• 159.508 films
 • 9.816 series
 • 29.117 seizoenen
 • 608.801 acteurs
 • 355.330 gebruikers
 • 8.900.346 stemmen
Avatar
 
banner banner

Postal (2007)

Komedie / Actie | 100 minuten / 114 minuten (director's cut)
2,41 312 stemmen

Genre: Komedie / Actie

Speelduur: 100 minuten / 114 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Duitsland

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Zack Ward, Dave Foley en Chris Coppola

IMDb beoordeling: 4,5 (23.908)

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Postal

"Some comedies go too far... others start there."

Postal Dude (Ward) is pas ontslagen. Aangezien hij geen werk kan vinden spant hij samen met zijn oom Uncle Dave, die een sekte leidt. Samen plannen ze een overval op een nabijgelegen amusementspark om daar een lading waardevolle 'Krotchy Dolls' te stelen. Maar wanneer blijkt dat ook de Taliban het op deze poppen hebben voorzien komen Postal Dude en Uncle Dave in een lastige situatie terecht.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van gotti

gotti

 • 14016 berichten
 • 5587 stemmen

Kinderen die bij de vleet door hun kop worden geknald, Uwe Boll die de maker van de videogame van Postal afschiet, Verne Troyer met nazi goud betaalt (waar hij ook zijn films mee financiert) en later door iemand anders wordt doodgeschoten en sterft met de zin and I don't even like videogames.

Wansmaak? Jazeker. Leuk? Even more!

Boll's beste tot nu toe...


avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21231 berichten
 • 4608 stemmen

Mensen geven bij wijzen van spreken al een 0,5 omdat Uwe boll erachter zit, en dat is alles behalve terecht.

Want hij heeft wel degelijk een leuke film afgeleverd, tuurlijk is het best goedkoop & is hij niet de beste regiseur..maar vermakelijk?

Ja zeker! in deze film blijft niemand gespaard, wat leuke scénes tot gevolg heeft.

Geen top film, maar wel vermakelijke zwarte humor! 3*


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 87112 berichten
 • 11823 stemmen

Sowieso is de status van Boll meer een hype dan enig serieus argument, maar met Postal bewijst Boll interessanterere films te maken dan menig Hollywood-stal product.

Eén lange aaneenschakeling van foute en dubieuze humor, had nog nét iets uitdagender mogen zijn (Osama en Bush zijn makkelijke doelwitten) maar weet verder echt enorm te entertainen. Erg sketchmatig en het verhaal slaat werkelijk nergens op, maar de humor is lekker verfrissend fout.

Opmerkelijkste is de eindmonoloog, die hoewel zelf ook een parodie toch nog zinvol overkomt, waarschijnlijk door de complete puinhoop die ervoor komt.

Filmisch trouwens niet écht slecht te noemen, Boll maakt erg leuk gebruik van z'n budget. Enkel de acteurs (behalve dan de Postal dude zelf) zijn echt beneden alle niveau.

Genoten van dit zelfbewuste onding, laat Boll maar meer van dit soort dingen maken.

4* en een uitgebreidere review


avatar van DVD-T

DVD-T

 • 15378 berichten
 • 2784 stemmen

Heerlijke film van Uwe Boll, en de lage waardering zal vast wel weer komen door de hype rond deze man dat hij geen goede films kan maken.Met Postal laat hij zien dat ie het kan, en hoe.

Wat Postal zo leuk maakt is de foute en net op het randje humor die in het verhaal verweven zit.Het verhaal, wat niet erg veel voorsteld, word vooral de spot gedreven met de amerikanen, maar Boll doet dit ook met zichzelf en zijn eigen land.Ook heeft hij een erg leuke cameo waarin hij net als in zijn filmpjes op internet over een behoorlijke scheut zelfspot beschikt zo was de scene waarin hij claimt dat zijn films gefinancierd worden met nazi geld hilarisch, respect voor deze man.De actie word ook goed in beeld gebracht en daar neemt het zich ook totaal niet serieus en word er ook van die lekkere foute humor in mee gebracht.Van mij mag Uwe meer van dit soort films maken, en mag ook van mij iets verder gaan met spot.
Die dames mochten er ook zijn trouwens .

