• 9.373.809 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Nick Love

Met onder meer: Sean Bean, Bob Hoskins en Rupert Friend

Plot Outlaw

"There will be no excuses. The guilty will be punished. No one is above OUTLAW."

Wanneer parachutist Bryant terugkomt van een missie in Irak is hij geshockeerd door wat hij ziet. Hij herkent zijn eigen land niet meer. Als hij dan ook nog wordt ontslagen uit het leger besluit hij, om samen met enkele anderen, een groepering te beginnen. Door middel van keihard optreden willen ze de straten schoon vegen!

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Danny Bryant

Subaru Kid 3

Subaru Kid 2

avatar van inevitable

inevitable

de tekst die bij deze film staat klopt geen hout van... vergelijk em maar eens met imdb tekst..

A group of people who feel betrayed by their government and let down by their police force form a modern-day outlaw posse in order to right what they see as the wrongs of society.

avatar van stephan73

stephan73

Beide plots klopten (een beetje).. Heb maar het plot aangepast met behulp van de officiële website! http://www.outlawthemovie.com/

avatar van stinissen

Matige film , jammer van de cast.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Vond dit juist een goede film met een apart sfeertje en een goed script.

avatar van Armenia_NL

Armenia_NL

Een hele goede film 5*

Een echte aanrader

avatar van cgx

cgx

Viel me een beetje tegen.

Een groepje "stoere" mannen willen het heft in eigen handen nemen. Ze voelen zich verraden en in de steek gelaten en willen hun recht laten gelden. Lijkt een goed recept. Ik miste alleen twee cruciale elementen. Ballen!! Ik kan toch niet echt zeggen dat ze slagen in hun missie. Misschien hebben mijn verwachtingen me in de weg gezeten, maar ik kreeg bij de tekst toch écht de indruk dat ze hard en meedogenloos zouden terugslaan. Niet dat ik de film slecht vond hóór, maar ik miste de daadkracht die de tekst deed vermoeden. Mijn score: een 3.

avatar van -P-

-P-

Geen onaardige film, actie genoeg maar net zoals cgx zegt lopen ze meer te klootviolen. Ik had het ook lekkerder gevonden als ze het gewoon goed deden. Nogmaals geen slechte film.

avatar van Snitz129

Snitz129

Viel mij een beetje tegen, met deze cast had ik wat meer verwacht. Maar zeker geen onaardige film. 3.*

avatar van Bullit

Bullit

Was best langdradig deze film. Ik had er meer van verwacht. Mijn vrouw is er bij in slaap gekukeld en die is toch wel filmgek.

2 1/2 *

avatar van Jic

Jic

leuke film vond hem te kort ze hadden het uitgebreider moeten maken en hadden meer slachtpartijen moeten hebben. er was goed geacteerd in een leuke omgeving, ik hou in ieder geval wel van dit soort films...

3,5 * is verdient

avatar van bisse

bisse

Nick love heeft een goede indruk op me achter gelaten met football factory en the bussines maar slaat dit leer de plank volledig mis.Hij wilde meer dan entertainment dit keer maar hij verslikt zich behoorlijk in het te proberen van enige diepgang te bereiken.Een groot gedeelte van de film gaat dan ook over de groep lui die wel actie willen ondernemen maar de meesten hebben teveel twijfels en morele bezwaren ten opzichte van de taak die voor hen ligt. Vervolgens wordt je dan als kijker anderhalf uur verveeld met 'neem het recht in eigen hand acties' waarbij de daders dan de hele tijd onderling wat bakkeleien of ze niet te ver gaan. De hele film is langdradig ,saai en vervelend en totaal niet bevredigend in geen enkel opzicht.

avatar van patrick17

patrick17

Viel mij eigenlijk ook vies tegen.Ik las het verhaal en ik dacht weer eens een goede actie film te gaan zien maar dat was helaas niet het geval.

De film begint wel meteen goed met een leuke/harde scene maar langzaam vind ik de film wegzakken totdat er weer een opleving is.

Ik denk dat er veel meer uit de film was te halen als de acteurs inderdaad zoals hierboven wordt gezegd meer ballen hadden.

Nu was het helaas wel een aardige film maar had er veel meer van verwacht.

2.5

avatar van Raffael77

Raffael77

Prima film, met een nadruk op speelfilm. Maar toch leuk om te zien.

Hier en daar wat actie erin.

avatar van juztin

juztin

topper!

gewoon lekker weg te kijken met goee realistische actie en een goed en aardig orgineel verhaal

avatar van han de barman

han de barman

slechte omschrijving staat hier op moviemeter weergegeven...

Lekkere film om even te kijken.

avatar van schaper

schaper

Vond het een goede film. Heb me prima vermaakt met deze film. Krijgt van mij 3.5 ster.

avatar van mabo

mabo

Super film vond alleen de wervingsacties en 'toespraken' in de gymzaal(?) tenenkrommend, die waren te clichématig ook.

avatar van Timecop

Timecop

cgx schreef:

Viel me een beetje tegen.

