vooral die komische verwijzingen naar Griekse mythes en ook naar het heden is erg leuk. Hades is Disneys grappigste vijand.
4 sterren.
Angrod_Pallanén
De liedjes mee bleren is mijn favoriete bezigheid tijdens deze film (behalve het kijken dan). Hades is echt cool en die Pijn en Paniek al helemaal. Het einde is wel wat serieuzer en lekker op de manier van een Grieks verhaal. Deel 2 Hercules en de Trojaanse Oorlog komt eraan, wanneer is nog niet bekend.
Pieter Montana
De beste Disney van de afgelopen 20 jaar.
Dat meen je niet

Pieter Montana
Tijdens de examens moet je zelfs tijdens je ontspanningstijd je wat met de leerstof bezighouden.Nog eens samen met mijn zusje deze film gezien in afwachting van examen Geschiedenis.Het verhaaltje van Hercules werd natuurlijk wat liever gemaakt.Er wordt ook niet vermeld dat Hades eigenlijk de broer van Zeus was.De film blijft nog altijd tegenvallen tegenover de andere Disney films.Alles is wel mooi getekend en er worden weer wat swingende liedjes gezongen en er is de nodige humor.Maar daar blijft het bij!
Hoogtepunt:Hades: Uh, guys? Olympus would be that way.
Pieter Montana
Deel 2 Hercules en de Trojaanse Oorlog komt eraan, wanneer is nog niet bekend.
Is hier nu al wat meer over bekend?
Toch maar 3* gegeven.
The One Ring
Er wordt ook niet vermeld dat Hades eigenlijk de broer van Zeus was.
Ik weet bijna zeker van wel.
*Hasjj*
Er klopt eigenlijk niet zoveel van dit verhaal... een beetje verkinderlijkt..... maar het heeft me volgens mn ma vroeger wel droog gehouden... dus krijg hij wel een 3 van mij..
Scratt
slechte disneyfilm.. vanaf toen ging het bergaf
Pixar niet inbegrepe natuurlijk
Dead01
- 1976 stemmen
Vind je dat,vind dit nog een zeer goede tekenfilm,vrij leuk ook nog.
Anakin01
Leuke grappige, romantische, "actie" volle film
Zeker een goede Disney, maar ben ik fout, of waren er in de nederlandse versie nu fouten? :s
Dat kind die vast zat onder de steen, eigenlijk Pijn en Paniek zeiden: Bel vlug 112!
Hoe kan dat in die jaren?
Nu, er waren er nog een paar maar der zijn wel een reden voor zijn...Leuke film!
Dat noemen ze grapjes
Angrod_Pallanén
Het is een tekenfilm, dat kan je toch moeilijk afrekenen op de historische correctheid (wauw, soms verbaas ik mezelf) ooit SpongeBob gezien? Daar stoken ze ook een vuur onder water of iets dergelijks, erg grappig, maar natuurlijk onmogelijk; en daarom zijn tekenfilms zo leuk. Alles kan.
Anakin01
Scratt
Vanaf hier ging het berg afwaarts met de disneyfilms. De tekeningen zijn niet mooi meer en het heeft niet veel disneytrekjes meer. De klokkenluider was de laatste, echt goede disneyfilm.
Angrod_Pallanén
Sprak het verhaal je niet aan? De muziek? Personages? 'Hercules' heeft nog genoeg disneytrekjes en de animatie is ook prima. Wat vind je er dan specifiek niet goed aan?
soom
Vond hem echt wat tegenvallen... Ik had gehoopt, dat het veel spannender zou zijn, en daarom maakt Disney dit keer de belofte voor mij he-le-maal niet waar... Het had een veel boeiendere film kunnen zijn, en eerlijk gezegd stelt Disney me teleur.
De film had meer op de band tussen Zeus en Hercules moeten drijven, en niet zo'n armzalig liefdesverhaaltje moeten bevatten, daarvan heb ik er veel te veel gezien. Ware liefde overwint alles, is de uitgelezen boodschap die Disney in al zijn films propt.
Ik ben er niet zo van onder de indruk. Liedjes, liefdesverhaal. Alles is typisch Disney...
Het verhaal van Hercules is toch veel spannender dan dat, lijkt me...
Flipman
Wel leuk, maar wel echt minder. Moest het hebben van de humor, de afloop zag ik wel aankomen. Klopt ook niks van in vergelijking met de mythe, maar van "The Hunchback Of Notre Dame" klopt ook niet veel.

Guy Ritchie gaat live-action remake van klassieke Disney-film 'Hercules' regisseren

Disney werkt aan live action-remake 'Hercules'

The Nightmare before Christmas

Corpse Bride
Animatie / Fantasy, 2005

The Jungle Book
Animatie / Familie, 1967
hades villainmusicalpeasanttekenfilmpegasus zeusancient greecepost-credits sceneolympus herculesworth playfulhopeful