4*


avatar van Macmanus

Macmanus

 • 13726 berichten
 • 3606 stemmen

Uwe Boll

Deel de mening van Onderhond niet. Uwe Boll is een fantastisch figuur maar hij kan totaal niet regisseren. En de kritieken zijn best wel gegrond als je puur op de kwaliteit van de films afgaat. Als je iets afwijkt van de kwaliteit en meer kijkt op een Troma of Ed Wood achtige manier naar zijn films, is er imo veel te genieten.

Maar ook hier zie je dat hij als regisseur er totaal niks van kan. Qua zinloosheid zit het snor en het uiterlijk is ook niet slecht. Maar hij timed ongelooflijk veel grappen volkomen fout. Als Uwe Boll zelf in beeld komt, roept hij iets over nazi goud en ontstaat er iets met veel schieten. Totaal niet lekker lopend die scene en zo loopt er wel meer niet echt lekker. Dat is ook vooral waaraan je ziet dat Boll veel mist. Zijn rare keuzes maken het altijd leuk om te zien. De apen waren briljant. En het einde natuurlijk lekker. Maar waar bij zijn wat "serieuzer" bedoelde actie film is het vaak onbewust heerlijk kijkvoer. Hier maakt die iets komisch en denk je bij bepaalde grappen toch wel eens, stel je voor dat er iets beter zou zijn geregisseerd.

Postal is een film die niet geheel doet wat het moet doen. White Trailer Trash, Bush, Bin laden zijn niet de targets die de kijker verbaasd doen staan. Sommige onbegrijpelijke keuzes maken van Boll een fascinerend persoon. Maar zijn "Postal’s objective is to insult all cultures, religions, political groups and leaders" deed iets extreem gewaagdst vermoeden maar dat is het bij een long shot niet.

2.5 sterren.


avatar van ToNe

ToNe

 • 2865 berichten
 • 2336 stemmen

Ik kende Uwe Boll alleen van zijn reputatie in de diverse media. Zijn bokswedstrijd tegen criticasters (lees: nerds) vond ik een meesterzet. Maar een beeld van zijn films had ik nog niet.

Postal is een goedkope aandoening en meestal kan ik goedkope aandoeningen wel hebben, mits er enige creativiteit mee gepaard gaat. Het begin is vooral een aaneenschakeling van situatiesketches. De één iets minder geslaagd dan de ander, maar vooral zo inspiratieloos. De types en hun 'grove' beledigingen zijn misschien voor Amerikanen not-done maar hier komt het niet over.

Er lijkt pas vaart in te komen als de maker (en waarschijnlijk de liefhebbers van het spel met hem) Boll te grazen neemt, omdat de film tot dat punt helemaal niks met de game te maken heeft. Maar zelfs dat viel een beetje tegen. Je magazijn legen en overal gaten achterlaten is leuk om te zien en te horen, maar compenseer het een beetje met motion, want ook al is er geen script, acteertalent of visie: laat tenminste wat motion zien in een motion picture.

Uwe Boll lijkt met Postal een vehikel te maken voor frustraties, die hij er zomaar ingooit zonder het te verfijnen. Het komt als een grote Fuck You en egotripperij over dat moet doorgaan als film. Ga dan maar emomuziek maken.


avatar van BoordAppel

BoordAppel

 • 14274 berichten
 • 3125 stemmen

Hier had ik toch wat meer van verwacht. De openingsscène vond ik namelijk best wel grappig maar daarna laat Boll weer zien waar hij goed in is: niet veel. Hoewel hij een hoop heeft bijgeleerd ten opzichte van die andere film die ik van hem gezien heb (Alone in the Dark) is het nog steeds behelpen met de regie. De actiescènes zijn hier een stuk beter te volgen maar het ziet er nog steeds niet echt fraai uit. Veel grappen vallen door de slechte timing helaas ook in het water.

Jammer ook dat de hoofdpersoon niet echt postal gaat. Alles wat hem overkomt is ook niet zo vervelend van aard dat dat nodig is. Van die iedereen-haat-een-bepaald-personage-zonder-reden humor is veel beter gedaan in films als There's Somehting About Mary of Meet the Parents. Toch heb ik nog wel een aantal keer goed moeten lachen. De shoot outs bij de gemeente en op het plein waren gezellig onnodig gewelddadig, vooral waar al die kinderen afgeschoten worden. Uwe Boll neemt zichzelf gelukkig ook niet al te serieus al had dat stukje met hem wel wat grappiger gekund. De kat silencer was toch wel het hoogtepunt.

