• 9.377.104 stemmen

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (2008)

Komedie | 107 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg

Met onder meer: Kal Penn, John Cho en Roger Bart

Plot Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay

"This time they're running from the joint."

Omdat de bloedmooie Maria uit hun leven verdwijnt door naar Amsterdam te vertrekken, besluiten de twee vrienden Harold Lee en Kumar Patel haar achterna te gaan. Maar onderweg naar Amsterdam probeert het tweetal een grote waterpijp mee te smokkelen. Het duurt niet lang voordat de passagiers in het vliegtuig de twee aanzien voor terroristen. Vanaf dat moment komen Harold en Kumar in de meest bizarre situaties terecht.

Harold Lee

Kumar Patel

Neil Patrick Harris

Deputy Frye

Dr. Jack Beecher

Colton Graham

avatar van elmo4ever

elmo4ever

Geweldig vervolg op een leuke film!

avatar van akka

akka

What are we gonna eat?

A Lul Sandwich from Big Bob.

Echt geniaal ook de nummers zijn zo fucking cool

avatar van metal-v

metal-v

Legendarische film! ook fantastisch dat Christopher Meloni (van o.a. law and order) er weer in zit net als in deel 1. Bravo hoe hij van drama ook nog eens zogoed in komedie thuis past.

net als Vincent D'Onofrio van criminal intent, die ook in Men in Black een prachtige humor rol speelt wat je totaal niet verwacht!

Dit soort flauwe komedie's met veel goede acteurs worden helaas te weinig gemaakt. Een echte aanrader als je wat pils ophebt en van flauwe humor houdt.

avatar van Woutrr

Woutrr

Normaal volgt er altijd een slap vervolg op een goede komedie...

Dat is hier dus niet het geval!

Net iets minder grappig dan deel 1, maar nog altijd meters boven het gemiddelde

avatar van Justinw

Justinw

leuke film. Maar dan moet je wel je verstand op nul zetten

avatar van JaZo

JaZo

avatar van ssk

ssk

JaZo schreef:

Wat een heerlijke humor...

I definitly agree , meestal zijn de vervolg movies minder qua kwaliteit als de eerste maar deze was net zo leuk! wel een tip voor de toekomstige kykers, het is niet echt een film om samen met je familie te kyken, vanwege een aantal naaktscenes

avatar van Kr!kke

Kr!kke

JaZo schreef:

inderdaad, 1 van de beste komedies die ik al gezien heb

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Net als White Castle erg flauw, maar daardoor soms juist erg grappig. Cockmeat Sandwich en de scène met Bush in de game kamer, prachtig .

Wat Sex Drive wel lukt, lukt deze Escape niet. Sex Drive voorkomt ongrappig flauw te worden en is daarom ook al snel uitgegroeid tot één van mijn favorieten in het genre.

Kunnen nog net 3* vanaf. Leuk voor een keertje.

avatar van Baldur

Baldur

Prima vervolg, gaat gewoon lekker verder en bevat weer een hoop geniale grappen. Sommige stukken zijn iets minder, evenals het eind, maar het is verder een erg leuke film. 3.5*

avatar van Nimrod

Nimrod

Deze films zijn allebei zo doelloos als wat, maar oohh wat zitten er ontzettend grappige stukjes in.

Het is wel ff wennen met die kerel van Numb3rs:P

Van mij mag er een 3e komen:D

avatar van Minority_Check

Minority_Check

vond het net zo grappig als de eerste

het blijft echt leuk

avatar van rep_robert

Ik vind dit echt een hilarische film.
De film is op sommige momenten gewoon geniaal grappig( in mijn ogen dan).
Een paar van de hoogtepunten:

Triootje met de wietzak
De stoere negers die eigenlijk heel behulpzaam zijn
De scene met de ouders van Harold & Kumar die ondervraagd worden.
De scene met het hertje en daarna de rednecks
De bottomless party
Cockmeat Sandwich
Allerlaatste grap in aftiteling.
Het "Unicorn" moment met Neil Patrick Harris

De film is natuurlijk op een gegeven moment wel cliché wanneer Kumar zijn liefde terugwint, maar dat mag de pret uiteindelijk niet drukken.

