• 9.378.049 stemmen

Death Proof (2007)

Actie / Thriller | 113 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Death Proof

"A crash course in revenge."

Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....

avatar van gekkuhuis

gekkuhuis

toppie Quentin Tarantino

goeie film maar weet iemand hoe het nr heet :als er halve wegen de film die 2 meiden met elkaar staan te bellen bij het tankstadion

haar ringtone het fluitende nr van wie is dat en waar kan ik het downloaden

alvast bedankt

avatar van MrEd

MrEd

Iemand moet me toch eens uitleggen wat er nou zo goed is aan deze film. Het enige waar ik van genoten heb is de muziek maar de film was gewoon bagger.

avatar van ed68

ed68

Tarantino presteert het met een B-script toch een topfilm te maken.

2 uur lang genoten. super.

avatar van Paranoid

Paranoid

Niet slecht maar het is ook geen top film... Wel leuke dialogen en verder zeer vebaast hoe het film verder gaat na een uurtje ik had iets anders verwacht maar dat is ook het eigenschap van Tarantino

avatar van grid8400

grid8400

MrEd schreef:

Bijna niets behalve de crash in het midden. Gewoon een hele saaie veel te gehypte film.

avatar van aburefan

aburefan

veel te veel nutteloos geouwerhoer imo, die crash in het midden was wel een lichtpuntje maar dat was het wel denk ik, vond kurt ook beetje een sappie af en toe.

avatar van Jay-P

Jay-P

Hey,

Ik vind dit een aparte maar zeker niet onaardige film. Kurt Russell speelt een sterke rol in deze ietwat afwijkende Tarantino. Maar met de geweldige soundtrack en de ouderwetse filmstijl heeft Quentin toch iets aparts geschept.

De dialogen tussen de mooie vrouwen zijn vaak best amusant, maar soms heb je toch wel iets van: "Ok, nou mag dit gesprek wel weer ophouden.." Maar los daar van heb ik me zeker goed vermaakt in de 2 uur die deze film duurt.

Voor een Tarantino die niet overweldigend maar zeker de moeite waard is!

avatar van teus66

teus66

[quote="weet iemand hoe het nr heet :als er halve wegen de film die 2 meiden met elkaar staan te bellen bij het tankstadion

haar ringtone het fluitende nr van wie is dat en waar kan ik het downloaden

alvast bedankt[/quote]

Bernard Hermann - Twisted Nerve. Bekend deuntje uit Kill Bill vol.1

avatar van Vintage

Vintage

langdradige film, enorm veel gepraat en dan geen interessant gepraat dat met het verhaal te maken heeft maar wijvengekwebbel.

Enige leuke aan de hele film is het einde.

En omdat het einde zo leuk was geef ik een 1.0 ipv een 0.5.

avatar van raymondg

raymondg

De stukjes met Stuntman Mike waren geweldig. Jammer dat de film verder zo vol zin met 'soap" geneuzel van die wijven. Dat was echt gewoon te-veel. Ik heb de volledige versie gezien; dus niet die uit het tweeluik Grindhouse maar de losse DVD release. Echt gewoon te langdradig en te weinig actie. De actie die er in zit is echter wel vet ok.

Kortom: zware tegenvaller voor deze Tarantino fan.

Krijgt 2 sterren van mij.

avatar van Danny2379

Danny2379

Vond dit een geweldige film.

Leuke dialogen.goede muziek keuzes en leuke actrices.

deze film was veel te gehyped waardoor mensen er te veel van verwachten.

Niet de beste tarantino maar zeker niet slecht.

krijgt van mij ***

avatar van Wezze

Wezze

ed68 schreef:

2 uur lang genoten. super.

Hebben wij wel dezelfde film gezien.. Ik had namelijk steeds de neiging de tv uit te zetten omdat deze film zo bagger was, en vond het dan ook verreweg van vermakelijk. De enige rede dat ik 'm af wou zien, was omdat ik nog wel wat verwachtte van Tarantino. Jammer genoeg bleef deze film slecht tot en met het einde.

avatar van bisse

bisse

Boel slechte reacties hier maar ikzelf heb toch zitten genieten van een zeer originele topfilm.Veel mensen vragen om een verklaring van wat er nou dan zo goed is aan deze film. Ikzelf heb er een hekel aan bij iedere recensie als mensen(het gros hier) goed of slecht zeggen zonder geen enkele verklaring bij iedere film.Er wordt dan vaker geschreven in welke staat de film bekeken werd , met vriendin of zonder en wat voor een soort chips erbij genuttigd werden, dat ineteresseert me dus echt geen flikker en om na te gaan of een film de moeite waard is kijk ik meestal op imbd omdat daar tenminste inhoudelijk op de film wordt ingegaan wat me toch wel de bedoeling lijkt van een dergelijk forum.

