• 9.375.149 stemmen

Species: The Awakening (2007)

Sciencefiction / Horror | 103 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Alternatieve titel: Species 4: The Awakening

Geregisseerd door: Nick Lyon

Met onder meer: Helena Mattsson, Ben Cross en Marco Bacuzzi

Plot Species: The Awakening

"Irresistible beauty. Unstoppable instincts."

De carrière van de universiteitsprofessor Miranda Hollander is in gevaar nadat zij op een mysterieuze wijze een blackout heeft gehad, wat haar een verdachte maakt in een verschrikkelijke moord. Slechter nog, zij ontdekt van haar oom dat zij een half-mens en kloon van een half buitenaards wezen is. Zoekend naar antwoorden in Mexico, beginnen de twee een gevecht tegen de hybridisch wezens zoals Miranda zelf.

avatar van Justice4All

Justice4All

aka: Species IV

Lijkt mij beter dan de vorige delen

tevens is ergens de trailer te vinden, maar ik weet niet meer waar.

avatar van stephan73

stephan73

Te vinden via de IMDB link (trailers)!

avatar van thunderball

thunderball

Zal waarschijnlijk wel beter zijn dan het vorige (rechtstreeks op dvd) deel. Het eerste deel is nog altijd het beste, met ook de beste acteurs! De dame ziet er in ieder geval al heerlijk uit!

avatar van vicz6

vicz6

Justice4All schreef:

aka: Species IV

Lijkt mij beter dan de vorige delen

tevens is ergens de trailer te vinden, maar ik weet niet meer waar.

Trailer op Imdb werkt niet ( althans....niet bij mij).

Maar hier staat er ook 1 : http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=16281670

avatar van ignorama

ignorama

net gekeken naar mijn mening in 1 woord WAARDELOOS , aangezien ik net alle andere 3 films weer eens opnieuw heb gekeken voor ik deel 4 wilde kijken, maar het lijkt in de verste verten niet op de vorige 3 delen, is nu meer een B-film horror zeg maar met van die donkere beelden enzo naar mijn mening echt waardeloos, ben benieuwd of er meer mensen het met me eens zijn, ik wilde hem echt na 15 a 20 minuten al uitzetten, jammer maar helaas.............

avatar van jptje36

jptje36

Ik vond het niks.

Slecht verhaal,slecht gespeeld.

Ik heb niets kunnen vinden wat goed was.

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Net gezien en ben het wel eens met de 2 reacties boven mij, het verhaal sloeg nergens op en de acteerprestaties waren laag. Het heeft weinig met de 3 andere delen te maken, dus waardeloos.

avatar van raza1

raza1

Komt beter tot z'n recht als thriller, want een horror vind ik het niet, weinig schrikmomenten.

Als losstaande film vind ik het 2,5* waard, maar ik vind het weinig met de andere delen te doen hebben. Vanwege de mooie Helena blijft de film eigenlijk de moeite om naar te kijken en eerlijk gezegd duurde de film gelukkig niet te lang, maar het was zeker niet saai om naar te kijken.

avatar van Polaris

Polaris

Slechte film had direct op dvd uitgebracht moeten worden

Men gebruikt vaak donkere scenes omdat de special effects op niets trekken.

Niet gaan kijken !

avatar van Lee72

Lee72

Helena Mattsson is het enige postieve van de hele film

avatar van dvdboer

dvdboer

Deze film heeft me wel weten te boeien.

Ik vond hem zeker niet slecht ook geen topper maar hij boeide me wel.

Ik vond hem beter als de vorige delen.

avatar van stan

stan

Polaris schreef:

Slechte film had direct op dvd uitgebracht moeten worden

Men gebruikt vaak donkere scenes omdat de special effects op niets trekken.

Niet gaan kijken !

Is ook gebeurd

Staat een v bij op imdb dus moet wel

avatar van sylphil

sylphil

Ja, helaas....ik was enthousiast bij het zien van de titel.

Maar dit werd bij het zien van de film snel de nek omgedraaid, special effects zijn slecht, en als je bijv. wil doen voorkomen dat iemand naakt is, moet je de shot niet zo nemen dat je kunt zien dat er een onderbroek gedragen wordt.

Ik wil maar zeggen dat ik dit een slechte B-film vindt en voor mij absoluut een teleurstelling.

avatar van Ge0force

Ge0force

Matige film, die toch niet zo erg was dan ik verwacht had doordat er veel aandacht bestaat wordt aan het verhaal, en enkele scenes knap in beeld gebracht werden. Special effects zijn echter maar zwakjes, en ook het slotgevecht is een teleurstelling. 2.5*

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Ondanks de vele negatieve stemmen, vind ik deze film hier zwaar ondergewaardeerd worden. Heb de laatste jaren heel wat horror films gezien een heel veel hiervan zaten toch onder het niveau van deze.

Het verhaal is opzich wel grappig, echt wel een paar mooie scenes te zien. De special effects waren helemaal niet zo dramatisch als de meeste hier zeggen... (als je ervan uitgaat dat het toch een horror is waarvoor niet met miljoenen is gesmeten).

Ik vond het een aardig vermakelijke film geen topper, maar ligt wel hoger dan de gemiddelde horrors van de afgelopen 3 jaar.

en wat betreft helena mattson die zullen we ook nog wel in verschillende films terug gaan zien.

avatar van Draconian

Draconian

Deze film vind ik beter als alle voorgaande delen van Species.

In dit deel zat een goed verhaal verwerkt. Dankzij Ben Cross is de film zeer goed overgekomen. Ik vond hem zelfs beter als de Blade films.

