Genre: Muziek / Misdaad
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
"Never Forget. Never Forgive."
Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.
- Trailer (YouTube)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The String of Pearls (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (MusicMeter)
Sweeney Todd
Johanna
Toby
Baby Johanna
Triple G
Ik heb een hekel aan musicals. Ik wist dat deze film erop gebaseerd was. Echter niet dat dit een verfilmde musical zou zijn. Ik meende dat daar nog wel enig verschil in zou zitten. Niet dus. Derhalve was ik nogal sceptisch na de eerste 15 minuten en vroeg me af ik dit wel vol zou houden...
Misschien vanwege de tijd van 't jaar, de formidabele beelden, de acteurs (zo'n beetje allemaal weggelopen uit HP..
) of het strakke verhaal, maar deze jongen heeft genoten!
Nee, deze film is niet briljant simpelweg omdat Johnny Depp er in speelt. Wat een onzin. Het helpt echter wel. De film is steengoed vanwege de sfeer die de vormgeving uitstekend weergeeft, een zalige Helena Bonham Carter, ja, een uitstekend acterende & gecaste Depp, een strak verhaal en een regisseur die z'n vak verstaat.
Musical of niet, deze handel verdient de volle score.
Triple G
Alles wat gezongen word is verhaal, en dat verhaal maakt de film ook erg goed en prachtig. En dat Johnny Depp erin meespeeld maakt mij niet zoveel uit en toch geef ik de film 4,5
Naar mijn aanraden, let beter op de liedjesteksten en dan geraak je in de ban van het verhaal want het draait echt niet alleen maar om cannibalistische taartjes en gore wraak moorden.
Jij hebt 't begrepen.
gukker
Ik blijf het jammer vinden dat deze film niet in te top 250 staat, komt volgens mij alleen maar door alle musical haters die de film helemaal in de grond geboord hebben.
Kun je wel eens gelijk in hebben
Triple G
In ieder geval niet door mij ondanks m'n hekel aan musicals... Zoals gezegd, men moet naar het totaalplaatje kijken en niet focussen op het musical-ingrediënt. Niet makkelijk, wel goed mogelijk. En zie wat er uit kan komen....
gukker
Musical of niet, deze handel verdient de volle score.
Helemaal mee eens, gewoon een zwak argument van mensen die de film niks vonden. Ze zeggen gewoon dat iedereen hem goed vindt vanwege Depp en vergeten daarbij de briljante muziek, de sfeer, de perfecte cast en het geniale stijltje te noemen.
doe normaal
Sowieso al vreemd dat musical haters naar deze film gaan kijken, aangezien het een musical is
Na een 3e keer kijken in mijn top 10 gezet (plaats
. De film komt nog steeds even sterk over als toen ik hem de eerste keer keek. Erg knap.
doe normaal
Dus het probleem ligt gewoon aan de musical haters. Niet genoeg onderzoek gedaan.
Triple G
Klopt. Net zoals ik. Verwachtte, zoals eerder gezegd, een film op basis van een musical, geen verfilmde musical. Maar de sfeer, vormgeving en uitstekende acteerwerk hield me uiteindelijk gekluisterd. Nee, mijn mening betreffende musicals is niet veranderd maar maakt daarom deze film wel uniek in mijn beleving.
dancingbunny
Wat was me dat een teleurstelling.
Het musical-gehalte lag véél te hoog in deze film.
Toch 1 * voor het verhaal en het knappe snoetje van Depp
Kan je beter op YouTube recensies gaan schrijven.
dancingbunny
Deze film is één van de beste films allertijden.
Tim Burton laat je letterlijk wegdromen in Londen in 1800.
Sweeney Todd is een prachtige film met mooie liedjes, de nodige humor en goed acteerwerk en verhaal. Persoonlijk gaven de liedjes sfeer aan de film en had ik er geen problemen mee. Laten we gewoon zeggen dat het zeker een aanrader is.
Ozymandias88
Ik ben gek op Burton zijn werken, dus ik denk dat ik deze zeker nog moet gaan bekijken. Verder heeft het een hoog gemiddelde wat me wel aanspoort om hem gaan te bekijken.
japser121
Prachtige film, al had ik m'n twijfels bij de liedjes. Daardoor vond ik em niet zo horror als werd gezegd. Sacha "Borat" Cohen vond ik wel geslaagd als italiaanse kapper en Alan Rickman ook, al kan die eigenlijk niet zingen.
SnakeDoc
Ik dacht eerst ff dat ik naar Sjakie in de chocolade fabriek zat te kijken
Al die acteurs
Orizzonte
Normaal vind ik musicals en musicalfilms geweldig, maar bij Sweeney Todd moest ik het eerste deel toch wel een tijdje op gang komen, voordat ik het enigszins leuk begon te vinden.
