• 9.374.502 stemmen

Showdown in Little Tokyo (1991)

Actie | 79 minuten

Genre: Actie

Geregisseerd door: Mark L. Lester

Met onder meer: Dolph Lundgren, Brandon Lee en Tia Carrere

Gesproken taal: Japans en Engels

Plot Showdown in Little Tokyo

"One's a warrior. One's a wise guy. They're two L.A. cops going after a gang of drug lords. Feet first."

In een stadsdeel van Los Angeles, genaamd 'Little Tokyo', zwaait de keiharde yakuza-baas, Funekei Yoshida de scepter. Hij is meedogenloos voor mensen zijn die niet naar hem willen luisteren. Zijn wil is wet. De undercover politiemannen Chris Kenner en Johnny Murata willen een einde maken aan Funekei's schrikbewind. Beide zijn gespecialiseerd in de oosterse vechtkunst, de Japanse taal en gewoontes. Toch blijft het een levensgevaarlijke klus die ze moeten klaren.

avatar van Maroquinho

Maroquinho

klassieke cliché actiefilm... maar wel een goeie

3,0

avatar van Dolphfan

Dolphfan

Vanavond is het weer smullen op sbs6. Een van de beste actiefilms van Dolph Lundgren op het menu. Jammer dat ie ietwat aan de korte kant is, maar de liefhebbers van non-stop actie zitten goed vanavond.

avatar van Mescaline

Mescaline

Coole film een goede lundgren goede actie en verveeld geen moment 4 sterren!

avatar van Q so lang

Q so lang

brandon lee en dolph lundgren zijn een goed team goede actie film

avatar van helleke

helleke

Q so lang schreef:

brandon lee en dolph lundgren zijn een goed team goede actie film

WAREN een goed team.

Brandon Lee is niet meer,veel te vroeg heen gegaan.

SSeagal

Weet iemand eigenlijk hoe dat pistool wat Lundgren gebruikt heet? Het was een magnum dacht ik, maar welk type? Verder laatst gekocht bij de MM voor 3 euro!! Stem verhoogd met een half puntje, blijft toch een erg lekkere film! ***1/2

SSeagal schreef:

Dessert Eagle .50.

Verder laatst gekocht bij de MM voor 3 euro!!

Moviemeter??

SSeagal

Desert Eagle ja, dat was hem, thanx! Vette Gun!

sinterklaas

Vette gun idd. Alleen ziet ie er niet echt mooi uit.

SSeagal

Ziet er niet mooit uit? Een enorm pistool van zilver, hoe vet is dat??

djelle

Eens . Dolph wordt trouwens in zijn geheel goed aangekleed in deze film vind ik. De Desert Eagle maakt het plaatje af.

Cool actiefiguurtje toch?

djelle schreef:

Cool actiefiguurtje toch?

Zekers, stoer plaatje hoor! Zucht....dat waren nog eens tijden van hersenloze actie...

djelle

Inderdaad! Blij dat je mijn nostalgie deelt. De goeie (men is soms een beetje de knowhow kwijt) hersenloze actiefilms liggen redelijk mager gezaaid tegenwoordig... Jammer genoeg.

Liever dat iemand een ander zn hersens inslaat en je ook snapt waarom dan dat iemand gewoon een ander zn hersens inslaat.

Lijkt me nogal logisch, we zijn geen kleuters per slot van rekening.

djelle

Hoe bedoel je? Het is net perfect te snappen doorgaans in dit soort films (wraak, verdediging...). Of denk je dat je de Yakuza tot rede kan brengen door een buurtfeestje te organiseren?

Het is gewoon te simpel wellicht. Boef doet stom, held ziet boef, held stompt boef .

djelle

Natuurlijk is het simpel. Maar waarom zou dat een heikelpunt moeten zijn? We kijken naar dit soort films om vermakelijke scenes te zien. Om de held mannetjes te zien omverknallen etcetera. Of het nu doordacht/ingewikkeld is of niet, is toch eender? Het is entertainment.

djelle schreef:

Natuurlijk is het simpel. Maar waarom zou dat een heikelpunt moeten zijn?

Omdat het je niet stimuleert. Als je iets ziet wat je zelf ook wel had kunnen verzinnen wordt je daar niet vrolijk van

Nee, het wordt pas entertainment als het echt vermakelijk is. Als je iets nieuws ziet of als er een verhaaltje gebracht wordt waardoor de gevechten niet op duizend anderen lijken, of als er vette vechtskills in voorkomen of iets dergelijks.

