menu

Postal (2007)

mijn stem
2,41 (305)
305 stemmen

Verenigde Staten / Canada / Duitsland
Komedie / Actie
100 minuten / 114 minuten (director's cut)

geregisseerd door Uwe Boll
met Zack Ward, Dave Foley en Chris Coppola

Postal Dude (Ward) is pas ontslagen. Aangezien hij geen werk kan vinden spant hij samen met zijn oom Uncle Dave, die een sekte leidt. Samen plannen ze een overval op een nabijgelegen amusementspark om daar een lading waardevolle 'Krotchy Dolls' te stelen. Maar wanneer blijkt dat ook de Taliban het op deze poppen hebben voorzien komen Postal Dude en Uncle Dave in een lastige situatie terecht.

zoeken in:
avatar van 606
3,5
606
Onderhond schreef:
Kijkende naar MM ben ik eigenlijk wel trots dat er blijkbaar iets mis is met mijn humorcentrum


De mijne ook vind deze film echt gaaf.
Bush en bin laden hand in hand geweldig.
Bin laden zegt goergie

Echt super leuke film.

3,5 ster

avatar van CrazyDavid
2,0
Vaker kunnen lachen dan verwacht.

avatar van Ninto
2,0
Pure troep, op 2 glimlachjes na...

avatar van JacoBaco
3,5
Ik moest mij dus echt een keer wagen aan deze film en dat heb ik gedaan.
De game heb ik trouwens nooit gespeeld, maar de scène met de kat moet uit de game komen, dat kan niet anders.

Tijdens de openingsscène dacht ik al van, hey dit zou nog wel eens best grappig kunnen worden. De film weet daarna dat niveau vast te houden. De cast lijkt er ook veel zin in te hebben. Ik lees hier her en der dat alleen de acteur Zack Ward het goed doet. Ik vind iedereen subliem. Van J.K. Simmons tot Verne Troyer.

Postal is heerlijk controversieel en komt zelfs scherp uit de hoek op sommige momenten. Uwe Boll speelt er zelf ook in en dat heeft een toegevoegde waarde. Osama Bin Laden die zwaar Amerikaans praat is ook goed gevonden en George W. Bush als echteTiran met texaans accent.

Postal heeft ballen en is grappig.

3,5*

1,5
Behalve de slogan van de film (die is werkelijk geweldig:' some comedies go to far, others start there') vond ik het een vergezochte en rare film. Simpele humor, en het verhaal heb je ook niet veel fantasie voor nodig (miss wel, maar aangezien niks waarheidsgetrouw of een beetje realistisch hoeft te zijn kun je al makkelijk een nieuwe wending bedenken). Een matige 1,5

avatar van dutchtuga
1,0
Slechtste Boll tot nu en dat is een verrassing te noemen aangezien deze door veel fans en ook door Boll zelf als zijn beste film wordt beschouwd.

Dat Boll dat vindt is niet eens zo raar omdat hij hier duidelijk al zijn opgekropte gevoelens jegens alles en nog wat in kwijt heeft gekund. Helaas is zijn gevoel voor humor niet de mijne. Wanneer Boll bewust is van zijn satire is het allemaal ineens niet grappig meer. Laat hem dan lekker 'goede films' in zijn ogen regisseren, want daar valt veel meer mee te lachen dan met prul als deze.

Postal is werkelijk totaal niet grappig en kent een paar van de meest irritante personages die ik ooit heb gezien. Die dikke was in Far Cry al vreselijk en doet het hier dunnetjes over en zoals hij zitten hier wel meer in. Het script springt van de hak op de tak en er is geen structuur te vinden in het geheel, waardoor ook verhaaltechnisch gezien dit een zooitje is. Productioneel zag het er allemaal okee uit, maar enkel daarmee scoor je geen goede film.

Nee, laat Boll maar lekker 'serieuzer' werk regisseren, want hij mist elke vorm van subtiliteit om een project als dit tot een treffend geheel te maken.

1*

avatar van welat
4,0
dutchtuga schreef:

Postal is werkelijk totaal niet grappig..blablabla
1*


ik vond het zelf best grappig en meer dan voldoende voor een komedie film, waarom ga je de films van Uwe Boll kijken als je weet wat je te verwachten staat?
ga ma lekker avatar kijken, of probeer nog eens als je jou verstand op nul KAN zetten.

dikke 4 zeker waard!

avatar van Starmaster501
2,0
Wel geinig filmpje. Maar best wel saai. Gelukkig neemt Uwe de film zelf ook niet zo seriejeus. Hij weet gewoon dat hij slechte films maakt maar hij heeft er zelf lol in, dat zie je ook wel terug.
Af en toe wel leuk gemaakt maar hij krijgt toch maar een 2.