Wat is er nou zo goed aan deze film:

1.allereerst het hele concept van de killer en zun deathproof wagen vind ik zeer goed. Het is misschien niet vernieuwend maar de uitwerking en uitvoering is dat wel degelijk. De eerste griet in de cabine en die hele cabine op zich vind ik super bedacht. De hele look van russel en de wagen is erg sfeervol in beeld gebracht.

2. Ik kan me voorstellen dat veel mensen al dat wijven geneuzel iets teveel van het goede was maar ik ben van mening dat bij het toevoegen van meerdere actiescenes het geheel erop was achteruitgegaan. Russel is precies veel en vaak genoeg aanwezig de kijker in verwachting en spanning te houden wat de film juist aantrekkelijk maakt. De eerste slachtoffers waren in mijn ogen dan ook minder karaktiristiek en irritanter neergezet dan de 2e groep om de kijker de kijker te laten genieten van de daden van stuntman mike.

3. Er zitten tussen het zogenaamdegeneuzel wel degelijk geweldige dialogen en scenes. Persoonlijk vond ik vooral de scenes met stuntman mike meer dan de moeite waard....vooral de wijze waarop hij contact legt met zijn toekomstige slachtoffers om hen te peilen en zijn eigen genot op te krikken.Wel moet ik er natuurlijk bij vermelden dat wanneer mickey rourke de rol van mike had gespeelt de hele film helemaal 'off the hook' was geweest. Russel doet het harstikke leuk maar ik ben ervan overtuigd dat Rourke het personage iets meer diepgang en geloofwaardigheid had kunnnen geven.De scene tussen de 2 redneck agenten in het ziekenhuis vond ik ook typisch tarantino en een geweldige overgang naar de 2e helft.

4.De hele sfeer en vooral het kleurengebruik in de film vind ik erg aantrekkeliijk en is een perfecte adaptatie van de vroegere exploitatie films.Ik vind het geweldig gedaan hoe hij de balans weet te behouden tussen the look van het genre zoals het was maar toch veel toevoegd dat het wel aantrekkelijk is voor hedendaags publiek.

5. De kills de achtervolging en de cheesy afsluiting van het geheel was ook allemaal prachtig in beeld gebracht en spraken mij zeer aan. Lekker gory en overdreven zoals het hoort in een ode aan dit genre.

6. Ik kan me ergens wel inleven in de mening van dat langdradige geneuzel van alle dames maar ik zou het zeker classificeren als soap-achtig.Ik vond het erg leuk hoe de hele look van de film jare 70 aandeed maar zich hedendaags afspeelde en dat eigenlijk voornamelijk kenbaar werd gemaakt door korte gesprekken over internet...glossy magazines en dergelijke. Eigenlijk doet Tarantino hier dunnetjes over waar hij bij aanvang zo om geroemd werd namelijk het toevoegen van gesprekjes die eigenlijk nergens over gaan maar toch op een bepaalde manier hun charme hebben. De reden dat dit in andere films wel aansloeg is naar mijn mening dat de acteurs in deze film simpelweg niet de uitstraling en charme hebben om dergelijk materiaal over te dragen op de juiste manier.

Das voor mij dan ook het enige minpuntje aan deze film en dat is het gebrek aan vrouwelijke acteurs die het gevoel hebben om het materiaal op de juiste wijze over te brengen. met uitzondering van Dawson vond ik het acteerwerk van de dames erg tegenvallen. Het acteerwerk van de stoere negerin in ut 2e gedeelte vond ik ronduit zeer irritant en slecht gedaan.Toch kon een dergelijk minpunt het geheel in de verste verte niet onderuithalen en ik hoop in ieder geval dat tarantino nog niet is uitgekeken op adaptaties van het exploitatiegenre. 4 ster

Na kill bill, wat ik dus juist een grote tegenvaller en makkelijk scoren vond is tarantino terug met een film met ballen en een zeer geslaagde eigenzinnige look.