SSeagal

Beste Kos, ook jij hebt gelijk. Bij mij is het echter allebei, ik kan genieten puur van de actie zonder mij te storen aan andere elementen, maar de andere keer weer niet, hangt heel erg af van mijn bui. Jij ziet dit soort films niet als entertainment, tsja, natuurlijk kan iedereen het bedenken, maar stoor me daar niet aan. De domheid van zo'n film kan soms in een luie bui als je heel moe bent bijvoorbeeld fantastisch werken, heb ik echt op zo'n moment geen zin in een diepgaand verhaal. En soms verlang je naar iets nieuws in een bepaalde mood, dan laat je zo'n film liggen. Toch mis ik dit soort films van een tijd terug heel erg soms. Zo lekker bij het eten, bordje op schoot en ff niet nadenken maar genieten van alle actie. Misschien heb jij dat niet, dat kan. Wou alleen even uitleggen waarom dit soort films voor sommige mensen zo lekker kan zijn. Ik trek ze ook niet altijd, bijvoorbeeld als ik zin heb in iets diepgaands. Maar vermakelijk zeker wel als je er wel zin in hebt. Gelukkig zijn ze er soms nog wel vandaag de dag zoals The Transporter e.d. Dit wou ik ff kwijt..

kos schreef:

Oei, we hebben er nogal een verschillende kijk op blijkbaar.

Voor mij is deze film origineel genoeg t.o.v. andere films uit het genre. Maar "iets nieuws zien" hangt niet per se af van verhaal of vechtskills zoals je zegt, maar dat kan vanalles zijn. Bv: Je hebt al soortgelijke gevechten gezien, maar de setting, opbouw, details, effecten... maakt het toch weer een frisse en boeiende kijkervaring.

Er zijn sowieso altijd verschillen in actiescenes. De shootout in de villa uit Showdown ziet er weer heel anders uit dan de schietpartij op het vliegveld in Die Hard 2. Je houdt gewoon van dat soort dingen of niet. Het is een beetje als met voetbal: telkens weer datzelfde spel, maar het zijn de details die elke match toch weer anders maken, waardoor het voetballen op zich boeiend blijft (voor liefhebbers toch) om naar te kijken. Ook al is het simpel en erg gelijkend op duizenden wedstrijden geleden.

Klopt, voor mij lijkt het vaak op hetzelfde. Simpel doelloos geknok. Als er nu nog wat vette actie of humor in zat scheelt dat wel.

djelle

Maar wat versta je dan precies onder 'vette actie'? In deze film IS er imo gewoon veel vette actie (de schietpartijen, een paar licht spectaculaire stunts) naast het, overigens wel doelgerichte (hij wil de organisatie kelderen + meisje beschermen), geknok dat er trouwens nog niet eens zo heel veel in voorkomt. Ook humor mist deze film helemaal niet (zowel gewone humor als situatiehumor en knipoogjes).

SSeagal schreef:

Toch mis ik dit soort films van een tijd terug heel erg soms.

Ze worden nog wel gemaakt hoor, Lundgren komt dit jaar met 3 nieuwe films. Maargoed... het word inderdaad wel iets minder. Vroeger had je nog veel van die straight to video B-films maar nu komen de meesten niet eens meer in Nederland uit. We moeten het nu doen met Snipes, Seagal, Van Damme en Lundgren.

avatar van zoco29

zoco29

Is hier iemand die me aan deze film kan helpen op dvd ? Kan er nergens aan komen. Thanks.

SSeagal

kijk eens bij de mediamarkt in Utrecht (of andere), daar heb ik hem vandaan.

Of op Internet...

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vind Dolph Lundgren is erg slecht

de film was ook niet al te best

2* voor de actie

avatar van happie

happie

Wauw ik heb hem laatst weer gezien, dit was weer echt een ultiem dolph klassiekertje. Genoten....

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Vrij korte, maar erg vermakelijke, vrij simpele actiefilm.

Lundgren en Lee vormen een goed koppel met voldoende chemie, en beide zorgen ze voor de nodige one-liners en grappen.

Daarnaast is de actie uitstekend in beeld gebracht.

3***

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke actie film, met een goede combo van lundgren en lee. de film barst van de cliche's, maar de vermakelijke actie maakt alles goed. wel ietwat aan de korte kant trouwens. maar ja.. 3 sterren.