• 9.376.713 stemmen

Semi-Pro (2008)

Komedie / Sport | 91 minuten / 98 minuten (unrated dvd)

Genre: Komedie / Sport

Speelduur: 91 minuten / 98 minuten (unrated dvd)

Geregisseerd door: Kent Alterman

Met onder meer: Will Ferrell, Woody Harrelson en André 3000

Plot Semi-Pro

"Putting the funk into the dunk."

De jaren 70. Jackie Moon (Will Ferrell) is zowel de eigenaar, coach als topspeler van het basketbalteam Flint Michigan Tropics. De Tropics komen uit in de American Basketball Association, die op het punt staat samen te gaan met de NBA. Slechts vier teams uit de ABA mogen het volgende seizoen in de NBA verder gaan, en Moon is vastbesloten de Tropics naar deze eerste vier de loodsen.

avatar van Taken

Taken

Dit is echt de beste humor film die ik dit jaar heb gezien.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

de eerste 20 minuten geen klap aan na de 20 min was het goed vermakelijk

avatar van Reinbo

Erg flauw en al heel, heel, heel erg vaak eerder gedaan. En bijna altijd beter. 1*

avatar van Doom

Doom

Een komedie zoals je kunt verwachten van Will Ferrell. Grappige quotes, overdreven personages, flauwe gebeurtenissen en een standaard verhaal met slechte acteerprestaties. Behoorlijk standaard en onorigineel dus.

avatar van mikey

mikey

Af en toe een leuke film, maar mag eigenlijk niet in de schaduw van zijn grote voorbeeld staan: Slap Shot!

avatar van Piede

Piede

Wat een anti humor

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Grappige verkleedfilm van Willy de Filmclown. De humor zal denk ik niet iedereen liggen maar meestal kan ik het wel waarderen. Vooral de improvisatie stukjes van Ferrell waarin hij helemaal los gaat zijn leuk om te zien en de scene rond de pokertafel is zelfs meesterlijk

Jammer dat het verhaaltje echt wel heel standaard is en dat Woody niet genoeg tegenwicht biedt aan Ferell, dat zat in bv Blades of Glory een stukje beter.

Geinig, 3*

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Kan dit soort films meestal wel waarderen maar deze viel toch een beetje tegen.

Het leukste van de film vond ik toch Ferrell, hij gaat soms weer helemaal los wat ook meteen de leukste scènes van de film zijn. Jammer alleen dat hij niet echt een grappige tegenspeler heeft. Harrelson oogt soms erg ongemakkelijk en Benjamin tja...

Ook had het tempo wel wat hoger mogen liggen. Het verhaal is toch niet boeiend dus waarom niet die 90 minuten helemaal volgooien met overdreven grappen?

avatar van Spetie

Zeer teleurstellende film!

Meestal houd ik wel van dit soort films, maar dit was echt een tegenvaller van de bovenste plank. De humor is flauwer dan flauw, grotendeels niet leuk en dan worden sommige grappen ook nog eens tig keer herhaald. Ferrell was dan nog wel het minst slechte personage, want zowel Harrelson als Benjamin hadden helemaal niets te bieden. Er valt nauwelijks wat te lachen!

avatar van deTuinman

deTuinman

Normaal zijn z'n comedys echt veel grappiger. Wat eerder altijd droog goed was is het nu te flauw en kinderachtig voor woorden.

avatar van Aapje81

Aapje81

Een van de zwakste films van Ferrel. De vonk springt nergens echt over en het een en ander is veel te geforceerd. Het beertje was wel schattig maar daarmee hebben we dan ook meteen het hoogtepunt gehad.

avatar van DVD-T

DVD-T

Dramatische komedie.

Nergens heb ik echt kunnen lachen. Misschien is het mijn humor ook niet, althans ik heb het niet in Semi-pro kunnen ontdekken. Verder een standaard hollywood sportfilm die er al zoveel zijn. Alles wordt netjes volgens de regeltjes uitgespeeld. Daarnaast vind ik Will Ferrell een komiek van niets. Hij probeert veel te hard om grappig te zijn, en dat komt absoluut niet goed uit de verf.Als zon verkleed met zo'n zweetband om z'n hoofd, nou haha, wat grappig....niet dus. Wel een leuke rol voor Benjamin, samen met die Rus? behalve de heerlijke seventees disco muziek valt er gewoon weinig te genieten.

Ferrell lijkt inderdaad te vallen op de typische sportfilm.

Toch is de humor héél anders van wat dat soort filmpjes normaal te bieden hebben. En gelukkig maar, anders was het helemaal niet meer te pruimen geweest.

Ook hier weer iets teveel dooie momenten en gemiste grapjes om van een geslaagde comedy te spreken, toch zitten er ook zeker zoveel geslaagde dingen in.

Ferrell blijf ik wisselvallig vinden, Harrelson en Benjamin zijn beiden aardig maar hebben niet echt veel om mee te werken. Tofste vond ik nog die vriend van Harrelson's grote liefde. Compleet idioot personage, maar wel erg leuk.

Wat beter dan Talladega, vooral omdat dit toch weer wat filmischer is. Maar Ferrell mag de sportfilmpjes verder wel weer laten en terug wat andere dingen proberen.

