Moordwijven (2007)
Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 20 december 2007
Plot Moordwijven
Kitty, Estelle en Nicolette zijn drie miljonairsvrouwen die baden in luxe. Hun enige zorg is de strijd die ze voeren tegen het ouder worden. Hiervoor gaan ze wekelijks op bezoek bij hun plastisch chirurg. Maar plots stort het rimpelloze leventje van Kitty in, want ze vermoedt dat haar man vreemd gaat. Het vooruitzicht om van een alimentatie te moeten leven doet haar steigeren. Samen met haar boezemvriendinnen besluit ze om Evert-Jan uit de weg te ruimen. De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse walletjes en gaan er op zoek naar een huurmoordenaar.
Kitty Kroonenberg
Hoerenloper
Dr. Bilderberg
Marilou Bilderberg
Quentin
Dan vorige week? De film zit pas in haar eerste week, zal in het tweede weekend wel de 100.000ste bezoeker halen.
Staat nu op nummer 4, twee plaatsen lager maar wel met een hogere opbrengst dan vorige week.
Dat laatste was te verwachten, dit is de week voor de bios.
Maar prima doekgemiddelde, volgens mij.
soom
Bracha van Doesburgh is leuk. Sanne Wallis de Vries is cool. Hadewych Minis is als (vind ik) aanvoerster erg sterk, met sommige boute uitspraken. Heerlijke film natuurlijk. Botoxje hier, botoxje daar, humor van Dick Maas is altijd lekker net over the top. Natuurlijk moeten de mannen de vrouwen niet gaan overspelen, daarom werden er ietwat slappe acteurs in de bijrollen gegooid, maar dat mag de pret niet drukken. Moordwijven is behoorlijk leuk.
Beter dan verwacht in elk geval. Ik wilde hier alleen maar heen omdat in één van de scenes een collega van een vriendin te zien was als figurant. Ik wilde zien of het opviel dat zij te zien was en dat is blijkbaar nog zo ook
Alina
Ik heb deze vandaag gezien. Echt goede film, gewoon niet nadenken maar gewoon kijken! Lkkr overdreven en grappig. Ik vond Bracha van Doesburgh het leukste, maar de anderen waren ook leuk. Leuk verhaal en kleurrijke beelden. 4*
by_the_way
Natuurlijk moeten de mannen de vrouwen niet gaan overspelen, daarom werden er ietwat slappe acteurs in de bijrollen gegooid,.
Larie, vind het heerlijk, grappig en typerend voor Maas dat hij een hoop acteurs uit zijn eerdere films weer een klein rolletje heeft gegeven. Zo schrok ik wel even van Bert André, wat is die oud geworden zeg!
De film ziet er prachtig uit qua setting en evenfijn camerawerk. Dat zijn dan ook de beste dingen in de film. Ik vond het gelijk leuk toen ik Andre van den Heuvel zag in de 1e scène, jammer dat hij geen grotere rol had. De drie dames zetten goede rollen neer, enkel vind ik Sanne Wallis de Vries wat tenekrommend over komen in sommige dingen. Erg goede visagie in de film en de hele art-direction verdient een lintje met zo weinig geld zetten ze toch een heel strakke film neer.
De muziek die ook dit keer weer van Maas zijn hand was niet erg aanwezig enkel wat achtergronddeuntjes en hier en daar een melodieetje.
Ben blij verrast met deze eerste Dick Maas film die ik in de bios zag.
Oh ja, ik word misselijk van dat gebazel dat een zwembad uit Flodder lijkt te komen. Who cares?
by_the_way
Onzin, het lijkt me niet dat überhaupt een regisseur, omdat vrouwen de hoofdrollen vertolken zwakkere acteurs gaat nemen voor de mannenrollen.
Ja dus? betekent dat de mannen slechtere acteurs zijn?
De hoofdrollen werden vertolkt door drie vrouwen en de mannen hadden over het algemeen minder tekst en spel dan de vrouwen maar dat ze zwakker zijn omdat het over 'MoordWIJVEN' gaat is natuurlijk geleuter.
Dreamboy
ik mogt kiezen tussen i am legend en moordwijven ik hep voor iam legend gekozen maar deese film lijkt me ook top
soom
Betekent dat de mannen slechtere acteurs zijn? De hoofdrollen werden vertolkt door drie vrouwen en de mannen hadden over het algemeen minder tekst en spel dan de vrouwen maar dat ze zwakker zijn omdat het over 'Moordwijven' gaat is natuurlijk geleuter.
. Nee, de mannen zijn niet slechter dan de vrouwen. Alleen vind ik dat ze nogal zwakjes afsteken tegen de 3 veel beter spelende vrouwen. Is het je nu duidelijk, moet ik meer uitleggen of niet..?
Je bent duidelijk, maar het is natuurlijk te stupide voor woorden dat je aanneemt dat er slechtere acteurs voor zijn gecast, omdat ze wellicht wel eens beter zouden kunnen zijn dan de vrouwen.
Net overigens voor de tweede keer gezien. Blijft leuk en de dingen waar ik me de eerste keer aan stoorde, stoorden me nu ook nog enigzins. Hadewych Minis is bij de tweede keer zeker de beste van de drie. Geweldige actrice, die ik graag meer zou zien in speelfilms.
3,5 blijft staan...
Barrie vd Laan
Gewoon een leuke film. Echt een Dick Maas. In mijn herinnering wordt hij steeds leuker. 5 sterren. Waarom niet.
