• 9.378.761 stemmen

Doomsday (2008)

Actie / Sciencefiction | 105 minuten / 113 minuten (uncut version)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 105 minuten / 113 minuten (uncut version)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Duitsland

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Rhona Mitra, Malcolm McDowell en Bob Hoskins

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Doomsday

"Mankind has an expiration date."

Een dodelijk virus beëindigt voortijdig de levens van honderdduizenden mensen in Schotland, waarna het land door een grote muur hermetisch van de rest van de wereld wordt afgesloten. Mensen die proberen te ontsnappen worden doodgeschoten en de muur zelf herbergt allerhande wapens om vluchten van besmetten te voorkomen. 30 jaar later duikt het virus, 'The Reaper' genaamd, plots opnieuw op, ditmaal in hartje Londen. Een elite-team wordt achter de muur in Schotland gestuurd om op zoek te gaan naar het werk van dokter Kane, die voor de uitbraak 30 jaar geleden dicht bij een doorbraak in onderzoek was.

Eden Sinclair

avatar van oeije

oeije

flrois schreef:

Is dat een zombie film?

had er veel van verwacht

maar viel me flink tegen

vond jammer dat ze niet veel over het onstaan en het uitbreken van de virus hebben laten zien

verder zit er wel een paar goede actie momenten in

wel een leuke film om 1 keertje te kijken

avatar van PatSavage

PatSavage

'Survival of the fittest' in Groot-Brittanië ? Mogelijks wel ... Het is in ieder geval 'survival of the dumbest' ... mooi geïllustreerd door het prachtige cadeau dat ze krijgen op het eind en hun domme reactie daarop. Terecht +18 in vele landen, maar alleen een aanrader voor kindse volwassenen.

avatar van thysum

thysum

Zelden zo`n belachelijke film gezien..

De maker zal wel een flinke zak paddo`s hebben genuttigd....

Gelukkig had ik als troost n lekkere vriendin op de bank die ik wat eerder onder hadden kon nemen omdat de film niet om aan te zien was!!

avatar van Grunner

Grunner

Geen superfilm maar best vermakelijk 3*

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

moa 2.0

avatar van MovieMeteur

MovieMeteur

Film begon aardig, maar na 20 minuten ongv had ik het helemaal gehad.. blijkbaar toch niet mijn ding.

avatar van Hanna01

Hanna01

Uhm.. ja.. Apart..

Ik snap niet helemaal na het wel aardige begin hoe ze bij die moordlustige maniacs komen..wel grappig hoor maar niet echt passend vond ik.. Ik denk dat ik de clue heb gemist haha

2.5 voor de actie het bloed en de mooie dames

avatar van Le Bon

Le Bon

mooie dames??(vooruit de hoofdrolspeelster)

Ten eerste dat oog wat een lachertje hahaha

Ten tweede helemaal op het eind moest ik echt lachen dat ze tegen over die moordlustige maniaks stond echt flop!

avatar van schimmel

schimmel

Er zit hier echt geen logica achter. Er word te weinig verteld en teveel aan je eigen fantasy over gelaten! Een 2.0 voor mij.

avatar van flyer

flyer

Kijkend naar deze film had ik het gevoel dat heb ik al eens gezien. Veel momenten leken dan ook zo uit escape from New york t of de mad max cyclus te zijn overgenomen. Toen ik de trailer had gezien had ik er veel van verwacht maar helaas. Het mocht niet zo zijn

avatar van movieking

movieking

Niet slecht maar lijkt wel wat op Mad Max

avatar van rojaone

rojaone

Het begin is veelbelovend, en dan wordt het alsmaar slechter.

Een 1,5

avatar van Blood Duster

Blood Duster

De eerste 10 minuten zien er nog veelbelovend uit alvorens de definitie van cliché in de letterlijke zin van het woord tenuitvoer gebracht wordt...... Mad Max taferelen anno 2008 kan echt niet meer...... Laat staan de rest.......

*1,5*

avatar van ferry1977

ferry1977

thysum schreef:

Zelden zo`n belachelijke film gezien..

De maker zal wel een flinke zak paddo`s hebben genuttigd....

ik dacht dat dit juist iets was wat niet echt belanrijk was om te melden

avatar van EdwinR.

EdwinR.

geen mooie film mischien leuk om 1 keertje te kijken als je je verveelt maar meer ook niet.

avatar van otherfool

otherfool

Pijnlijk gewoontjes, deze film van Neil 'Descent' Marshall. Mix tussen Mad Max en 28 Days Later met veel geknal en geschreeuw, maar zonder spanning of verrassing. Deze zoveelste virusfilm voegt werkelijk niets toe aan het genre en dat is van deze regisseur niets minder dan een grote teleurstelling.