Ramon K

Vind ik dus ook leuk. Dat einde is ook echt een dikke ode aan de Shaw (kung fu)-producties: Zodra de laatste badguy in elkaar getrapt was, volgde meteen "The End", regelmatig in combinatie met een freezeframe. Ik blijf die referenties heerlijk vinden.

Ramon K

Niet mee eens. Kill Bill: Volume 1 vind ik echt de grootste en coolste ode aan de exploitation film ever.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ok je hebt wel een beetje gelijk, het id is goed, maar de uitwerking valt echt zo zwaar tegen. Er had veel meer (oa actie en spanning) in kunnen zitten. Zit maar verdomt weinig asfalt in deze film voor een road movie.

Ramon K schreef:

Die ode voelde ik meer in Death Proof. Planet Terror moet ik nog zien.

Wouter schreef:

Die ode voelde ik meer in Death Proof. Planet Terror moet ik nog zien.

Die ode voelde ik 'ook' in Death Proof, maar bij Kill Bill veel meer. Ik ben dan ook een Japan-enthousiast, en hoe meer oude chambara/exploitation, Pinky Violence, Suzuki etc ik zie, hoe groter mijn bewondering wordt voor die film van Tarantino. Planet Terror vind ik trouwens ontieglijk goed. Een pak beter dan Death Proof.

Ramon K schreef:

Die ode voelde ik 'ook' in Death Proof, maar bij Kill Bill veel meer.

Raar. Snap best dat je Kill Bill beter vond, maar kwa ode ging Death Proof veel verder.

Ramon K

Voor Kill Bill heb ik de bagage om de ode te voelen en de referenties te herkennen, voor Death Proof slechts deels. Ik heb nog te weinig niet-aziatische exploitation/grindhouse gezien.

Maar ik geloof niet dat Kill Bill qua ode onder zal doen aan Death Proof. Jij hebt ook nog niet veel uit Japan gezien evenals Shaw producties en dergelijke, ik wel.

avatar van gotti

Heb vandaag een box gekocht, met twintig Grindhouse films. 3 tientjes bij de Boudisque. Voor de liefhebbers (als vergelijkingsmateriaal) erg leuk denk ik...

Quentin

Hoe is de kwaliteit daarvan? Zaten een paar leuke poliziotteschi's tussen.

avatar van gotti

Sprak de verkoper, die hem ook had aangeschaft en eentje al even had gekeken om de kwaliteit te checken. Hij zei dat het te vergelijken was met "video uit de jaren tachtig met een grove korrel". Maar zal zodadelijk even voor je kijken...

avatar van Metalfist

Metalfist

Welke films zitten erin Gotti?

Womens Camp 119

Demon Witch Child

High School Hitchhikers

Carry on Emannuelle

avatar van Wouter

Ik heb in de jaren tachtig en negentig veel aziatische pulp gezien, hoor. Weet zelfs al niet meer welke.

Anyway, ik zie de gelijkenissen met KB ook wel, maar daar is Tarantino in zekere zin keuriger, slicker. In Death Proof parodieert ie zelfs de bioscoopervaring an sich. Een zwartwitreel, krassen, een veranderde titel, gebroken film etc.

Quentin schreef:

The Children

Demon Witch Child

High School Hitchhikers

Carry on Emannuelle

Daar zitten wel wat leuke zaken bij. Althans, is Go Kill and Come Back van Castellari. Hoop dat de trailer van Executioner 2 er ook bij zit. veel slechter vind je ze niet. Die Carry On film is gewoon saai. Anderen zijn veel aardiger.

Allemaal kutkwaliteit, toch?

Quentin

"Also wie befuerchtet handelt es sich hier indertat um billige VHS rips die mal schnell auf DVD sind geschleudert um schnell was geld einzuspielen. Die qualitaet soll wirklich unterste schublade sein (manche filme haben die alten bekannten tracking streifen im bild oder sogar doppelte auslaendische untertitel) und in wie weiten manche filme cut sind ist auch noch nicht ganz bekannt, aber es soll schon hier und da was fehlen, jedenfalls so sagen die fans/kaufer aus der USA." (op DTA.at forum)

&

Ach, voor die paar euro neem ik de gok wel.

avatar van mafiaferzeti

mafiaferzeti

Slechtste film die ik ooit gezien heb...