Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Vadim Perelman
Met onder meer: Uma Thurman en Evan Rachel Wood
Releasedatum: 11 september 2008
Plot The Life before Her Eyes
"Your life can change in an instant. That instant can last forever."
Diana en Maureen zijn twee hartsvriendinnen met zeer verschillende karakters. Diana is de losgeslagen slet, Maureen het brave meisje uit de kerk. Dan raken de tieners betrokken bij een Columbine-achtig schietincident op hun school en worden ze voor een onmogelijke keuze gesteld. Slechts een van hen mag blijven leven.
Diana
Michael Patrick
Amanda (Teen)
Amanda (Adult)
Woolf
Deze film viel me echt zwaar tegen. Ik irriteerde me zelfs behoorlijk. Ik hou van films waar je als kijker aan het werk gezet wordt, maar wat mij betreft is de plank helemaal mis geslagen.
WB
Snapte er in eerste instantie geen ruk van, maar na een beetje de film te analyseren (en hier de comments te lezen), begin ik het te snappen. Leuk verhaal, goed uitgewerkt, maar een beetje warrig. Thurman speelt erg goed en de spanning zit er toch wel de hele film in. De 90 minuten speeltijd was eveneens precies goed. Aan het begin vraag je je af waar het naar toe gaat, maar later begin je het te begrijpen. Misschien ook door de vele herhalingen...?
f2sputnik
De film na de eerste keer nogmaals eens aandachtig bekeken, ben er inmiddels achter hoe het plot in elkaar zit. En zoals velen hier zeggen een verwarrend verhaal waarin vele malen tussen "heden" en "verleden" wordt heen en weer gesprongen.
Het verhaal heeft mij wel kunnen boeien.
De film was gelukkig niet aan de te lange kant.
Nancy1980
Een goede film,
maar van het einde , ik snap er nog niks van, moet hem even laten bezinken denk ik.
Tarkus
Prima acteerwerk van zowel Uma Thurman als Evan Rachel Wood, die beiden dezelfde rol spelen.
Maar het is wel een moeilijke film, het duurt wel effe eer het doordringt hoe het vehaal nu in elkaar steekt.
De vele tijdsprongen maken het verhaal er ook niet duidelijker op, maar de film in zijn geheel bleef me toch boeien.
En de beide dames zijn prima gecast, want Evan Rachel Wood kan zeer goed doorgaan voor een jongere Uma Thurman, de gelijkenis klopt wel.
jurgenxxm
Na het eind van de film een onbevredigend gevoel. Eerst 2 sterren gegeven, maar na het lezen van de teksten hier opgeschroeft naar 3 sterren. Duidelijk was dat ik het grootste deel niet begrepen had. Na wat uitleg is de film ineens een stuk beter.
cosp
Prachtige fotografie en zeer sterk acteerwerk. Bij mij persoonlijk gaat het einde er niet in zoals de meeste mensen het uitleggen, maar misschien is dat net zoals het uitleggen van een schilderij; de één ziet er iets anders in dan de ander. De moeite waard, hoewel de beroemde scène wel erg vaak voorbijkomt.
tal1b
helemaal mee eens (anders was het een 5)
hangtangding
Je wordt eigenlijk heel de tijd op het verkeerde spoor gezet.
Nu begin ik hem eindelijk te snappen.
Ten eerste : prachtig acteerwerk van Evan rachel wood en Uma Thurman..! Mooi gefilmd, mooie beelden, mooie muziek.
Prachtig drama.
De jonge Diana gaat dood aan het einde van de film. Ze ziet haar latere leven zoals het had kunnen zijn wanneer zij niet dood was gegaan. Ze koos er voor om haar vriendin te laten leven omdat zij dacht dat Maureen een beter leven zou krijgen dan zij. Ze had een abortus gehad, wat zich in haar latere leven voor problemen zou zorgen. Emma die altijd wegrent, dingen zegt als 'you hate me'. Omdat zij het kind toen weg heeft laten halen.
De rol van Uma Thurman, dus de oudere Diana, is nooit gebeurd. Het zou haar leven zijn geweest als ze het had overleefd.
