• 9.414.827 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Robert De Niro en 50 Cent

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Righteous Kill

"Most people respect the badge. Everybody respects the gun."

Twee ervaren New Yorkse rechercheurs (Al Pacino en Robert De Niro) proberen de link te leggen tussen een recent gepleegde moord en een zaak die ze jaren geleden hebben opgelost. Betekent dit dat er een seriemoordenaar vrij rond loopt? En hebben ze destijds de verkeerde man achter de tralies gezet?

Detective Tom 'Turk' Cowan

Lieutentant Hingis

avatar van Apster

Apster

Avnet

Het is vooral onbegrijpelijk dat Pacino zich nogmaals laat strikken door Avnet met een wegwerpscript vol cliches. Avnet probeert er ook nog eens een soort hippe politiefilm van te maken met wat mislukte visuele trucjes en 50 cent. DeNiro en Pacino spelen beide ondermaats, maar dat heeft ook waarschijnlijk te maken met de ontzettend slechte dialogen.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

'Righteous Kill' is gewoon goed!

Twee top-acteurs, met enkele goede bijrollen. Curtis Jackson en officer Perez waren totaal niet slecht. Film heeft me kunnen boeien van het begin tot het eind met een leuke plotwending !

avatar van Gamma

Gamma

Ik snap de negatieve reacties op deze film eigenlijk niet. Oke, het is niet zo'n masterpiece als de films waarmee Pacino en DeNiro hun namen hebben gevestigd, maar om nou aan te komen met 1 of 1,5 ster vind ik geen recht doen aan het geheel. Voor mij 3,5 *.

avatar van markel66

markel66

Gamma schreef:

Niets meer aan toe te voegen,

Zeker een acht waard

avatar van markel66

markel66

Om even terug te komen op die negatieve reactie's, het slaat natuurlijk nergens op om elke film met een voorganger te vergelijken, niet elke film kan een 10 zijn.

FF reeel blijven mensen

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

markel66 schreef:

FF reeel blijven mensen

Tis gewoon een uitgekauwd verhaal met uitgekauwd camerawerk en een voorspelbaar einde. Bovendien is het acteren van een bedroevend niveau. Alleen Pacino is nog best aardig (kan overigens veel beter).

avatar van Ninto

Ninto

Toch anderhalf uur vermaak toch

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Matig acteerwerk maar wel een wat onverwachts einde naar mijn zeggen.

avatar van dulcinea

dulcinea

Middelmatige thriller die af en toe een beetje wegzakt maar me toch wist te boeien tot het einde. Het verhaal vond ik echter weinig origineel en het einde niet geheel verrassend.

Er had dus meer in gezeten, zeker met die 2 grote namen had ik een uniekere, sterkere film verwacht.

avatar van len2

len2

Geen bijzondere film, wel een verassende wending op het eind

Had er meer van verwacht 2,5*

avatar van Norma Jean

Norma Jean

Goede film, maar niet wat ik er van verwachtte.

Pacino en de Niro spelen hun rollen prima.

Het begin was erg rommelig.

Ik ben het met Ducinea eens: er had meer in gezeten.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Pastichio Rocker schreef:

The Recruit is Al Pacino op de automatische piloot. Om nog maar te zwijgen over dat belachelijke einde.

Ja ok,das waar maar Al heeft mij toch enigzins kunnen vermaken toen in die film

avatar van FRANKY PANKY

FRANKY PANKY

Het bijzondere van deze film is dat Al Pacino & Robert De Niro samen spelen. Vond hem erg voorspelbaar. Niet dat het slecht gespeeld werd, maar toch....

avatar van Milan07

Milan07

Ondanks een top cast bezetting vond ik de film maar middelmatig, of mijn verwachtingen waren te hoog gespannen en zat ik met "Heat " in mijn gedachten. Tikje voorspelbaar, verhaal was wat slapjes en niet erg boeiend. Jammer een gemiste kans denk ik.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

goeie film

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Hey hebben die twee elkaar weer opgezocht om in een nieuwe film te gaan spelen? Leuk, word eens tijd dat ik deze ga kijken. Ik houd jullie nog op de hoogte..

avatar van karin74

karin74

mijn verwachtingen waren hoog maar saaie film

avatar van staggy

staggy

Lekker film om even weg te kijken. Goede spelers en een onverwacht einde.

avatar van jedymaster

jedymaster

Mooie film maar niet meer dan dat ik het meer verwacht.

avatar van Sutherland

Sutherland

Eigenlijk een standaard thriller, maar De Niro en Pacino maken er net iets meer van.

avatar van Smith

Smith

Tja, wat moeten we hier van zeggen :

Huis,tuin en keuken thriller. Een 1 voor het verhaal, een 1 voor de spanning en 4 sterren voor de acteurs.

Dan kom ik uit op een magere 2 sterren.

Een anti climax deze film

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Ik heb de film gezien en ik geef m 4 sterren vanwege de acteurs en de verhaallijn is boeiend om te volgen. Je word tijdens de film op het verkeerde spoor gezet en dat maakt dat het einde van de film totaal onverwachts op mij afkwam.

avatar van extremezz

extremezz

Nog niet gezien maar aan de poster te zien is het geene vette

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Tweede samenwerking Pacino-DeNiro.

Toch wel een licht ontgoochelende film, vooral wat het verhaal betreft. Het moment waarop DeNiro zijn collega's wil afhouden van de piste van de agent als verdachte hield bvb geen steek, rekening houdend met het vervolg van de film.

Rommelig en nooit echt spannend.

Inderdaad, het einde zie je niet afkomen, en de filmkenners zullen een leuke parallel kunnen trekken met "Heat" maar dat blijft het enige goede aan deze matige thriller. Toch nog een 3* voor het anders deftige acteerwerk.

avatar van chembrother

chembrother

Bij righteous kill geldt duidelijk: goede acteurs maken een bepaald verhaal niet tot een geniale film maar het helpt wel. Pacino en De Niro zijn prima in deze film alleen wil het met de verhaallijn niet helemaal lukken. Wel wordt je zo veel mogelijk alle kanten uitgestuurd zodat het toch een verrassend eind krijgt. ik kom op een 3,5*.

avatar van teraphosa

teraphosa

Wat jammer!!!

De heren Pacino en de Niro hebben, ondanks hun ( redelijke) acteerprestaties medewerking gegeven aan een project dat van begin tot eind niet echt kon boeien.

Na hun (in split scenes opgenomen) confrontatie in de film "Heat" zijn wij allen uiteraard verwend geraakt.

Deze film is zeker niet slecht, echter verre van goed...

avatar van joeriL

what de fuck :/

Precies wat ik dacht

avatar van cubedude

cubedude

Goede film, weet goed te verassen, en Al Pacino acteert overigs heel overtuigend.

avatar van Jason28

Jason28

Redelijke film, maar in tegenstelling tot andere berichten hierboven vond ik het einde juist voorspellend en vond ik de Niro beter in zijn rol dan Pacino. Ik vind Al Pacino de laatste tijd niet meer als hij was, hij probeert telkens zijn memoirabele scenes over te doen maar hij komt dan over alsof hij in een shakespeare stuk speelt, dat past niet bij films als dit. Overigens heeft 50 cent zo`n klein rolletje dat je hem amper op merkt. Wel vreemd dat deze film nu pas in de bios komt.