• 9.372.347 stemmen

The Life before Her Eyes (2007)

Drama / Thriller | 90 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Vadim Perelman

Met onder meer: Uma Thurman en Evan Rachel Wood

Releasedatum: 11 september 2008

Plot The Life before Her Eyes

"Your life can change in an instant. That instant can last forever."

Diana en Maureen zijn twee hartsvriendinnen met zeer verschillende karakters. Diana is de losgeslagen slet, Maureen het brave meisje uit de kerk. Dan raken de tieners betrokken bij een Columbine-achtig schietincident op hun school en worden ze voor een onmogelijke keuze gesteld. Slechts een van hen mag blijven leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van edejong

edejong

Trailer ziet er interessant uit. Ga ik in de gaten houden.

avatar van gotti

Wat een lelijke poster zeg...

avatar van edejong

edejong

gotti schreef:

Wat een lelijke poster zeg...

De trailer pagina op apple.com laat nog geen poster zien, dus ik verwacht dat dit niet de uiteindelijke poster zal worden.

avatar van Elementofone

Elementofone

Ziet er veelbelovend uit. Enig idee wanneer deze verschijnt in NL?

avatar van cvanstraten

cvanstraten

Lijkt me mooi!! Wil ik zeker zien!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

moeilijk om deze film te beoordelen. 't zijn 2 verhalen die je duidelijkheid geven aan het einde. het "verleden"-verhaal was in mijn ogen de beste. (in 't verhaal. acteer prestaties, emoties en sfeer.) met dat verhaal was weinig mis! het "heden"-verhaal was in mijn ogen minder. Uma Thurman is in mijn ogen niet echt een moeder, (mis cast?) en op een paar kleine momenten na was ze ook niet zo goed. het verhaal was warrig en vreemd. wel zat ik goed in het verhaal. 't nam me wel mee enzo! maar toch heeft het "heden"-verhaal het in mijn ogen iets verpest. waarom? is moeilijk te zeggen. een 3 voor het boeien en in de hoop dat andere hem ook gaan zien!

avatar van kelama3

kelama3

inderdaad een beetje warrig verhaal maar toch bleef de film boeien in de zin van: hoe gaat het nou verder... het einde laat alsnog veel vragen open. je vraagt je steeds af wat er nou uiteindelijk allemaal is gebeurt, is haar huwelijk en kind echt of niet? en wat voor punt ze willen maken met deze film vroegen wij ons ook af ....al met al een onbevredigend gevoel toch een 2,5 voor de opbouw hihihi

avatar van hardermach

hardermach

Ik heb hem dus gezien zonder ondertiteling, ik snap er helemaal niks van. inderdaad erg warrig.

kelama3 schreef:
Nou nee, want ze wordt doodgeschoten. Wat we zien van de oudere Diana is 'The Life [that flashes] Before Her Eyes [of how it could have been]', terwijl ze dus ligt dood te gaan. In dat imaginaire leven heeft ze een kind genaamd Emma, een naam die ze onthouden heeft van een grafsteen van een ongeboren (geaborteerd) meisje, nadat ze zelf een abortus heeft gehad. Haar huwelijk met de leraar is een imaginaire voorzetting van een relatie die de jongere Diana net begonnen was.
Voor meer spoilers: http://www.imdb.com/title/tt0815178/board/nest/104859658

Koerok

Kijk ik net nog eens even goed naar de poster, valt me nu pas op dat het spiegelbeeld in het water niet Uma Thurman is, maar (logisch ook eigenlijk) Evan Rachel Wood!

Koerok

En voor mijn vierde reply bij deze film wil ik toch nog even opmerken dat iedereen 'm moet gaan zien. Tussen alle bagger die er uitkomt these days is het echt een klein pareltje. Niet briljant, dat niet, maar zeker de moeite waard. De lengte is trouwens perfect, want veel films lijden eronder dat ze tegenwoordig allemaal rond de 2 uur moeten duren.

Het is wel raadzaam om je volle aandacht erbij te houden, want het verhaal wordt (expres mischien) wat warrig verteld.

Volgens mij is hij nergens te zien in de bios, dus gewoon pindakazen. Subtitles zou ik wel aanraden bij deze film.

Enjoy!

avatar van JVD

JVD

Pfffff, een flinke instinker aan het einde.....tja, wie had dat nu verwacht...gedacht......op een bepaalt moment vergevorderd in de film kon je het aan zien komen.....

mag dit natuurlijk niet verklappen........

Maarja, te vaak nu van dit soort eindes gezien....