Cybill.
Een gestoorde film, waarvan ik nooit echt de clue snapte tijdens het kijken. Ik slaagde er nauwelijks in om te achterhalen waarover de film eigenlijk ging, het sprong van hier naar daar en je kreeg nooit de kans om alles eens op een rijtje te zetten. Maar ik bleef toch kijken omdat ik het zo grappig en overdreven vond. Al kan ik me wel voorstellen dat velen het troep vinden

avatar van Thorak
3,0
De clou van de film? Die was toch niet zo moeilijk? Iedere groep zit om diverse redenen achter de overgebleven "Crotchy Dolls" aan. veel meer dan dat is het niet....

avatar van Goldenskull
3,0
Leuk onzin filmpje.

Eerste keer dat ik wat van Boll zie. Volgens mij heeft het gemiddelde hier ook enkel met zijn reputatie van doen, anders was dit toch makkelijk richting de 3* gegaan.

Niks hoogstaands, soms ook wat te makkelijk, maar erg vermakelijk.

3*

avatar van jeroentjuhhhhh
3,0
Denk dat rampage jou sowieso wel gaat bevallen

avatar van Goldenskull
3,0
Zal ik binnenkort eens opzoeken dan .

4,0
Gister toevallig net Rampage van Uwe Boll gezien, en die had ik ook aleen 4 gegeven. Toch maar even wat meer van hem opzoeken

4,0
'alone in the dark' was geen goede film, 'heart of america' vond ik wel aardig/goed, 'postal' vond ik echt goed. ja, ik weet t, tis een film van uwe boll, maar ik vond deze film gewoon grappig. keihard op sommige momenten, dat wel, maar ik heb daar niet zo heel erg veel problemen mee

avatar van TinkerTex
3,0
There all that rumours out there, that my movies are financed with nazi-gold, and what should I say? It's true!, zegt Uwe Boll als Uwe Boll in deze gameverfilming die meer weg heeft van een South Park-achtige satire. Osama Bin Laden en George W. Bush lopen hand in hand. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit er in.

Dit is zo'n film die je of leuk of compleet ruk vindt. Ik kon er wel om lachen. Het heeft zijn minpunten. Dat dikke personage dat ik zo irritant vond in de tweede Bloodrayne zit helaas ook in deze film. Postal is geen hoogstaande film, maar door zijn grove humor en satire nog altijd wel duizend keer leuker dan films als Epic, Date of Diarrhea Movie!

avatar van stephan73
3,5
Het is hem dan toch gelukt. Uwe Boll maakt een goede film!
Na Alone in the Dark en In the Name of the King te hebben gezien is dit de derde film van Boll die ik zie, en in tegenstelling tot die films weet hij van Postal een goede film te maken. Af en toe hilarisch (ook al zijn er enkele grappen die nergens op slaan) en meestal erg fout. Nou had ik al wat gezien van het spel waar deze film op gebasseerd is, dus ik wist dat dit erg politiek incorrect zou zijn, en nee... je wordt niet teleurgesteld.
Waar de humor goed werkt is het acteerwerk niet zo goed. Het past wel bij de film, maar echt goed kan ik het niet noemen.

Een heerlijk foute film!
3,5*

3,0
TinkerTex schreef:
There all that rumours out there, that my movies are financed with nazi-gold, and what should I say? It's true!, zegt Uwe Boll als Uwe Boll in deze gameverfilming die meer weg heeft van een South Park-achtige satire. Osama Bin Laden en George W. Bush lopen hand in hand. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit er in.

Dit is zo'n film die je of leuk of compleet ruk vindt. Ik kon er wel om lachen. Het heeft zijn minpunten. Dat dikke personage dat ik zo irritant vond in de tweede Bloodrayne zit helaas ook in deze film. Postal is geen hoogstaande film, maar door zijn grove humor en satire nog altijd wel duizend keer leuker dan films als Epic, Date of Diarrhea Movie!Helemaal waar.

avatar van maxcomthrilla
3,0
Wisselend!

De zwarte en lompe humor in deze film kon ik goed waarderen. Zoals die gast bij die uitkeringsinstantie die even naar een beter nummertje op zoek gaat tijdens een schietpartij en daarvoor niet terugdeinst om fysiek geweld te gebruiken of die politieagent in gesprek(?!) met die Aziatische vrouw. Verder heb ik ook wel kunnen lachen om de droge opmerkingen van de eigenaar van de kleine supermarkt en om de sentimentele speech vlak voor het einde van de film.

Daar tegenover staan de vele banale grappen die vaak vreselijk plat zijn èn vervelende personages zoals Uncle Dave en zijn dikke compagnon. Daarbij vond ik het optreden van Uwe Boll in deze film nogal misplaatst en vond ik de invaliden, dwergen en Bush/Osama Bin Laden humor nogal goedkoop en weinig origineel. Osama Bin Laden die naarstig op zoek is naar kwartjes om te kunnen telefoneren is wel geestig, eveneens als de: wat is het verschil tussen een eend? - scene. Leuk flauw!

Een beetje hit and miss humor dus. Een 3*

4,0
goede film van boll omdat hij goed het verhaal volgt van spel. leuk ook dat hij de amerikanen te kakken zet.

avatar van Bla
1,0
Bla
Volgens mij is de film vooral gebaseerd op Postal 2 en niet op de eerste game. De eerste was trouwens beter. Maar het schieten door de kat heen komt uit 2.

avatar van lars-pixar
3,0
Uwe Boll is wel meer bekend als game filmer en staat ook bekend als een aparte regiescheur die onder andere altijd iets aparts van zijn films maakt en zo is de game Postal wel een uitdaging om te filmen, de game gaat over Dude en de bedoeling is dat je massa morden maakt met verschillende wapens natuurlijk is de film iets uit gerekt en heeft zo ook een ander verhaal maar een ding is zeker dit moet iets belovend worden.

Het verhaal is leuk bedacht en heeft net een andere (en rustige) sfeer als het spel en is ook anders neer gezet, Dude zoekt een baan om van zijn te dikke vrouw af te komen en komt zo te slag bij zijn oom die een rijk leven lijdt tot dat hij geld te kort komt en dan is het plan om Krotchy Dolls te stelen bij een festival waar ook de taliban van plan is deze popen te gaan bemachtigen.
Het verhaal is erg langdradig maar is wel leuk neer gezet vooral Osama Bin Laden die samen gaat werken met Goage Bush is erg verrassend ook de andere grappen zijn verrassend en komen goed over.

Alleen de actie mis ik want het spel bestaat natuurlijk uit veel actie en dat kwam in de film niet zo veel voor en als het kwam was het ook niet het ruige wat ik had verwacht.
De casting is erg goed en verrassend vooral Zack Ward was goed gecast en zat goed in zijn rol als de rest van de casting ook was het grappig om Uwe Boll zelf te zien op het festival en dan nog in confrontatie met de game maker van Postal. Verder een grappige goed bedachten film die hellaas te weinig brute actie en samen werken tussen Osama Bin Laden en Geogre Bush laat zien maar wel een film die erg verrassend is en een goede partij humor heeft. 3,0*

NightSpirit
Ik vond hem echt geweldig. Heerlijk grenzeloos. Boll laat zien met deze film dat hij talent heeft, maar het gewoon niet wil delen met Hollywood.

4,5*

avatar van rep_robert
0,5
Kan helemaal niets met deze verschrikkelijke Uwe Boll film. Hij probeert te graag grappig te zijn in deze film door een zo gek mogelijk plot voor te schotelen. Probleem is alleen dat het nooit grappig wordt, er geen structuur in de film zit(sketch stijl) waardoor je onmogelijk in de film kan komen en het zelfbewuste gevoel dat Boll probeert te kweken juist averechts werkt. Dat de acteurs er daarnaast geen pepernoot van bakken is dan extra erg.

Hij kan beter onbewust rotzooi blijven maken dan bewust, dit is nog vele malen erger! Ik krijg haast zin om House of the Dead nog een keer te kijken...

0,5*

edit:
dutchtuga schreef:
Wanneer Boll bewust is van zijn satire is het allemaal ineens niet grappig meer. Laat hem dan lekker 'goede films' in zijn ogen regisseren, want daar valt veel meer mee te lachen dan met prul als deze.

Exactly my thoughts.

avatar van Donkerwoud
1,5
Begrijp nu wel iets meer de irritatie naar Uwe Boll en zijn manier van filmmaken. Hij probeert hier een soort troma-gekkigheid na te doen, maar komt niet verder dan een heleboel geforceerd grappige absurditeiten en een totaal onsamenhangend geheel. Frustrerend genoeg moest hij zichzelf er ook in verwerken met een soort zelfbewuste knipoog naar zijn notoire status als regisseur. Het geeft het idee dat hij zijn eigen status maximaal aan het exploiteren is door zijn haters nog meer te irriteren en dat daarmee zijn fans het allemaal leuker gaan vinden.

avatar van lars-pixar
3,0
Uwe Boll komt binnenkort weer met een krankzinnige/culturele film,
namelijk een vervolg op POSTAL jaja en dat is niet niks!
Nu nog hopen dat het vervolg weer geniaal en super flauw mag worden!
Succes Boll!

avatar van Alexander1900
3,0
Ik had er niet veel van verwacht, en zeker na het zien van zijn werk: Blubberella. Dat was dubbel niks. Maar deze is goed te pruimen en vooral de eerste helft is vermakelijk. Daarna werd het wel iets minder.

