The Running Man (1987)
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Richard Dawson en María Conchita Alonso
Releasedatum: 11 mei 1988
Bekijk via Netflix
Plot The Running Man
"It is the year 2019. "The Running Man" is a deadly game no one has ever survived. But Schwarzenegger has yet to play."
2019. Alle communicatie wordt beheerst door de overheid. Een politieagent wordt onterecht opgepakt wegens het neerschieten van honderden onschuldige mensen. Hij ontsnapt, maar wordt aangegeven. Als straf moet hij meedoen met 'The Running Man'. Dat is het meest populaire en sadistische televisiespel van die tijd. Hij moet binnen 3 uur door 4 kwadranten heen zien te komen terwijl er moordzuchtige jagers achter hem aan zitten.
Ben Richards
Buzzsaw
Subzero
moviemafketel
- 19752 berichten
Gisteren voor de zoveelste keer gezien en ik blijf dit echt een heerlijke jaren 80-film vinden.
Het ziet er allemaal zo fout uit dat je soms gewoon dubbel van het lachen ligt. De jagers Sub-Zero, Dynamo, Fireball, Buzzsaw, Captain Freedom zijn 1 voor 1 zo cliché dat het gewoon heerlijk kijkvoer blijft. Hierbij de droge one-liners van Arnie, de foute outfits en een sadistische tv-presentator. Ook de score blijft hangen en is best mooi te noemen. Verder moet je dit allemaal niet te serieus nemen en gewoon genieten van de vele actie-scenes. Ook het absurd slechte acteerwerk van het publiek maakt het alleen maar grappiger. Wanneer je een beetje door dit soort zaken heen kunt kijken heb je een leuke popcorn-film om even helemaal niet bij na te hoeven denken. Voor het nostalgische gevoel gooi ik er een halfje bovenop. Deze film is tijdloos!
Thorongil
Het begin vond ik goed, maar de film zwakte geleidelijk af. De slechterikken waren niet memorabel. Nogal zwaar om deze af uit te zitten. Éen van zijn mindere films.
Gang_Star
Tussen al het huidige actie door toch maar weer eens een jaren '80 actiefilm gekeken. En ja, hij blijft nog altijd prima vermaken. Schwarzenegger kan uiteraard niet (geweldig) acteren, echter de rollen zijn hem vaak prima op het lijf geschreven. De uitstraling en kracht maakt het toch altijd boeiend om te kijken. De film bevat genoeg actie en oneliners en kijkt meer dan prima weg.
roeman
Als je het boek van Stephen King vergeet is dit een zeer genietbare film.
Maar het lijkt in de verste verte niet op het korte verhaal die King schreef als Richard Bachman en later in 4x Stephen King samen met o.a. The Long Walk vert. De Marathon (die ze wat mij betreft ook mogen verfilmen).
Het boek verteld het verhaal geheel anders en is 10 x spannender en meeslepender dan de film. Maar ik denk dat ze het toen nog niet aandurfde om dit soort onderwerpen te verfilmen. Kan iedereen aanraden om het te lezen, want Batlle Royal of the Condemned of zelf The Hunger Games is er niets bij. Vooral; in de Marathon vallen zeer vele kinderen ten prooi aan het spel en in The Running Man stoppen ze mensen met een hartkwaal of astma in een soort rad en moeten ze lopen tot ze er dood bij neervallen en het publiek mag dat kijken en gokken. Maar deze verfilming is aardig door de actie en een zeer vermakelijke Schwarzenegger die toch wel op veel sympatie kan rekenen. 3* voor de film 0* voor de verfilming van het boek
Insignificance
Heerlijk opgeblazen dystopische actie onzin, al gaat het wel ergens over. Dat lijkt me verder wel duidelijk, maar de hoofdmoot is toch die enorme Schwarzenegger, lompe actie en een héle dikke dosis lol rondom de spelshow. De foute en hier en daar bijdehante one-liners vliegen je om de oren, het promo-videootje van Captain Freedom (Jesse Ventura!) is een giller, Climbing For Dollars kan zo naar Eyeworks (met een kleine aanpassing, iets met sterren of zo) en Killian is onvergetelijk en droog.