T.S.S.A.
Heerlijke film.
Naast een uitmuntend script, met zeker op het einde een briljante (niet eens zo onvoorspelbare) plottwist. Dat briljante zit hem wat mij betreft in de uitvoering.
Er wordt goed geacteerd, mooie muziek.
Eigenlijk niks op aan te merken, enkel dat ik op driekwart ongeveer 5 min mijn aandacht kwijt was. Kan ook door het late tijdstip van kijken komen, maar voor nu een dik verdiende:
j3ss
mooie film. aan het eind van de film vallen alle puzzelstukjes in elkaar...
pardalis
Voor een drama is dit ongelooflijk goed !
Prachtig acteerwerk, goed in mekaar gestoken !
het bekijken meer dan waard !!!
4.5
orbit
- 12092 berichten
Vond het maar weer een matige truukjesfilm.. en m.i. ook redelijk onlogisch. Beetje het Butterfly Effect effect, maar dan nog wel minder belachelijk.
Fran
- 1953 berichten
De film zelf was heel mooi uitgewerkt. Tussendoor waren er allerlei schitterende beelden van de natuur en dat maakte de film optisch gezien heel mooi om naar te kijken.
Ik lees hierboven meerdere kritische commentaren over het optreden van Uma Thurman en ik ben het daar wel mee eens. Echt verklaren kan ik het niet maar ik vond haar ook niet overtuigend overkomen in de film. Evan Rachel Wood zette wel een goede rol neer maar hier wordt ze zo vaak voor gecast. Ik hoop echt dat ze een keer eens een hele andere rol gaat aannemen.
Het einde verwarde me want ik had dus echt niet door hoe het plot in elkaar zat. Pas na het lezen van de berichten op deze site wist ik pas hoe de vork in de steel zit. Heel sterk inderdaad. Maar ik denk dat het toch net iets tè vaag was als er zoveel kijkers waren die in verwarring waren. Ook miste ik toch ook een beetje het oogpunt van Maureen. Al was het maar dat je haar op het einde nog zag. Zo had ik misschien een betere beeldvorming gehad over het plot van deze film.
Aapje81
Vooraf had ik me van deze film heel veel voorgesteld. De rolbezetting is immers prima en het thema van de film heel interessant.
Nu ik de film gezien heb kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat alleen Evan Rachel Wood aan mijn verwachtingen voldeed. Zoals altijd zet zij hier weer een prima rol neer.
De rest viel echter verschrikkelijk tegen met als dieptepunt de manier waarop de film is opgebouwt. Alles is veel te traag er zijn veel te veel flashbacks en het verhaal wordt onsamenhangend en warrig vertelt.
Niets in deze film geeft de indruk dat het is uitgewerkt en dat geeft de film een heel oppervlakkig karakter en dat is toch wel erg jammer.
Neemt echter niet weg dat ik door het einde wel was verrast. Maar daarvoor was er al teveel verkloot om nog van een echt goede film te kunnen spreken.
Mars4i
Helemaal eens met de samenvatting van Aapje81.
De mooie natuurbeelden van Fran
Maar door het zeer originele en onverwachte plot toch 3 sterren.
Thom1994
Erg vreemde, ingewikkelde film met veel flashbacks/flashforwards.
Ik dacht in eerste instantie dat het een film was met flashbacks. achteraf bleken dit flashforwards te zijn,
Ik vond het zelf een erg goed uitgedachte film met een mooi verhaal.
De gedetailleerde natuurbeelden , waarbij organismen en planten van dichtbij worden gefilmd, vond ik niet helemaal geweldig. Dan kijk ik lieven een film als "Amelie".
Voor de rest zeker het kijken waard, wel erg ingewikkeld.
mandylamers
Ik vond het een mooie film. Goed acteerwerk. Zeker de moeite waard om te kijken. Einde een beetje anti-climax, had er een onbevredigend gevoel bij. Maar dat is denk ik ook het doel van de film.
vcrrr
Een onsamenhangend en onlogisch geheel. Teleurstelling en meer drama dan thriller overigens. ..