2,5*


avatar van Chainsaw

Chainsaw

 • 8580 berichten
 • 3382 stemmen

Hoera, Uwe Boll heeft zijn roeping gevonden. Hij zou zich minder moeten richten op slechte films als Alone in the Dark en BloodRayne en meer moeten focussen op slechte films als Postal. Schijnbaar is foute, ranzige, gewelddadige, puberale, amusante en hersenloze pulp wel iets voor Boll.

De regisseur gooit werkelijk alles wat hij kon bedenken naar het scherm, inclusief wat aardige zelfspot. Maar niemand blijft gespaard in deze film, van kleine kinderen tot bejaarden, van terroristen tot arme Harry de invalide. En door de hoge grapdichtheid vallen de vele veel te makkelijke grappen (Verne Troyer) minder op. Je moet niet vies zijn van puberale ongein met de nodige pis, poep en kots, maar Boll weet alsnog een komedie te maken die een heel stuk leuker is dan het werk van een Friedberg en Seltzer, om maar iets te noemen. Na al die belabberde films is het best aangenaam om iets van Boll te zien wat niet puur grappig is omdat het slecht is, maar omdat hij het ook daadwerkelijk grappig bedoelde.

Vooruit, ben in een puberale bui. 3 sterren.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 58559 berichten
 • 3862 stemmen

Gniffel, gniffel. Het mag niet natuurlijk, want het is een Uwe Boll film, maar ik vond hem best leuk. De 2e al van hem, aangezien ik The Heart of America ook te pruimen vond.

Oke, Postal is echt ongelooflijk simpel en lomp, maar daar zit ook de grote kracht van deze film. Goddank neemt de film zichzelf nooit serieus, sterker, het neemt zichzelf regelmatig in de zeik met de overdreven momenten die vaak vol nepheid zitten. Maar is dit erg? Ik heb soms echt gelachen! De film is zo ongelooflijk fout en politiek verontrustend met uitspraken en momenten dat het gewoon heel grappig is. Zon beetje alle groepen mensen worden in de zeik gezet. Van een agent die met plezier een Chinees neerknalt tot een totaal verlamde man die voor diezelfde agent met zielig doen geld moet verdienen. Verder komen ook Duitsers, terroristen, gelovigen, woonwagenvolk, buitenlanders en zelfs katten aan de beurt. Sommige momenten en grappen zijn echt heel scherp en gaan over de grens van fatsoen. The way I like it. Zo was de Auschwitz dialoog wel erg grof. ''My father died in Auschwitz! ... So? My grandfather also. He felt from a watchtower!'' Uwe Boll pakt met zijn dialogen veel mensen, regeringen en instanties in het echte leven aan. Best geslaagd.

De film is gebaseerd op het spel Postal dat ik overigens zelf ook gespeeld heb. Veel momenten komen terug in de film, zoals zijn sollicitatie, de katten silencer, het overdreven geweld en het in brand steken van mensen. Al mocht het soms wel iets meer richting het spel verhaal gaan, wat een normale dag van Ward volgde.

Bij elkaar is de film zeker genietbaar. Geen topper en velen zullen de film kut vinden maar als je zon films enorme knigoog herkent dan is ie zeker vermakelijk voor een keertje.

3*


avatar van Twilight

Twilight

 • 194 berichten
 • 403 stemmen

Heerlijk hoe alles zo op de hak wordt genomen in deze film.
Dit is echt mijn humor!
Geweldig hoe films als deze werkelijk nergens op kunnen slaan en juist daarom zo grappig kunnen zijn. Echt totaal over the top alles.
Ik krijg ook de indruk dat dit ook best wel een experiment is van Boll.
Bijvoorbeeld dat er bijna alleen maar kinderen worden neergeschoten in de clash met de taliban in het pretpark.


avatar van Prudh

Prudh

 • 3124 berichten
 • 1874 stemmen

Meh. Uwe Boll laat hier eigenlijk nog steeds zien dat hij van regisseren overjarige kaas heeft gegeten. De film moet het daarom enkel en uitsluitend hebben van de extreem foute humor, maar die is helaas zo plat en puberaal dat ik er zelden om kon lachen. De meest geslaagde grap was nog wel het Nazi themapark van Boll zelf (dat noem ik nog eens gedurfde zelfspot, helemaal toen hij Vern Troyer met gouden jodentanden betaalde...)