Hello, this is Killian. Give me the Justice Department, Entertainment Division. Dat ís grappig, net zoals het postertje van The Hate Boat in z'n kantoor. Of wat te denken van bestemmingen als Tutuville en Mandelaburg. Met Miss Venezuela, een gierend tempo, Harold Faltermeyer's gepingel en de meest kleurrijke stalkers die ook echt in een game thuis horen, slaat de fun-meter nog altijd regelmatig in het dieprood. Hoogtepuntje (en dat mag letterlijk worden genomen) is wanneer Buzzsaw iets voelt zagen.
Iron Maiden
I hope you'll leave enough room for my fist, because I'm going to ram it into your stomach and break your goddamn spine blijft toch wel een klassiekertje.
Joek
Where is Buzzsaw?
"he had to split"
Geweldig!!
Deze keken we toen hij net uit was, dubbel lagen we om de "jagers" vooral die kerstboom in zijn karretje, whahaha.
Maar de film geeft ook een voorafje hoe de overheid eigenlijk het "geef het volk brood en spelen" spelletje eigenlijk overal nu al speelt, met alle indoctrinatie en controle.
yesplease
Sommige Swarzenegger films zijn prima vermaak, maar deze ziet er amateuristisch en gedateerd uit. Flauwe actie, niet genoeg humor.
Misschien leuk voor mensen die van de A-team serie houden.
Roger Thornhill
Uitstekend gemonteerd, mooi ironisch (de dansmeisjes die een erotische pose aannemen als de geboeide Arnie ze passeert), een perfecte schurk, actie èn satire, een hilarische Jesse Ventura, een dansje dat qua muziek, haren en dans mag gelden als de ultieme eighties-gedateerdheid, "No pain -- no gain!" -- wat wil een mens nog meer? Eén van Arnie's beste.
blue_blood
Vroeger vond ik deze film echt helemaal geweldig. Zonet voor de zoveelste keer bekeken en ik blijf erbij dat dit een heerlijke foute film is.
The Running Man bestaat uit lompe actie, droge oneliners en lachwekkende tegenstanders die zo uit een videospel lijken te zijn geplukt. Er hangt een lekker jaren ’80 sfeertje en de score is ook redelijk aardig. Er zijn genoeg hilarische momenten zoals het reclamefilmpje van Ventura en het ''Climbing For Dollars'' spel. Dat oude vrouwtje, Agnes, was ook geweldig!
Deze film moet je vooral niet al te serieus nemen.
Puik popcornvermaak.
'I’ll be back!' zegt Schwarzenegger voor de zoveelste keer in The Running Man, maar het verhoogt de feestvreugde alleen maar in deze foute, typische eighties-flick. Leuke bijrollen, van vooral Richard Dawson, maken het helemaal af. Met voor de goed oplettende kijker eveneens de muzikanten Dweezil Zappa en Mick Fleetwood met iets kleinere bijdragen. Ook de Nederlandse cultheld jonkheer Erland van Lidth de Jeude geeft acte de presence (voor de vierde en tevens laatste keer in filmland), voordat hij in hetzelfde jaar komt te overlijden. Vooral de reclamespotje op de futuristische zender doen de kijkers schuddebuiken. Puik popcornvermaak.
Goed.
rowanb8
Van dit soort films hou ik nou, Krijg je een beeld van hoe de mensen dachten in 1987 hoe 2019 eruit zal zien
LostCauze
Zie dat ie nu op tv is, dit is 1 van die films die ik uit pure nostalgie 5 sterren zou moeten geven. Als klein jochie deze film stiekem gekeken en tijden lang stoer heb verteld aan mn vriendjes hoe bruut deze film was. Ik geloof dat ik beter kan zappen nu en hem een 3.5 geef for old times sake. Waarschijnlijk is dat 2 punten meer dan als ik hem nu zou geven.
Zandadder
'Killian! I'll Be Back!'
--'Only in a rerun!'
Het boek is goed, maar iets serieuzer en grimmiger van aard.
De film is gewoon leuk. Het 80s-sfeertje, de acteurs, de villains vooral.
