Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Vadim Perelman
Met onder meer: Uma Thurman en Evan Rachel Wood
Releasedatum: 11 september 2008
Plot The Life before Her Eyes
"Your life can change in an instant. That instant can last forever."
Diana en Maureen zijn twee hartsvriendinnen met zeer verschillende karakters. Diana is de losgeslagen slet, Maureen het brave meisje uit de kerk. Dan raken de tieners betrokken bij een Columbine-achtig schietincident op hun school en worden ze voor een onmogelijke keuze gesteld. Slechts een van hen mag blijven leven.
Diana
Michael Patrick
Amanda (Teen)
Amanda (Adult)
edejong
Wat een lelijke poster zeg...
De trailer pagina op apple.com laat nog geen poster zien, dus ik verwacht dat dit niet de uiteindelijke poster zal worden.
Elementofone
Ziet er veelbelovend uit. Enig idee wanneer deze verschijnt in NL?
ralfsjam
moeilijk om deze film te beoordelen. 't zijn 2 verhalen die je duidelijkheid geven aan het einde. het "verleden"-verhaal was in mijn ogen de beste. (in 't verhaal. acteer prestaties, emoties en sfeer.) met dat verhaal was weinig mis! het "heden"-verhaal was in mijn ogen minder. Uma Thurman is in mijn ogen niet echt een moeder, (mis cast?) en op een paar kleine momenten na was ze ook niet zo goed. het verhaal was warrig en vreemd. wel zat ik goed in het verhaal. 't nam me wel mee enzo! maar toch heeft het "heden"-verhaal het in mijn ogen iets verpest. waarom? is moeilijk te zeggen. een 3 voor het boeien en in de hoop dat andere hem ook gaan zien!
kelama3
inderdaad een beetje warrig verhaal maar toch bleef de film boeien in de zin van: hoe gaat het nou verder... het einde laat alsnog veel vragen open. je vraagt je steeds af wat er nou uiteindelijk allemaal is gebeurt, is haar huwelijk en kind echt of niet? en wat voor punt ze willen maken met deze film vroegen wij ons ook af ....al met al een onbevredigend gevoel toch een 2,5 voor de opbouw hihihi
hardermach
Ik heb hem dus gezien zonder ondertiteling, ik snap er helemaal niks van. inderdaad erg warrig.
Voor meer spoilers: http://www.imdb.com/title/tt0815178/board/nest/104859658
Koerok
Kijk ik net nog eens even goed naar de poster, valt me nu pas op dat het spiegelbeeld in het water niet Uma Thurman is, maar (logisch ook eigenlijk) Evan Rachel Wood!
Koerok
En voor mijn vierde reply bij deze film
wil ik toch nog even opmerken dat iedereen 'm moet gaan zien. Tussen alle bagger die er uitkomt these days is het echt een klein pareltje. Niet briljant, dat niet, maar zeker de moeite waard. De lengte is trouwens perfect, want veel films lijden eronder dat ze tegenwoordig allemaal rond de 2 uur moeten duren.
Het is wel raadzaam om je volle aandacht erbij te houden, want het verhaal wordt (expres mischien) wat warrig verteld.
Volgens mij is hij nergens te zien in de bios, dus gewoon pindakazen. Subtitles zou ik wel aanraden bij deze film.
Enjoy!
JVD
Pfffff, een flinke instinker aan het einde.....tja, wie had dat nu verwacht...gedacht......op een bepaalt moment vergevorderd in de film kon je het aan zien komen.....
mag dit natuurlijk niet verklappen........
Maarja, te vaak nu van dit soort eindes gezien....
Al met al blijft de film wel boeien, vooral omdat iets meer dan 80 minuutjes duurt...heerlijk sfeertje en de muziek is ook zwaar O.K. !!!
Het praatje van onze Columbine-achtige shooter met de dames in het toilet is vergezocht.....dit soort makkers schieten gewoon op alles wat beweegt, zonder tussendoor lange psychologische praatjes te houden....
