Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: William Malone
Met onder meer: Cherilyn Wilson, Dylan McKnight en Jeffrey Combs
Plot Parasomnia
"Where dreams end and nightmares begin."
Laura Baxter (Cherilyn Wilson) heeft sinds een ongeluk in haar jeugd de zeldzame ziekte parasomnia, waardoor Laura bijna alleen maar slaapt en slechts heel af en toe wakker kan worden. Danny Sloan wordt dan verliefd op Laura, maar weet niet dat Bryrop Volpe, de persoon die naast Laura ligt in het ziekenhuis, andere duistere plannen heeft. Danny weet Laura dan uit het ziekenhuis te halen, zodat ze veilig is. Maar dan ontdekt hij dat Volpe op het punt staat om Laura te benaderen in haar dromen.
Madeline Volpe
Detective Conroy
Billy
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Mooi of lelijk? Kan namelijk beide kanten op.
voomzap
Ziet er mij een creatieve horrorfilm uit !
Creatief geformuleerd ook
ASman
Sorry, deze comment dateert al van voor ik de film gezien had. Nu over naar mijn mening nadat ik deze film gezien heb.
De film laat zich het best bekijken als een erg donker sprookje ( zie vooral de verhaallijn en het einde). De sfeer zit er naar mijn mening goed in, niet in het minst geholpen door enkele Hellraiser-achtige visuele droombeelden die niet alleen duister, maar ook aantrekkelijk ogen. Ook de aanvankelijk ingetogen, maar naar het einde toe ietwat bombastischere ( op sommige momenten dan) muziek draagt zijn steentje bij aan de sfeer.
Acteerwerk is doorgaans erg goed, vooral Patrick Kilpatrick ( de persoon die Dr. Volpe speelt) geeft een uitmuntende prestatie. Hij maakt van zijn personage een memorabele schurk door zijn imposante verschijning en zijn intelligent voorkomen dat enigszins doet terugdenken aan Hannibal Lector.
Last but not least maakt de film ook nog wat plaats voor enkele spaarse, maar effectieve goremomenten die overduidelijk hun mosterd haalden bij de Giallo ( genre Argento), zowel qua opzet als qua uitwerking.
Speciale vermelding gaat uit naar de pre-finale, welke een sequentie bevat die me wat deed denken aan een nog vreemdere versie van de 'danse macabre' in de Efteling ( aaah...jeugdsentiment...
) .
Een groot punt van kritiek is dat de film zich op een gegeven moment te lang focust op de ontluikende liefdesrelatie tussen de twee hoofdpersonages. Hierdoor vertraagde het verhaal ietwat en bleven in dit stuk de echt interessante gebeurtenissen even uit. Gelukkig herpakt de film zich dan toch nog relatief snel.
Voor zijn bij momenten macabere visuals, zijn erg goede tweede deel, zijn goede acteerprestaties en zijn opwindende finale krijgt de film zijn verdiende punten. Jammer van de ,naar mijn mening, ietwat lange karakteruitwerking met betrekking tot de twee hoofdpersonages wat op een gegeven moment de vaart er een beetje uithaalt. Maar toch : fijn filmpje !
Aardige thriller wat de poster niet doet vermoeden want de poster is echt heel lelijk.
witboek
Zelf heb ik de film niet gezien maar vind hem wel mooie de poster
Manu
Zelf heb ik de film niet gezien maar vind hem wel mooie de poster
lekker belangrijk hoe de poster er uit ziet zeg!!
voomzap
lekker belangrijk hoe de poster er uit ziet zeg!!
Ben ik niet met je eens, het gaat om de film.
extremezz
Goede film,vooral de hoofdrolspeler Danny Sloan speelde goed en ik denk dat we die nog meer gaan zien.De film is lekker duister en deed me soms denken aan saw,het is zeker geen saw maar de sfeer is even donker
.De slechterik Volp die in het ziekenhuis zit is echt wel creepy ,toch vooral als hij nog opgesloten zit,ik zou hem geen eten durven geven
Deze film laat wel een goede indruk na,niet zoveel als de eerste saw (deze had ik nog gezien voor dat iemand in de benelux hem nog maar kende,deze had een was gevoel) maar het mag er zeker zijn .
Klein minpuntje is dat de cops er als goedkope acteurs uitzagen,allee een beetje overdreven dad maar das ook om een minpuntje te zeggen.