"Sub-Zero, dressing room!" "Fire-Ball dressing room!'
Gisternacht voor het eerst gezien en goed genoten.
Redelijke film waarin een gevangene mee moet doen aan een gameshow waar wordt gestreden tot de dood. De hele gameshow is lekker fout neergezet met een doorgedraaide presentator en een achteloos publiek. Hier en daar ziet het er 25 jaar na dato wel wat knullig uit, maar over het geheel wel vermakelijk.
Quentin
Zonet op 35mm mogen bewonderen, wat een ultiem cheese fest zeg.
Bijzonder genietbaar, maar eigenlijk rammelt het aan alle kanten. De twee leads, Schwarzenegger & Alonso, spelen ronduit waardeloos (de figuranten in het publiek zijn zonder overdrijven stukken beter, goeie casting van extras), plotgaten zijn groter dan Jim Browns vlammen en de score van Harold Faltermeyer is bijna lachwekkend. Desalnietemin uitstekend vermaakt, de cast is hilarisch - Richard Dawson & Jesse Ventura
-, het concept tof en de gedateerde futuristische setting, dansjes van Paula Abdul inkluis, is om van te smullen.
knusse stoel
Misschien ook enigzins geleid door het vooroordeel dat alles van de schrijver Stephen King goed of uitstekend is beoordeel ik film ook met minimaal 3,5*.
Vreemd eigenlijk, een film van mijn lievelingsschrijver met een hoofdrolspeler in deze film waar ik helemaal niet zo dol op ben, Arnold Schwarzenegger.
Toch is de film echt goed. Kijken dus!
En voor degenen die het boek boven de film verkiezen, ze hebben gelijk!
Het boek is beter, spannender, zoals je van King gewend bent.
Al DeNiro
Sfeer + muziek + actie + kritiek op media + Arnie zijn top.
Een van mijn favoriete films uit mijn jeugd.
kalehein
En weer wordt er geknipt in een film! Waarom? RTL7 waarom?
De hele originele vechtscene met captain freedom is eruit geknipt en enkel de 'nep' scene wordt uitgezonden. Scheelt gewoon weer 10 minuten film. Zelfde geldt voor commando, daar wordt de schuurscene met de cirkelzaag ook altijd geknipt.
Begrijp het nou: You don't FOK with Schwarzie!
Sentimenten dus daarom 5*!
orbit
- 12092 berichten
Ik ben geen gabber Kale Frankie, maar wel jammer vanwege die klassieke scène inderdaad! Shame on you RTL.
mnrk
I told Killian I'd be back. I wouldn't want to be a liar.
Nog steeds een vermakelijke 80' jaren film, het verhaal is in orde en de manier waarop het gebracht wordt zorgt voor de juiste sfeer bij deze film...
Arnold Schwarzenegger is ook weer op zijn plek in deze film (zijn oneliners
)...en natuurlijk de charmante Maria Conchita Alonso
...
MovieFan79
Geweldig The Running man.. Ik heb deze film zo vaak gezien. Toen ik 9 was zag ik The running man voor het eerst.. en toen al vond ik het een geweldige film.. hahah..en dan sommige lyrics die gezegd worden door Arnold.. Ik lig gewoon krom van het lachen..
En dan de Gladiators.. geweldig Captain freedom spant de kroon
).. Dynamo een rijdende kerstboom..Fireball.. Buzzsaw en subzero
Een heerlijke jaren 80 actie film die als je het nu bekijkt gewoon rammelt aan alle kanten.. maar het blijft een goeie actie... een van mijn favo arnie films.. daarnaast heb je commando, predator, the terminator, raw deal, red sonja, conan the barbarian, Red heat en Twins.. Allemaal jaren 80 films.. Heerlijk lekker popcorne erbij en kijken maar..
mikey
Herzien en erg grappig allemaal. Decors van dat undeground-gedoe Opgenomen in een willekeurige kelder van een gebouw, is wel storend lelijk. Leukere variant hierop blijft Death Race 2000.
