• 9.374.505 stemmen

Met onder meer: Keanu Reeves, Chris Evans en Forest Whitaker

Gesproken taal: Engels en Turks

Releasedatum: 17 april 2008

Plot Street Kings

"Their city. Their rules. No prisoners."

Tom Ludlow is een politieagent die het na de dood van zijn vrouw niet zo nauw neemt met de wet en altijd volgens zijn eigen regeltjes opereert. Wanneer er bewijsmateriaal opduikt waarmee hij schuldig lijkt aan de dood van een collega, moet hij het opnemen tegen de politiecultuur waar hij al z'n hele carrière deel van uitmaakt.

Detective Tom Ludlow

Coates

Julie Fukashima

Sgt. Mike Clady

avatar van gotti

Dertien in dozijn verhaaltje over corrupte politieagenten die in to deep zijn. Alleen wel beter gedraaid en met een klasse betere acteurs dan doorgaans. Alhoewel Reeves opnieuw totaal niet weet te overtuigen. Wat een niksige acteur blijft dat toch...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk filmpje. Reeves is niet erg goed, maar kan er nog mee door. Voor de rest rommelt de hele film wat aan, maar kent deze toch een paar interessante scenes. De actie is goed verzorgd, maar de ongeloofwaardige scenes overheersen veelal en dat is jammer. Het woord ''fuck'' horen we zo'n paarhonderd keer en daar heb je op een gegeven moment ook wel genoeg van. Toch een redelijke wegkijker voor een doordeweekse avond.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een aardige film die helaas totaal niets origineels biedt en ik daardoor volgende week vergeten ben.

2.5 sterren

avatar van Theunissen

Aardige film maar zeker niet echt origineel. Er zitten veel wendingen in de film maar wie er achter zit is eigenlijk makkelijk te raden. Dat is meestal bij dit soort films. Keanu Reeves en Forest Whitaker acteerden goed.

avatar van james_cameron

Rauwe, bij vlagen zeer intense politiefilm, met Reeves in topvorm als een aan de drank verslaafde, totaal uitgebrande agent. Qua plot is de film niet heel bijzonder en vooral tegen het einde wordt het script erg uitleggerig en ongeloofwaardig. Camerawerk, sfeer en aktiescenes zijn gelukkig dik in orde. Whitaker gaat helaas herhaaldelijk totaal over de top en Hugh Laurie doet zijn rol van House M.D. nog eens dunnetjes over als agent. Grootste troef is Reeves, geloofwaardig en overtuigend in één van zijn beste rollen. De film doet bij vlagen sterk denken aan de tv-serie The Shield, maar haalt dat niveau net niet.

avatar van Zinema

Clichématige misdaadfilm die ondanks de prima vertolkingen al snel ontaard in de gebruikelijke meuk met de zogenaamde verplichte twist. Middelmatig filmpje.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond het wel een aardig vermakelijke film die lekker wegkeek. Niks bijzonders qua verhaal behalve een best wat overdreven over de top gaand einde. Lijkt wel een trend tegenwoordig, dat al dit soort films een ongeloofwaardige plotwending krijgen. Maar goed, het stoorde me niet zo. De film had een aardige combinatie tussen actie en thriller momenten. Keanu Reaves speelde een goede rol en ook de andere rollen vielen me niet tegen. Als je niet een al te moeilijke actie thriller zoekt dan zit je best goed met Street Kings. De actiemomenten zagen er trouwens heel aardig uit. Goed gedoseerd, zodat de momenten met actie dan ook niet tegenvielen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wel een zeer vermakelijk brothahood-actie filmpje maar niet een top-film. Gewoon een tussendoortje met standaard verhaal en toch mooie actiescenetjes erin. Keanu Reeves deed het wel redelijk, was nou niet zijn beste film en Forrest Whitaker wist er ook weer wat moois van te maken. Sommige scenes waren wel lekker rauw en hard en het spektakel zat er ook wel voldoende in. Voor actiefans is dit de moeite waard. Goed te kijken voor een saai middaggie.

avatar van RemyBl

RemyBl

Het tempo ligt hoog en zakt gedurende de film ook niet. Verder is de film lekker grimmig, hard en pompeus. Alleen zo jammer van de laatste 40 minuten. Wat een beroerde ontknoping.... Al dat monologing... Echt verschrikkelijk ongeloofwaardig en helpt de film behoorlijk om zeep.

