Genre: Komedie / Muziek
Speelduur: 96 minuten / 120 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Jake Kasdan
Met onder meer: John C. Reilly en Jenna Fischer
Plot Walk Hard: The Dewey Cox Story
"Life made him tough. Love made him strong. Music made him hard."
Vallen. Opstaan. Vallen. En weer opstaan. Dit is het verhaal van rockster Dewey Cox (John C. Reilly), een icoon in de geschiedenis van de rock-'n-roll. Tijdens zijn carriére slaapt Cox met 411 vrouwen, trouwt hij drie keer en krijgt hij 22 kinderen en 14 stiefkinderen. Elvis, The Beatles en zelfs een chimpansee behoren tot zijn vriendenkring. Hij raakt verslaafd aan iedere denkbare drug en kickt telkens weer af. Maar ondanks alles groeit hij uit tot een grote legende. Het verhaal over een niet zo snuggere boerenzoon die uit zou groeien tot één van de grootste rocklegendes die nooit geleefd heeft.
Dewford ‘Dewey’ Cox
Theo
Ma Cox
Dave
Voor de muziek n00b:
Poster is uiteraard hier van afgeleid
Pilcrepus
Hmm, ik kijk hier eigenlijk wel naar uit. In de States is hij 21 december dit jaar uitgekomen.
Wij moeten nog even wachten..
aerogp1
Erg leuk, heel veel scenes herkenbaar uit andere films en uit de muziekwereld.
3.5* met neiging naar 4*
jacobine_rodijk
Get outta here Dewey, you don't want no part of this shit.
Director's Cut gekeken en hoewel de film wel iets te lang doorging was de finale (Ghostface
) en alle andere (en het zijn er erg veel) gastoptredens erg leuk. 3,5*
Kwam trouwens niet meer bij met die hip-hop remix van Walk Hard. Hi-la-risch.
Skilgannon
Erg vermakkelijke film, lekkere muziek. Gewoon een leuke film om tussendoor even te kijken
*3.5
Harry1980
Het begin was leuk, heb echt genoten van de muziek, het stuk met elvis was ook wel grappig, maar echter maar na een uur kijken werd het met de minuut slechter!!
Film duurde ook veel te lang!
2,5 *
Mr_White
- 2067 berichten
Soms heel flauw maar gelukkig voor het grootste deel hilarisch. Hoogtepunten zijn toch wel de briljante songteksten en vele cameo's.
Raffael77
Idd wat een kerel. Een zanger die toch wel heel sterk was.
Deze film zit precies tussen Knocked Up & Superbad.
billgoldberg
Leuke, onderhoudende film waarbij de muziek veel beter was dan ik had verwacht. Geen topper, maar gewoon leuk om te kijken.
bkings
Vermakelijke film. Zitten een paar aardige grappen in maar de film haalt het inderdaad net niet als echte Comedy. Ik had een beetje een idee dat het een parodie was op "Walk the line".
De muziek is erg goed. Mijn sympathie voor de hoofdrolspeler nam naarmate de film vorderde jammer genoeg steeds meer af. Dat werd op het einde nog wel enigzins verbeterd, maar toch vind ik het jammer dat Dewey Cox net op die manier gepositioneerd is.
Toch 3,5* omdat ik mezelf wel heb vermaakt!
timtwo12
Ik ben de hele film geboeid geweest door de stem van John C. Reilly. Wat kan die kerel zingen zeg... Het klonk zo goed dat ik achter de OST van de film ben aangegaan en deze ook met volle teugen luister.
Ik heb uit nieuwsgierigheid ook naar de film Walk the Line gekeken (de film waar deze film op is gebaseerd). Ik vond dan ook Walk Hard beter dan Walk the line. Waarschijnlijk vind ik de muziek van Dewey Cox beter dan de muziek van Johny Cash
Mobilemel
Beter dan walk the line?? zo zie je maar weer hoe persoonlijk zo'n film is. Ik kon na 20 minuten niet meer naar deze film kijken omdat ik de hoofdrolspeler ontzettend ongeloofwaardig vond. Het verhaal erg slapjes. Walk the line heeft me echt gegrepen en heb ik in 1 zucht uitgekeken. Ik ben een echte elvis fan maar kon me hier helemaal niet in vinden. Misschien ook omdat ik alles wat maar een beetje op elvis lijk irritant vind. Tenslotte is er maar 1 The King.
haranloren
haha, kom op timtwo12. Deze film kun je niet BETER vinden dan Walk The line. Duidelijke parodie op Walk The Line en Ray.