Nu verraad ik niks trouwens, want deze scene komt errug vaak terug in de film.....
3 sterretjes....
kelama3
Als dat inderdaad de clue is "dan snappen we er inderdaad geen bal van".... als je je leven voor je ogen voorbij ziet schieten verwachten wij je leven TOT NU TOE.....noem hem dan "how it could have been" of iets dergelijks hihi maar goed, zal wel met mijn haarkleur te maken hebben....
denoot
trailer is aardig, deze week eens gaan bekijken, nog geen sterren dus van mij, eerst ff zien
KNiCKER
Ik vond de film op zich ok, maar niet bioscoopwaardig... 3 sterretjes krijgt hij van mij...
Ik had dus echt niet door hoe de verhaallijn zich afspeelde, ik bedoel wat is nu en wat niet. Dat vond ik op zich wel knap in elkaar gezet...
Thurman vond ik een miscast, Susan Sarandon lijkt mij een geloofwaardigere moeder... Evan Rachel Wood speelde uitstekend.
loezzzje
ik heb hem net gezien en snap er werkelijk geen reet van. ik bedoel was het heden verhaal nou echt of was het een droom? de film laat een erg onbevredigd gevoel achter. en die Maureen was dus niet dood maar waarom zag je die niet in het heden dan?
totaal geen film voor mij, moet ik veel te veel bij denken haha! opzich wel goed opgezet maar veel te omslachtig naar mijn mening.
Norma Jean
Goede film, boeiend van begin tot einde.
De 'verleden' verhaallijn vond ik het best geacteerd.
treeass
Best aardig drama waar je je hersens bij moet gebruiken. Zeker geen dertien-uit-een-dozijn film zoals ze de laatste tijd bij bosjes gemaakt worden. Ik heb ooit eerder zo'n film gezien volgens mij heette die "Crash", waarbij de mensen van de ongelukslocatie meespeelden in een soort fantasie.
Deze film is vast voor meer interpretaties vatbaar, maar hier is de mijne:
Volgens mij ziet Diana - vlak voordat ze neergeschoten wordt - het leven voor zich zoals ze het zich gewenst had. Een lieve man en een kindje genaamd Emma. Wellicht beseft Diana dan dat haar leven niet de moeite waard zal zijn en besluit ze zich op te offeren voor Maureen, die tot het einde toe eigenlijk gestorven lijkt (dat is ook de reden dat Maureen niet voorkomt in het "heden", Maureen's naam staat zelfs op de gele vlag met de namen van alle slachtoffers!).
Absoluut 3,5* verdiend
Raffael77
Sterke drama met goed acteer werk. Kijkt lekker weg en heeft een heel mooi eind. Hij is niet eng dus mensen die denken dat het erg spannend is sla je de boot mis. Toch heeft de film iets mysterieus waardoor je blijft kijken.
bartje30
Super film!!!
Ik heb echt genoten van het verhaal, de cast en de muziek. Ik vind de verhaallijnen helemaal niet warrig of zo, ik vond het zelfs prima gedaan. Het einde moest ik wel even nadenken, maar mijn conclusie is zoals die van treeass.
brotherlouie98
Deze film is vast voor meer interpretaties vatbaar, maar hier is de mijne:
Absoluut 3,5* verdiend
Ziet ze het heden allemaal op dat ene moment dat ze wordt doodgeschoten? Tjonge, dat vind ik allemaal wel erg onrealistisch hoor
Toch 3 sterren, je was echt nieuwsgierig naar wat er zou gaan gebeuren op 't laatst
schimmel
Ik begreep hem inderdaad niet zo. Maar ik moet zeggen, hij was wel goed alleen het is zo een typische nadenk film voor de mensen die film kijken en er graag wat achter willen zoeken en gaan denken.