JacoBaco
Storend lelijk? Het is alweer een jaar of 15 geleden dat ik deze film zag, maar wat ik mij kan herinneren waren er ook een aantal decors in de openlucht zoals dat scene met Dynamo. De scenes met Subzero en Buzzsaw zullen ongetwijfeld zijn opgenomen in een doodgewone oude parkeergarage of kelder van een flatgebouw. Het oogt dus erg simpel en herkenbaar, maar om het dan ook als storend lelijk te ervaren, gaat mij wat ver. Ik denk zelfs dat het dat ook moet voorstellen. De organisatie van The Running Man zullen dus gebruik hebben gemaakt van parkeergarages en kelders.
DiDa
Deze film spant echt de kroon qua meesterlijke one-liners! Zo gaaf...
Spirit_Catcher
Misschien leuk voor mensen die van de A-team serie houden.
de film "is" gedateerd en juist daarom vinden mensen deze goed : ) nostalgie en jeugdherinneringen!
the A-team
martijn011
- 2034 berichten
Ik ben gek op jaren '80 actiefilms en ben dan ook bli dat RTL 7 deze weken de moeite neemt om veel van die films uit te zenden.
Gisteravond was deze film als eerste aan de beurt en vanmorgen verwachtingsvol begonnen met kijken. Schwarzenegger doet het meestal prima bij mij, meestal kunnen zijn films me wel bekoren, denk dan vooral aan de zeer sterke films Predator en Total Recall.
Ik weet ook precies wat ik kan verwachten met een film als deze. Slecht acteerwerk, foute decors en een hoop slechte actie. Meestal kan ik me daar dan tijdens het kijken wel overheen zetten omdat het zo vermakelijk slecht is dat het dan juist weer leuk wordt.
Helaas is dat laatste met deze film niet het geval. Het was eerder ergerlijk dan leuk. De decors zijn erg slecht, maar de actie en het acteerwerk waren regelrechte fiasco's.
Ook Schwarzenegger kon de boel niet meer recht trekken. Ook al is zijn aanwezigheid toch een pluspunt, deze film is zo fout dat het toendertijd al tenenkrommend slecht moet zijn geweest.
Ik heb me hier niet mee vermaakt, al zijn sommige oneliners van Schwarzenegger nog wel erg grappig.
Dat is dan ook één van de weinige pluspunten van een verder erg slechte film die ik nog mats met twee sterren.
FunkStarr
- 1917 berichten
Blijft een vermakelijk 80's filmpje dit. Vooral de jagers zijn hilarisch en Arnold in dat glimmende pakje
Lord Flashheart
Dawson: "Drop dead!'' -- Schwarzenegger: "I don't do requests"
Blijft een heerlijke campy, over the top jaren '80 film. Als je daar niet van houdt en mekkert over Schwarzeneggers acteerwerk, blijf dan verre van dit soort vermaak, want dat is dan echt niets voor jou. Na inmiddels mijn vijfde of zesde kijkbeurt is de film gestegen naar 4,5*.
FlickyMartin
What's the matter?
Steroids make you deaf?
The Running Man is een lekkere popcorn actiefilm vol met foute figuren en oneliners.
The Running Man is een sadistisch tv programma in die tijd (2019).
Voortvluchtige en gevangenen moeten voor straf meedoen aan dit populaire programma waarin ze binnen 3 uur door 4 kwadranten heen zien te moeten komen terwijl ze achtervolgt worden door Mortal Kombat figuren met namen als: Sub-Zero en Fireball.
Ook Schwarzenegger moet meedoen omdat hij een valse beschuldiging op het vermoorden van meerdere kinderen en vrouwen op zijn naam heeft staan.
Om te bewijzen dat dit onzin is moet hij wel in leven blijven, met een paar heerlijke oneliners in zijn broekzak gaat hij samen met 3 andere de strijd aan.
The Running Man is een film die ik graag nog eens zou willen zien en ik kan me voorstellen dat voor mensen uit de jaren 80 dit een echt jeugdsentiment is!

Netflix voegt snel 'The Running Man' met Arnold Schwarzenegger toe

Ingehaald door de tijd: zeven sterke films waarin 'de toekomst' in het echt inmiddels al het verleden is

Platoon
Oorlog / Drama, 1986