Greeneyelady1
Een wervelende David Lynch film! De film is natuurlijk niet van David Lynch, maar het concept van de film is vrijwel hetzelfde.
Uma Thurman --> Minder goed geacteerd dan verwacht.
Eva Rachel --> Haar acteren in de film vond ik magnifiek.
Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de einde van de film zeer teleurstellend vond. Dat maakt dat ik deze film laag becijfer. Maar voor de rest: Als je ervan houdt om puzzels op te lossen en/of te grienen, zeker deze film kijken.
Dawny
Ik vond de film erg goed, tot de laatste 5 minuten. Toen begreep ik het niet meer.Goh, wat liep ik te mopperen toen hij af was.
Na hier wat spoilers bekeken te hebben werd het duidelijk en kon ik de film meer waarderen.
xJennyyy
ik vond het een super film, heb er goed naar kunnen kijken..
vond het einde wel erg jammer... ik zit er nog mee, hehe..
begrijp het eigenlijk ook nog steeds niet helemaal!
maar bovenal vind ik het wel de moeite waard hem te kijken...
3.5
filmofiel
Niet het sterkste verhaal maar toch boeiend om naar te kijken, wisselwerking verleden en heden mooi gemaakt en psychologisch ook best aardig, klassificatie als een typisch woensdagavond film.
Alberic
Wat een poepfilm zeg. Een soort ontknoping die dan verrassend moet zijn of zo. Terwijl het alleen maar warrig is. Zelfs als je het begrijpt is het niet eens een interessante invalshoek.
En ben ik nu de enige die zich irriteert aan het Christelijke sausje: Leven van slet die abortus ondergaat is minder waard dan leven van Christelijk meisje. Slet ziet het gelukkig zelf ook in en maakt zo wellicht nog kans op een plaatsje in de hemel
Dan ben ik klaar hoor.
shockdog
Waardeloze film. Een plottwist moet logisch zijn, achteraf moet je steeds kunnen denken Oja, Oja; bij Life before Her Eyes denk je alleen maar wtf, waar slaat dit op. Waarom die jongen in het rond gaat schieten wordt ook niet duidelijk. Wel goed acteerwerk van Evan Rachel Woods.
Noodless
De plottwist is inderdaad van bedenkelijk niveau. Het is dan misschien wel verrassend, maar het komt heel raar over bij de kijker.
Alles lijkt ook zo warrig verteld. Achteraf heb je een onbevredigend gevoel...een gevoel van ' is het dan nu'. De conclusie is dan ook dat de film langdradig en wat saai overkomt. Gelukkig dat Thurman en Evan Rachel Wood er nog iets van maken. 5/10
Dit is wel zeer toevallig dat ik binnen 12 uur 2 keer een film met Evan Rachel Wood (best een mooie meid) heb gezien. Gisteravond heb ik op Film 1 de film "Whatever Works" gezien waarin ze een hoofdrol speelde en vanmorgen (ik kijk graag in mijn vrije tijd 's morgens een film in bed) zond men toevallig op Film 1 deze film uit.
Ik moet zeggen dat de film me best boeide maar het einde vond ik belachelijk (eigenlijk ook onbevredigend) en erg ver gezocht. In feite wordt je in deze film al direct op het verkeerde been gezet en dat blijft zou aanhouden tot het einde. De fragmenten waarin Evan Rachel Wood speelde waren echt gebeurt maar de fragmenten waarin Uma Thurman speelde waren in feite fictie Je kan misschien zeggen "Goh wat een verrassende wending" maar ik vond het persoonlijk nergens op slaan. Na het zien van de film wordt wel meteen de film titel duidelijk.
Ondanks het belachelijk einde was de film toch wel aardig om te zien en zoals eerder gezegd boeide de film ook wel. Uma Thurman speelde degelijk en Evan Rachel Wood speelde goed. Jammer van het einde want anders had ik deze film waarschijnlijk een hoger punt gegeven.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Doubt
Drama, 2008