Koerok
...het is zo een typische nadenk film voor de mensen die film kijken en er graag wat achter willen zoeken en gaan denken.
wrist
Ik vond deze film zeker de moeite waard, verassend en mooi opgebouwd. Soms moet het kopke er even goed bij maar hij is verder goed te volgen...
van mij een 3,5
matthijs_013
Een mooie, maar verwarrende film. Eigenlijk snap ik 'm pas door de uitleg van treeass, wat volgens mij ook de juiste interpretatie is. Diane hoopte op een normaal leven, maar weet dat dit incident impact zal hebben op heel haar leven (als ze het overleeft) en haar complete persoonlijkheid in zijn greep heeft. Ze weet dat ze hierdoor toch nooit een normaal leventje zal krijgen en offert zich dus inderdaad op.
Eigenlijk was het ook wel te verwachten dat het niet was zoals het lijkt. Anders hadden ze de ontknoping wel aan het begin al laten zien.
Hoewel, kijk eens naar de aftiteling. Het ziet er erg vaagjes uit, maar hebben Uma Thurman en Evan Rachel Woods karakternamen niet verschillende achternamen? Ook verwarrend! Het is dus niet 100% zeker en kan net zo goed zijn dat Diane in het heden een totaal ander persoon is (vandaar dat ze dus nadruk legde op het "no" toen haar werd gevraagd of ze een slachtoffer was). Hmm, verwarrend. Ik vraag me af of er een juiste interpretatie is, of dat de regisseur dit aan de kijker overlaat...
Een heel goed geacteerde film. Wood stelt nooit teleur. Ze doet veel sympathie opwekken aan het einde Het was wel wat saai soms. Eigenlijk richtte ik me alleen op de ontknoping ik had ik dus niet echt interesse in alle subplots.
@ matthijs_013:
Maar jouw interpretatie is ook interessant.
Phasmid
Ontzettend verwarrende film. Nu ik de uitleg van verschillende mensen hier lees begrijp ik de film pas.
Vind het ook heel moeilijk om hier een waardering aan te geven daar, achteraf gezien, dit een type film is die mij totaal niet aanspreekt. Mijn verwachtingen waren heel anders.
kleingeld
THE LIFE BEFORE HER EYES
"The life before her eyes" is de verfilming van het gelijknamige boek van Laura Kasischke.
REGIE: Vadim Perelman
STARRING: Uma Thurman, Evan Rachel Wood
Diana (Uma Thurman & Evan Rachel Wood) en Maureen (Eva Amurri) zijn twee hartsvriendinnen met zeer verschillende karakters. Diana is de losgeslagen slet, Maureen het brave meisje uit de kerk. Dan raken de tieners betrokken bij een Columbine-achtig schietincident op hun school en worden ze voor een onmogelijke keuze gesteld. Slechts een van hen mag blijven leven.
15 Jaar later is Diana getrouwd en heeft ze een dochtertje. Een herdenking van het incident op haar school brengt oude herinneringen boven en ze gaat gebukt onder schuldgevoelens. Naarmate de herdenking dichter bij komt beginnen heden en verleden steeds meer door elkaar te lopen. Niets is meer wat het eerst leek
BEGIN SPOILER
en de hele film blijkt een flashforward te zijn van de stervende Diana, op de vloer van haar school. Haar leven zoals het mogelijk had kunnen zijn als ze een andere keuze had gemaakt trekt aan haar voorbij in de laatste ogenblikken voor haar dood.
EIND SPOILER
Het centrale thema van het verhaal is de verspilling van leven bij dit soort incidenten en Laura Kasischke en Vadim Perelman hadden dat thema wat mij betreft niet knapper in beeld kunnen brengen. Een uitermate mooi verfilmd verhaal met een onverwacht en schokkend einde waarvan de haren in je nek overeind gaan staan als het muntje eenmaal valt.
Niet voor mensen die niet na willen denken bij een film!
Verwacht in September 2008

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Doubt
Drama, 2008