Verder heeft dit weinig om handen. De snikkel van Foley had ik ook prima zonder gekund, Doe mij maar een serieuze film van Boll, want daar zit leukere 'humor' in dan hier.


avatar van Zinema

Zinema (crew films)

 • 10102 berichten
 • 6837 stemmen

Watdenfuk.

Heb me uitstekend kunnen vermaken met Ward en vond een drietal grappen erg leuk, maar het overgrote deel van deze comedy bestaat uit hele flauwe, voorspelbare en domme grappen. Ook Boll's 'doldwaze' zelfspot-grapjes zijn eerder gemakkelijk dan vermakelijk.

Zeer matig.


avatar van Knisper

Knisper

 • 12992 berichten
 • 1243 stemmen

Bijzonder geslaagde film van Uwe Boll. Waarschijnlijk de film met het meest ridicule plot dat ik in tijden heb gezien. In een soort van alternatief Amerika dat net als in Southland Tales op een apocalyps afstevent, zoekt een min of meer naamloos (toch?) hoofdpersonage naar een manier om uit zijn oude leventje te breken. En dat lukt hem toch aardig lijkt me? In tegenstelling tot Southland Tales mist Postal trouwens de serieuzere ondertoon en bijbedoelingen (en is ook veel minder ambitieus).

Veel geslaagde grappen; ook wat minder geslaagde dingen, maar er zit zo veel vaart in de film, dat het niet lastig is om daar overheen te stappen. Ik ben in eerste instantie wat voorzichtig met mijn cijfer, omdat ondanks dat het erg vermakelijk was, ik tijdens de film nou ook weer niet heel veel gelachen heb. Maar voor Boll zeker een stap vooruit; ik kijk dan ook uit naar zijn verfilming van Pong.


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4306 berichten
 • 2000 stemmen

Het is jammer dat de film er zelf prat op gaat "Some comedies go too far, others start there", maar inderdaad, deze komedie gaat ver. Heel ver. Te ver. And I like it.

Geen bevolkingsgroep wordt gespaard. Of het nou gaat om de etniciteit, religie of het formaat: iedereen wordt bespot, maar op zijn minst even genoemd, met ook een aantal nog niet eerder vertoonde varianten: het vermoorden van kinderen en gehandicapten. Ik vind dat leuk, sterker nog, ik vind dat geweldig. Probeer eens wat nieuws. Het is film, mensen. Het wordt nog briljanter als regisseur Boll persoonlijk ten tonele verschijnt en meldt dat zijn films worden met Nazi-goud (niet veel later zie je letterlijk gouden tanden van eigenaar wisselen).

Het "hoe ver kunnen we gaan" moet je smaak zijn (mijn smaak is het) maar terwijl de makers van "Postal" de grenzen opzoeken, komen ook veel minder geslaagde grappen en saaie stukken langs. De sollicitatie van Postal Dude was erg leuk, maar het gedeelte in de schuilkelder was bijvoorbeeld weer erg saai. Een duidelijk minpunt.

De special effects waren zeker niet slecht voor een Boll-film, en het was zeker een grensverleggende ervaring. De meest geslaagde George W. Bush lookalike aller tijden (beter dan Harold/Kumar, of Oliver Stone's W., e.v.a.) is ook zeker een groot pluspunt.

3 sterren.


avatar van 606

606

 • 23766 berichten
 • 11758 stemmen

Onderhond schreef:

Kijkende naar MM ben ik eigenlijk wel trots dat er blijkbaar iets mis is met mijn humorcentrum

De mijne ook vind deze film echt gaaf.

Bush en bin laden hand in hand geweldig.

Bin laden zegt goergie

Echt super leuke film.

3,5 ster


avatar van JacoBaco

JacoBaco

 • 10562 berichten
 • 2306 stemmen

Ik moest mij dus echt een keer wagen aan deze film en dat heb ik gedaan.

De game heb ik trouwens nooit gespeeld, maar de scène met de kat moet uit de game komen, dat kan niet anders.

Tijdens de openingsscène dacht ik al van, hey dit zou nog wel eens best grappig kunnen worden. De film weet daarna dat niveau vast te houden. De cast lijkt er ook veel zin in te hebben. Ik lees hier her en der dat alleen de acteur Zack Ward het goed doet. Ik vind iedereen subliem. Van J.K. Simmons tot Verne Troyer.