1*.

avatar van erkin17

erkin17

ik vond het een leuke film

de actie was lekker vermakelijk

en soms was het ook spannend

alleen waren sommige stukjes wel nep

en er zaten inderdaad niet veel verrassingen in

een 3.5

avatar van morrie

morrie

vette, zieke film.

heerlijk genoten, niet nadenken, knallen en hakken maar.

lekkere chicks, brute soms ranzige scenes.

veel jatwerk, maar beter goed gejat dan slecht bedacht.

een 4*

avatar van Reinbo

Wat een geweldige film. Marshall stelt na zijn eerste twee fantastische films niet teleur. Doomsday is een geweldige ode aan Carpenter en nog wat andere jaren 80 cult iconen.

Eigenlijk is het gewoon het derde deel in de 'Escape from ..' reeks. Het kent immers precies hetzelfde verloop als het stijlvolle Escape from New York en het uitermate campy Escape from LA. Escape from Scotland dus.

Marshall heeft het verhaal precies die impuls gegeven die het tot één van de beste actiefilms van dit moment maakt. Vol met heerlijk fout geweld, gore en over the top actie. Verder gooit hij een hoop gekken a la Ghosts of Mars en Mad Max 2 in de mix en daar bovenop nog een heel fort vol bebaarde ridders.

Ik heb genoten!

5* en nog heel veel herzieningen in het verschiet. Wat een feest!

avatar van eclipx

eclipx

Begin was goed, maar hoe langer hoe slechter. Wat een ripoff van films zoals Mad Maxx, 28 weeks later.

Ik vind dat ze meer "het leven erna", en hoe men het oplost, er mee omgaat.

1,5 / 5

eclipx schreef:

Ik vind dat ze meer "het leven erna", en hoe men het oplost, er mee omgaat.

Wat bedoel je met deze zin?

Verder is het IMO niet zozeer een rip of maar een ode. Waarom zou Marshall er anders zoveel identieke momenten als in Escape from New York ingebouwd hebben. Was het een rip of geweest dan had hij het zich vast meer 'eigen' gemaakt.

avatar van mishad

mishad

Reinbo schreef:

Absoluut! Er lopen zelfs even 2 personages rond met de namen Carpenter en Miller. Dat lijkt mij toch overduidelijk. En als de vergelijking getrokken wordt met o.a. 'Mad Max' en 'Escape from New York', dan zegt Neil Marshall er zelf over:

"Deze films inspireerden me tot het maken van 'Doomsday'. Er zijn veel verwijzingen en knipogen naar deze films en ik ben daar heel duidelijk in. Ik probeer niet te verbergen dat ik een eerbetoon breng aan deze films. Die sfeer wilde ik juist vastleggen."

avatar van Reinbo

Dat is hem dan goed gelukt.

avatar van Wouter

Reinbo schreef:

Wat bedoel je met deze zin?

Inventief is wel het laatste woord dat ik in relatie tot deze film zou willen gebruiken. Meest teleurstellende film sinds jaren.

avatar van tal1b

tal1b

simpel verhaal, en 'vaag' in elkaar gezet. maar acties zijn leuk, die Rhona Mitra is trouwens niet verkeerd, en doet het prima.

3 sterren voor haar!

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vind Doomsday ook weinig indrukwekkend. Beetje een samengeraapt zooitje. Personages zijn niet memorabel, plot is onorigineel, actie vaak onoverzichtelijk en ook het portie cool ontbreekt. Alleen de achtervolging op de weg (climax) was nog wel te doen. Dieptepunt vormden ook de settings; gejat van films als Mad Max, maar de regisseur besloot ook nog een ridderepisode toe te voegen. Breekt totaal met de rest en slaat ook nergens op. 1,5*

avatar van sedje

sedje

Deze film is net scary movie maar dan serieus bedoelt. Sommige scenes zijn gewoon letterlijk overgenomen van mad max en er zit ook veel vergelijking in met 28 weeks.

Deze film viel me behoorlijk tegen, van mij mocht er gerust wat minder ruige scenes in zitten en beter verhaal want je kan er letterlijk geen touw aan vast knopen.

P.S ik irriteerde me ook rot aan die gladde gozer met dat schotse/iers accent.

avatar van guylopez93

guylopez93

flrois schreef:

Is dat een zombie film?

nee niet echt

ze waren alleen erg toegetakeld net zoals in mad max alleen zien ze er hier wel heftiger uit

het zijn mensen die de virus epidemie hadden overleeft en hun eigen wereldtje daarna gingen oprichten en zich afkeerde tegenover de buitenwereld

avatar van rody289

rody289