Genre: Komedie / Horror
Alternatieve titels: Creep Show / Stephen King's Creepshow / Stephen King's Creepshow 1
Geregisseerd door: George A. Romero
Met onder meer: Leslie Nielsen, Ted Danson en Stephen King
Releasedatum: 8 september 1983
Plot Creepshow
"The Most Fun You'll Ever Have BEING SCARED!"
Een vijfluik van horrorverhalen, geïnspireerd op de oude DC horrorcomics. In 'Father's Day' brengt een zombie een vaderdagstaart naar zijn dochter. In 'The Lonesome Death of Jordy Verril' ontdekt een boer een meteoriet en wordt daarna ziek. In 'Something to Tide You Over' begraaft een man zijn vrouw en haar minnaar in het strand en wacht tot het vloed wordt. In 'The Crate' wordt een geheimzinnige kist met een in de kelder van een school gezet. Helaas zit er een beest in een krat dat al gauw ontsnapt. In 'They're Creeping Up On You' krijgt een rijke man gezelschap van ontelbare kakkerlakken.
Henry Northrup (segment "The Crate")
Wilma Northrup (segment "The Crate")
Dexter Stanley (segment "The Crate")
Richard Vickers (segment "Something To Tide You Over")
Sylvia Grantham (segment "Father's Day")
Upson Pratt (segment "They're Creeping Up On You")
Aunt Bedelia (segment "Father's Day")
Hank Blaine (segment "Father's Day")
Harry Wentworth (segment "Something To Tide You Over")
Jordy Verrill (segment "The Lonesome Death Of Jordy Verrill")
jedymaster
Nou weet ik niet meer de volgorde ik had hier een strip van dus wat was eerder de film of de strip?
vic
ik heb alleen het laatste verhaal gezien. zou de hele film moet kijken voordat ik stem
jedymaster
alleen de filmposter is al geniaal want die is getekend door niemand minder dan de meester van de horror Bernie Wrightson.
Hemdale
alleen de filmposter is al geniaal
Inderdaad die poster is heel cool!! Creepy...
jedymaster
zag vandaag becker op tv en moest ff denken aan deze film waarin hij ook de sterren van de hemel speelt.
Spider
had de film iets heftiger verwacht, gezien de namen Romero en King.
Derkje
Fantastische film met sterke vertolkingen en mooie special effects.
Verhaal 1: Zeer goed.
Verhaal 2: Minder maar wel leuk
Verhaal 3: Echt creepy!
Verhaal 4: De oplossing voor huwelijksproblemen
Verhaal 5: Minder
Toch een heel belangrijke film, met een goede cast en een echte horror-comic sfeer. Een dikke 4.
SSeagal
Creepshow vermaakt aardig. Lekkere korte horror verhaaltjes die stuk voor stuk het kijken waard zijn. Het 3de verhaal springt er uit als de beste voor mij, ook vanwege de rol van Leslie Nielsen als bad guy, was weer eens iets anders. De zombies waren duidelijk van Romero's hand. Verhaal 2 is de minste van allemaal, maar kijkbaar en het 4de verhaal is matig. De 1ste en de laaste zijn wel ok. **1/2
Chainsaw
Creepshow was erg goed vermaak: Leuk, spannend, grappig en soms lekker idioot. Maar wat wil je ook anders met namen als Stephen King, George A. Romero en Tom Savini? Dan mag je als horrorfan ook wel het één en ander verwachten. Eerste verhaal was geinig, tweede verhaal compleet idioot maar ook nog wel geestig. Derde was de beste. Vierde iets minder en het vijfde verhaal had ook prima effecten. Benieuwd naar Creepshow 2.
jedymaster
Leslie Nielsen, Ted Danson en Stephen King in 1 film wat wil je nog meer? Trouwens in de jarig tachtig waren er meer van die horror verhalen op 1 videoband (ach de goeie ouwe tijd)
Fangs (crew films)
Ik had meer van deze horroromnibus verwacht, maar het geheel viel me toch niet al te erg tegen.
