• 8.841.705 stemmen

Releasedatum: 30 augustus 2007

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Hot Rod

"Smack destiny in the face."

De amateur stuntman Rod Kimble heeft één probleem: zijn stiefvader Frank is een ontzettende eikel. Hij pest Rod iedere dag, bij de wekelijkse boksoefening laat hij Rod iedere hoek van de ring zien, eigenlijk respecteert hij Rod totaal niet. En het allerergste, die zogenaamde stunts van Rod zijn niets anders dan lachertjes in de ogen van Frank. Op een dag krijgt Frank een hartaanval en het enige dat hem nog kan redden is een harttransplantatie. Niemand minder dan stuntman Rod zal opereren als zijn reddende engel door geld in te zamelen voor de operatie. Rod zal met zijn motor over 15 bussen springen.

avatar van _Casper_

_Casper_

heerlijk droge komedie die lekker wegkijkt, aanrader

avatar van paaj1

paaj1

vet dansje XD

avatar van steph b

steph b

two of hearts

avatar van toke30

toke30

slechte film! Echt flauwe humor en slecht acteerwerk ! geldverspilling om te gaan huren. miss leuk om eens te zien op tv wanneer je je verveelt op een saaie schoolavond.

avatar van Biosguru

Biosguru

Zoals Toke als aangeeft het is een smaak kwestie. Ik heb er erg om moeten lachen. Het is een beetje een mix tussen Napoleon Dynamite en Jackass.

avatar van Nick92

Nick92

mijn favoriete lachfilm. je moet er van houden maar dit is juist precies de humor die mij aanspreekt. Ik vond het acteerwerk juist heel goed, het kwam op mij over als een bepaalde manier van acteren alsof het expres slecht gedaan was ofzo maar nergens ongeloofwaardig.

Prepare to be dazzled!

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Comedy in de lijn van Napoleon Dynamite.. vind ik.. Als je die niet leuk vond, vind je dit ook niks..

Persoonlijk vond ik deze leuker dan Napoleon Dynamite... het is een bepaald soort humor.. ik vind het Erg Grappig

Je kunt er lullig over doen als het niet je smaak is.. maar goed.. er zijn ook mensen die Naked Gun helemaal geweldig vinden.........................

avatar van gillie24

gillie24

Tja, dit was niet best. Hele flauwe nerd-humor, duidelijk niet mijn ding.

De aanwezigheid van de bloedmooie Isla Fisher vergoedt een heleboel, maar de film is verder niet best.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

gillie24 schreef:

Tja, dit was niet best. Hele flauwe nerd-humor, duidelijk niet mijn ding.

Film net gezien en ik wou precies hetzelfde zeggen, dus helemaal met mijn voorganger eens!

avatar van Fryce

Fryce

• 2067 stemmen

Heerlijk ongemakkelijke comedy. Mooi einde ook.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

You gotta be kidding me!!! Ik heb op vele momenten in een deuk gelegen.

Toen dit werd gezegd was zo'n moment. Een geweldige afsluiter.

Moet er nu nog om lachen als ik er aan denk.

Film deed me op momenten aan stepbrothers denken. Een kinderachtige gast die niet op wil groeien en dan ook vaak de zelfde soort humor.

Vier sterren.

avatar van Corcicus

Corcicus

Bij momenten heel grappig, maar meestal overstijgt deze de middelmaat niet.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

De vergelijking met Napoleon Dynamite is snel gemaakt, maar onterecht. Simpelweg, omdat er een verschil zit tussen slecht getimed humor en awkward getimed humor, hier voor mij duidelijk het 2e. Als 2e pluspunt heeft de film ook nog dat de nerds een stuk minder geforceerd en meer menselijk overkomen. De romance en structuur in de film zorgt dan wel voor minder eigenheid en meer toegankelijkheid, maar eigenheid dat heeft het al genoeg.

Samberg speelt goed als falende stuntman, ook omdat ie de overtuiging heeft dat ie op weg is om geweldig te worden, terwijl alles keihard mislukt. Het vooral doorgaan principe, omdat het toch een keer goed moet gaan. Waar ieder ander een kleinere stunt zou aanpakken bij falen, gaat Rod gewoon steeds groter.

Leuke rol van Danny Mcbride, die ik als sidekick meestal goed kan hebben, mits niet teveel op de voorgrond. Beperkt acteur, lomp doen is ZIJN ding, maar dat kan ie dan ook erg goed. Isla Fischer, tsjah

Een film die snel gelinkt wordt met Napoleon Dynamite, maar qua hart en ziel meer weg heeft van een Rushmore of Anchorman.

Benieuwd naar The Watch, maar dat zal nog wel ff op zich laten wachten.

Iffy.

Naar aanleiding van The Watch (Akiva) en That's My Boy (Samberg) deze film maar eens opgezocht. Het resultaat is erg matig.

Grootste probleem zijn een aantal grappen die echt compleet doodvallen. Nu hebben al die Amerikaanse comedies dat wel, maar bij bijv. een Happy Madison heb je zo'n 10 grappen per 2 minuten en dan valt er inderdaad wel eens een uitdrukking of woordgrap verkeerd. Hier heb je hele erg zwaar geconstrueerde scenes die compleet (maar dan ook compleet) het water in vallen. Pijnlijk is dat.

