Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (2008)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg
Met onder meer: Kal Penn, John Cho en Roger Bart
Plot Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay
"This time they're running from the joint."
Omdat de bloedmooie Maria uit hun leven verdwijnt door naar Amsterdam te vertrekken, besluiten de twee vrienden Harold Lee en Kumar Patel haar achterna te gaan. Maar onderweg naar Amsterdam probeert het tweetal een grote waterpijp mee te smokkelen. Het duurt niet lang voordat de passagiers in het vliegtuig de twee aanzien voor terroristen. Vanaf dat moment komen Harold en Kumar in de meest bizarre situaties terecht.
Harold Lee
Dr. Jack Beecher
Colton Graham
Grand Wizard
Raffael77
Leuke film. Humor films zijn niet mijn favoriet maar met deze film heb ik mij wel vermaakt.
DaanRiver
viel zwaar tegen na het eerste deel. om het eerste deel heb ik nog stuk gelegen, ik keek uit naar dit deel. maar het is een slap aftreksel geworden. de grappen waren erg flauw en de film was super voorspelbaar. ze hebben weer dezelfde elementen die in de eerste film zaten herhaald en erg aangedikt.
heel jammer.
Nivo
heel anders dan deel één, maar niet op een slechte manier.. de humor is in deze film naar mijn idee een stukje volwassener geworden, iets minder humor over drugs enz. maar toch nog wel echt lachen.
niet een film om te kijken als je films als road trip, american pie, en ga zo maar door niet leuk vind. dan gaat dit hem ook helemaal niet worden.
ik vond hem in ieder geval weer heerlijk
4**
decsss
Deel 1 ? ken ik niet.
Hier heb je deel 1 die vele malen beter is. http://www.moviemeter.nl/film/19662
brabusRUS
Would you like a Cockmeat Sandwitch?
Dat ene wijf van nachtclub, programma dat vaak 's nachts wordt uitgezonden op Sbs6 etc. zat er ook in.
Geinige film, vond m erg leuk net als de eerste.
Wat een tegenvaller dit vervolg en dit komt vooral door het script, want zowel Kal Penn als John Cho blijven talentvolle (komedie)acteurs. Waar het eerste deel vooral uitblonk door de frisheid in grappen, daar is dat in dit vervolg bij vlagen helemaal verdwenen. Het niveau id duidelijk gedaald en we krijgen een overvloed aan plas, poep en seksgrappen te zien, dat de film duidelijk overheerst. Zaten nog wel een aantal geslaagde stukken tussen, zoals bij de KKK
, maar de film komt helaas niet in de buurt van het eerste deel.
snadur
Ook deel 2 vind ik een geniale film!
heb um net gezien!!
wist eerst helemaal niet dat er een deel 2 was! :$
maar nu ik die gezien heb, heb ik er geen spijt van!!
ook goed gedaan van de makers!
net zoals deel 1 veel gelachen!
grappen waren dezelfde humor, maar toch goed!
AardeWerk
In dit genre een absolute topper, een uit mijn persoonlijke comedy top 10 (3,5*)
ties2002
Erg leuke film als je een avond niets te doen hebt, en geen zin hebt om 'moeite' te doen om een film te kijken. dat is het leuke van deze genre, lekker makkelijk om te kijken. Hier doen de Harold & Kumar films erg goed aan.
Persoonlijk vond ik het jammer dat er een aantal aspecten terug kwamen uit de vorige film. Heel erg vergelijkbaar is natuurlijk dat ze 'noodgedwongen' bij de incest rednecks moeten overnachten. Die scene deed me erg denken aan White Castle. Alleen was dit geen 'lekker wijf', dat vond ik wel jammer
Ik denk dat als ik White Castle en Guantanamo Bay achter elkaar zou kijken, ik me mateloos zou ergeren aan het gezeur van Harold, en dat hij zovaak drijgt weg te gaan, maar het toch niet doet. een paar keer is leuk, maar niet zo vaak.
stephen91
ik vind het een goeie lach film, hij is beter dan 1,
er zit meer avontuur in etc.
top(Y)
guylopez93
enorm leuke film
Harold en Kumar zijn beide leuk en grappig
ik vind dit deel iets beter dan deel 1
Respekked
Niet zo leuk als White Castle, alles van die film wordt hier in het extreme nog een keer overgedaan. Heel veel flauwe zaken worden hierdoor echt te flauw en kinderachtig. Toch nog een aantal keren moeten lachen en, hoewel heel puberaal, vond ik het trio met die zak wiet echt hilarisch .
gmx
Minder leuk dan z'n voorganger, paar dingen echt TE slecht voor woorden, maar ook meerdere keren goed gelachen.
2.5 *
vph1272qm
viel me nog mee, deze 2e.
de scene met bush die een joint rookt vond ik geweldig.
sowieso al dat gedoe met wiet vind ik wel apart voor een usa film.
rokkenjager
Uitstekende vervolg op deel waarin het nu allemaal wat smeriger en gedurfder aan toegaat. Op zich fijn, maar toch is het opgegeven moment wat van oude wijn. Lee en Patel zijn weer een fijne duo. Patel spuugt Lee echter af en toe uit het beeld. Zeer geestig neergezet. Geldt tevens voor enkel leuke bijrollen (de boer en zijn vrouw, kkk hoofd, Raza ).
De film weet echter niet constant te boeien, en haalt enkel keren de flauwheid gehalte. Daardoor krijgt ie niet 4* toegereikt. Maar het blijft een uiterst vermakelijke zaterdagavond filmpje. 3,5*
MisterIKz
Domme Amerikaanse humor.
Deel 1 was al niet te pruimen maar dit sloeg echt nergens op.
0,5 voor de moeite.
CreativeStar
Ik heb deel 1 niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen.
Toch hou ik niet van deze 'domme' humor ..
Te flauw gewoon ..
En ik ben toch echt wel van de komedies ..
Maar ja ..
2.0 *
fappie
- 2005 stemmen
waardeloze film dit:P er klopte gewoon echt niks van hahahah:P
1 vond ik nog wel grappig, maar deze was volgens mij in 1 dag in elkaar geflants.. mja wel leuk om keer te kijken:P
napoleon84
Van tijd tot tijd waren er een paar momenten waar ik niet mee kon lachen en echt erover waren. Maar gelukkig waren er dan weer betere momenten. Al bij al de moeite waard om te zien. Is wel geen familiefilm :-p
KdB
een 4 is misschien wel wat hoog,
maar man wat heb ik gelachen met deze film!
een van de betere absurde komedies
Nelze
Ik vond dit vooral een erg snelle film, erg flitsend en heb er erg mee kunnen lachen.
Bekijk hem best st*ned
henkpsv
Geniale film. Ik kwam gewoon niet meer bij van het lachen.
Die aftietelings sons is zo mooi.

A Very Harold & Kumar 3D Christmas
2011

Harold & Kumar Go to White Castle
2004

'Harold & Kumar'-schrijvers bevestigen dat vierde film er gaat komen: 'Kwestie van tijd'

Vijf bekende internationale films die in Nederland zijn opgenomen

Bunny Lake Is Missing
Mystery / Drama, 1965