Het derde en vierde verhaal zijn met afstand de twee beste: Leslie Nielsen was erg goed en het monster uit de krat zag er erg mooi uit.
Ondanks Stephen King's geinige, over-the-top rol als boerenpummel, was het tweede verhaal toch saai en tegenvallend.
Het eerste en het laatste deel waren niks bijzonders, maar wel redelijk vermakelijk.
FisherKing
King debuteert hier als scenarist.
bioscoopzaal
WB redoing King's 'Creepshow'
Creepshow, the 1982 horror anthology movie written by Stephen King and directed by George A. Romero, is getting the remake treatment. Warner Bros. Pictures is developing the remake, which will be produced by Roy Lee and Doug Davison of Vertigo Entertainment along with Taka Ichise of OZ LA and Tony Ludwig. James Dudelson, the original rights holder, also is attached to produce.
Although in the original anthology the stories -- which were written in the old 1950s EC Comics style -- were unconnected, the plan is to structure the new movie a la Go, where individual stories will have interconnected characters and situations.
Bron: IMDb Pro
jackie boy100
erg leuke film kheb hem gaan kopen ik vond vather's day een goei verhaal echt leuk gedaan ik vind het de beste van george a romero een dikke 4/5
Waku
Creepshow is een leuke verzameling van korte films.
Doordat er meerde verhalen in een film zitten verpakt
gaat de film als een sneltrein voorbij.
Er ztit altijd wel een episode tussen die minder boeit maar dan wacht je alweer vol verwachting af op het volgende verhaaltje.
Creepshow is soms griezelig maar vooral komisch.
Een succesvolle combinatie
film_kaza
father´s day: grappig en leuk
jordy verril: saai en niet eng
someting to tide you over: leuk met leslie nielson.
the crate: eng. ik kan niet zo goe tegen horror en deze vond ik erg eng.
creeping up on you: was best saai en zag ik als een gewoon kort filmpje.
deel 2 ga ik vanavond kijken en dit deel krijgt van mij 3,5
Patat
Ik ben nooit echt fan geweest van films met afzonderlijke verhalen. Meestal zit er altijd wel één bij die goed is, maar ook altijd wel één die slecht is, waardoor dergelijke films nooit erg goed kunnen scoren als je ze als geheel bekijkt.
In "Creepshow" krijg je vijf verhalen voorgeschoteld. Geen één is echt bijzonder en een aantal zijn kortweg oninteressant. Vooral "The Lonesome death of Jordy Verill" met Stephen King in de hoofdrol, en "Creeping up on you" stellen eigenlijk niets voor en zijn puur tijdsvulling.
Maar ook "Father's Day" en "Something to tide you over" lieten me koud. "The Crate" was veruit het beste verhaal, mede dankzij het geweldige personage van Adrienne Barbeau die we nog kennen van "The Fog".
Elk verhaal is doorspekt met zwarte humor, waardoor alle horrorelementen niet eens griezelig overkomen. Bovendien vond ik de humor veelal erg flauw.
Als je ziet welk talent zich in deze film heeft gebundeld, dan is het eindresultaat maar erg pover.
Mijn oordeel: een matige 2/5.
Doom
Creepshow is een moeilijke film om te beoordelen. Dit komt voornamelijk door de kwaliteit van de verschillende verhalen. Zo is het verhaal The Lonesome Death Of Jordy Verill niet bijster interessant, echter de verhalen Something To Tide You Over en Father's Day zijn meer dan geslaagd. Visueel gezien ziet elke korte film er overigens prachtig uit. Ook is de cinematografie dik in orde. Knap werk van regisseur George A. Romero.
Father's Day
Een geweldige binnenkomer voor de Creepshow. De zombie ziet er geweldig uit en zijn dialoog is geweldig! "I want my cake! Bedelia! Where's my Father's Day cake?"