Door het einde slechts 2*. Anders waren het er 3 geweest voor al dat domme vermaak.

avatar van Spetie

Redelijke film, maar het houdt allemaal niet over. Het verhaal over corruptie binnen de politie is al vele malen in een film te zien geweest en vaak ook beter. De film is daarnaast best voorspelbaar, want ik had al vrij snel door hoe de vork in de steel zit. Verder bevat de film nogal wat ongeoofwaardige momenten en is het soms wat rommelig. Daarnaast is de film op zich best vermakelijk en onderhoudend. Reeves doet het redelijk, de actie is degelijk en goed in beeld gebracht en de film is op sommige momenten lekker rauw en hard. Verder is Whitaker ook overtuigend in zijn rol. Kortom zeker geen topper, maar door bepaalde elementen onderhoudend genoeg om toch te vermaken.

avatar van Aapje81

Aapje81

Eigenlijk wel typisch Keanu Reeves stoorde mij dan weer helemaal niet. Ik vind juist dat hij zijn rol met veel zelfspot neerzet. Hij is absoluut geen groots acteur maar wel iemand die altijd een vermakelijke rol neerzet.

De rest van de cast vond ik eerlijk gezegd nogal overacteren. Vooral Forrest Withaker smierde zich een ongeluk. Verder was door het aanwezig zijn van de gebruikelijke typetjes de voorspelbaarheidsfactor erg groot en was het vrij snel duidelijk hoe de vork in de steel zit. Op zich was het allemaal wel onderhoudend maar echt bijzonder wordt het nergens.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich vond ik het wel een spannend en interessant verhaal. Hoewel het af en toe ook aardig ongeloofwaardig was. Vooral op het einde want hoe kan het nou dat al die mensen neergeknald worden en op het einde kunnen ze toch nog alles in de doofpot stoppen. Ik weet dat het op kleine schaal gebeurd maar hier werd het zo opgeblazen dat het absoluut ongeloofwaardig op mij overkomt.

Keanu Reeves vond ik goed in deze rol zitten. Ik ben niet altijd gecharmeerd van zijn rollen maar dit karakter zette hij behoorlijk geloofwaardig neer. Whitaker vond ik heel de film een constante goede rol neerzetten maar het einde stelde mij een beetje teleur. Toen alles uitkwam kon ik niet echt ontdekken hoe zijn karakter het onderging.

Al met al een redelijk interessant verhaal maar echt spannend word het nergens.

avatar van Film Pegasus

Doorsnee politie actiefilm met een thema dat we toch al meer gezien hebben. Origineel is het niet, maar de acteurs doen het nog niet zo slecht. Gezellig als ontspannende avondfilm, maar zeker geen topper.

avatar van Minotaures

Minotaures

Goede misdaad film.

Het gaat voornamelijk over corrupte en eerlijke agenten. Daarbij hoort misleiding en bedrog er allemaal bij.

Acteerwerk vond ik overtuigend, prima en bekende acteurs. En het verhaal vond ik ook wel netjes afgewerkt. Qua voorspelbaarheid was het sterk.

Een kijktip voor politie-misdaad liefhebbers.

avatar van Decec

Decec

Uitstekende spannende actie film...

Zeker absolute aanrader...

Bekende acteur Keanu Reeves speelt goed, eindelijk zie ik weer bekende acteur Forest Whitaker ...

Prima 4 sterren!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

wow, ik had de hele film een deja-vu gevoel: wat komt het me toch allemaal bekend voor. En wat blijkt, ik had hem dus al eens gezien! Aan mijn mening is niks veranderd, de film is een nogal voorspelbare bedoening.

avatar van blurp194

blurp194

De afloop is dan misschien niet in alle details al van het begin af voorspelbaar, maar spannend kan ik deze film toch echt niet vinden. Het blijft bij een beetje rondrennen en schieten - mooier kan ik het niet maken. Keanu Reeves slaagt er op geen moment in om sympathie voor zijn karakter op te wekken, Forest Whitaker's rol was door een strijkplank beter gespeeld, Hugh Laurie is volstrekt miscast - al was het alleen al omdat je elke keer dat zijn kop verschijnt denkt dat je in een aflevering van House beland bent.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Aardige actiefilm die nergens echt goed wordt, maar ook zeker niet slecht is. Keanu Reeves, Forest Whitaker en Chris Evans acteren degelijk, de beste qua acteerwerk vond ik echter Hugh Laurie. Ook leuk dat Naomie Harris (Tia Dalma in de tweede en derde film uit de Pirates-franchise) een rolletje heeft.