Een andere poster zag ik op AFM '08: New Sales Art for Parasomnia- ShockTillYouDrop.com
RickZ
Thriller(/horror) start als een B-film met wat matig acteerwerk en slap verhaal met pubers. Gelukkig ook de 2e helft geizne, en die is veel beter met zelfs wat gore-horror scenes. Het verhaal is uiteindelijk best te verteren en leuk gevonden. Advies: even door de eerste helft heenkijken. Cijfer 1e helft 2*, 2e helft 4*, totaal dus 3*
brucecampbell
Moeilijk te beoordelen.
Langs de ene kant is dit een erg leuk filmpje met fijne stukjes gore, maar langs de andere kant neemt de film zichzelf een beetje te serieus. Ook Jeffrey Combs vind ik totaal miscast als politieagent.
Naar het einde toe wordt het beter en beter met een origineel einde.
Ik zal het maar op 3* houden.
Vascago
Heerlijke film. Fantastische , lekker duistere, sfeer bijgestaan door mooie muziek. Met de spanning zit het goed. Het acteerwerk is erg goed, behalve van Jeffrey Combs, die totaal miscast is. Erg leuk plot ook en in de 2e helft van de film ook nog wat gore al is het weinig. Einde is erg mooi ook. Prachtig, dikke aanrader.
mcdaktari
Die val van flat in begin is zeer realistis gefilmd, het ziet er echt goed uit
Trance
Wat een slappe film, erg goedkoop inelkaar gezet net als die poster. Totaal geen duistere sfeer alles was gewoon erg slap. 1.5 punt.
barcam
Zeer goede film met uitstekende acteerprestaties.
Het originele verhaal werkt en met leuk gevonden plot.
Aanrader.
L0sT_R3B3L
lol allemaal andere meningen,dan moet ik hem zelf maar is gaan bekijken
tal1b
dacht ik ook lost, had ik maar naar mcdaktari of trance moeten luisteren, vond de film niet goed.
hoofdrolspelers lagen me ook totaal niet. zonde van de tijd.
voelde allemaal als 'n B film aan.
Noodless
Rare film, enerzijds een interessant verhaal dat niet altijd de kijker weet te boeien door de acteurs, de te lange opgebouwde liefdesrelatie en vooral de spanningsfactor was niet zo aanwezig. Anderzijds vond ik de dromerige beelden en de paar gore scènes wel prima. Ook het slot was een mooie afsluiter. 5/10
JacoBaco
Echt niet goed genoeg dit. Ik had eigenlijk gehoopt dat het zich wat meer zou afspelen in die droomwereld. Het verhaal is opzich redelijk fascinerend, maar uiteindelijk kwam ik toch een beetje bedrogen uit. Het meisje is wel aardig, maar die Danny mag ik voor geen meter. Niet dat ik punten ga aftrekken vanwege Danny, maar ik wil het wel even melden. De film wist af en toe dan wel de juiste snaar te raken. Bijvoorbeeld als Danny is gevecht met een gehypnotiseerde zuster. Deed me een klein beetje aan de game Silent Hill denken. Over het algemeen vind ik het een saaie aangelegenheid. En de CGI is ook niet best trouwens.
edmo
Na een kwartier wilde ik hem uitzetten, want ik vond er niks aan. Toch blijven kijken uit nieuwsgierigheid en het verhaal verbeterde zich gelukkig wel. Maar niet gezien, is niets gemist.
Naomi Watts
Soms heb je van de films waar je verwachtingen enorm misplaatst zijn, vaak resulteert dat in een negatief effect maar heel zelden werkt het ook vice versa, met Parasomnia had ik zo'n spaarzaam moment.
Waar ik vooraf dacht gewoon een lekkere horror te gaan zien is dit gewoon een heel mooi duister sprookje met een zeer memorabele lovestory. De opbouw van die lovestory is perfect verzorgd, erg aandoenlijk om te aanschouwen ook. Mede door het acteerwerk van Cherilyn Wilson. Zet een aandoenlijke rol neer, vooral het moment dat ze voor het eerst weer buiten komt, enorm bewonderend kijkend naar de hemel, genietend van alles wat die hemel te bieden heeft, erg mooi
. Ook het gespeel met het ijsje was erg cute . De mooiste scene wat mij betreft van de film.
Ondanks dat dit dus een horror is, haalde ik juist veel meer uit de non horror sequences. Op horror gebied valt er eigenlijk ook genoeg te genieten. Toch wel wat sterke suggestieve en gory scenes, Kilpatrick zet misschien wel de meest angstaanjagende psycho neer en Malone weet ook een erg macaber en sfeervol universum te creëren. Einde is dan voorspelbaar maar wel het meest bevredigende einde die je je wensen kan, een mooi einde voor dit moderne en duistere sprookje.