Postal is heerlijk controversieel en komt zelfs scherp uit de hoek op sommige momenten. Uwe Boll speelt er zelf ook in en dat heeft een toegevoegde waarde. Osama Bin Laden die zwaar Amerikaans praat is ook goed gevonden en George W. Bush als echteTiran met texaans accent.

Postal heeft ballen en is grappig.

3,5*


avatar van dutchtuga

dutchtuga

 • 16970 berichten
 • 4098 stemmen

Slechtste Boll tot nu en dat is een verrassing te noemen aangezien deze door veel fans en ook door Boll zelf als zijn beste film wordt beschouwd.

Dat Boll dat vindt is niet eens zo raar omdat hij hier duidelijk al zijn opgekropte gevoelens jegens alles en nog wat in kwijt heeft gekund. Helaas is zijn gevoel voor humor niet de mijne. Wanneer Boll bewust is van zijn satire is het allemaal ineens niet grappig meer. Laat hem dan lekker 'goede films' in zijn ogen regisseren, want daar valt veel meer mee te lachen dan met prul als deze.

Postal is werkelijk totaal niet grappig en kent een paar van de meest irritante personages die ik ooit heb gezien. Die dikke was in Far Cry al vreselijk en doet het hier dunnetjes over en zoals hij zitten hier wel meer in. Het script springt van de hak op de tak en er is geen structuur te vinden in het geheel, waardoor ook verhaaltechnisch gezien dit een zooitje is. Productioneel zag het er allemaal okee uit, maar enkel daarmee scoor je geen goede film.

Nee, laat Boll maar lekker 'serieuzer' werk regisseren, want hij mist elke vorm van subtiliteit om een project als dit tot een treffend geheel te maken.

1*


avatar van welat

welat

 • 65 berichten
 • 628 stemmen

dutchtuga schreef:

Postal is werkelijk totaal niet grappig..blablabla

1*

ik vond het zelf best grappig en meer dan voldoende voor een komedie film, waarom ga je de films van Uwe Boll kijken als je weet wat je te verwachten staat?

ga ma lekker avatar kijken, of probeer nog eens als je jou verstand op nul KAN zetten.

dikke 4 zeker waard!


avatar van Goldenskull

Goldenskull

 • 24398 berichten
 • 2958 stemmen

Leuk onzin filmpje.

Eerste keer dat ik wat van Boll zie. Volgens mij heeft het gemiddelde hier ook enkel met zijn reputatie van doen, anders was dit toch makkelijk richting de 3* gegaan.

Niks hoogstaands, soms ook wat te makkelijk, maar erg vermakelijk.

3*


avatar van TinkerTex

TinkerTex

 • 312 berichten
 • 312 stemmen

There all that rumours out there, that my movies are financed with nazi-gold, and what should I say? It's true!, zegt Uwe Boll als Uwe Boll in deze gameverfilming die meer weg heeft van een South Park-achtige satire. Osama Bin Laden en George W. Bush lopen hand in hand. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit er in.

Dit is zo'n film die je of leuk of compleet ruk vindt. Ik kon er wel om lachen. Het heeft zijn minpunten. Dat dikke personage dat ik zo irritant vond in de tweede Bloodrayne zit helaas ook in deze film. Postal is geen hoogstaande film, maar door zijn grove humor en satire nog altijd wel duizend keer leuker dan films als Epic, Date of Diarrhea Movie!


avatar van stephan73

stephan73

 • 6202 berichten
 • 13856 stemmen

Het is hem dan toch gelukt. Uwe Boll maakt een goede film!

Na Alone in the Dark en In the Name of the King te hebben gezien is dit de derde film van Boll die ik zie, en in tegenstelling tot die films weet hij van Postal een goede film te maken. Af en toe hilarisch (ook al zijn er enkele grappen die nergens op slaan) en meestal erg fout. Nou had ik al wat gezien van het spel waar deze film op gebasseerd is, dus ik wist dat dit erg politiek incorrect zou zijn, en nee... je wordt niet teleurgesteld.

Waar de humor goed werkt is het acteerwerk niet zo goed. Het past wel bij de film, maar echt goed kan ik het niet noemen.

Een heerlijk foute film!

3,5*


avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

 • 15552 berichten
 • 2701 stemmen

Wisselend!

