• 9.372.591 stemmen

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Hunter Adams

Met onder meer: Ted Levine, Samantha Isler en Danny Goldring

Plot Dig Two Graves

Het meisje Jacqueline Mathers verliest haar broer bij een zwemongeluk. Drie personen, die illegaal drank stoken, doen haar een vreemd voorstel. Het drietal beweert dat zij de broer van Jacqueline weer tot leven kunnen wekken. Om dat te realiseren zal er iemand anders moeten sterven. Hoe ver zal Jacqueline gaan?

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Horror als genre aanduiding vond ik wat misleidend.

Ik zou het eerder benoemen als een mysterie / thriller / coming of age -drama.

Aardig gedaan met de tijdswisselingen tussen de jaren 40 en 70 in een smalltown Amerikaans dorpje. Het regelmatig switchen tussen de tijdsperiodes geeft de film wel de nodige dynamiek en spanning.

Als je loslaat dat het een horror zou zijn dan heb je een fijne filmervaring van slechts 85 minuten.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik zal deze zeker eens kijken.

avatar van joolstein

joolstein

Soms is een film net als een oester, je opent en eet er vele, soms lekker, soms is het oké en soms zijn ze smerig. Maar eens in de zoveel tijd opent er iemand er één en ontdekt men een parel. Deze bovennatuurlijke horror film van Hunter Adams is zo'n parel! Niet zo zeer een horrorfilm pur-sang die het moeten hebben van jump-scares en gore. Nee, deze film zoekt het meer onderhuids. De film laat zich een beetje vergelijken met: Stand by Me (1986) (Naar het verhaal 'The Body' van Stephen King) Met jongens die op zoek gaan naar een lijk. Hier draait het om een meisje Jacqueline Mathers (Jake) genaamd die zowel de de moeilijke weg naar volwassenheid aflegt als ook de dood van haar broer onder ogen moet zien en een verschrikkelijk moraal dilemma moet zien te overbruggen. (het Horror aspect) Dit relaas is ingenieus verpakt door telkens korte flashbacks te tonen uit de jaren '40. Terwijl de rest zich afspeelt in de jaren '70. Natuurlijk heeft de film meer te bieden! Twee hoofdrolspelers zijn namelijk fantastisch! Vooral de jonge Samantha Isler die de meeste tijd in beeld is speelt enorm geloofwaardig. De andere is haar opa en tevens sheriff Waterhouse een rol van Ted Levine. Maar de rest van de cast is ook zeer sterk. Verder verdient de regisseur veel lof want ook cinematografie is prachtig. De film is rijk aan donkere aspecten en de diepe silhouetten komen zeer vakkundig overeen met de rest van de toon van het verhaal en zo geeft het maar mondjesmaat zijn geheim prijs. Helaas zal de film vermoedelijke niet voor een groot plubliek te zien zijn maar mensen die wel het geluk hebben om hem te bekijken zullen hem denk ik nog dagen lang herinneren.

avatar van Corcicus

Corcicus

Van een oester waarover sprake hieronder, kan ik niet meespreken. Van een rotte druif wel.

Leuke sfeer, maar een beetje naar de flauwe kant. De donkere shots en het gebrabbel van de sheriff zorgden grotendeels voor het mystery gedeelte en van fantasy was al helemaal geen sprake.Nipt voldoende.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Volledig mijn ding dit. Hou wel van dat meer mysterieuze en het hoeft heus niet altijd horror pur sang te zijn, deze was voor mij uitermate beklijvend en de film had mij van begin tot eind volledig in z'n macht. Het personage Jake het meisje dat haar broer verloor, vond ik sterk neergezet; ook de andere acteerprestaties zoals de sheriff, zijn van een hoogstaand niveau. Het verhaal, de setting, muziek, het plaatje klopte volledig. 8/10

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Veel horror en fantasy is er niet aan; en dan die vergelijking met Stand by Me Ik zou eerder gaan voor drama/thriller. De genre aanduiding houdt wederom geen steek en is misleidend. Ik moet toegeven dat hier een erg aparte sombere sfeer neergezet wordt, dat het midden houdt tussen rouwdrama, misdaadthriller en enkele mysterieuze elementen die er net bewust inzitten om de sfeer te versterken. Voor een lowbudget die op enkele weken tijd ingeblikt werd vond ik het professioneel ogend met enkele mooie shots. De puzzelstukken vallen geleidelijk op hun plaats en als kijker stel je uiteindelijk vast dat niks is wat het leek .

avatar van Dying Rose

Dying Rose

De genres zijn aangepast. Iedereen slaakt een zucht van opluchting.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

avatar van boemboem27

boemboem27

het is echt allemaal mysterie deze film.

het verloop, het verhaal de vele vele flashbacks.

de hele film heeft daardoor wel constant het mysterieus sfeertje.

daar is het ook allemaal mee gezegd.

lekker laten liggen dus...