Harold & Kumar zijn een heerlijk koppel samen en belanden in de gekste situaties, aparte humor die echt lekker opzichzelf staat.

Op naar deel 3!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Zit filmtechnisch allemaal prima in elkaar en ik heb ook een paar keer echt moeten lachen, maar de verrassing is er simpelweg af. Sympathiek filmpje. 3,0*

avatar van iNDOPE

iNDOPE

Heel goed vervolg wat ook wel te merken was in de eerste deel want toen werd het al duidelijk gemaakt: "we're going to Amsterdam".

Ben benieuwd wat "A very Harold & Kumar christmas" ons brengt.

avatar van Meister

Meister

Had nooit gedacht dat het vervolg zo goed zou zijn, een geweldige film met extreme humor.

avatar van schram101

schram101

Even leuk vervolg op de vorige komedie. Harold & Kumar zijn toch één van de leukste, zo niet de leukste, drugs-, poep- en sexkomedie. De grappen volgen elkaar in hoog tempo op en ze geraken van de ene in de andere hilarische scene.

avatar van canciser

canciser

Erg leuke film! Zoals ik bij deel 1 al zei: de Acteurs zijn Epic. De hele film is 1 grote cliché zoals het hoort bij dit soort films. 3.5*

avatar van pooper

pooper

akka schreef:

What are we gonna eat?

A Lul Sandwich from Big Bob.

Echt geniaal ook de nummers zijn zo fucking cool

het is cockmeatsandwich!!!!!!

lol

avatar van pooper

pooper

super film echt een geniaal vervolg

super dik verdiende 3,5*

avatar van Minotaures

Minotaures

Die Neil is echt onverslaanbaar zeg, jonge jonge.

avatar van Manschot

Manschot

Vond deze beter dan de eerste, moest vaker lachen en er zaten soms echt zulke rare grappen in dat je er melig van werd.
Greep soms wel terug op precies dezelfde concepten uit de vorige film, als je kijkt naar dat stel in het bos weer bijvoorbeeld. Voor de rest vond ik het wel een degelijke film, maar zal wel even duren voordat ik 'm weer bekijk denk ik.

avatar van tyler-durden

tyler-durden

leuk vervolg dat het niet haalt bij deel 1. Die kale dude (ben zijn naam effe kwijt) is wel geniaal bezig. Prachtig hoe dik hij zijn rol aanzet. En hoe hij als een soort van boze Leslie Nielson de meest belachelijk dingen heel dramatisch brengt.

avatar van sandesh036

sandesh036

Vond deze nog beter dan het eerste deel!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Overduidelijk een vervolgfilm die in alles groter en grootser moest zijn dan het eerste deel. Hoewel dat ook genoeg leuke momenten oplevert, is de film hier en daar wel érg over de top zonder daarbij grappig te zijn (het hele gedeelte met Bush, bijvoorbeeld) en worden er ook wel érg veel grappen uit het eerste deel opnieuw gebruikt. Desondanks een geslaagde film om met een paar melige vrienden op de bank te kijken.

avatar van Latinstar

Latinstar

iets beter dan het eerste deel en opnieuw is de chemie tussen de twee gasten super

avatar van marvinhc

marvinhc

deze vind ik veel beter dan eerste

avatar van Minotaures

Minotaures

Een zichtbare camera op-wielen tijdens hun ontsnapping uit Guantanamo.

avatar van film88888

film88888

rep_robert schreef:
Ik vind dit echt een hilarische film.
De film is op sommige momenten gewoon geniaal grappig( in mijn ogen dan).
Een paar van de hoogtepunten:

Triootje met de wietzak
De stoere negers die eigenlijk heel behulpzaam zijn
De scene met de ouders van Harold & Kumar die ondervraagd worden.
De scene met het hertje en daarna de rednecks
De bottomless party
Cockmeat Sandwich
Allerlaatste grap in aftiteling.
Het "Unicorn" moment met Neil Patrick Harris

Je vergeet vooral de vliegtuig scene. Die oma dat Kumar als terrorist ziet, en dan met de Bom, i'l mean Bong;)

avatar van jansma

jansma

Verstand op 0 en gaan.. Topfilmpie als je ff onbesuisd wilt lachen.. super film, persoonlijk vind ik deze net iets beter dan white castle