• 9.373.363 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Robert Duvall en Tony Shalhoub

Releasedatum: 29 april 1999

Plot A Civil Action

"Justice has its price."

Jan Schlichtmann is niet geïnteresseerd in schadezaken waarin dode kinderen betrokken zijn, omdat er geen geld te halen volgens hem. Als er echter twee grote bedrijven zijn aangeklaagd in de dood van 8 kinderen ten gevolge van illegale afvallozing ziet hij er toch brood in. Hij moet het opnemen tegen de advocaten William Cheeseman, die een schande voor zijn vak is, en Jerome Facher voor het tweede bedrijf.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jan Schlichtmann

Anne Anderson

Kathy Boyer

avatar van Jordy

Jordy

Redelijk interessant rechtbank-filmpje. Zeker niet de beste in z'n soort, maar aagezien ik wel van dit type film houd geef ik 'm 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Deze was tenminste interessant van begin tot eind en vond het einde ook leuk.

avatar van neo

neo

vond vooral travolta fantastisch,maar ook de rest van de cast was goed.ik vind rechtbank films altijd wel erg leuk/interessant.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ook al spelen Travolta, en vooral Duvall hele sterke rollen kan ik deze film niet hoog beoordelen. Het grootste probleem met deze rechtbankfilm is namelijk dat het geen echte FILM is. Het lijkt meer op een documentaire over de rechtbank. En een documentaire over advocaten is iets wat ik uitermate saai vind . 2 sterren

avatar van tijmengozer

tijmengozer

erg goede film, weer een goeie rol van travolta. hij was wel wat overdreven dramatisch. zo erg had het niet gehoeven.

avatar van Melkor

Melkor

Best wel vermakelijke film, toen ik dat van dat water hoorde moest ik een beetje aan Erin Brokovich denken. Al bij al toch een redelijk rechtbankdrama. 3*

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Heel lang geleden gezien. Maar ik kan nog wel herinneren dat ik het wel een erg leuke film vond. Ik houd wel van rechtbankzaken-films en dit is er één van gemiddelde klasse. 3 sterren.

avatar van Preddie

Preddie

Net gezien op tv en het was best een goede advocaten-rechtbank film. Me aandacht bleef er goed bij en er gebeurde genoeg, zodat het niet saai werd.

avatar van joeri15

joeri15

niet mijn soort films! 2*

avatar van as

as

Briljante rol van Duval. Elke scene steelt hij. Verhoog hem maar nu ik er over nadenk.

avatar van De GeuS

De GeuS

Aardige film die net boven de middelmaat uitsteekt door de goede cast; 3 sterren....

avatar van TheOne

TheOne

Goed verhaal, maar niet echt spannend

avatar van V

V

Het is dan ook geen thriller.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Niet de standaard rechtbankfilm maar wel heel goed. Boeiende film, met hele sterke rollen van Duvall (zijn beste ooit samen met de Godfather-serie) en Travolta. Boek is ook een aanrader.

avatar van Leno

Leno

Goede film waarbij het standaard rechtbank verhaaltje redelijk omzeilt wordt. Het komt allemaal erg realistisch over, mede ook dankzij de acteurs die het prima doen. Het einde past mooi bij de film.

avatar van Purmerend

Purmerend

Civil Action, A viel voor mij vooral op door het onverwachte einde. 3*

avatar van Siemen

Siemen

Aardige film, al had ik wel de indruk dat het verhaal nogal is aangedikt. Geweldig acteerwerk van Duvall, hij zet Jerome Facher op zeer overtuigende wijze neer. Travolta doet het wel aardig, van de rest van de karakters kreeg ik weinig hoogte. 3*

avatar van Doom

Doom

A Civil Action (1998) viel me eigenlijk een beetje tegen, had er iets meer verwacht. Het verhaal werd een beetje erg aangedikt, daardoor kwam het af en toe onrealistisch over. Ook waren de dialogen niet bijzonder sterk, wat toch wel van essentieel belang is bij zo'n film. (Vooral in de rechtbank.)

Wel vond ik John Travolta en Robert Duvall zeer goed bezig zijn. Hun personages waren ook goed, vooral het personage 'Jan Schlichtmann'. Geweldig, vooral met die boetes voor te snel rijden. Dan het gezicht van Travolta erbij en je ligt dubbel.

Redelijke film, kijkt redelijk gemakkelijk weg maar had er iets meer van verwacht.

avatar van GogigaGo

GogigaGo

Is niet echt belangrijk maar toch.........

Wat is die John Travolta toch eigenlijk een gave kerel op het scherm.

Zijn markante kop, breed smoelwerk en uitstraling.

Fantastische kerel.......

Een beetje Bruce Willis type. Ook zo'n machtige uitstraling.

avatar van wildthing1964

wildthing1964

Travolta speelt geweldig, en niet alleen in deze film....en Duvall, daar hoeven we maar weinig over te zeggen , die speelt altijd top!

avatar van janm

janm

Leuke film, redelijk verhaal. Snelheid raakt er uiteindelijk wel een beetje uit. Travolta is weliswaar prima acteur maar vindt hem voor deze rol niet echt goed gecast. Is te glad. Gedurende de hele film strak in het pak, terwijl hij geen rode cent bezit.

avatar van otherfool

otherfool

Dodelijk saai woensdagavondwerkje met standaard rolletje voor Travolta. Nee, niet best.

1*.

avatar van basketballerke

basketballerke

Valt redelijk tegen, terwijl ik wel vind dat Travolta en Duvall erg goed acteren.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Ja het ligt niet aan de acteurs de film weet gewoon niet te boeien.

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooi en meeslepend verhaal dat alleen maar waarbeurd kan (wat ook zo is) zijn omdat Hollywood zoiets niet kan verzinnen.

Vooral de mooie anti-climax is prachtig vergeleken met de standaard afloop van Hollywood-rechtbankendrama's.

De regie en de acteerprestaties zijn degelijk en goed.

Mensen die een feel-good filmpje willen zien kunnen beter een leuke (romantische) comedy gaan kijken.

Mensen die eens wat anders willen dan de standaard rechtbankenfilm met de standaard kleffe momenten zullen deze film waarschijnlijk wel kunnen waarderen.

Cijfer: 3,5

avatar van Stijntje

Stijntje

Waardeloos geacteerd.

Na alles wat die advocaat meemaakt en geeft, blijft hij stoicijns en lijkt het alsof het hem niets kan schelen. Ook de rest doet alsof er niets aan de hand is, en bovendien werd er erg weinig aandacht besteed aan de rechtzaak zelf.

Leuke potentie maar waardeloos uitgevoerd.

2.5

avatar van Octo

Octo

Matigjes, goed beoordeeld in 'de gids' maar kon daar weinig van terug vinden. Enkele goede scenes werden weer teniet gedaan door enkele niet lopende / doodlopende scenes. Zo was de rol van Gandolphini was mij niet duidelijk. Ook was de teloorgang van het advocatenkantoor van Travolta onvoldoende uitgewerkt en matig geacteerd (Macey en kornuiten). Deed het niet voor mij, 2,5*

avatar van markq1

markq1

Geweldige film goed geacteerd goed verhaal moet je gezien hebben!

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Aardig rechtbankdrama niet geweldig. Zaten wel een paar aardige stukken in. De acteerprestaties zijn uitstekend Robert Duvall zet hier een hele goeie rol neer ook Travolta doet het aardig.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

waarom is deze voor 16 jaar en ouder?