Polysicsordie
Erg grappige film met helaas een aantal flauwe momenten. John C. Reilly is echt geniaal in deze rol
!
Sutherland
Vond deze film eigenlijk flink tegenvallen. Ben nogmaal wel een fan van John C Reilly, maar hij kon me in deze film niet echt bekoren. Vond het gewoon een vreemde film, niet voor mij weggelegd.
SanderSander88
Ik wil deze heel graag kijken, heb de eerste paar minuten al gezien. Zit er nog een Will Ferrell cameo in?
Turkeyloverz
Nee, wel van Jack Black.
J1981W
Erg leuke film met geweldige muziek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sommige grappen wel heel erg flauw vond maar om een of andere reden heb ik me er niet echt aan gestoord! Heb Walk the line nog niet bekeken dus kan niet oordelen of dit er een parodie op is. Heb me vermaakt, genoten van de muziek en regelmatig gelachten! Voor mij 3,5 ster!
konynewortel
Leuke parodie op Walk the line, Heb me kostelijk vermaakt met de ,toch wel ,flauwe humor en goede muziek. Hij heeft dan wel een hilarische kop maar zingt als de beste. Aanrader voor diegene die van muziekfilms en humor houden!!
schaper
Manmanman wat een film. Heb krom gelegen! Lekkere slappe humor en goed gemaakt, en toch origineel. Krijgt van mij 4 sterren!
De GeuS
Aardig filmpje, met leuke muziek en teksten(Bob Dylan en liliputters!), maar iets te weinig echt flauwe en droge grappen; maar misschien ben ik wel met een totaal verkeerd idee (Will Ferrel) aan deze film begonnen; 3*
homerjay
Viel me ook tegen. De spaarzame grappen waren erg flauw en van een laag niveau. Die grap met de wasbakken (Walk the Line) werd ook veel te vaak herhaald. Ik heb de director's cut gezien en die duurt veel te lang. Alleen de songteksten waren goed.
Blokland
Een paar grappige momenten maar erg onevenwichtig. De scene met de Beatles in India is een positieve uitschieter!
Rancid
Ben je er wel van op de hoogte dat de muziek in Walk The Line niet echt van Johnny Cash is? Dat vind ik ook meteen het zwakke aan die film, had veel liever gezien dat ze gewoon Cash z'n stem hadden laten staan, want daar krijg ik altijd weer kippenvel van. Terwijl de stem van Phoenix niet zo heel bijzonder is.
Maar los daarvan, de muziek en de stem van Cox zijn fantastisch in Walk Hard!
Rancid
En trouwens, de song Walk Hard is wel duidelijk flink gejat van verschillende Cash-songs.
Waku
Merkwaardige komedie.
Had hier eigenlijk veel meer van verwacht.
Had toch meer realisme verwacht.
Maar die illusie was al snel verdwenen nadat broertje van Dewey in tweeen wordt geklieft door een ongeluk met een manchet.
Dewey wordt daarna het huis uit gestuurd.
Het is de start van een merkwaardige carriere van een nieuwe rockstar.
Terwijl Dewey het uiterlijk heeft van een 40 jarige moet hij doorgaan van een 14 jarig talentje.
Net als zijn eerste 12 jarig vriendinnetje die er toch echt uit ziet als een dikke dertiger.
Hoort bij de humor waarschijnlijk.
De film sjeest in moordend tempo van 14 jaar tot volwassen man en gaat eigenlijk nergens dieper op in.
Voor je het weet is Dewey 70 en aan het einde van zijn carriere.
Het enige leuke van de komedie is de trip sessie met de
Beatles in India.
Verder is “Walk Hard” te rommelig en chaotisch om te kunnen boeien.
MichaelMadsen
Had er meer van verwacht.
Inderdaad een paar hilarische momenten, alleen soms draaft de film door tot bijna Leslie Nielsen niveau.
Het verhaal is verder best onderhoudend.
John C. Reilly kon de hoofdrol ook aardig goed aan, maar zie hem toch liever als sidekick.

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad