• 9.373.068 stemmen

The Life before Her Eyes (2007)

Drama / Thriller | 90 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Vadim Perelman

Met onder meer: Uma Thurman en Evan Rachel Wood

Releasedatum: 11 september 2008

Plot The Life before Her Eyes

"Your life can change in an instant. That instant can last forever."

Diana en Maureen zijn twee hartsvriendinnen met zeer verschillende karakters. Diana is de losgeslagen slet, Maureen het brave meisje uit de kerk. Dan raken de tieners betrokken bij een Columbine-achtig schietincident op hun school en worden ze voor een onmogelijke keuze gesteld. Slechts een van hen mag blijven leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van kleingeld

kleingeld

Oh ja, nog een ideetje

BEGIN SPOILER

Naarmate Diana sterft realiseert ze zich langzaam meer en meer dat dit flashforward leven onmogelijk is. Daarom lopen heden en verleden steeds meer door elkaar

EIND SPOILER

avatar van Danny2479

Danny2479

Vond hem uitermate teleurstellend en te zwak.

Ik zat echt op spanning te wachten maar er kwam niks..teveel drama.

avatar van Koerok

Koerok

Daar ben ik het wel mee eens. Dit is nu niet bepaald een thriller. Bij genre kan beter Drama / Mysterie staan.

avatar van dulcinea

dulcinea

Deze film was een aangename verrassing, ik wist niet goed wat te verwachten want hoewel de trailer alles wel een beetje mysterieus liet overkomen verwachtte ik toch gewoon een drama met flashbacks. De film was veel meer en laat dit nu net het soort films zijn waar ik wél van hou, waar je mag bij nadenken en een beetje kan interpreteren maar geen David Lynch gedoe waar je niet wijs uit raakt (sorry voor de fans, gewoon m'n ding niet)
Het acteerwerk was sterk, het verhaal blijft boeien en doordat je altijd een stukje meer van de schietpartij te zien krijgt blijft de spanning erin. Het drama zit erin maar toch vond ik de film nergens té zwaar worden, wel af en toe aangrijpend en dan een knap onverwacht einde.

Naar mijn interpretatie is het zogezegde heden dat we zien gewoon het leven dat Diana zou geleefd hebben als zij het overleefd had, het leven dat ze zich op dat moment had voorgesteld als haar volwassen leven (dochter Emma, getrouwd met de man waar ze dan verliefd op was, zelfde armbanden die ze als tiener droeg)maar met het drama van een verloren beste vriendin. Uit de titel leid ik dan af dat ze dit leven voor haar ogen ziet voorbijflitsen net voor ze sterft. Na dat einde doet deze film me heel hard denken aan Stay met Ryan Gosling, hoewel héél anders, is het einde zeker te vergelijken

avatar van Car-freak

Car-freak

Een goeie film en wat kan ze toch goed acteren (Thurman). Ze speelt erg goed (de gehele film). Het ligt een beetje op het randje van een thriller. Het was meer een mysterieuze film en dat vond ik erg goed gedaan.

avatar van PeterNL

PeterNL

Wat is Evan Rachel Wood toch een ontzettend mooie meid.. *drool

avatar van bas r

bas r

ik vond het helemaal niks en dat lag aan het einde

avatar van RickZ

RickZ

Helaas een vergezocht plot, maar daarvoor was het toch wel een redelijke film met genoeg vraagtekens om te blijven kijken

avatar van mrhanky

mrhanky

Gisteren deze film gekeken nadat ik de vele positieve reacties hier had gelezen. Ik gaf de film eerst 3.0 maar dat had er mee te maken dat ik het het einde niet helemaal snapte.

Nu ik de spoilers en duidelijk uitleg van de mensen hier heb gelezen (goed naar de titel kijken had waarschijnlijk ook al geholpen) moet ik hem toch verhogen naar 4.0 want deze film zit gewoon erg goed in elkaar.

Thurman en Wood zitten lekker in hun rol en trekken je echt de film in. De muziek is top en doordat je steeds iets meer van het schietincident krijgt te zien blijf je kijken naar deze film.