De film heeft een scenario met op het eind een aardige twist. Het beste vond ik echter de daadwerkelijke actiescènes, zoals die met de Koreanen en die met het duo dat ‘Fremont en Coates’ pretendeert te zijn.

avatar van Camorra

Camorra

if ill roll into suspects that are black yellow or brown ill blow them out there socks, but if they are white ill give them a ride home.

street kings.

leuke film, spanning zit wel lekker, verstand op 0 en kijk plezier gegarandeerd, acteurs zijn wel ok, het blijft altijd wennen vind ik op keanu reeves niet als matrix persoon te zien.

Veel lichte stukken ook altijd wel fijn. Het verhaal is niet het beste maar wel een leuk spannend verhaal wat goed door de acteurs is uitgebeeld.

ik vond de hele film mooi het einde werd wat lang maar past er wel bij.

een verdiende 3,5 * voor toch een leuke zondag middag film.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een agent het hand boven het hoofd wordt gehouden, als hij aan moord op zijn collega beschuldigd kan worden. Een vrij standaard politiefilm met de gebruikelijke ingrediënten zoals foute smerissen en achtervolgingen. Nogal voorspelbaar allemaal, maar de film is wel onderhoudend en er wordt goed gebruik gemaakt van de stad Los Angeles. De twist op het einde was van mij niet nodig geweest. Ruim 3.0 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Sterk politiedrama dat de nodige nuances legt. De goede flik is niet altijd degene die de procedures tot op de letter volgt, wel degene die gerechtigheid voor ogen heeft. Dit sombere verhaal van extreme corruptie binnen de LAPD heeft niet veel actie, maar des te meer inhoud en lekkere twists. Reeves vind ik als acteur weinig tot de verbeelding sprekend en hij lijkt nog slechts een schaduw van wat hij ooit was. Zijn karakter werd goed uitgewerkt : in de eerste helft denk je dat hij hier de bad guy zal zijn tot het einde, zoals de Bad Lieutenant, tot je de waarheid achter de dood van Washington kent. Street Kings schittert zeker niet via de acteurs, maar wat een fijn plot dus... Net iets beter dan het vergelijkbare Pride and Glory (3*) omdat het beter blijft hangen

avatar van Shinobi

Shinobi

Na het geweldig End of Watch gezien te hebben, was ik wel benieuwd naar deze film naast het feit dat deze nog op m'n Watchlist stond. Kon niet verkeerd gaan met David Ayer aan het roer dacht ik, maar daar vergiste ik me even zeg.

Het is allemaal vrij standaard, nergens steekt er bepaalde scène of zo bovenuit en bovenal erg voorspelbaar.

Daarnaast was de casting erg slecht te noemen. Reeves als agent kon er nog wel net meer door. Hugh Laurie was totaal misplaatst en dan zie je hem als eerst verschijnen in een ziekenhuis.. Chris Evans kan gewoon niet acteren in deze film. Zo kan ik nog wel even doorgaan over de cast, maar ik hou er maar mee op. Alleen Forest Whitaker deed het nog wel aardig.

Wat rest zijn nog enkele leuke actiescènes.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van baspls

baspls

Redelijke film. Vermakelijk om naar te kijken. Totaal onverwacht einde.

avatar van Brabants

Brabants

Ondanks dat het verhaal zeer voorspelbaar is, is het toch enigszins vermakelijk. Helaas is het acteerwerk van de heren Reeves en Whitaker van een erg teleurstellend niveau, maar ze komen er mee weg.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

een best te pruimen actiefilm die het vooral moet hebben van de niet onaardige cast. De actie is wel lekker bruut, rechtoe rechtaan. Het verhaal is wel veel te voorspelbaar en clichématig maar dat wordt netjes opgelost door de cast die bijeen geraapt is. Ondanks dat buiten Reeves personage geen enkel ander een deftige uitwerking krijgt spelen ze zelfs op automatische piloot dit filmpje naar een hoger niveau met als topper Whitacker.