Al met al blijft de film wel boeien, vooral omdat iets meer dan 80 minuutjes duurt...heerlijk sfeertje en de muziek is ook zwaar O.K. !!!

Het praatje van onze Columbine-achtige shooter met de dames in het toilet is vergezocht.....dit soort makkers schieten gewoon op alles wat beweegt, zonder tussendoor lange psychologische praatjes te houden....

Nu verraad ik niks trouwens, want deze scene komt errug vaak terug in de film.....

3 sterretjes....

avatar van kelama3

kelama3

Als dat inderdaad de clue is "dan snappen we er inderdaad geen bal van".... als je je leven voor je ogen voorbij ziet schieten verwachten wij je leven TOT NU TOE.....noem hem dan "how it could have been" of iets dergelijks hihi maar goed, zal wel met mijn haarkleur te maken hebben....

avatar van denoot

denoot

trailer is aardig, deze week eens gaan bekijken, nog geen sterren dus van mij, eerst ff zien

avatar van KNiCKER

KNiCKER

Ik vond de film op zich ok, maar niet bioscoopwaardig... 3 sterretjes krijgt hij van mij...

Ik had dus echt niet door hoe de verhaallijn zich afspeelde, ik bedoel wat is nu en wat niet. Dat vond ik op zich wel knap in elkaar gezet...

Thurman vond ik een miscast, Susan Sarandon lijkt mij een geloofwaardigere moeder... Evan Rachel Wood speelde uitstekend.

avatar van loezzzje

loezzzje

ik heb hem net gezien en snap er werkelijk geen reet van. ik bedoel was het heden verhaal nou echt of was het een droom? de film laat een erg onbevredigd gevoel achter. en die Maureen was dus niet dood maar waarom zag je die niet in het heden dan?

totaal geen film voor mij, moet ik veel te veel bij denken haha! opzich wel goed opgezet maar veel te omslachtig naar mijn mening.

avatar van Norma Jean

Norma Jean

Goede film, boeiend van begin tot einde.

De 'verleden' verhaallijn vond ik het best geacteerd.

avatar van treeass

treeass

loezzzje schreef:

Best aardig drama waar je je hersens bij moet gebruiken. Zeker geen dertien-uit-een-dozijn film zoals ze de laatste tijd bij bosjes gemaakt worden. Ik heb ooit eerder zo'n film gezien volgens mij heette die "Crash", waarbij de mensen van de ongelukslocatie meespeelden in een soort fantasie.
Deze film is vast voor meer interpretaties vatbaar, maar hier is de mijne:

Volgens mij ziet Diana - vlak voordat ze neergeschoten wordt - het leven voor zich zoals ze het zich gewenst had. Een lieve man en een kindje genaamd Emma. Wellicht beseft Diana dan dat haar leven niet de moeite waard zal zijn en besluit ze zich op te offeren voor Maureen, die tot het einde toe eigenlijk gestorven lijkt (dat is ook de reden dat Maureen niet voorkomt in het "heden", Maureen's naam staat zelfs op de gele vlag met de namen van alle slachtoffers!).

Absoluut 3,5* verdiend

avatar van Raffael77

Raffael77

Sterke drama met goed acteer werk. Kijkt lekker weg en heeft een heel mooi eind. Hij is niet eng dus mensen die denken dat het erg spannend is sla je de boot mis. Toch heeft de film iets mysterieus waardoor je blijft kijken.

avatar van bartje30

bartje30

Super film!!!

Ik heb echt genoten van het verhaal, de cast en de muziek. Ik vind de verhaallijnen helemaal niet warrig of zo, ik vond het zelfs prima gedaan. Het einde moest ik wel even nadenken, maar mijn conclusie is zoals die van treeass.

treeass schreef:

Deze film is vast voor meer interpretaties vatbaar, maar hier is de mijne:

Absoluut 3,5* verdiend

Ziet ze het heden allemaal op dat ene moment dat ze wordt doodgeschoten? Tjonge, dat vind ik allemaal wel erg onrealistisch hoor

Toch 3 sterren, je was echt nieuwsgierig naar wat er zou gaan gebeuren op 't laatst

avatar van vwtune

vwtune

wanneer je hem begrijpt is het een goede film....

avatar van schimmel

schimmel

Ik begreep hem inderdaad niet zo. Maar ik moet zeggen, hij was wel goed alleen het is zo een typische nadenk film voor de mensen die film kijken en er graag wat achter willen zoeken en gaan denken.

schimmel schreef:

...het is zo een typische nadenk film voor de mensen die film kijken en er graag wat achter willen zoeken en gaan denken.

