Moordwijven (2007)
Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 20 december 2007
Plot Moordwijven
Kitty, Estelle en Nicolette zijn drie miljonairsvrouwen die baden in luxe. Hun enige zorg is de strijd die ze voeren tegen het ouder worden. Hiervoor gaan ze wekelijks op bezoek bij hun plastisch chirurg. Maar plots stort het rimpelloze leventje van Kitty in, want ze vermoedt dat haar man vreemd gaat. Het vooruitzicht om van een alimentatie te moeten leven doet haar steigeren. Samen met haar boezemvriendinnen besluit ze om Evert-Jan uit de weg te ruimen. De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse walletjes en gaan er op zoek naar een huurmoordenaar.
Kitty Kroonenberg
Dr. Bilderberg
Marilou Bilderberg
De drie moordwijven waren gister bij De Wereld Draait door;
raymon
Grappig toen ze vertelde over Dick Maas die altijd zo weinig zegt en altijd maar een gezichtuitdrukking heeft
queenie
ik heb een trailer gezien in de bios en had al gelijk kaartjes voor de premiere gekocht, want het lijkt me een superleuke film. Recentie volgt nog op de 19e dec.
Bij RTL boulevard staat een leuk item over Dick Maas, met zijn moeder
. Heel grappig en leuk om te zien!
Hier te zien; http://www.rtl.nl//actueel/rtlboulevard/video/2007_week49.xml
Erg leuk inderdaad, met Inge Beekman dus
. Overigens wel onjuist dat Maas failliet zou zijn gegaan.
Nils
Overigens wel onjuist dat Maas failliet zou zijn gegaan.
Als het niet zo was zal hij er verrekte dichtbij hebben gezeten. des te bewonderingswaardig is het dat hij nu weer terug is waar hij hoort.
N's even kijken of ik even na de permiere naar deze film kan.
Quentin
Weet niets over Maas' persoonlijke financiën maar volgens mij refereerde RTL Boulevard gewoon aan het faillissement van FFF (onder Geels).
PKlijnstra
Deze film lijkt mij wel wat
Ga er waarschijnlijk zelfs met de premiere heen, dat zegt toch al heel wat. Denk ik?
raymon
Weer nieuwe colums online, erg leuke filmpjes weer zoals die van de transformatie van Kees Boot.
BlueRoses
Vincent de Klerk bij Goedemorgen Nederland is erg negatief over Moordwijven. Zeker tegenover zijn 'natte droom' Elizabeth II.
Quentin
Voormalig Springhaver ober De Klerk draait er ook maar wat omheen, geen constructieve kritiek en om bij een komedie van Maas nou te zeuren dat een grap niet politiek correct is ...
( http://player.omroep.nl/?aflID=6048167&fragid=1&tab=Fragmenten )
( http://player.omroep.nl/?aflID=6048167&fragid=1&tab=Fragmenten )
Tsja als je Elizabeth met Moordwijven naast elkaar zet, dan snap ik ook dat je op zo een soort mening uit komt, maar aan het eind zegt ie er nog even bij dat je der van moet houden.
by_the_way
Buitengewoon goed interview, meestal gaat het toch over de relaties van de hoofdrolspelers.
soom
Meestal gaat het toch over de relaties van de hoofdrolspelers.
Barrie vd Laan
Leuk interview ook in de volkskrant magazine.
Quentin
Vanavond eerst Amsterdamned op RTL7 en daarna om even na twaalf de making-of van Moordwijven (ongeveer 30 min.)
by_the_way
Hier bevestig je eigenlijk al wat ik zei.
soom
Ik brand van verlangen om te weten wat ik zojuist heb bevestigd.... Volgens mij heb ik helemaal niets bevestigd namelijk. Maar dat kan aan mij liggen.
Bracha van Doesburgh maakt mij erg nieuwsgierig. Ben benieuwd naar haar.
raymon
Goeie kijkcijfers voor Amsterdamned en voor de making off, helemaal op zo'n tijdstip....
Turkeyloverz
Bracha van Doesburgh maakt mij erg nieuwsgierig. Ben benieuwd naar haar.
Hij zegt, meestal gaan die interviews over hun relaties.
Jij zegt, hey hey, er bestaan heus wel interviews die niet over hun relaties gaan.
Is volgens mij hetzelfde.
by_the_way
Hij zegt, meestal gaan die interviews over hun relaties.
Is volgens mij hetzelfde.
Precies.
soom
Dat is toch niet hetzelfde, of wel? Ik zeg dat er interviews bestaan die soms niet over relaties van acteurs gaan. Dat is dus echt niet wat by_the_way zegt, hoor.
by_the_way
Door te zeggen: 'Er bestaan' ben je het wel degelijk met me eens dat het vaker over relaties gaat dan over de cameraman keuze. Ga er nu maar niet verder op in, het is een kneiterhard feit!
Quentin
Om 16:35 Moordwijven in het programma Films & Sterren op RTL5 (waarop vanavond om 00:15 de making-of ook weer te zien is).
Quido
Slechte making-of overigens. Aaneenschakeling van scènes uit de film die door het ontbreken van een context hun uitwerking compleet missen.

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Het Meisje met het Rode Haar
Oorlog / Drama, 1981

Michiel de Ruyter
Avontuur / Historisch, 2015
huurmoordenaartrophy wifeplot to killkiller babes