Samberg is ook niet super, vooral omdat je gewoon Ferrell in het personage herkend. Ferrell zou het een stuk beter gedaan hebben, dus ook dat is aardig storend. Mcbride is wel een fijne toevoeging, bepaalde scenes zijn nog wel leuk en gelukkig duurt het ook allemaal niet te lang, maar de film doet echt te hard z'n best om grappig te zijn.

Mnee, dit had eigenlijk véél beter gemoeten. Het hele moralistische eindriedeltje maakt het er dan ook niet beter op.

avatar van Daan258

Daan258

Aardige comedy.

Het verhaal was echt zo onwijs dom maar doordat maakt het de film wel grappig.

Geen bijzondere film maar kheb toch een paar x goed kunnen lachen om de flauwe grappen:P

Een kleine 3,0*

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik geef uiteindelijk ook een kleine 3*.

Sommige grappen worden iets teveel uitgemolken, zoals de grap waarbij "Rod" van de berg afvalt, maar al met al heb ik me prima weten te vermaken.
Jammer dat ze de foute AM DJ niet zoveel aandacht gaven, want ik vond hem toch wel een toffe toevoeging.
Wat ik dan wel weer heerlijk vond was de soundtrack. Die '80's rock/pop nummers doen het gewoon goed bij een film als deze. Heerlijk!

avatar van SlickRick

SlickRick

Na 20 minuten afgezet. Vervelende infantiele film.

avatar van NYSe

NYSe

Het is misschien niet de meest subtiele komedie van de afgelopen jaren, maar juist in het groteske steekt het Hot Rod mijlenver boven het maaiveld uit. Zelden zo'n eigenzinnig pareltje van onsamenhangende flauwigheden gezien. Cool beans!

avatar van Lurtz

Lurtz

Vaak te flauw, de mopperige Ian McShane red het nog.

avatar van Tarkus

Tarkus

Zeer matige komedie, die volgens mij veel te overdreven is.

Het mag dan grappig bedoeld zijn, maar ik vind het eerder een klucht geworden, en daarmee bedoel ik niet het verhaal, maar de uitwerking ervan.

avatar van rubenhendriksen

rubenhendriksen

Fokking mooi, komedie zoals t bedoeld is. Need no say more

avatar van Daan258

Daan258

Heb hem weer is herzien en ik ben het nog steeds volledig eens met mijn vorige bericht.

Andy Samberg deed het wel erg goed in de film XD.

Daan258 schreef:

Aardige comedy.

Het verhaal was echt zo onwijs dom maar doordat maakt het de film wel grappig.

Een kleine 3,0*

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Aardig tussendoortje. De knipogen naar de jaren 80 kan ik wel waarderen, net als de soundtrack. Jammer genoeg bleef ook de humor in de 80s steken. Geen dijenkletser dus, daarvoor voelen de slapstick en de nerdgrapjes iets te belegen aan. Schaffer levert wel gewoon een vlot filmpje af en breit er binnen de 90 minuten een eind aan. 3*

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

“You’re a terrible stuntman “

What ?

“ you’re a terrible stuntman “

O I heard you , you are just being very mean .

Helemaal het schompes gelachen . Dit was echt te grappig gewoon .

Eenvoudige slapstick , tot aan uniek rel humor .

Andy sandberg is een groot komisch talent .

En als je verrast wil worden door een geweldige grappige film , is dit je ding .

Ik heb teminste eigenlijk anderhalf uur hardop gelachen , dat is natuurlijk de bedoeling van Een komedie , missie geslaagd , vandaar ,,,

avatar van shrink

shrink

• 1911 berichten

Haha heerlijke flauwe film met een hoog JackAss gehalte. Prima!!

avatar van Shadowed

Shadowed

Flauw.

The Lonely Island, het is allemaal maar wat wisselvallig. Tien jaar geleden wisten ze het internet in rap tempo te veroveren met hun liedjes. Toegegeven, dat wisten ze ook erg goed te doen. Bovendien is het wel duidelijk dat Samberg zich erg thuis voelt in dit soort films. Jammer genoeg lijkt hij hier te zijn vergeten wat hij moet doen.

Hot Rod voelt vooral ongemakkelijk aan omdat het zo graag lollig wil zijn. Het resultaat is een reeks aan dode grappen waar het kerkhof u tegen zegt. Veel bekende gezichten komen hierin terug (al is dat afhankelijk van hoe nadrukkelijk je de recentelijke internetcultuur hebt gevolgd), en toch weet er geen enkele een degelijk zinnetje uit te kramen. Je krijgt er al snel een wat vermoeiende film mee.

Waar de film wel mee kan scoren is het feit dat de productie best groots opgezet is, en wanneer er geld wordt uitgegeven aan scenes die eigenlijk heel kort van aard zijn moet je toch wel wat glimlachen. Het zijn de schaarse momenten waarop de droge humor wel effect weet te hebben. Wat de rest van de film betreft is het vooral uitzitten en het vervolgens nog een keer proberen uit te zitten.

Punten voor enkele grote, lollige scenes en degelijk acteerwerk. Het is wel jammer dat het voor een best grote, excentrieke film als deze ook makkelijk weer te vergeten is. Lijkt me toch niet de bedoeling van een film die zich er vol op stort om onvergetelijk te zijn. Maar nee, bij Hot Rod mocht het allemaal niet baten. Blij dat ik dit niet nog een keer hoef te zien.