Sterker: de aan-/afwezigheid van een redelijk doordacht plot bepaalt voor een aanzienlijk deel mijn score.

avatar van wrist

wrist

Ik vond deze film zeker de moeite waard, verassend en mooi opgebouwd. Soms moet het kopke er even goed bij maar hij is verder goed te volgen...

van mij een 3,5

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een mooie, maar verwarrende film. Eigenlijk snap ik 'm pas door de uitleg van treeass, wat volgens mij ook de juiste interpretatie is. Diane hoopte op een normaal leven, maar weet dat dit incident impact zal hebben op heel haar leven (als ze het overleeft) en haar complete persoonlijkheid in zijn greep heeft. Ze weet dat ze hierdoor toch nooit een normaal leventje zal krijgen en offert zich dus inderdaad op.

Eigenlijk was het ook wel te verwachten dat het niet was zoals het lijkt. Anders hadden ze de ontknoping wel aan het begin al laten zien.

Hoewel, kijk eens naar de aftiteling. Het ziet er erg vaagjes uit, maar hebben Uma Thurman en Evan Rachel Woods karakternamen niet verschillende achternamen? Ook verwarrend! Het is dus niet 100% zeker en kan net zo goed zijn dat Diane in het heden een totaal ander persoon is (vandaar dat ze dus nadruk legde op het "no" toen haar werd gevraagd of ze een slachtoffer was). Hmm, verwarrend. Ik vraag me af of er een juiste interpretatie is, of dat de regisseur dit aan de kijker overlaat...

Een heel goed geacteerde film. Wood stelt nooit teleur. Ze doet veel sympathie opwekken aan het einde Het was wel wat saai soms. Eigenlijk richtte ik me alleen op de ontknoping ik had ik dus niet echt interesse in alle subplots.

@ matthijs_013:

matthijs_013 schreef:
Zo had ik het nog niet bekeken. Ik ben er vanuit gegaan dat haar toekomst-visoen pas optreedt NADAT ze is neergeschoten. Dus dat haar leven 'flashes before her eyes' in een split-second voordat ze overlijdt.
Maar jouw interpretatie is ook interessant.

Komt dat niet doordat ze getrouwd is met Paul?

Nee, er wordt juist gevraagd of ze een van de survivors is. Daarop zegt ze nee (want ze is immers doodgeschoten). En om diezelfde reden zegt ze tegen Paul: "You are not my husband"

avatar van Phasmid

Phasmid

Ontzettend verwarrende film. Nu ik de uitleg van verschillende mensen hier lees begrijp ik de film pas.

Vind het ook heel moeilijk om hier een waardering aan te geven daar, achteraf gezien, dit een type film is die mij totaal niet aanspreekt. Mijn verwachtingen waren heel anders.

avatar van kleingeld

kleingeld

THE LIFE BEFORE HER EYES

"The life before her eyes" is de verfilming van het gelijknamige boek van Laura Kasischke.

REGIE: Vadim Perelman
STARRING: Uma Thurman, Evan Rachel Wood

Diana (Uma Thurman & Evan Rachel Wood) en Maureen (Eva Amurri) zijn twee hartsvriendinnen met zeer verschillende karakters. Diana is de losgeslagen slet, Maureen het brave meisje uit de kerk. Dan raken de tieners betrokken bij een Columbine-achtig schietincident op hun school en worden ze voor een onmogelijke keuze gesteld. Slechts een van hen mag blijven leven.

15 Jaar later is Diana getrouwd en heeft ze een dochtertje. Een herdenking van het incident op haar school brengt oude herinneringen boven en ze gaat gebukt onder schuldgevoelens. Naarmate de herdenking dichter bij komt beginnen heden en verleden steeds meer door elkaar te lopen. Niets is meer wat het eerst leek

BEGIN SPOILER

en de hele film blijkt een flashforward te zijn van de stervende Diana, op de vloer van haar school. Haar leven zoals het mogelijk had kunnen zijn als ze een andere keuze had gemaakt trekt aan haar voorbij in de laatste ogenblikken voor haar dood.

EIND SPOILER

Het centrale thema van het verhaal is de verspilling van leven bij dit soort incidenten en Laura Kasischke en Vadim Perelman hadden dat thema wat mij betreft niet knapper in beeld kunnen brengen. Een uitermate mooi verfilmd verhaal met een onverwacht en schokkend einde waarvan de haren in je nek overeind gaan staan als het muntje eenmaal valt.

Niet voor mensen die niet na willen denken bij een film!

Verwacht in September 2008