• 9.378.143 stemmen

Doomsday (2008)

Actie / Sciencefiction | 105 minuten / 113 minuten (uncut version)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 105 minuten / 113 minuten (uncut version)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Duitsland

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Rhona Mitra, Malcolm McDowell en Bob Hoskins

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Doomsday

"Mankind has an expiration date."

Een dodelijk virus beëindigt voortijdig de levens van honderdduizenden mensen in Schotland, waarna het land door een grote muur hermetisch van de rest van de wereld wordt afgesloten. Mensen die proberen te ontsnappen worden doodgeschoten en de muur zelf herbergt allerhande wapens om vluchten van besmetten te voorkomen. 30 jaar later duikt het virus, 'The Reaper' genaamd, plots opnieuw op, ditmaal in hartje Londen. Een elite-team wordt achter de muur in Schotland gestuurd om op zoek te gaan naar het werk van dokter Kane, die voor de uitbraak 30 jaar geleden dicht bij een doorbraak in onderzoek was.

Eden Sinclair

Katherine Sinclair

Vagrant Girl

avatar van mixmaster

mixmaster

als je van actie en spectakel houd dan zit je met deze film op rozen !!!

wat een achtbaanrit van actie is deze film zeg , geweldig om te zien.

natuurlijk lijkt het op madmax en natuurlijk is het niet allemaal geloofwaardig maar kom op zeg , gewoon verstand op nul en knallen met die film !!!

gegarandeerd een dikke 2 uur aan vermaak en plezier met deze ongelooflijke actie knaller !!!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Zelfs met het verstand op nul is het een vervelende film.

Jammerlijk gemiste kans, want Marshall laat met The Descent zien dat 'ie het wel kan.

avatar van KareK

KareK

Heb de film zojuist bekeken, ben best wel in voor wat doom scenario's. Vind het een boeiend gebeuren namelijk, maar kijk dan niet deze film!

De eerste paar minuten zijn leuk, Met de muur, mensen die in opstand komen, etc.

Hier hoop je dus ook meer van te zien, maar opeens is het weet ik veel welk jaar en krijg je een random schiet-scene te zien waarvan ik niet eens snapte waarom. Wat had het met het verhaal te maken?

Dan opeens duikt het virus weer op en daar gaan we dan naar niemands land waar iedereen een kannibalistische goth/punk is en waar zelfs ridders bestaan.

Zoveel vragen, zo weinig antwoorden, zo veel random scene's. De film ging nergens over, te achterlijke karakters (een geflipte punk die je oor eraf bijt?). Met de scene werd de film onduidelijker en saaier.

Kortom, leuke komedie voor een avondje pilsen. Maar dat dan alleen omdat de film zo brak is. Had er veel meer van verwacht, het begin was zo mooi!

avatar van hotspot

hotspot

De film geeft geboeid van begin tot einde.

het budged voor deze productie is ged besteed geweest.

Zeer goed verzorgde surround en beeldmontage.

avatar van smeagol

smeagol

gewoon niet nadenken, voor de actie zit je goed. heeft mij zeker kunnen boeien. Heeft inderdaad veel van Mad Max 2 gejat.

Maar ja Who Cares. krijgt van mij een 3.5

Een beetje vreemd maar wel lekker.. Een 3.0 en de groeten aan Rhona Mitra Nice

zal ik doen

avatar van DVD-T

DVD-T

Voor het goede verhaal,wat veel van andere films is gejat(invloeden vooral van Escape from New York en Mad Max 2 en een vleugje Resident Evil), hoef je deze film niet te gaan kijken.Wil je een 2 uurtjes entertained worden zit je zeker goed.De film bevat een paar erg leuke (actie) scenes en wat vreemde momenten,ga je weg uit de stad(erg leuk gedaan) zit je ineens in de middeleeuwen(waar het wat minder boeiend begnt te worden.En dan dat einde,foei.

Branieman schreef:

en de groeten aan Rhona Mitra Nice

Ja die was idd erg nice

Ik heb me er erg mee vermaakt.

avatar van Toy1969

Toy1969

Ik kreeg weer last van jeugd sentiment! Dit is gewoon "Mad Max" in een modern jasje. In plaats van Mel Gibson een lekkere chick! En ze zijn goed geslaagd. Ik hou wel van dit soort films. Kan niet wachten op het vervolg. 4 sterren.

avatar van Danny2379

Danny2379

goede film goede actie veel bloed en deed mij boeien tot het eind.

avatar van kyanne

kyanne

Leuke film, sommige mensen schijnen het verhaal niet te kunnen volgen, wat mij echter onwaarschijnlijk lijkt.

Goede verhaallijn, een introductie van de hoofdpersoon en daarna stampen in een mad max achtig verhaal. Ik heb de unrated versie gezien, vette actie ...

avatar van cafe1900

cafe1900

Wat 'n lekkere Mad Max hadden ze in deze film. Mijn vrouw ziet liever Mel Gibson dus dit was voor de mannen. Leuk verhaal en voor de rest niet te veel bij nadenken. 3.5 sterren meer dan waard.