Halcyon
Lastige film om te beoordelen. Enerzijds bulkt Parasomnia van creativiteit, originele ideeën en een unieke visuele stijl, anderzijds lijdt de film aan kinderziektes die typerend zijn voor dit genre. Het uitgangspunt zoals je het leest in de synopsis is knap gevonden. Een meisje dat lijdt aan het Klein-Levin syndroom wordt in haar slaap gestalkt door een seriemoordenaar met bovennatuurlijke gaven. Losjes gebaseerd op bestaande psychische en neurologische aandoeningen, maar met een duistere draai eraan. Het eerste halfuur waarin dit concept wordt ingeleid is dan ook overduidelijk het beste. Er hangt een nevel van mysterie over de personages en de visuele stijl slaagt erin om het nachtmerrie-gevoel te benaderen. Gaandeweg ebt dit mysterie weg door een overvloed aan ongeloofwaardige handelingen en ongelukkige plotontwikkelingen. Het feit dat de seriemoordenaar steeds meer schermtijd krijgt en een filosofische oneliner-spuiende psychopaat blijkt te zijn (geeuw) is een afknapper van formaat. Kortom, het scenario vertoont nogal wat scheurtjes en barstjes. Gelukkig worden deze tekortkomingen deels opgevangen door de consistente audiovisuele vormgeving die probleemloos een nachtmerrie-achtige sfeer opwekt. Ook blijft de aanvankelijke “sense of wonder” van het sterke uitgangspunt hangen tot in de knappe ontknoping.
Zeker de moeite waard om te zien dus, maar helaas zijn er net wat teveel gebreken om van een topper te kunnen spreken.
Glacius
Zeer langdraderige film gevuld met slecht acteerwerk en een plot die interessant probeert te doen, maar dat eigenlijk in praktijk op geen enkele wijze is. En wat speelt Jeffrey Combs slecht... Ongelofelijk, zelfs voor zijn doen. Effecten die sfeer zouden moeten toevoegen, zagen er zeer goedkoop uit. Alleen de gore-effecten waren van acceptabel niveau. En de rest? Bagger met de hoofdletter B, van begin tot eind.
jippie2010
Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden.
Het is zeker een orginele film, alleen ze hebben teveel elementen willen combineren.
Niet alles pakte even goed uit. De bizarheid van de film sprak me wel aan. voor nu 3.0
Gang_Star
Inderdaad moeilijk om een oordeel te geven aan deze film. Het eerste gedeelte gaat voornamelijk over de romantische kant van het verhaal. Het 2e gedeelte komt er gelukkig (meer) gore in voor. Naar het einde toe met die poppen, moest ik even aan James Wan denken. Helaas was de spanning vaak ver te zoeken en viel de gore zeer tegen.
steph b
Er had naar mijn mening veel meer in deze film gezeten! Het verhaal is goed, maar ergens blijft het in de middelmaat hangen! Jammer!
Misschien hadden ze ook iemand anders moeten casten voor de rol van Laura, want wat speelde die actrice slecht, zeg! Schaamteloos slecht!
kampsie1
Ik vind dit echt de beste film die ik in jaren heb gezien, heerlijke sfeer, luguber soms. En toch is het niet echt een horror.
Sommige momenten voelde ik iets wat ik ook bij silence of the lambs voelde, heel raar onderbuik gevoel.
Heb dit jaar tot nu toe zo'n 200 films gezien, meest horror en thriller. Maar hier ben ik lyrisch over.
4.5 ster!!
Shinobi
Interessant filmpje, alleen beetje een rare combinatie van romantiek met horror. Want het begint wel goed met hoe Danny Laura leert kennen, haar ontvoert en langzaamaan een band met haar opbouwt.
Alleen jammer dat dat een beetje verpest wordt met die Volpe en als zij mensen begint te vermoorden onder invloed van hem. Dat initieert zeg maar het horrorgedeelte en dat ziet er op zich niet verkeerd uit door de gore, mooi die twee schroevendraaiers in Volpe's ogen en de ingewanden die eruit kwamen bij de agent.
Om met een min of meer happy ending te eindigen, zowel Danny als Laura blijven voor altijd dromen.
Helaas blijf ik toch met een negatief gevoel achter, er had echt zoveel meer gedaan kunnen worden met het gegeven. Maar goed 3,5 sterren.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime