Genre: Komedie / Actie
Speelduur: 100 minuten / 114 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Canada / Duitsland
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Zack Ward, Dave Foley en Chris Coppola
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Postal
"Some comedies go too far... others start there."
Postal Dude (Ward) is pas ontslagen. Aangezien hij geen werk kan vinden spant hij samen met zijn oom Uncle Dave, die een sekte leidt. Samen plannen ze een overval op een nabijgelegen amusementspark om daar een lading waardevolle 'Krotchy Dolls' te stelen. Maar wanneer blijkt dat ook de Taliban het op deze poppen hebben voorzien komen Postal Dude en Uncle Dave in een lastige situatie terecht.
Dude
Osama Bin Ladin
Panhandler

Mr_White
- 2067 berichten
Slecht, slecht, slecht. Ik heb absoluut geen probleem met controversiële of zwarte humor maar ik heb wel een probleem met slechte films en dit is gewoon gruwelijk slecht en nooit grappig. Het is vooral gruwelijk flauw, zo flauw dat enig vorm van controverse of taboes omver trappen niet werkt. Een gemiddeld zelfgemaakt filmpje op Youtube is beter geregisseerd dan deze troep. Maar die Uwe heeft wel zelfspot hoor, nou nou. Dat neemt niet weg dat hij nog altijd niet kan regisseren en Postal (net als het spel) nog altijd troep is.

barcam
Leutig entertainment. De beste Uwe Boll film tot nu toe.
De over de top geweld en flauwe humor werkt uitstekend.
Vond ook de beeldovergangen zeer geslaagd.

Kinderen die bij de vleet door hun kop worden geknald, Uwe Boll die de maker van de videogame van Postal afschiet, Verne Troyer met nazi goud betaalt (waar hij ook zijn films mee financiert) en later door iemand anders wordt doodgeschoten en sterft met de zin and I don't even like videogames.
Wansmaak? Jazeker. Leuk? Even more!
Boll's beste tot nu toe...

Quentin
Nu maak je me wel erg benieuwd, volgens mij wordt eindelijk Boll's helden status (voor mij althans ) bezegeld.

hub_011
deze film is is lachen ik zag ergens een poster staan met live action southpark ? dus dave in deze film is de oom van stan,
eindelijk een fatsoenlijke film van uwe boll ik wist wel dat ie iets kon

Uier
Postal begint erg vermakelijk met droge humor. Het gaat echter fout alsUwe op het laatst half uur zijn aktie-talenten in de boeg gooit, waardoor ik problemen kreeg met het afkijken van de film. Gelukkig is de eindscene dan wel weer de moeite waard.
Wat mij betreft mag íe het de volgende keren bij humor houden.

Mr_White
- 2067 berichten
Dat is gewoon een quote van een recensent, en aan de quote te zien iemand die nog nooit South Park heeft gezien, waar ze grofheid namelijk wel goed weten te combineren met briljante satire.

the-hague-pride
geniaal. erg veel gelachen, werd op het einde iets minder. maar voor de rest een erg leuke film
niet verwacht van boll

MJ_DA_MAN
Het spel heeft me uren zoet gehouden, maar dit is gewoon slecht en ik vind dat het ook weinig met het spel te maken heeft.