The Lonesome Death Of Jordy Verill
Degelijk verhaal dat nergens spannend weet te worden. Aardig vermakelijk maar haalt het niet bij Father's Day.
Something To Tide You Over
Sterkste verhaal uit de Creepshow. Spannend, ziek en een briljant (wel voorspelbaar) einde.
The Grate
Degelijk, maar wel iets aan de lange kant voor een korte film. Te weinig spannende scenes, voornamelijk voorspelbaar.
Creeping Up On You
Erg leuk deel om de Creepshow af te sluiten. Het hoofd personage is geweldig, net zoals het einde met de kakkerlakken.
Zeker nog eens herzien!
murtcelP
Erg grappige horror die er wel heel goed uit ziet.
Het eerste verhaal is leuk met heerlijke overdreven karakters. Goed gemaakte zombie. Ook leuk om heel hele jonge Ed Harris te zien
Het tweede verhaal is vooral heel grappig, maar niet eng. Wel origineel!
Het derde verhaal is geniaal en echt spannend! Leuke rol van Leslie Nielson.
Het vierde verhaal vind ik de minste. Duurt lang voordat er echt iets gebeurd.
De afsluiter is leuk en lekker overdreven weer.
Vroeger vond ik Creepshow geweldig en laatst heb ik 'm gekocht. Het is allemaal wel wat gedateerd natuurlijk, maar toch een erg amusante horror-komedie!
****
mikey
Had meer in gezeten. Ziet er ook een tikkeltje afgeraffeld uit. Tevens is de flauwe humor wel erg nadrukkelijk aanwezig terwijl met dit soort ongein een knipoog wel voldoende is, en dan denk ik vooral aan de vreselijk rol van de master (king) himself. Toch veel hilarische effecten en typische 80's nonsense met cartoony vormgeving. 3.5
Nare pappa intro en outro ***1/2
Fathers day **1/2
Te lonesome death **1/2
To Tide ****1/2 (deze is echt goed gedaan, met fantastische rollen van danson en Nielsen)
The Grate ***1/2
Creeping **** (onbegrijpelijke onzin maar wel een erg terecht filmpje)
dutchtuga
Erg leuke comicverfilming die me weer deed belanden in de tijd dat ik deze dingen huurde op VHS. Heerlijk
Fathers Day: Vooral leuk om de zombie die me erg deed denken aan de Brains zombie uit Return of the Living Dead
The Lonesome Death of Jordy Verril: Verreweg de minst interessante. Stom uitgangspunt en een niet leuke King in de hoofdrol
Something to Tide You Over: Het wat meer psycholigische verhaal uit dit vijfluik. Goede vertolkingen, prima sfeer.
The Crate: Voor mij het leukste deel. Erg corny monster, goede casting, prima gore en ook nog eens een sterk einde.
They're Creeping Up On You: Vooral erg genoten van de hoofdpersoon hier. Verder op hetzelfde niveau als het grootste deel uit Creepshow.
Intro en Outro: Eigenlijk te kort om een cijfer te geven maar vanwege de fantastische openingscredits, soundtrack en overall pulp sfeer 4*. Ook om het gemiddelde cijfer wat op te pimpen
Gemiddeld 3,33 maar ik ga hier toch 4 sterren aan geven gezien ik deze sfeer niet vaak meer tegenkom tegenwoordig.
leuke verhalen behalve de meteoriet viel wat tegen de rest was erg leuk
Roseicollis
weet nog dat ik een VET ENGE EN GOEDE Film verwachte
weet ook nog dat na 10 min in slaap viel
weet ook nog dat ik vervolgens met die dvd ging fribeen uit het raam
weet ook nog dat tie tegen het achterhoofd van een fietsende meisje kwam
film_kaza
Vet eng? Verhalen waar je snacht's niet van kunt slapen zijn eng. Niet zieke werkjes met veel bloed, bovendien is Creepshow meer humor.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Dolores Claiborne
Drama / Mystery, 1995