Dat liedje was trouwens nog wel erg grappig

avatar van ezra1971

ezra1971

ik krijg bij Will Ferell altijd een beetje vreemde smaak. Hij kan zo onstellend irritant zijn (in deze en Stepbrothers) maar tegelijkertijd dan ook weer hillarisch. Ik vond deze qua kwaliteit een beetje tussen Talladega Nights en Stepbrothers inzitten. Stepbrothers is veel beter, en Talladega toch veel minder. 2,5

avatar van Respekked

Respekked

Let's fill a bathtub full with sweat

Over de algehele lijn behoorlijk mislukte comedy want er zit teveel quasi serieus geneuzel in. De meeste stukken met Harrelson en Benjamin zijn gewoon niet leuk. Erg jammer, had juist verwacht dat zij erg grappige side-kicks zouden zijn.

Gelukkig komt de film op onverwachte momenten wel weer ontzettend lollig uit de hoek. Dat moment wanneer ze de Tropical arena binnen wandelen in slowmotion en dan de dialoog tussen beide commentatoren, die elkaar constant tegen spreken.

Commentator 1: Jackie Moon is Flynt's favorite son, and he has done more for this city than any human being who has ever lived on this planet

Commentator 2: ... With the possible exception of uh.. Henry Ford.. Jacky Moon has done a lot for this city, you are right about that.

Met beter ingevulde bijrollen had dit zeker hoger kunnen scoren dan..

avatar van Gtaboy107

Gtaboy107

Vond hem best leuk omdat het over basketbal ging, vond hem eigenlijk best grappig. Heb er wel eens om moeten lachen, het is soms ook wel flauw, maar ik vond het wel mooi gemaakt soms bij de wedstrijden...

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

typische Will Ferrell.

toch heb ik het idee dat Ferrell na SNL en enkele leuke bijrollen

wat minder scherp is geworden...

maar al met al heb ik wel genoten van deze film.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Standaard Will Ferrell hij speelt "dom en luidruchtig", een niet al te vleiende typecast. Maar ik geniet toch van de meeste films waar Ferrell een grote rol in heeft, het is gewoon droge komedie en als je daar niet van houdt kan je deze beter niet kijken.

Wel van genoten maar heb betere Ferrel gezien!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond deze film echt humor. Toegegeven .... dit verhaal is al zo vaak verfilmd maar ik vond dit toch wel een heel verfrissende versie. Het jaren 70 sfeertje maakte het toch net even wat anders.

En normaal zie je bij dit soort films, met een sportteam als thema die zich omhoog werkt, dat er een bepaalde vorm van drama in zit. Vooral bij de laatste wedstrijd en de vraag rijst of ze zullen winnen of niet. Bij deze film is het eigenlijk alleen maar lachen. Supergeestig, deze film.

avatar van Rosicky

Rosicky

Spetie schreef:

Zeer teleurstellende film!

Amen

avatar van rebecca-angel90

rebecca-angel90

Ja niet mijn humor. Ik vond dit echt een waardeloze film. En dan zitten mijn vriend en mijn beste vriend zich kapot te lachen hierom. Zal wel aan mij liggen, maar ik zeg: neem je de moeite niet om deze film te kijken.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Best nog wel een goede komedie. Af en toe was het echt wel marginaal, maar dat vond ik juist het leuke eraan.

avatar van Beloki

Beloki

Kijkt lekker weg. Niet meer en niet minder. Goede cast, aardige grappen. Gewoon redelijk.

B.

avatar van rep_robert

Typisch Ferrell werkje, dat vooral het eerste uur bijzonder vermakelijk is dankzij alle nonsens van Ferrell. Helaas valt het laatste half uur bijzonder tegen, wordt de film een beetje te flauw en kan Semi-Pro lang niet het niveau halen van het grotere broertje Anchorman.

avatar van Blarown

Blarown

komt vrijdag op tv Comedy Central 20:30

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

hey deze film komt vanavond op tv hoor!

op comedy central.

het staat er niet....

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Geen enkele film die op CC komt, wordt hier vermeld.

Voor fans van Ferrell is deze film fantastisch! Hij stelt echt de show in deze film, ik lag de hele tijd in een deuk door zijn over the top rol als zanger/clubeigenaar/coach/clubpromotor/aanvaller!

avatar van Baggerman

Baggerman

Het enige wat ik nog wel enigszins leuk vond aan deze film was het feit dat de ABA daadwerkelijk bestaan heeft! Maar voor de rest is dit gewoon afgezaagde meuk waarbij ik zelfs geen keer om kon glimlachen. Trouwens de eerste film die ik zie met Will Ferrell en als deze rol karakteristiek voor zijn manier van acteren en de typetjes die hij speelt, dan heb ik nu al een hekel aan hem. Werkelijk iemand die mijn toptien van minst grappige acteurs en tevens die van minst talentvolle acteurs binnenschiet! Woody Harrelson heb ik inmiddels ook al in tal van soortgelijke slappe rollen gezien, zodat ik me afvraag of hij ook in staat is om nu nog beter te presteren dan dit?

Terecht in de 1 eurobakken en wat mij betreft onder de 1 sterrentab....

avatar van rep_robert

Heb je Anchorman wel is gezien? Die is in mijn ogen wel minstens 20x grappiger Veruit de beste Ferrell film.