Het was ook gewoon erg vreemd om acteurs als Johnny Depp, Alan Rickman en Cohen te zien zingen en het pakte ook niet altijd even goed uit, maar goed...
Uiteindelijk werd ik toch nog meegezogen in het donkere Londen van die tijd en de barbaarse barbier en zijn handlangster
Al was het plot wel een beetje zwakjes vond ik.
Erg vermakelijk, wel enigszins vreemd.
Near_Dark
Buiten "Planet of the Apes (2001)" & "Corpse Bride (2005)" vond ik alle films van Tim Burton tot nu toe heel goed. Op visueel gebied zijn het telkens weer pareltjes met goeie special effects en degelijke acteurs. Het zal je dus niet verwonderen als ik beweer dat ik naar deze erg uitkeek.
Groot was mijn teleurstelling toen bleek dat ik helemaal niet werd meegesleept door het verhaal zoals ik gehoopt had. De liedjes klonken erg goed maar vielen té dikwijls in herhaling, wat meer variatie had wonderen gedaan.
Gelukkig is het allemaal erg mooi om naar te kijken en wordt Londen lekker duister weergegeven. Het leek net een stad uit de Hel, of alleszins een stad zoals ik mij die zou verbeelden in een nachtmerrie.
Pas het laatste half uur vond ik hem goed op dreef komen, maar da's aan de late kant voor een film die bijna twee uur duurt, niet..? Spijtig, want als hij van in het begin zo goed was geweest had dit een meesterwerk kunnen zijn, nu vond ik het gewoon een aangename wegkijker die me maar matig wist te boeien.
6,5/10.
Absoluut de moeite om een keer gezien te hebben maar op DVD of Blu Ray ga ik hem NIET kopen, één kijkbeurt volstaat.
Filmsite : http://www.sweeneytoddmovie...
simonvinkie
Helaas voor de fans van deze film ben ik een musicalhater in hart en nieren. Echt die liedjes ik vind ze vreselijk dat is jammer want er zaten echt wel goeie dingen aan deze film zo is de film visueel geweldig Londen word lekker donker en duister weergegeven. En ook de acteerprestaties waren uitstenkend.
Maar ik kan de film echt niet hoger geven dan 1.5 ster.
Triple G
Helaas voor de fans van deze film ben ik een musicalhater in hart en nieren.
Latinstar
depp op zijn best in zijn rol als wreker. enige minpunt van deze film was het gezang maar voor de rest was het super( kleding, londen van vroeger prachtig in beeld gebracht depps wraakacties enz)
D.Toretto
Het is een redelijke film die er goed uit ziet, daar is ook alles mee gezegd. Het gezang was toch wat te overheersend. Jammer, had stukken beter kunnen zijn als het geen musical was geweest...
Vinokourov
Het is een musical
. Wie kan hier nou met plezier naar kijken? De liedjes zijn over het algemeen weinig vernieuwend en evenzo tenenkrommend. Heleboel tekst wordt in gepropte vorm geleverd om dan weer af te wisselen met tergend lange uithalen. Ik kan hier echt niet van genieten hoor. Wel mooi was Tim Burtons cinematografie, dat kun je wel aan hem over laten. Johnny Depp als freak is natuurlijk ook altijd leuk. Veel nieuws zie je alleen niet met Sweeney Todd.
bollepeer
Zo'n hater en dan toch kijken.....?
ja dat kan ik ook niet begrijpen.
Malli
Ik heb het al eens vaker gezegd, maar volgens mij zijn er velen die niet weten dat het musical is. Die worden dus behoorlijk verrast.
Ik was één van hen. Op het dvd-doosje stond niet 1 verwijzing naar de zang.
Triple G
Ik was één van hen. Op het dvd-doosje stond niet 1 verwijzing naar de zang.
Ook geen enkele verwijzing naar de musical? Bij mij wel degelijk. Dat maakte me uiteraard wel achterdochtig, maar verwachtte dit toch ook weer niet. Maar goed, zoals eerder aangegeven, was uiteindelijk geen probleem voor me.
orbit
- 12092 berichten
Kut man, niet één verwijzing naar de zang?? Wat een misser!! Dan zul je dit wel gehaat hebben!
wyatt earp
Maar als ik een poster als deze zie, verwacht ik daar absoluut geen musical achter. Dus ik kan me best voorstellen dat je als musicalhater behoorlijk verrast word.

El Laberinto del Fauno

Marina Abramovic: The Artist Is Present
Documentaire / Biografie, 2012

The Last Days
Documentaire / Oorlog, 1998
confessionasielrazorvillainweduwemusicalbeggarblood splattergebaseerd op toneelstuk of musicalchild in perilcane lustgeweldkannibaalperson on fireincestinfatuationshaving social injusticebarbershopovenbeadleuxoricideseamanmother figurebarber shopfolk talefolktalecorrupt judgehorror musical