• 9.388.039 stemmen

Met onder meer: Béatrice Dalle, Alysson Paradis en Nathalie Roussel

Gesproken taal: Frans

Plot À l'Intérieur

"Terror comes calling."

Vier maanden nadat Sarah zwaar gewond raakte bij een auto ongeluk dat het leven kostte aan haar echtgenoot, staat ze op het punt te bevallen van hun enige kind. Op de avond voor de geboorte in het ziekenhuis plaats dient te vinden staat een onbekende vrouw voor de deur die zegt een telefoontje te willen plegen.

Sarah Scarangelo

Policier municipal 2

avatar van ®Tc

®Tc

deTuinman schreef:
twas eigenlijk een sarcastische insteek..

De laatste tijd ben je van niks meer zeker.

Reinbo schreef:

Maar die waren ook niet zwanger...

Hahahaha, ja dat klopt

Ben er niet meer zo zeker van maar geloof dat in Cure wel een zwangere vrouw in de buik gestoken werd en niet voor de baby eruit te halen. Mja, wat maakt het uit.

Bizar: Link (spoiler!)

avatar van Vascago

Vascago

Je link werkt niet, maar ik heb het gelezen. Totaal bizar.

avatar van Ralf81

Ralf81

Nu maar hopen dat de dader deze film niet gezien heeft......

avatar van ASman

ASman

ja, Ralf81 dat hoop ik inderdaad ook niet. Dan krijg je waarschijnlijk weer een heleboel moraalridders die het op deze film gaan steken. Maar wel een ontzettend smerig feitje. En het was in de film al best wel schokkend.

JacoBaco

Ik wil deze film heel graag zien! Van wie mag ik hem lenen?

avatar van The Oceanic Six

Heb hem nog nergens in de winkel gezien helaas. Anders had ik hem meteen gekocht.

avatar van Reinbo

Gewoon te bestellen op internet....

avatar van FlyLo

FlyLo

Bizar: Link (spoiler!)

Had ik ook al gelezen en was van plan om het te posten maar jij bent me dus voor

Heel bizar verhaal en de gelijkenis met de film is natuurlijk treffend.

JacoBaco

Zo zie je maar weer, sommige films zijn lang niet zo vergezocht als men wel eens denkt.

Het wachten is op een verfilming van de man die zijn moeder vermoorde met een ijzeren steeksleutel , haar daarna vilde, de huid vervolgens aantrok en toen ook nog is buiten op straat het verkeer ging regelen.

En dat allemaal voor een offer aan God.....

JacoBaco schreef:

Film was al gebaseerd op een krantenknipsel geloof ik, dus niet bepaald een openbaring dit nieuws.

JacoBaco

Gelukkig staat er niet op de cover gebaseerd op een krantenknipsel.

Had het een Amerikaanse film geweest dan had het er vast wel bijgestaan denk.

''Based on a shocking newspaper cutting''

avatar van Ralf81

Ralf81

Wat was er eerder, de kip of het ei?

Onderhond schreef:

't was weldegelijk een 'open baring'....

Geweldig taalgevoel heeft Onderhond toch....

Reinbo schreef:

Gewoon te bestellen op internet....

Heb je een site? Wel met NL ondertiteling he, mijn Frans is shit.

avatar van Reinbo

Ach wordt toch niet zoveel in gesproken... Hoe is je Engels?

DVD Pacific - Buy New DVD Movies, HD DVD and Blu-Ray discs - dvdpacific.com

Engels is ook prima.

Maar de site die je geeft zal wel een Britse zijn? Importeren dus?

avatar van Reinbo

USA Regio 1 dus. Maar elke filmliefhebber zou sowieso een regio vrije (blu-ray) speler moeten hebben. Aanbod is anders veel te beprerkt.

avatar van The Oceanic Six

Mijn Xbox 360 is momenteel al lange tijd mn dvd speler. Mijn dvd speler is een hele irritante dus die heb ik maar afgekoppeld omdat dat het kreng best prijzig was.

Ik wacht wel tot deze film in NL eens op dvd komt. Wil hem nog wel eens ooit herzien.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Reinbo schreef:

Ze zouden die regio-codes liever afschaffen!

avatar van Reinbo

Tja, dat zit er helaas niet in. Op Blu-ray is de wereld ook alweer in drieën gesplitst. Maar regio vrije spelers zijn niet zo moeilijk aan te komen en hoeven ook niet zo veel te kosten.

Gelijkenis:

Het geval staat niet op zichzelf in de Verenigde Staten. Het afgelopen jaar is het al drie keer eerder voorgekomen dat een zwangere vrouw werd opengesneden voor haar baby. Altijd was de dader een vrouw met een kennelijke kinderwens. Erg ziek.

avatar van Resh

Resh

ja idd, ook de andere franse horror Martyrs, was het verhaal een paar keer echt voorgekomen. Zieke wereld.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Dat verhaal van meisjes martelen in de kelder is al zo oud als cinema zelf

avatar van xangadix

xangadix

60 % bloed

30 % gekrijs

10 % verhaal

Ik denk dat ik de Franse horror maar even een poosje links laat liggen...

avatar van Reinbo

Werd volgens mij niet zo heel veel gekrijst in deze. Verhaal was niet minder dan in de meeste slashers. Dus misschien moet je die allemaal wel links laten liggen.

avatar van xangadix

xangadix

Ik vond het in ieder geval wel heel erg sinister dit... Bij de meeste slashers is er wel plaats voor een beetje comic relief.

En dit is toch geen echte slasher, of wel..?

avatar van Reinbo

"t was geen echte slasher in die zin dat er geen tien tieners na elkaar worden afgemaakt om daarna nog een twintig minuten zonder succes achter de laatste aan te rennen. Dit was meer de laatste 20 minuten uitgesponnen over anderhalf uur. Maar wel een moordenaar met een scherp voorwerp die achter een 'machteloos' slachtoffer aan jaagt.

En inderdaad erg sinister en bijna geen ruimte voor comic relief. Dat laatste vond ik dan juist wel weer een opluchting.

avatar van Vascago

Vascago

+ veel beter acteerwerk
+ geen final girl hier. Alhoewel. Maar niet zoals normaal
+ geen bovennatuurlijke moordenaar
+ geen oerdomme typetjes die zich gewillig naar de slachtbank laten leiden
+ geen onfunctioneel bloot

avatar van Reinbo

Wat is je punt? Ik geef toch aan dat het geen typische slasher is. Bovendien voldoet Halloween ook niet aan 3 a 4 van je 5 punten....