Pastichio Rocker
Het is niet te geloven, maar Boll heeft een 'aardige' film afgeleverd! Okee, het blijft natuurlijk nog steeds goedkope rommel en Boll zelf een pretentieuze flutregisseur, maar zolang hij zichzelf en zijn films niet al te serieus neemt is het af en toe best lachen geblazen.
Zoals in deze film bijvoorbeeld. Iedereen heeft natuurlijk al op YouTube kunnen zien hoe de vliegtuigkaping op 9/11 in het echt verliep volgens Boll, en mede daarom werd de film bijna overal in de ban gedaan. Maar dit stukje zet wel gelijk de toon voor de rest van de film, en dat is af en toe echt smakeloos genieten. Het is mooi om te zien dat Boll verschillende 'conspiracy theories' die sinds 9/11 de ronde doen heeft verwerkt in zijn script.
Niemand wordt gespaard in deze film. Kinderen, vrouwen, baby's, katten, nazi's, hippies en soepjurken, allemaal moeten ze het ontgelden. En voor een keer hebben de acteurs en actrices ook door in wat voor een stompzinnige film ze zijn beland, en nemen ze het hele geheel ook niet al te serieus. Maar echt; wie zit er in Godsnaam te wachten op een full body shot van Dave Foley??
Postal Dude lijkt trouwens erg op zijn spelpersonage qua uiterlijk, en het is leuk dat Boll rekening heeft gehouden met de fans van het spel, want er zijn vele referenties te vinden. De taliban, de cat silencer, en het zinnetje 'I regret nothing' vinden we bijvoorbeeld allemaal terug in de film.
Maar ja, dit alles maakt het nog geen meesterwerk. De film is vrij chaotisch, oogt goedkoop (hoewel de eindscene er best aardig uitziet) en er zit vrij weinig coherentie in het slappe verhaaltje. Vaak heb je het gevoel dat de acteurs hun zinnen improviserend uit hun duimpje zuigen. Maar goed, het blijft tenslotte een Uwe Boll-film. En je moet niet te veel verwachten van iemand die zijn films financieert met nazi-goud. 2,5*

Mutsaers78
En ook dit keer weer een prima film van Uwe Boll. Het volgt (helaas) niet helemaal het spel, maar halverwege de film komt de creator van het spel daar even zijn mening over geven. Heel leuk gedaan door Uwe Boll.
Uwe Boll zelf komt trouwens ook in de film voor om zijn criticasters van repliek te voorzien.
Ondanks dat het niet geheel het spel volgt (de liefhebbers van vuur en fanfare komen helaas bedrogen uit), zitten er toch genoeg overeenkomsten in die het het kijken waard amken. Veel cynisme, nutteloze slachtingen, 'flauwe' politiek-incorrecte grappen, etc.
Uiteraard geen origineel verhaal, maar dat moet je ook niet bij deze film verwachten. Bekijk deze film met verstand op nul en je hebt prima vermaak te pakken.
Een mooie 4* voor de nieuwe van Uwe Boll.

SSeagal
Net als Postal de game gaat deze film ook nergens over en boeit het net niet genoeg om echt te vermaken. Af en toe wel eens grappig, maar meer niet. **

De GeuS
Nou ik had het niet verwacht, maar ik heb voor het eerst een Uwe Boll film zonder te zuchten en steunen uitgekeken. het was grotendeels slecht, amateuristisch maar ik moest stiekem ook wel eens glimlachen; een zeer kleine 2,5*

vwtune
Ik heb deze film met verstand op 0 gekeken, en nog vond ik hem bagger.

M.Braam
Ik sluit mij volkomen aan bij Pastichio Rocker. PLUS punt de mooie dames ....
Geef deze film een matige 2 niet meer en niet minder!

cubedude
Vind het in ieder geval wel de beste film van Uwe Boll. Dit is meer het genre voor hem ipv die actiefilms

pampie
beste Boll film van wat ik van hem heb gezien.
zelfspot: prachtig
3.5 *

zjandannybob
film viel zwaar tegen, had iets heel leuks kunnen worden als hij nog meer op het spel had gelet.
zoals het stukje met de kat maar er zijn meer dingen die erin gekund hadden. vooral het brandstichten met de benzine en lucifer miste ik. maar ook de dingen als scharen gooien en over lijken pissen enz.
heb em af kunnen kijken maar het is niet veel 2*
het ergste is nog wel op de kaft: real-action south park (dit slaat dus nergens op en is een schande voor southpark).