Ik denk dat ik hem binnenkort nog eens ga kijken, al is het alleen al om alle hints die tijdens de film het einde al een beetje verklappen te zien.

avatar van p_tah

p_tah

pff, wat een ongelofelijk saaie film zeg. deze film valt gewoon onder het genre drama en zeker niet gedeeltelijk onder het genre thrillers...

wat mij betreft een film voor oude dametjes die van drama houden

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Ik weet echt niet zo goed wat ik van deze film moet denken..Ik vond het vrij irritant dat er zo snel geschakeld werd tussen het 'heden' en verleden. In een film die maar 1,5 uur duurt hoef ik ook niet steeds dezelfde scenes te zien. Aan de andere kant zit het wel aardig in elkaar en is het einde best verrassend..Maar toch zat ik mij tijdens deze film steeds weer af te vragen: wat willen ze nou in godsnaam duidelijk maken/overbrengen met dit verhaal?! Ik ga nog eens even nadenken over de score.

avatar van Icer

Icer

We waren in de war na het einde van de film, dat hadden we niet verwacht.

Aan de titel kun je natuurlijk zien wat er bedoeld wordt, maar toch...

Het stempel thriller lijkt me overdreven, meer drama dan thriller.

Zeker niet slecht.

Oi, oi, oi. Wat een wrede draak zeg. In tijden niet zulke pretentieuze rommel gezien.

avatar van carla41

carla41

erg moeilijk te begrijpen , jammer hoor .

avatar van qwatje

qwatje

Vanmorgen deze film gezien. en eerlijk is eerlijk: een prachtfilm.

Goed opgebouwd, telkens een hint meer gevend en toch nooit helemaal de clou weggevend. Je blijft gissen waar het naar toe gaat.

Overigens was het dilemma waar de tienermeiden voor geplaats werden al een thriller op zich. Probeer je maar eens voor te stellen dat je voor zo'n keuze geplaats wordt, wat zou jij doen!

Goed acteer werk en cinematografisch ook op een prachtige manier op het celluloid vastgelegd. Al met al een dikke 3,5*

avatar van Zinema

DIt drama met originele invalshoek doet de ontkoping bijna totaal teniet door te veel verwarring te scheppen met irritant wordende flashbacks. Erg prentieus maar volledig mislukt is het niet. Het balanceren tussen drama en thriller voltrekt zich nogal onevenwichtig en ook bevat de film zijplotjes die het einde nog meer naar beneden trekken. De beelden en acteerprestaties zijn van hoog niveau. Meer dan twee sterren voor de gemiddelde uitwerking zit er helaas niet in.

avatar van flyer

flyer

Vind dit echt een topper. Om het te snappen moet je echt de hele film kijken om te merken dat je continu op het verkeerde been bent gezet. Toegeven dat het halverwege best wel eens saai wordt maar aan het einde wordt dit volledig recht gezet. Geen film om voor je plezier te kijken daarvoor is het te ingrijpend verhaal.

avatar van PatSavage

PatSavage

Psychologisch drama. Ik ben niet zo'n Uma-fan maar de film zelf is de moeite waard voor mensen met diepgang. Oppervlakkige mensen onthouden zich best want die kunnen zich moeilijk inleven. Waarschijnlijk daarom hun lage scores. Film waar je achteraf nog eens goed over nadenkt. Ik heb nadien de trailer bekeken, en was ontroerd. Ik wil de film zeker nog eens zien.

avatar van hangtangding

hangtangding

Mooie film. Het einde vond ik een beetje vaag, wel heel indrukwekkend maar ik moest er echt bij nadenken..Toen hij was afgelopen hoorde ik mensen ook in de zaal; snap jij het? Gelukkig lag het dus niet aan mij.

Nu ik hier en daar wat recensies lees wordt het mij iets duidelijker, maar ik denk dat ik de film nog een keer moet zien, dan snap ik hem beter.

Vond hem geen moment saai. Mooi acteerwerk. Evan Rachel Wood speelt super.