Uwe Boll: I get a little horny on here on stage sometimes. If you see the crowd and all that children.
Morning show host Bob: Are you fucking kidding me?

avatar van Black Math
3,5
Ik ben geen gamer, maar vroeger was ik behoorlijk verslaafd aan het computerspel Postal 2, wat een hoop politiek correcte onzin op je afvuurt, vaak gepaard met cynisch commentaar van je character: van verwondingen herstellen door het roken van crack, over mensen heen pissen ("let the flowers grow"), mensen in de fik steken ("Slow roasted goodness, smells like chicken"), als je zelf in de brand raakt, omhoog pissen om jezelf te blussen, jihadi's, rednecks en anti-game demonstranten als tegenstanders enzovoorts.

De film zet duidelijk in op dezelfde foute humor. Veel elementen die herkenbaar zijn uit het spel: de jihadi's, Crotchy, Uncle Dave, de kat als geluidsdemper, veel vuurwapengeweld, maar ook veel nieuwe elementen, zoals het Duitse themapark met een flinke nadruk op het nationaal socialisme, Uwe Bolt die zichzelf op de hak neemt, onder andere met de wachttorengrap, kinderen die lomp doodgeschoten worden, en sektes en religieus fanatisme dat op de hak genomen wordt.

Leuk ook om J.K. Simmons in deze film aan te treffen, ook al is de rol maar klein, ik moet altijd al lachen als ik die man zie.

Briljant is de film uiteindelijk zeker niet, maar wel heerlijk lomp, en duidelijk over the top met een flinke knipoog. 3,5*.

avatar van leatherhead
3,0
Leuk, maar een tikkeltje tegenvallend.

Van de game ben ik, en was ik vroeger al, een fervent liefhebber. Eén grote hoop ranzig, compromisloos cynisme, waar ik alleen maar met hartstocht over kan spreken. Boll doet met Postal zeker een aantal zaken goed, maar laat tevens wat steken vallen.

Dat Boll zich weinig occupeert met politieke correctheid pleit voor de film, maar het ontbreekt soms wat aan het écht scherpe, vileine randje, wat in de game wél prominent aanwezig was. Bepaalde scenes mogen er echt wel wezen (de kat, segment met Boll zelf), maar soms is het ook ronduit flauw en puberaal. Uiteindelijk is het ook een beetje braafjes allemaal.

Ward doet het niet echt slecht, maar zijn personage an sich had mijns inziens meer baat gehad bij een andere benadering. Waar The Postal Dude in het spel een lekkere cynische hufter was, is hij hier veeleer een soort klunsje. Verder had ik ook gewoon liever een ander acteur in de schoenen van de Postal Dude zien staan. Iemand als Billy Bob Thornton zou bijvoorbeeld per-fect geweest zijn voor deze rol.

Maar verder staat dit wel garant voor een avondje amusant vertier. Boll die zijn schijnbare haat tegen de mensheid wederom etaleert, maar ditmaal in komische vorm. En da's lachen. Alleen is het helaas lichtjaren verwijderd van de brille waarmee de videogame doordrenkt was. 3,0* sterretjes.

avatar van perceived
3,0
Boll laat zich hier weer eens lekker los op maatschappelijke kwesties , maar ergens toch niet los genoeg. Overall viel het namelijk een beetje tegen. Beetje los zand. Ondanks dat toch één van zijn betere films. Dikke voldoende!

avatar van TronMan
1,0
Uwe, je kan/kon het wel, (zie Assault On Wall Street en Rampage ) maar die 'game' film's zijn vreselijk. Zeker als meneer Boll, er zelf ook nog in zit. En dan kom je ook nog Seymour Cassel in deze ellende tegen..

avatar van Noodless
3,0
Wisselende gevoelens !
Tja, wat was dit nu weer ? Ik vraag me af hoe ze nu op dit verhaal zijn gekomen. Ik heb niks met games.
Maar om zoiets te bedenken, moet je toch een paar schroeven los hebben zitten. De humor is op bepaalde momenten echt boers en belachelijk, toch waren er ook momenten dat ik het wel grappig vond. Kinderen en onschuldigen worden gewoon neergeknald. Godsdienst wordt in zijn hemd gezet. Politieke correctheid is hier totaal niet aan de orde. Geen greintje respect te bekennen, ook op andere vlakken niet. Ook het thuisland van Boll wordt hier lekker op de korrel genomen. Naarmate de film vordert wordt het geheel wel wat minder en vooral het laatste kwartier valt tegen. De film eindigt en je hebt het gevoel dat er ergens iets ontbreekt. Ondanks het stompzinnige verhaal wist de film me toch voldoende te entertainen en daarom gewoon een zesje.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:46 uur

geplaatst: vandaag om 19:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.