• 9.388.190 stemmen

Watchmen (2009)

Fantasy / Thriller | 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Genre: Fantasy / Thriller

Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

Releasedatum: 5 maart 2009

Plot Watchmen

"Justice is coming to all of us. No matter what we do."

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

Laurie Jupiter / Silk Spectre II

Edgar Jacobi / Moloch the Mystic

Hollis Mason / Nite Owl

avatar van Filmpje1

Filmpje1

we zullen het zien, denk dat het moeilijk word deze film met minimaal 1 uur reclame te zien.

Ik ga er iig geval niet voor zitten.

AC1

Ik ben benieuwd naar de reacties van de mensen die hebben gewacht tot de film op TV verschijnt. Wordt het een nooitgeziene slachtpartij (uiteraard gebaseerd op ignorantie )?

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

We zullen zien wat 'Jan' te zeggen heeft

RuudC

Ik neem aan dat we er ook vanuit kunnen gaan dat de tv uitzending de korte versie betreft? Gelukkig heb ik die op dvd liggen, dus ik kijk het binnenkort wel zonder reclame.

avatar van fritsy

fritsy

3 en ½ uur met reclame.

avatar van Theunissen

Oh dan hebben ze maar iets van 50 minuten reclamer erin. Oftewel 5 a 6 reclammeblokken.

Nee heb je deze film nog niet gezien en je wilt hem vandaag bekijken dan kun je hem beter effen pindakazen.

Naomi Watts

Nog aansporen om te downloaden ook . Je kan 'm natuurlijk ook gewoon kopen.

RuudC

Hij staat hier al in de kast hoor. Helaas heb ik niet de lange versie. Als die nou op tv zou komen, dan zou ik het nog opgenomen hebben.

Naomi Watts schreef:

Nog aansporen om te downloaden ook . Je kan 'm natuurlijk ook gewoon kopen.

Inderdaad! Jammer dat er hier geen beleid is omtrent zulke zaken. Ik zag 'm van de week staan voor 6.95 Euro.

SilverGun

Kopen wanneer je de film nooit gezien hebt.. Jullie kasten staan vol zooi die nooit meer bekeken wordt? Ik zou inderdaad eeder downloaden dan op TV kijken.

avatar van JustMike

JustMike

opnemen + reclame eruitknippen

Dan morgen kijken

RuudC

Ik koop voornamelijk films die ik juist nog niet gezien heb. Dat er dan miskopen tussen zitten, is dan jammer. Er is altijd iemand die ik er wel blij mee kan maken.

SilverGun schreef:

Kopen wanneer je de film nooit gezien hebt..

Ah, het is dus gratis? Waarom eigenlijk nog een ticket kopen voor een film die je niet gezien hebt? Waarom nog een roman kopen? Waarom zouden we eigenlijk nog iets kopen?

RuudC schreef:

De lange versie is trouwens verkrijgbaar bij o.a. Albert & Heijn in het pindakaas schap en dan ook nog in HD kwaliteit. Dan komt deze visuele film pas echt tot zijn recht.

Naomi Watts

Eigenaardige opmerking inderdaad. Ja, ik heb wel wat miskopen in mijn collectie staan maar dat is het risico van het vak.

AC1

Inderdaad, risico van het vak. Ik krijg mijn geld ook niet terug van de bioscoop als ik de film niet goed vind. Je kan je miskopen altijd doorverkopen (of iemand anders blij mee maken zoals RuudC dat doet).

AC1 schreef:

Het gaat om de keuze tussen kijken op tv waarbij, vanwege de lengte, tig reclameblokken het kijkplezier kunnen verknallen, of downloaden. Totaal iets anders dan het doen van een miskoop die in eerste insantie de aankoop waard leek. Er kan namelijk een groot verschil zitten tussen een film die de moeite lijkt om op tv te zien en één om te kopen. Niemand wordt in dit specifieke geval benadeeld (of je moet toevallig zo'n kastje hebben staan waarmee de kijkcijfers worden bepaald). Makkelijke keuze dus.

RuudC

Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod.

Voor je tv aansluiting betaal je. De commerciele omroepen betalen met jouw abonnementsgeld de films die ze uitzenden. Uiteindelijk betaal jij dus voor de film, waardoor filmmaatschappijen nieuwe films kunnen maken. Zo werkt het nou eenmaal.

Reken er maar niet op dat een deel van je internetkosten naar filmmakers gaan.