De zwarte en lompe humor in deze film kon ik goed waarderen. Zoals die gast bij die uitkeringsinstantie die even naar een beter nummertje op zoek gaat tijdens een schietpartij en daarvoor niet terugdeinst om fysiek geweld te gebruiken of die politieagent in gesprek(?!) met die Aziatische vrouw. Verder heb ik ook wel kunnen lachen om de droge opmerkingen van de eigenaar van de kleine supermarkt en om de sentimentele speech vlak voor het einde van de film.

Daar tegenover staan de vele banale grappen die vaak vreselijk plat zijn èn vervelende personages zoals Uncle Dave en zijn dikke compagnon. Daarbij vond ik het optreden van Uwe Boll in deze film nogal misplaatst en vond ik de invaliden, dwergen en Bush/Osama Bin Laden humor nogal goedkoop en weinig origineel. Osama Bin Laden die naarstig op zoek is naar kwartjes om te kunnen telefoneren is wel geestig, eveneens als de: wat is het verschil tussen een eend? - scene. Leuk flauw!

Een beetje hit and miss humor dus. Een 3*


avatar van rep_robert

rep_robert

 • 27220 berichten
 • 3819 stemmen

Kan helemaal niets met deze verschrikkelijke Uwe Boll film. Hij probeert te graag grappig te zijn in deze film door een zo gek mogelijk plot voor te schotelen. Probleem is alleen dat het nooit grappig wordt, er geen structuur in de film zit(sketch stijl) waardoor je onmogelijk in de film kan komen en het zelfbewuste gevoel dat Boll probeert te kweken juist averechts werkt. Dat de acteurs er daarnaast geen pepernoot van bakken is dan extra erg.

Hij kan beter onbewust rotzooi blijven maken dan bewust, dit is nog vele malen erger! Ik krijg haast zin om House of the Dead nog een keer te kijken...

0,5*

edit:

dutchtuga schreef:

Wanneer Boll bewust is van zijn satire is het allemaal ineens niet grappig meer. Laat hem dan lekker 'goede films' in zijn ogen regisseren, want daar valt veel meer mee te lachen dan met prul als deze.

Exactly my thoughts.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 7943 berichten
 • 3518 stemmen

Begrijp nu wel iets meer de irritatie naar Uwe Boll en zijn manier van filmmaken. Hij probeert hier een soort troma-gekkigheid na te doen, maar komt niet verder dan een heleboel geforceerd grappige absurditeiten en een totaal onsamenhangend geheel. Frustrerend genoeg moest hij zichzelf er ook in verwerken met een soort zelfbewuste knipoog naar zijn notoire status als regisseur. Het geeft het idee dat hij zijn eigen status maximaal aan het exploiteren is door zijn haters nog meer te irriteren en dat daarmee zijn fans het allemaal leuker gaan vinden.


avatar van Black Math

Black Math

 • 5390 berichten
 • 1735 stemmen

Ik ben geen gamer, maar vroeger was ik behoorlijk verslaafd aan het computerspel Postal 2, wat een hoop politiek correcte onzin op je afvuurt, vaak gepaard met cynisch commentaar van je character: van verwondingen herstellen door het roken van crack, over mensen heen pissen ("let the flowers grow"), mensen in de fik steken ("Slow roasted goodness, smells like chicken"), als je zelf in de brand raakt, omhoog pissen om jezelf te blussen, jihadi's, rednecks en anti-game demonstranten als tegenstanders enzovoorts.

De film zet duidelijk in op dezelfde foute humor. Veel elementen die herkenbaar zijn uit het spel: de jihadi's, Crotchy, Uncle Dave, de kat als geluidsdemper, veel vuurwapengeweld, maar ook veel nieuwe elementen, zoals het Duitse themapark met een flinke nadruk op het nationaal socialisme, Uwe Bolt die zichzelf op de hak neemt, onder andere met de wachttorengrap, kinderen die lomp doodgeschoten worden, en sektes en religieus fanatisme dat op de hak genomen wordt.

Leuk ook om J.K. Simmons in deze film aan te treffen, ook al is de rol maar klein, ik moet altijd al lachen als ik die man zie.

Briljant is de film uiteindelijk zeker niet, maar wel heerlijk lomp, en duidelijk over the top met een flinke knipoog. 3,5*.


avatar van leatherhead

leatherhead

 • 3556 berichten
 • 1811 stemmen

Leuk, maar een tikkeltje tegenvallend.