Leuke actiefilm die vooral leuk is door de herkenbare en solide spelende cast in een clichématig maar vermakelijk verhaal.

avatar van Marino96

Marino96

Deze film ontvangt een krappe voldoende door het feit dat de film niet origineel is, maar wel voldoende actie bevat. Typische film om ooit in de avond een keer te bekijken en om de film de dag later al weer te vergeten.

avatar van Alathir

Alathir

Gewoon een goede film dit, misschien een beetje een rip-off van bijvoorbeeld Training Day en er zitten zeker nog elementen in uit andere politiefilms. Het globale plaatje hebben we natuurlijk al eerder gezien maar het script is zeker niet slecht en het plot zit verder goed in elkaar. Het einde is ook nog eens tamelijk onverwacht. De vriendschap tussen Reeves en Whitaker lijkt niet eens gespeeld dus ik vond het einde niet zo voorspelbaar, maarja blijkt Whitaker uiteindelijk toch een "matennaaier" te zijn.

Het is echter nergens memorabel maar ik heb wel de neiging om hier 4* voor uit te delen. Ook qua regie, soundtrack en actie zit het allemaal goed snor. Bij deze zal de naam van de regisseur nu zeker blijven hangen. David Ayer. Ik heb al 3 films van hem gezien maar dat wist ik niet tot daarnet... Leuk materiaal voor een avondje in de week.

Degelijk.

Op zich een wel érg typisch filmpje. Wat gerommel binnen het politiecorps, een paar stevige vuurgevechten en een twistje op het einde dat eigenlijk de naam twist onwaardig is. Genrewerk van het puurste soort met andere woorden, maar daarvan is ondertussen wel geweten dat het vooral de uitwerking is dit telt.

En die is dan best naar behoren. Er wordt redelijk geacteerd, de actiescenes zien er netjes uit en de film weet toch best wat spanning op te wekken, ondanks dat het al snel duidelijk is hoe de vork juist in de steel zit. Voor het strakke plot hoef je zeker niet te kijken, voor wat gritte politiewerk wel.

't Is een beetje jammer dat Ayer alleen nooit veel verder geraakt dan dat. Het is fijne filler, een welkom tussendoortje, maar niet meteen iets wat enorm blijft hangen. Het enige wat er een beetje bovenuit steekt is de rol van Whitaker, daar staan dan het geschmier van een Reeves tegenover.

Ach ja, aardig voor een keertje, heb er mij niet mee verveeld.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Goede politiefilm met een zeer sterke Keanu Reeves en een nog betere Forest Whitaker.

Ook het scenario zit prima in elkaar en wordt op een goede manier vertelt.

Maar behalve beide hoofdrolspelers zijn ook alle andere acteurs hier in hun beste doen, zelfs een "The Game" kon me dit keer overtuigen.

Ik heb me met het bekijken van deze film prima geamuseerd en van mijn part mogen er nog zulke komen dit jaar.

Een aardig weetje: deze film zou oorspronkelijk geregisseerd worden door onze eigenste Erik Van Looy ("De Zaak Alzheimer", "Loft"), maar dat is op het laatste nippertje afgesprongen, misschien was onder zijn regie de film nog beter geweest.....

Opnieuw bekeken en blijft een goede film.

Het samenspel tussen Reeves en Whitaker is een plezier om naar te kijken.

Prima film dus.

avatar van Jynxter

Jynxter

Lekkere actie thriller. Weinig origineel. Na de eerste 10 minuten kan je de rest van het verhaal al wel uit tekenen. En daarbij is Street Kings af en toe wel erg simplistisch.

Maar onder andere een prima Reeves en een uitstekende Whitaker maken er toch een fijne film van. Buiten de acteerprestaties is Street Kings ook op alle andere cruciale vlakken gewoon degelijk en prima in orde.

Niet bijzonder maar vermakelijk kijkvoer.