SilverGun

Zolang de commercielen voornamelijk de langer durende speelfilms verknallen met een shitload reclame (of een uitzendinkje Hart van Nederland tussendoor) vind ik het heel spijtig voor de filmmaatschapijen, want kijken op TV doe ik ze dan niet.

RuudC schreef:

Reken er maar niet op dat een deel van je internetkosten naar filmmakers gaan.

Of die PC waarvoor je wel betaalt hebt. Bill Gates krijgt hier meer respect voor zijn werk dan David Lynch. En dat voor een filmforum!

Wat ga ik straks doen als Zack Snyder geen films meer mag maken?!

SilverGun

Mja, Watchmen alleen in arthouse zaaltjes vertonen zou de opbrengsten veel goed doen ook..

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Ik ben het zeker niet oneens met jullie, maar in Hollywood zijn ze ook niet achterlijk, de bioscoop kaartjes worden ook steeds duurder en als je een nieuwe Blu-ray koopt, is dat ook allemaal al inclusief download derving.

konden we maar terug naar vroeger toen was alles beter

SilverGun schreef:

Ja, maar mijn filosofie is een persoonlijke, onrealistische en onschadelijke visie (alsof ik er kan voor zorgen dat hij alleen maar in het arthouse circuit draait!! Je moet het trouwens eerder opvatten als een statement over de film), die van jouw is de gruwelijke realiteit.

SilverGun

Weinig gruwelijks aan hoor. Heb alles dat ik beoordeeld heb met 4 of meer sterren sowieso in de kast staan en ook gewoon veel op tv gezien. Ook niet van plan om de tv aansluiting op korte termijn te annuleren.

SilverGun schreef:

Daar gaan we weer. Alleen films waar je 4 sterren voor geeft zijn niet gratis. Gruwelijk!

ik denk dat ik maar mijn score voor Watchmen ga verlagen naar 3.5 ster want dan MAG ik 'm gratis hebben.

SilverGun

Leer even lezen. Sleutelwoordje is al "sowieso". Daarnaast dus veel op TV gezien en spul gedownload waar ik uiteindelijk geen geld aan uit wens te geven.

Maar dat hele verhaal is al lang en breed en meer dan eens langsgekomen, o.a. in het download topic.

avatar van Theunissen

Volgens weten degene die faliekant tegen pindakazen zijn helemaal niet hoe pindakazen gaat en zijn ze gewoon jaloers op degene die het wel kunnen Daarom blijven die maar DVD's kopen met als gevolg een belachelijk grote en dure DVD collectie waarvan men de meeste films niet meer kijkt en de films ook nog eens van bagger kwaliteit zijn omdat het geen HD versie is. En verkopen heeft weinig zijn meer omdat een DVD gewoon niets meer waard is (op een paar uitzondering na zoals "Braindead" die ik nog heb kunnen verkopen voor 25 euro). Als je nog 5 euro (inclusief verzendkosten) krijgt voor een DVD mag je al heel blij zijn. Ik ben daarom zeer blij dat ik mijn kleine collectie DVD's (iets van 60 stuks) in 2006 en 2007 grotendeels heb verkocht want toen kreeg je nog makkelijk 10 euro voor een DVD.

Deze film moet je trouwens op HD zien en niet op DVD kwaliteit. Op HD kwaliteit is deze film echt een genot om te zien.

P.S. Als ik pindakaas dan eet (kijk) ik het en daarna poep (delete) ik het weer (uit)

AC1

Waarom geef je diegene die het niet weten of niet kunnen geen instructies? Moviemeter.nl zal je wel een forum geven.

Ik kom uit een andere tijd, theunissen. Ik heb altijd betaald voor mijn spullen.

avatar van Theunissen

Instructies ? Dat staat gewoon op internet.

Theunissen schreef:

Volgens weten degene die faliekant tegen pindakazen zijn helemaal niet hoe pindakazen gaat en zijn ze gewoon jaloers op degene die het wel kunnen )

Nog nooit zoiets stompzinnigs gelezen. Nee, je moet universitair opgeleid izjn om te kunnen downloaden. Dat kan mijn oma nog. En ja, ik pindakaas altijd series die ik per week volg, en als de dvd uitkomt, ja ja, koop ik de dvd ook gewoon.

Het gaat er gewoon om dat wij liefhebbers zien dat op deze manier onze o zo geliefdei ndustrie de vernieling in wordt geholpen.