• 1960 berichten

Wat!? Een deel 4? Veel slechter dan deel 2 kan het toch niet zijn.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

slechte B-film, heb hem met veel moeite uitgekeken 2*

avatar van T.Bos

T.Bos

Boeiend op zich. Geen topper, magere prequel, niet uitgesproken slecht. Tegen het eind aan beloofde de film nog te gaan uitpakken eindelijk, maar helaas zakt ie voor de eindscene in elkaar.

• 1960 berichten

Ach, ik had na de laatste twee delen al helemaal geen hoge verwachtingen meer van Species. Dit verhaal heeft nauwelijks nog iets te meken met de voorgaande drie delen. Hij kijkt wel lekker weg, maar het hele verhaal is belachelijk met absurde personages. Verstand op nul en blik op oneindig.

avatar van ezra1971

ezra1971

Ondanks het feit dat we ondertussen al aangeland zijn bij het vierde deel, moet ik zeggen dat deze me zeer zeker meeviel, welliswaar wat minder effecten dan de eerste twee (ik heb de derde al wel in bezit echter nog niet gekeken) maar nog steeds voldoende om de aandacht vast te houden. 2,5

avatar van MR APOCALYPSE

MR APOCALYPSE

Zit er in deze nog wel veel horror en naakt?

Dat zijn toch de ingredienten voor de species-films...

avatar van the new guy

the new guy

Super blij dat mijn stem het gemiddelde laat zakken. Wat een belabberde film. Dat ze de naam Species mogen gebruiken is al een geweldige belediging.

Een horrorfilm met een slecht verhaal is nog wel te behappen. Maar slecht acteerwerk én werkelijk kinderachtige special effects maakt het meer een drama.

avatar van DonRalph

DonRalph

Film zonder veel special effects. De tong die mensen dood is beetje nep(goed te zien in de ziekenhuis scene waarin ze een oog uitsteekt met der tong)

Leuke acteurs verder erg leuke dames ook.

Aliens zien er nog steeds niet echt realistisch uit.

3/5

avatar van HeatWave

HeatWave

Bij vorige horror-films die ik gezien heb gaat dit weer enigzins ergens naar lijken, maar tot de top behoort dit voor mij nog zeker niet.

avatar van Tarkus

Tarkus

Wat het verhaal betreft iets beter dan deel 3, maar aan de eerste 2 kan ook deze film niet tippen.

Wel weer mooie dames die de 'species' vertolken, zowat de enige aantrekkingskracht die de ganse reeks heeft.

Helaas is dit ook niet de film die Ben Cross weer aan de top zal moeten brengen.

Het gevecht op het einde was er ook iets teveel aan, een lachertje eigenlijk.

Kortom: een geslaagd einde van de reeks kan ik dit niet noemen, maar in zijn geheel is het wel een tamelijk goede horror-reeks, en ben wel tevreden dat ik ze nu eens allemaal heb gezien.

Voor de echte liefhebbers is dit wel leuk.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vandaag ook eens bekeken.

Hoewel beter dan het matige vorige deel, kan dit vierde deel niet tippen aan de eerste twee films, heeft niet de klasse, de goede cast, of geweldige special effects, maar - eerlijk is eerlijk- ook bij lange aan niet het budget van die twee.

Verhaal is vaak onlogisch en vol plotgaten:

waarom wordt bv Cross aangevallen door taxichauffeur en van te voren in de val gelokt door Amerikaan, wie was dat uberhaubt en wat heeft die verder met het verhaal te maken???

Hoewel geen topcast, zijn de acteurs toch een pre bij deze productie:

Helena Mattsson is een zeer aantrekkelijke vrouw en doet het zeker niet slecht,

Ben Cross is feitelijk veelste goed voor een film als deze, maar weet in ieder geval met zijn aanwezigheid de kwaliteit wat op te krikken.

Geen topper, maar wel aardig kijkvoer.

Een dikke voldoende: drie sterren.

avatar van Thorak

Thorak

Na het eerste deel is dit toch wel het beste vervolg van de serie. Het 2e deel is rond uit het slechtste en het derde deel was ook niet heel bijzonder. Dit deel is voor een 4e in een serie redelijk te behappen, mits er niet van uit gaat dat het het niveau van het eerste deel haalt. Redelijk vermakelijk maar meer ook niet. Het vrouwelijk schoon in de serie maakt het best de moeite waard.

• 1960 berichten

Net weer eens herkeken en ach, ja... best geinig, maar verre van goed. Leuk voor mensen die van aliens en tieten (of beter gezegd: aliens mét tieten) houden. Volgens mij is dit wel de eerste keer dat het woordje "fuck" wordt gebruikt om het paren mee aan te geven. Maar sowieso komen de aliens hier meer geil over dan instinctief op zoek naar een goede partner (krols, tochtig, loops, bronstig... hoe zou het bij buitenaardsen heten?).

Vraag me trouwens af hoe die louche gast aan dat DNA kwam, al was hij ooit de beste student (zo zet hij zeer overtuigend ook dat genie neer).

Prima popcornvermaak dus.

avatar van Boeikens

Boeikens

Mager tussendoortje.

Kan zeker niet tippen aan het eerste deel maar is ook niet slechter dan de andere delen.

De FX is niet altijd top maar stoort niet verder.

Dun maar afgewerkt verhaal.

Weinig spanning en matige sfeer.

De 'dames' mogen er in ieder geval best wezen maar kunnen niet tippen aan de originele Sil (Natasha Henstridge)