[quote]soom schreef:
Tuurlijk mag je de mannen minder vinden, maar de verdere conclusies lijken me onzin.
by_the_way
Ik vond de rollen van de mannen hier namelijk toch écht minder dan de veel sterker spelende vrouwen. .
Nee, de mannen zijn niet slechter dan de vrouwen.
En ik probeer helemaal niemand de mond te snoeren, ik ga er toch wel degelijk op in.
raymon
Moordwijven van Dick Maas
Eindelijk vandaag gezien in een uitverkochte 7 uur voorstelling in de Munt, En wat een leuke en goeie komedie!
Om te beginnen het scenario, het scenario vond ik kwa dialoog en woordgrappen aardig in elkaar zitten. Allen in het begin is de film nogal hak- op de tak tot huurmoordenaar Kees Boot met zijn geweldig lelijke kop in beeld komt. Dan krijgt de film een lijn en word de toon duidelijk gezet.
De cast vind ik top! Bracha is heel goed in haar rol als truttige en onhandige miljonairs vrouw maar ook de andere twee dames doen het geweldig, Hadewych en Sanne zijn ook geweldig in hun rol. Vooral op het einde weten zij veel leuke en zeer grappig momenten te brengen in de film. Vooral Hadewych speelt de rol van Miljonairs vrouw geweldig, de kleine dingen die ze toevoegt maken haar hele rol af. En Sanne wallis hoop ik nog in meerdere film te zien.
Over de art-direction en de kleding kan ik alleen maar zeggen dat ie geweldig is en zoals al gezegd geweldig aansluit. Alleen zijn soms de visuele effecten niet helemaal overtuigend ( wat waarschijnlijk door het lage budget zal komen ), maar deze storen voor de rest niet!
Het komedie gehalte ligt hoog en je kan zien dat Dick Maas mee is gegaan met z'n tijd, gelukkig!
En over de actie scene's kan ik ook verder geen slecht woord vertellen alleen dat ze top in beeld zijn gebracht net zoals de rest van de film door Guido van Gennep.
Een top actie komedie van Dick Maas!
4****
soom
En ik probeer helemaal niemand de mond te snoeren, ik ga er toch duidelijk op in.
! Maar goed. De mannen in Moordwijven zijn qua acteerprestaties niet slechter of beter dan de vrouwen, hebben een uitstekende staat van dienst opgebouwd. Ik blijf hen alleen echt net een tikje minder dan de vrouwen vinden. Misschien was ik gisteravond ietwat te enthousiast met m'n recensie, maar dat was wat ik me er toen van herinnerde; Dat ik de mannen gewoon net iets minder vond.
Zoals ik ook al eerder zei. Een regisseur gaat niet bewust rollen slechter invullen, omdat ze anderen zouden kunnen overschaduwen. Dat je ze minder vind, prima, maar ik snap niet hoe je bij die vreemde aanname komt...
Ik geloof niet dat Maas mindere acteurs neemt of ze intoomt.
soom
Ik had toch echt dat gevoel. Ze kwamen echt net niet uit de verf hoor.
Ik had toch echt dat gevoel. Ze kwamen echt net niet uit de verf hoor.
Kan. Overigens lijken de vrouwen me ook behoorlijk karikaturaal (wat de bedoeling is)
Barrie vd Laan
Zullen de 400000 bezoekers gehaald worden? Ik hoop het wel. Dan mag Dick Maas misschien weer een film maken. Ik kijk enorm uit naar de rekening.
Barrie vd Laan
En als ie dat aantal niet haalt mag het niet?
Ze zullen het eerder doen als het een succes wordt.
SuperSideSwipe
Behoorlijk tegengevallen.
Van Bracha had ik toch wat meer verwacht dan alleen een beetje dom rond te waggelen de hele tijd.
De Camio's waren leuk, een paar scene's ook.
Maar dit is een van de eerste films in lange tijd waar ik me heb lopen te vervelen (ik kan me meestal wel goed mee laten slepen door films ook al zijn ze slecht).
Hie zat echter geen tempo in, en het verhaal wat in 1 zin samengevat kan worden konden zo toch niet op een al te beste manier uitrekken.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Had er eigenlijk veel meer van verwacht. Was leuk en vermakelijk, soms ook wel kunnen gniffelen.
Jammer.. Had gehoopt op dikkere humor van Dick Maas. Dan vond ik het 'origineel' (Gooische Vrouwen) toch leuker.
consilleri
Matig, zeer matig. Vrijwel geen leuke grap in te vinden.
soom
Goed, ik moet toch eens mijn mening bijschaven. Blijkbaar was ik niet zo in een goed humeur toen ik voor de 1e keer Moordwijven zag. Want waar ik me de eerste keer aan ergerde, dat er slappe mannen in de bijrollen zaten, vond ik nu juist dat ze wel op hun plaats waren. Hoewel ik ze nog altijd nét ietsje slechter vind dan de vrouwen. De cameo van Pierre Bokma is meesterlijk. Met vrienden iets zien geeft blijkbaar altijd een bepaald soort cachet. Ik moest wel lachen toen, in een bepaalde scene, de dame die toen op mocht komen, Laura heette. Ik kon niet anders dan hierom lachen.
Quentin
Heel dik over de 100.000 bezoekers heen (zo rond de 150.000 zelfs lijkt me), de film gaat behoorlijk hard! Heeft na het tweede weekend al €1.106.666 opgebracht, mooi schermgemiddelde van €6.652.
soom

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Het Meisje met het Rode Haar
Oorlog / Drama, 1981

Michiel de Ruyter
Avontuur / Historisch, 2015
huurmoordenaartrophy wifeplot to killkiller babes