Crazy~Dutchman
Ongelooflijk, wat een dikke tegenvaller is deze film.
Uwe Boll heeft echt van de sfeer en humor van de game geen spaander overgelaten.
Had een zwaar sarcastische Postal Dude verwacht en wordt hier voorgeschoteld met een of andere halfbakken pussy.
Er zit zoveel van de game niet in de film dat de titel wat mij betreft onterecht geacht mag worden.
Geen : "you go girl", gimp suit, benzine gun, trouwe viervoeter, rondvliegende urine, afgeslagen agenten, tazers, gaybar, blaaskapel inc olifanten, rondvliegende scharen en zo kan ik nog wel even door gaan.
Het budget zal wel niet al te hoog zijn geweest, hier kan ik volkomen inkomen als je bij een filmmaatschappij aankomt met de vraag of je Postal mag gaan verfilmen.
Toch had hier voor mijn gevoel zoveel meer in gezeten.
Ik ga de game maar weer eens uit de kast trekken, die weet ik beter te waarderen dan deze waardeloze troep.
1* , en dan alleen voor de monkey scene

Pastichio Rocker
Gelukkig voor Boll dat hij zijn eigen productiemaatschappij heeft. En het spel had ook geen verhaal. Ja, lekker 90 minuten lang kijken naar een gast die boodschappen doet.

Crazy~Dutchman
Kijk, dat wist ik niet, dat Boll zijn eigen maatschappij heeft.
Toch vraag ik me serieus af of je het spel daadwerkelijk gespeeld hebt.
In het spel gaat de dude al na 5 minuten "postal", en moet alles en iedereen het ontgelden.
Waarom heeft Bol niet gekozen voor vrouwelijke terroristen ( zoals in de game ) ?
Het spel draait er juist om dat je al die mensen die je in het dagelijks leven weleens het een en ander toewenst nu eens flink te grazen kan nemen, uiteraard met een knipoog naar de maatschappij.
Als jij 90 minuten lang boodschappen hebt gedaan heb je er echt niks van begrepen.
De echt groffe shockhumor van het spel zit voor 95 % niet in de film. In plaats daar van kiest Boll ervoor om voor goedkope shock te gaan, schiet maar wat kinderen neer, dat zal wel shockeren !
Alles mag in het spel eraan, maar zelfs het spel liet kinderen met rust.

Pastichio Rocker
Kijk, dat wist ik niet, dat Boll zijn eigen maatschappij heeft.
Toch vraag ik me serieus af of je het spel daadwerkelijk gespeeld hebt.
Alles mag in het spel eraan, maar zelfs het spel liet kinderen met rust.
Nee, je zit er helemaal naast.
In Postal 2 kan je namelijk zelf bepalen hoe geweldadig het spel is. Niks moet, alles mag.
Daarnaast werk je een boodschappenlijstje af met dingen die je moet halen of moet doen, zoals melk kopen, of je looncheque afhalen en cashen bij de bank. Als je de melk eenmaal hebt kun je kiezen of je 5 minuten in de rij gaat staan en normaal betaalt, of dat je iedereen kapot schiet.
Je kunt het hele spel uitspelen zonder ook maar een schot te lossen. Uiteraard is daar geen klap aan, maar goed: je hebt het zelf in de hand. Postal Dude gaat pas Postal wanneer jij daar voor kiest.
Als jij denkt dat je iedereen maar neer moet maaien zoals in zoveel FPS-games dan ben jij degene die het niet heeft begrepen.
En in Postal deel 1 zit toch zeker wel een stuk (ik dacht het laatste level) waarin Postal Dude zich uitleeft op een kleuterschoolplein.

themaniacboy
Goeie film,heeft toch echt zijn Postal momenten.
een van de beste films van Uwe Boll.
BTW als hij de game niet heeft gespeelt,hoe komt hij dan aan dat idee van die kat met zijn k*nt op dat wapen ?

RickZ
Komedie met een goede start waarna de film wat wegzakt naar een gewone komedie. De cynische grappen over Moslims en Natie-Duitsland zijn zeer scherp en gaan soms (bijna) te ver...

Ja, get. Ik krijg ook een beetje genoeg van al die nieuwe landen op de Balkan...

De afschuwelijke videogame-verfilmingen van Uwe Boll, de man die videogames haatte

Versus

Rampage: Capital Punishment
Actie / Misdaad, 2014

Death of a President
Mockumentary / Misdaad, 2006
gun rampagemachinegungebaseerd op videogameperson running amok
Realtimes | Publishing Network
Social media