Van de game ben ik, en was ik vroeger al, een fervent liefhebber. Eén grote hoop ranzig, compromisloos cynisme, waar ik alleen maar met hartstocht over kan spreken. Boll doet met Postal zeker een aantal zaken goed, maar laat tevens wat steken vallen.

Dat Boll zich weinig occupeert met politieke correctheid pleit voor de film, maar het ontbreekt soms wat aan het écht scherpe, vileine randje, wat in de game wél prominent aanwezig was. Bepaalde scenes mogen er echt wel wezen (de kat, segment met Boll zelf), maar soms is het ook ronduit flauw en puberaal. Uiteindelijk is het ook een beetje braafjes allemaal.

Ward doet het niet echt slecht, maar zijn personage an sich had mijns inziens meer baat gehad bij een andere benadering. Waar The Postal Dude in het spel een lekkere cynische hufter was, is hij hier veeleer een soort klunsje. Verder had ik ook gewoon liever een ander acteur in de schoenen van de Postal Dude zien staan. Iemand als Billy Bob Thornton zou bijvoorbeeld per-fect geweest zijn voor deze rol.

Maar verder staat dit wel garant voor een avondje amusant vertier. Boll die zijn schijnbare haat tegen de mensheid wederom etaleert, maar ditmaal in komische vorm. En da's lachen. Alleen is het helaas lichtjaren verwijderd van de brille waarmee de videogame doordrenkt was. 3,0* sterretjes.


avatar van Noodless

Noodless

 • 9077 berichten
 • 5766 stemmen

Wisselende gevoelens !

Tja, wat was dit nu weer ? Ik vraag me af hoe ze nu op dit verhaal zijn gekomen. Ik heb niks met games.

Maar om zoiets te bedenken, moet je toch een paar schroeven los hebben zitten. De humor is op bepaalde momenten echt boers en belachelijk, toch waren er ook momenten dat ik het wel grappig vond. Kinderen en onschuldigen worden gewoon neergeknald. Godsdienst wordt in zijn hemd gezet. Politieke correctheid is hier totaal niet aan de orde. Geen greintje respect te bekennen, ook op andere vlakken niet. Ook het thuisland van Boll wordt hier lekker op de korrel genomen. Naarmate de film vordert wordt het geheel wel wat minder en vooral het laatste kwartier valt tegen. De film eindigt en je hebt het gevoel dat er ergens iets ontbreekt. Ondanks het stompzinnige verhaal wist de film me toch voldoende te entertainen en daarom gewoon een zesje.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7731 berichten
 • 4898 stemmen

Tja.

Die Boll is echt geen slecht regisseur, maar kan wel een slecht regisseur zijn. Ook hier bewijst het zich regelmatig dat hij op het vlak van regie ook best nutteloos kan zijn. Alhoewel Boll wel altijd de ballen heeft iets neer te toveren dat best gedurfd is. Postal valt daar ook zeker onder.

Maar Boll blijft toch echt een regisseur die het best tot zijn recht komt als je een groot deel van het budget wegneemt. Met de kleinste centen komen de beste dingen voort. Met een degelijk budget komen mindere dingen voort. De 15 miljoen voor Postal waren ook echt te veel.

De humor is fout en gedurfd. Maar eigenlijk stiekem wel leuk. Voelde me soms best schuldig, maar het werkt uiteindelijk wel. Een grote hoeveelheid grappen en grollen die over het scherm rollen en best brute grappen daartussen. Een opening met 9/11 en het neerschieten van een grote groep kinderen zijn momenten om moeilijk te vergeten.

Maar daardoor eigenlijk wel speciaal en leuk. Echter is de film op het gebied van actie echt compleet nutteloos. Lelijk gebrachte actie waarbij Boll niet eens zijn best gedaan leek te hebben om het allemaal nog fatsoenlijk te presenteren. Het enige moment dat visueel nog best oke was was het einde waarin Bush & Bin Laden hand in hand door het veld lopen.

Actie is dus erg lelijk en futloos. Alles is nogal klunzig gebracht. Boll had misschien beter voor een iets rauwere aanpak kunnen kiezen want heel goed is dit niet. Desondanks is het dankzij de erg gedurfde (en daarmee eigenlijk ook geslaagde) humor die er stevig inhakt en soms zelfs opvallend actueel is, dat Postal geen vervelende zit is.