• 9.373.531 stemmen

Met onder meer: John Cleese, Penelope Wilton en Alison Steadman

Releasedatum: 29 januari 1987

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Clockwise

"Mr. Stimpson ran his life and everyone else's by the clock. Then one day at 2:09 and 43 seconds... The clock decided to strike back."

Brian Stimpson is de directeur van een school en extreem punctueel. Hij is nu uitgekozen om een grote onderwijsconferentie bij te wonen en is daar goed op voorbereid. Door een misverstand mist hij zijn trein en zet alles op alles om toch nog op tijd te komen, maar onderweg zetten steeds meer mensen de achtervolging in.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Brian Stimpson

Gwenda Stimpson

Mr. John Jolly

Ivan with the tractor

Headmaster

Mrs. Ellie Trellis

avatar van jay73

jay73

EmDee Bedankt, ik wilde hem er net zelf inzetten.

avatar van EmDee

EmDee

Geen dank, vond het raar dat deze toch goede en bekende film nog niet op MM stond.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

John Cleese, te gek!

avatar van FisherKing

FisherKing

Goeie lach-film van Cleese.. Als punctuele onderwijzer !!

avatar van Macmanus

Armin

Hilarisch!! ***1/2

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

anderhalf uur het nerveuze gedoe van John Cleese, is toch een beetje van het goede te veel ...

** 2 op 5 **

avatar van Freud

Freud

Amusant, dat wel.

avatar van Dionysos

Dionysos

John Cleese is/was briljant binnen de kaders van Monty Python en Fawlty Towers. Daarbuiten vind ik het allemaal een beetje geforceerd overkomen. "Ik moet grappig doen, want dat verwachten mensen van me", of zoiets. Ik kan er niet echt om lachen in ieder geval.

Menghini

Superdesuper film! Bij een aantal DVD's draai ik deze altijd even van tevoren... Echt geweldige film!

avatar van Redlop

Redlop

Dionysos schreef:

Compleet mee eens. Bij het eerste de beste flauwe grapje van Cleese wordt al snel gelachen, want het is Cleese en dus is het leuk. Jammer, Monty Python en Falty Towers waren briljant. Daarna was het afgelopen. Deze film neigt al naar het oubollige. 2,5*

Menghini schreef:

die snap ik niet... explain

avatar van sydney

sydney

flipsen schreef:

die snap ik niet... explain

Dat hoef je toch ook niet te snappen?! Net of Menghini zich moet verantwoorden dat hij de film zo goed vindt. Vreemde vraag niet?

avatar van Jordy

Jordy

Waarschijnlijk snapt hij uberhaupt niet wat Menghini bedoelt.

Check een ander topic!

THX voor de steun sydney en Jordy!

flipsen

De DVD is nodig voor het opstarten van andere DVD's.... of niet? Hmmm....

avatar van sydney

sydney

Op die fiets...

Jordy schreef:

Waarschijnlijk snapt hij uberhaupt niet wat Menghini bedoelt.

Nou, sorry hoor, maar dit was toch ook niet de meest voor de hand liggende oplossing!

sydney schreef:

Op die fiets...

Teleurgesteld?

avatar van citybird

citybird

Misschien niet de beste film met John Cleese, maar toch wel erg grappig.

avatar van hypochonder

hypochonder

Geen dijenkletser, maar toch wel amusant met die dekselse Cleese.

avatar van neo

neo

Het eerste gevoel in het begin was flauw, Cleese op de standaard tour. Toch komt er langzaam wat vaart in waarna chaos en misscommunicatie en onbegrip het grotendeels overnemen. 3.5 sterren

avatar van Film Pegasus

Simpel verhaal van een man die probeert ergens op tijd te geraken. Het geluk van deze film was om niet te vervallen in slapstick, maar wel in gewone komedie. John Cleese is hier (zoals blijkbaar al eerder gezegd in de reacties) niet op z'n best, maar de film loopt wel lekker zodat je een leuke komedie krijgt.

avatar van RRT

RRT

Gewoon vermakelijke komedie, die misschien niet 't niveau haalt van fawlty towers of monty python, maar zeker gaandeweg de film steeds leuker wordt, en zeker een acceptabel niveau haalt. 3,5*

avatar van hansbreda

hansbreda

Zeer vermakelijke film met een prima John Cleese. 4****

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Redlop schreef:

Hij komt misschien zo over omdat hij altijd gestressde figuren speelt. En als je Falwty towers kent dan moet je dat weten. Ik vind hem niet veel verschillen qua acteren van Fawlty Towers. Maar meningen verschillen.

Leuke film, leuk geacteerd(!) (hihi, lekker pesten) en gewoon leuke humor. Is trouwens wel wat verouderd qua beelopnames enz., maar wat wil je met een oude film?

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Headmaster Simpson is géén Basil Fawlty II, noch een van de typetjes uit Monty Python. Hij heeft zijn eigen karakter en da's toch weer goed van Cleese. Maar het blijft natuurlijk wel John Cleese en dat is lachen.

Dit is overduidelijk een "kleine" film uit Engeland, maar daarom niet minder leuk om te zien. Leuk gevonden grappen, zowel in de dialogen als in de beelden.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Erg weinig moeten lachen.

2.5 *

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik heb me prima vermaakt met grappenmaker John Cleese.
Die scene bij de telefooncellen vond ik 1 van de leukste. 10:20, Right, Left en een historisch moment. 3,5*