• 8.843.647 stemmen

Postal (2007)

Komedie / Actie | 100 minuten / 114 minuten (director's cut)

Genre: Komedie / Actie

Speelduur: 100 minuten / 114 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Duitsland

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Zack Ward, Dave Foley en Chris Coppola

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Plot Postal

"Some comedies go too far... others start there."

Postal Dude (Ward) is pas ontslagen. Aangezien hij geen werk kan vinden spant hij samen met zijn oom Uncle Dave, die een sekte leidt. Samen plannen ze een overval op een nabijgelegen amusementspark om daar een lading waardevolle 'Krotchy Dolls' te stelen. Maar wanneer blijkt dat ook de Taliban het op deze poppen hebben voorzien komen Postal Dude en Uncle Dave in een lastige situatie terecht.

avatar van TronMan

TronMan

Uwe, je kan/kon het wel, (zie Assault On Wall Street en Rampage ) maar die 'game' film's zijn vreselijk. Zeker als meneer Boll, er zelf ook nog in zit. En dan kom je ook nog Seymour Cassel in deze ellende tegen..

avatar van Noodless

Noodless

Wisselende gevoelens !

Tja, wat was dit nu weer ? Ik vraag me af hoe ze nu op dit verhaal zijn gekomen. Ik heb niks met games.

Maar om zoiets te bedenken, moet je toch een paar schroeven los hebben zitten. De humor is op bepaalde momenten echt boers en belachelijk, toch waren er ook momenten dat ik het wel grappig vond. Kinderen en onschuldigen worden gewoon neergeknald. Godsdienst wordt in zijn hemd gezet. Politieke correctheid is hier totaal niet aan de orde. Geen greintje respect te bekennen, ook op andere vlakken niet. Ook het thuisland van Boll wordt hier lekker op de korrel genomen. Naarmate de film vordert wordt het geheel wel wat minder en vooral het laatste kwartier valt tegen. De film eindigt en je hebt het gevoel dat er ergens iets ontbreekt. Ondanks het stompzinnige verhaal wist de film me toch voldoende te entertainen en daarom gewoon een zesje.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tja.

Die Boll is echt geen slecht regisseur, maar kan wel een slecht regisseur zijn. Ook hier bewijst het zich regelmatig dat hij op het vlak van regie ook best nutteloos kan zijn. Alhoewel Boll wel altijd de ballen heeft iets neer te toveren dat best gedurfd is. Postal valt daar ook zeker onder.

Maar Boll blijft toch echt een regisseur die het best tot zijn recht komt als je een groot deel van het budget wegneemt. Met de kleinste centen komen de beste dingen voort. Met een degelijk budget komen mindere dingen voort. De 15 miljoen voor Postal waren ook echt te veel.

De humor is fout en gedurfd. Maar eigenlijk stiekem wel leuk. Voelde me soms best schuldig, maar het werkt uiteindelijk wel. Een grote hoeveelheid grappen en grollen die over het scherm rollen en best brute grappen daartussen. Een opening met 9/11 en het neerschieten van een grote groep kinderen zijn momenten om moeilijk te vergeten.

Maar daardoor eigenlijk wel speciaal en leuk. Echter is de film op het gebied van actie echt compleet nutteloos. Lelijk gebrachte actie waarbij Boll niet eens zijn best gedaan leek te hebben om het allemaal nog fatsoenlijk te presenteren. Het enige moment dat visueel nog best oke was was het einde waarin Bush & Bin Laden hand in hand door het veld lopen.

Actie is dus erg lelijk en futloos. Alles is nogal klunzig gebracht. Boll had misschien beter voor een iets rauwere aanpak kunnen kiezen want heel goed is dit niet. Desondanks is het dankzij de erg gedurfde (en daarmee eigenlijk ook geslaagde) humor die er stevig inhakt en soms zelfs opvallend actueel is, dat Postal geen vervelende zit is.

avatar van Phantasm

Phantasm

Flauwe en vervelende film om naar te kijken.