Nou, ik zie de trailer en denk: wat een top film lijkt me dit! Ik lees waar het overgaat en denk: wat een top film! Ik zie de film en denk: Wat een domme film! Waar slaat dit nou op, het leek zo goed en dan komen ze met een paar van die rare gasten en uiteindelijk komen ze in de middeleeuwen:S Rare film om te zien, ik begreep hem wel maar vond het maar onzin. Die Rhona Mitra mag er wel zijn hoor!:O Voor de rest een 2 vanwege Rhona:)

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Valt vies tegen inderdaad.

avatar van guylopez93

guylopez93

ondanks de kritieken en de trailer had ik em toch beter verwacht

het eerst gedeelte vond ik heel erg goed en het leek de goeie kant op te gaan maar later toen die ene Sol op het podium begon te rennen en naar dat publiek keek begon ik te denken aan Mad Max en daar denk ik liever niet aan. Ook op het einde toen die sicko's in die roestbakken reden leek het steeds meer op Mad Max dus dat was wel jammer

het eerste gedeelte 4*

het laatste gedeelte 2*

dus 3*

avatar van sylvia1

sylvia1

totaal niet mijn ding

ook hoe de camera om de seconde van stand veranderde in de actiescenes vond ik heel irritant

een 2

Zoals guylopez93 al zegt, het eerste gedeelte was erg goed. Ik dacht dat het een soort 28 weeks later achtige film werd, maar dus totaal niet. Dat stuk met die sol, en die afgehakte hoofden tegen het beeld aan, verschrikkelijk slecht. Het toppunt van het ver***** van een film. Dit had zo'n goede film kunnen worden! Over het einde valt al helemaal niks goeds te zeggen. heeeel jammer! Des al niet te min heb ik toch de gehele tijd met spanning zitten kijken. Dus vanwege het sterke begin, en de spanning.

2.5 *

avatar van Ruben. K.

Ruben. K.

Erg leuke film, zal ongetwijfeld een sequel gaan komen.

Mad Maxine... you go girl.

avatar van treeass

treeass

Vermakelijke film die ik gelukkig in de bioscoop gezien heb. Ik weet niet of de film thuis mijn aandacht zo had kunnen vasthouden.

Alhoewel, met Rhona Mitra was dat misschien nog wel gelukt...Tjonge jonge, wat is zij lekker !!!

avatar van Imper

Imper

JJup ik vond het ook wel een vermakelijke film:) lekker veel schieten, afentoe wat humor er door heen:)

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Zeer appart dat hier zulke lage recensies worden gegeven.

Dit is dus weer 1 van de redenen dat ik moviemeter steeds meer met een korrel zou begin te nemen.

Ik heb de film tevens zelf nog niet gezien, maar een paar goede vrienden van me hebben de film al wel gezien en zijn wat dat betrefd echte critische film kenners waar ik vaak mijn informatie vandaan haal, en zei vonden het toch een zeer vermakkelijke film.

Dus ik ben benieuwd.

avatar van AC/DC

AC/DC

In het begin vond ik het een sterke film met een goed verhaal, maar later begon het telkens wat weg te zakken. Soms is het inderdaad wat onrealistisch maar dat moet je dan maar negeren.

Het stuk van Mad Max vond ik opzich nogal een afknapper, alsof ze een grote ruimte overhadden en daar maar een parodie op Mad Max tussen hadden gegooid.

'Nuff said, 5/10* - 2,5/5*, kleine onvoldoende.

avatar van Zinema

Vermakelijke pulp die helaas te veel leunt op clichématigheid, maar ,desondanks, een duistere sfeer en een beetje spanning weet te scheppen. Redelijk.

avatar van D.K

D.K

Het lijkt meer op een video spel dan op een film.2.0

avatar van Ruben. K.

Ruben. K.

horned_reaper schreef:

Zeer appart dat hier zulke lage recensies worden gegeven.

Dus ik ben benieuwd.

Je zou eens wat verder moeten lezen dan zie je meerdere mensen het wel een leuke film vinden, en wie ben jij trouwens om iemand anders zijn smaak te bepalen, daar waar jij een film goed mag vind mag iemand anders het een slechte film vinden....

avatar van aerts007

aerts007

Volledig met akkoord!

avatar van XZtephan

XZtephan

Wat een ontzettende slechte film. De eerste paar minuten beloofden heel wat, maar al gauw werd het hele verhaal verknalt met allerlei randgebeuren die niks met de film te maken hadden.

Je zou toch zeggen dat na The Descent er makkelijk nog zo'n topper uit de bus zou moeten rollen, vooral met een hoger budget dan eerstgenoemde, maar helaas blijkt her niks van waar te zijn, en is Doomsday echt een middelmatige 13 in een dozijn shooter

avatar van Syko

Syko

Het begon erg vet, maar zwakte steeds verder af.. madmax taferelen en middeleeuwse ridders?
viel me wel wat tegen had er meer van verwacht na zo'n goede intro

avatar van alegondatje

alegondatje

Ik hou er niet van om films met elkaar te vergelijken maar bij deze film is het niet te vermijden.

Idd een mengeling van mad max, escape from New york en aliens.

Desondanks een goeie film. Ik vond de details ( bordje 'gift shop' )in het kasteel wel heel leuk !

maarre na 25 jaar nog steeds benzine hebben ????

Niet te nauw nemen en gewoon kijken dan heb je een leuke film avond

avatar van flrois

flrois