Ik vond het interessant dat je telkens maar een klein stukje van die schietpartij zag. Je blijft dan vol verwachting kijken..

meestal houd ik niet zoveel van films waar je heel reg bij moet nadenken, maar deze vind ik heel mooi en interessant. ik snap hem dus echter nog niet helemaal, maar ik ga hem nog een keer kijken..want je wordt tijdens de film heel de tijd op het verkeerde spoor gebracht. en dat ontdek je pas als de film is afgelopen.

Zeker een aanrader

avatar van Norma

Norma

Ik had van te voren al iets te veel over de film gelezenwaardoor de verrassing op het einde een beetje uitbleef.Jammer, ik denk namelijk dat de film sterker is als je er onbevangen aan begint. Al vond ik dat het voortdurend terugkeren naar het moment van de keuze (welke je dan net niet te zien krijgt) al behoorlijk impliceerde dat de keuze wellicht anders zou zijn dan je logischerwijze zou denken. Desondanks heb ik er zeker wel geboeid naar gekeken, vanwege het degelijke acteerwerk en het aardige gegeven.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Mooi acteer werk van Evan Rachel Wood

avatar van james_cameron

Na The House Of Sand And Fog levert regisseur Perelman weer een indrukwekkend zwaarmoedig drama af. Knap gestructureerd, geholpen door prachtig camerawerk en ingenieuze montage. Thurman is oké maar de beeldschone Wood trekt duidelijk weer eens de kar. Mooie film, zoals gezegd zwaar op de hand (hoe kan het ook anders gezien het onderwerp), maar intelligent en onsentimenteel uitgewerkt.

avatar van Najade

Najade

Apart filmpje. Zou het niet een tweede keer willen zien. Ben ook niet echt stuk van Evan (jonge diana), irriteerde me aan haar. Uma voortfrefelijk!
ik begrijp alleen het einde niet. Je zag haar dood neervallen waar haar toekomstige leven voor haar voorbij flitste, waarom dan weer van voor af aan beginnen als ze naar de wc gaan???

avatar van kanjertje

kanjertje

Ietwat speciale film.

Zeker niet slecht maar ook niet echt overtuigend

avatar van tamara74

tamara74

Ik vond het een prachtige film. Aparte film. Ik kon het zeker wel waarderen. De hele film denk je hoe die Maurien aan haar eind is gekomen, toen ik de naam Emma op dat kruisje zag staan wist ik het: Niet Maureen, maar Diane is vermoord. Er zaten een paar grappige dingetjes in: Er ligt een dode specht in een tuin, even later zie je een winkel die Woodpecker heet. Het liedje She's not there komt ook een aantal keren terug. Zeer verrassende film. 3,5 sterren.

avatar van Hanna01

Hanna01

Ik vond het een ijzersterk begin. Ik was meteen gepakt door wat er gebeurde en door de film heen werd het me iets vager dan verwacht maar ik probeerde op te letten. Helaas had ik erg veel vragen bij de aftiteling! Nu ik de spoilers heb gelezen snap ik het iets meer. Nu ik dat allemaal weet vind ik het ook wel jammer dat we niet weten hoe het met die andere is afgelopen dan..!

avatar van Hanna01

Hanna01

Acteerprestaties vond ik trouwens ontzettend goed!

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Zeker geen onaardige film. Heb me prima vermaakt. Vooral het verhaal, daar is goed over nagedacht...

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik werd helemaal doodziek van steeds weer die herhalingen, staan ze weer in die plee, ik dacht op een gegeven moment nou weet ik het wel.

Ik kon op het laatst gewoon met de acteurs meepraten.

(ik deed het aan het einde misschien nog wel beter als hen)

Op naar de volgende rolprent maar weer.

avatar van Fabian123

Fabian123

Najade schreef:

Ja, dat vond ik dus ook onlogisch. Misschien is het om terug te keren naar het moment dat alles veranderde, als ze niet naar de wc waren gegaan was alles misschien wel koek en ei geweest. Het komt in ieder geval nogal geconstrueerd over.