Helemaal mee eens, alleen mijn score valt nog iets minder uit, namelijk 2.5. Eerste 45min. echt 'boring', tweede helft schrik je af en toe wakker van een geweerschot 'bij wijze van spreken'. Het idee was leuk, de uitwerking zeer slap. Enige lichtpuntje is dat Sean Bean als acteur toch geen gezichtsverlies lijdt in deze film wat mij betreft.

avatar van cafe1900

cafe1900

Onzinfilm en ook nog eens slecht acteerwerk. Zonde geweest van mijn tijd. 1 ster.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Wat een tegenvaller zeg.. Zeer matige film met echt extreem!! irritant camerawerk... BAH!

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Ik 'persoonlijk' vind dit een goede film, ben ook fan van dit soort engelse misdaadfilms.

Het camerawerk is inderdaad erg onrustig, maar zeker niet irritant.

De gevechtscenes zijn realistisch en rauw in beeld gebracht en geven een extra plus in deze film.

Geen moment verveeld, moet wel toegeven dat de inleiding van het verhaal langdradig overkomt, hierin worden de achtergronden van de individuen weergegeven.

Al met al een 3,5* voor weer een goed stuk werk van Nick Love.

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Het einde maakt e.e.a. weer goed.

Sean Bean speelt ook een goede rol en inderdaad geen gezichtsverlies hierdoor.

De laatste 5 seconden van de film zijn priceless!

Als ik de hele film snel doorloop kom ik echt niet hoger dan een 2,5* Sorry

avatar van Dieeneja

Dieeneja

Een te langdradige film, met te veel dode punten. Film kan en blijft niet boeien. Opzet is erg goed alleen mist de snelheid en komt het niet realistisch over, jammer

Niet de moeite waard om te kijken 1,5*

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Sommige reactie's hierboven snap ik niet helemaal..

Dit was een film die de beklemmende sfeer van een geweldadige maatschappij best goed weergaf, het kon mij van begin tot eind boeien. Absoluut goede acteer prestaties!

Ik vond het verhaal wel realistisch, en goed gefilmd. Met sommige spannende momenten die dan net niet uitbarsten. Het gevoel opbouwen dus! En dat gevoel word toch wel bevredigd als "ze" dan toch doorgaan met hun plan, waarin de laatste 5 seconden een meer dan uitstekende climax is! Die laatste 5 seconden heb ik een keer of 10 bekeken en die smile op zijn gezicht... Geweldig!

5* en absoluut waard!

avatar van raza1

raza1

Kan 'm niet meer dan 2,5 * geven omdat verhaal op de meeste punten te kort schiet. Je verwacht veel aan het begin maar krijgt te weinig. Ik weet niet of de hoofdrolspelers nou zo slecht speelden of dat hun karakters zo duf waren.

avatar van Waku

Waku

Merkwaardige "wraakfilm"...

Rommelig, onlogisch en door een vergezocht verhaal slaat de verveling toe.

Kan hier weinig positiefs uithalen.

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

Een leuk idee, maar gruwelijk slecht uitgevoerd zeg. Met zo'n interessant onderwerp had makkelijk een 4 sterren actie/thriller gemaakt kunnen worden.

Dit is echt slecht in elkaar gezet. 2 * vanwege prima acteren van de cast. De regisseur zou misschien eens moeten ovewrwegen om ander werk te gaan zoeken.

Ik ben het aardig eens met de opmerkingen van Waku boven mij, voor 90 procent probleem van regisseur.

avatar van Ruben. K.

Ruben. K.

In het begin krijg je een beetje het "fichtclub" gevoel wat trouwens een goede film was.

Dit was echter een een vreselijk manier om een goed concept te verfilmen.

Het gaat allemaal veel te onnatuurlijk in mekaar over, van de hak op den tak.

Het idee was goed bedoeld en daarom een 3*.

avatar van simpelekees

simpelekees

cgx schreef:

Viel me een beetje tegen.

Wat jij minder mooi vind van deze film vind ik de kracht van deze film. Hoe kunnen mensen met een goede baan die nooit geweld hebben gebruikt nu zomaar iemand van kant maken? Zelfs al maak je jezelf wijs dat die persoon jou iets verschrikkelijks aan heeft gedaan. Zo is de waarheid en er hangen veel gevolgen aan.

Een pracht film die diep ging, ik moet hem nogmaals kijken om stukken die ik niet begreep wel te begrijpen. Tot nu toe een 4*

avatar van Betamax

Betamax

Ik vind dit dus een echte topfilm.

Engels en misdaad de perfecte combinatie.

Erg spannend en een prima verhaal en goede acteurs.

Al weer een tijd geleden dat ik zo'n spannende film zag.