• 8.840.415 stemmen

Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai en Joan Chen

Gesproken taal: Mandarijn, Kantonees, Japans, Hindi en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

Plot Se, Jie

"To kill the enemy, she would have to capture his heart... and break her own."

China tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bevolking wordt hevig onderdrukt door de Japanse bezetter en uit wanhoop beraamt een groep Chinese studenten een aanslag. Met deze aanslag wil men het hoofd van de Chinese inlichtingendienst ombrengen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Geen ramp, maar verhaal begint in 1942, echter Mrs Yee's groene Buick is van 1948.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

In NL inmiddels op Blu-ray, wat deze Zwartboek 2.0 nog genietbaarder maakt door het uitstekende beeld en geluid.

avatar van Pim1993

Pim1993

Aardige zit waar je rustig op je gemak even een momentje voor moet vrijmaken. De spanning bouwt zich fenomenaal op en blijft als nevel gedurende de film hangen. Het acteerwerk is heel sterk en visueel is hij een kunstwerkje.

Kleine kritiekpuntjes in mijn ogen zijn de langdradigheid en toch het missen van een hoogtepunt. Ondanks de spanningsopbouw vond ik hem af en toe redelijk vlak.

Desalniettemin blijft hij een praaltje en weet hij van het begin tot eind te boeien. Blij dat ik deze gezien heb en mijn dank aan gauke voor het aanraden!

avatar van Movsin

Movsin

Oorlogsdrama met een zeer sterke erotische inslag - de erotiek zit in het verhaal - heel knap in beeld gebracht met mooie close-ups, sfeervolle straatbeelden van de Chinese grootstad, spankracht, al loopt het verhaal soms wat traag.

Netjes boven de middelmaat en toch weer bewondering voor de filmische kwaliteiten van een Ang Lee.

avatar van IH88

IH88

Se, Jie

Sfeervolle film van Ang Lee. Vooral de sets en de manier waarop het Shanghai van de jaren 30/40 tot leven wordt gewekt is indrukwekkend, en ook het verhaal is intrigerend. Complimenten ook voor de schitterende kostuums (zeker die van Wei Tang).

In het begin werkte de tijdsprong nog wat verwarrend, maar eigenlijk werd ik al na tien minuten helemaal meegesleurd in het tragische verhaal van Wong Chia Chi. Se, Jie is spannend, tragisch en vol erotiek, en de chemie tussen Wei Tang en Tony Leung spat van het scherm. Gelukkig maar, want anders was het verhaal als een plumpudding in elkaar gestort. Enig minpuntje is dat het laatste gedeelte wel tragisch is en een mooie afsluiter, maar Lee had misschien iets meer spanning kunnen creëren. Een klein minpunt, want Se, jie is voor de rest een schitterende film.

avatar van notsub

notsub

Gelukkig werd de film door het tweede deel gered, want het eerste uur verliep wel heel erg saai. Maar als de erotiek zijn intrede doet en de chemie tussen de hoofdpersonen echt vorm begint te krijgen, wordt het zeker de moeite waard. Zo was het uiteindelijk een interssante film met regelmatig erg mooie beelden, maar blijft het jammer van die valse start.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

notsub schreef:

Mee eens, het eerste uur van dit verzetsdrama was aandachtsslopend. Daarna wordt het wat interessanter met Chia Chi die honingpot speelt en Mr Yee lokt naar de schuilplaats van de verzetsbeweging. Hoewel het stijlvol geregisseerd is, werd ik er over de hele lengte van de film nooit helemaal in meegezogen waardoor ik Lust, Caution toch als een matige film ervaar. Het is nochtans moeilijk te zeggen waaraan het ligt want het acteren valt zeker mee en door enkele sappige zweterige sexscènes wordt de film erg geladen met duale gevoelens. Ligt dus vooral aan het feit dat het met 2h30 zwaar aansleept

avatar van frans123

frans123

Och jee 2.30 uur...Pfff ... Ik heb hem al lang in huis maar dat trek ik niet. Of flink zappen.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Een lange zit met zijn ruim 150 minuten. Niet altijd even toegankelijk. Je moet er toch wel de aandacht bijhouden. Eigenlijk waren de erotische scènes zowat de hoogtepunten van de film. Geen goedkoop potje seks, maar zeer passioneel. En vooral erg stijlvol gebracht met veel chemie ook tussen de twee hoofdpersonages.

Voor de rest vond ik de film erg matig en had ik er veel meer van verwacht. Het Shanghai van de jaren 30 en 40 mag dan ook visueel ten volle benut worden, ik bleef dan toch wat qua inhoud op mijn honger zitten.